مجازات قاچاق دارو


با بررسی موضوع مجازات قاچاق دارو شما را همراهی خواهیم کرد.

بحث واردات داروهای مورد نیاز نظام سلامت کشور علاوه بر داشتن مجوزهای لازم از وزارت صنعت معدن و تجارت نیاز به صدور مجوز خاص از سوی سازمان غذا و دارو دارد. در صدور این گونه مجوز ها سازمان غذا و دارو به نمایندگی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وارد عمل شده و پس از انجام آزمایش ها و انجام روال معمول مجوز لازم برای واردات دارو را صادر خواهد نمود.

اما تولید دارو در داخل کشور نیز وابسته به صدور مجوز از سازمان غذا و دارو می باشد.

در این نوشتار به همت گروه وکلای مهر رشته تحریر درآمده است به بررسی شرایط واردات دارو، مفهوم قاچاق داروی مجاز، غیر مجاز و ممنوع و همچنین مجازات قانونی قاچاق دارو خواهیم پرداخت.

سوالات مهم در بررسی موضوع مجازات قاچاق دارو

مرجع رسیدگی به جرم قاچاق دارو کدام دادگاه است؟

آیا لوازم بهداشتی و داروی تاریخ مصرف گذشته در حکم داروی قاچاق محسوب می شود؟

دادسرای جرایم پزشکی و دارویی تهران چه صلاحیتی برای رسیدگی به قاچاق دارو دارد؟

مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی غیر مجاز تحت چه قانونی مورد مجازات قرار می گیرد؟

شرایط فروش آنلاین دارو در فضای مجازی چیست؟

بهترین و با تجربه ترین وکیل قاچاق دارو جهت دفاع از پرونده در دادگاه انقلاب کیست؟

آیا امکان تبدیل مجازات حبس قاچاق دارو به جزای نقدی وجود دارد؟

مجازات قاچاق کالاهای ممنوعه در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شرح ذیل است:

ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

هرکس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا به‌شرح زیر و مواد (۲۳) و (۲۴) مجازات می‌شود:

الف- در صورتی‌که ارزش‌ کالا تا ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

ب- در صورتی که ارزش کالا از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

پ- در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تا یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

ت- در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد به دوسال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

این ماده دارای تبصره های ذیل است:

مجازات قاچاق دارو

تبصره ۱- حکم ماده (۷۰۲) قانون مجازات اسلامی اصلاحی مصوب ۲۲/۸/۱۳۸۷ فقط شامل مشروبات الکلی تولیدشده در داخل کشور است.

تبصره ۲- وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع، ضبط می‌شود.

تبصره ۳- آلات و ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضبط می‌شود. مواردی که استفاده کننده مالک نبوده و مالک عامداً آن را در اختیار مرتکب قرار نداده باشد، مشمول حکم این تبصره نمی‌باشد.

تبصره ۴- مشروبات الکلی، اموال تاریخی- فرهنگی، تجهیزات دریافت از ماهواره به طور غیرمجاز، آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است.

تبصره ۵- محل نگهداری کالا‌های قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد، در صورتی که مشمول حکم مندرج در ماده (۲۴) این قانون نشود، توقیف و پلمب می‌شود و در صورتی که محکومٌ علیه ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی، جریمه نقدی را نپردازد، حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می‏شود.

ماده ۲۳- در مواردی که کالای قاچاق مکشوفه مشمول شرایط بند‌های (پ) و (ت) ماده (۲۲) گردد:

وسیله نقلیه مورد استفاده در قاچاق کالای مزبور، درصورت وجود هر یک از شرایط زیر، ضبط می‌شود:

الف- وسیله نقلیه مورد استفاده، متعلق به شخص مرتکب قاچاق باشد.

ب- با استناد به دلایل یا قرائن ازجمله سابقه مرتکب و یا مالک وسیله نقلیه در امر قاچاق، ثابت شود که مالک وسیله نقلیه عامداً، آن را جهت استفاده برای حمل کالای قاچاق دراختیار مرتکب قرار داده است.

تبصره- درغیرموارد فوق، وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب اضافه می‌شود.

ماده ۲۴- محل نگهداری کالای قاچاق ممنوع در صورتی که متعلق به مرتکب بوده و یا توسط مالک عامداً جهت نگهداری کالای قاچاق در اختیار دیگری قرار گرفته باشد و ارزش کالا بیش از یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد، مصادره می‌گردد.

مشروط به اینکه ارزش ملک از پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری شده بیشتر نباشد.

در این صورت ملک به مقدار نسبت پنج برابر قیمت کالای قاچاق نگهداری شده به قیمت اصل ملک، مورد مصادره قرار می‌گیرد.

چنانچه ارزش کالا کمتر از مبلغ مذکور باشد

و حداقل دوبار به این منظور استفاده شود و محکومیت قطعی یابد

در مرتبه سوم ارتکاب، به کیفیت مذکور مصادره می‌گردد.

در صورتی که مرتکب بدون اطلاع مالک از آن محل استفاده کند، از سه تا پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری‌شده به جزای نقدی وی افزوده می‌شود.

تبصره- آیین‌نامه اجرائی این ماده توسط قوه قضائیه تهیه می‌شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ‌لازم‌الاجراء شدن این قانون به تأیید رئیس قوه قضائیه می‌رسد.

ماده ۲۵- هرکس بدون أخذ مجوز قانونی از سازمان حفاظت محیط زیست و عدم رعایت سایر ترتیبات پیش‌بینی شده در قوانین و مقررات به صدور حیوانات وحشی عادی، در معرض نابودی و کمیاب، انواع موجودات آبزی، پرندگان شکاری و غیرشکاری اعم از بومی یا مهاجر وحشی به طور زنده یا غیرزنده و نیز اجزای این حیوانات مبادرت کند، یا در حین صدور و خارج نمودن دستگیر شود، هر چند عمل او منجر به خروج موارد مذکور از کشور نشود، به مجازات قاچاق کالای ممنوع محکوم می‌گردد.

تعیین مصادیق این حیوانات بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

ماده ۲۶- صید، عمل آوری، تهیه، عرضه، فروش، حمل، نگهداری و صدور خاویار و ماهیان خاویاری که میزان و مصادیق آن توسط سازمان شیلات تعیین می‌شود، بدون مجوز این سازمان مشمول مجازات قاچاق کالای ممنوع است.

مجازات قاچاق دارو

قانون تعیین مجازات در بحث قاچاق دارو و مواد آرایشی، بهداشتی و غذایی

ماده ۲۷- هرشخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو، مکمل‌ها، ملزومات و تجهیزات پزشکی، مواد و فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالا‌های قاچاق به شرح زیر محکوم می‌شود.

این مجازات مانع از پرداخت دیه و خسارت‌های وارده نیست:

الف- قاچاق مواد و فرآورده‌های دارویی، مکمل‌ها، ملزومات و تجهیزات پزشکی مشمول مجازات قاچاق کالا‌های ممنوع موضوع ماده (۲۲) این قانون می‌باشد.

ب- در صورتی‌که کالای قاچاق مکشوفه شامل مواد و فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باشد، مرجع رسیدگی‌کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالا‌های مذکور اقدام و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف ده روز به این استعلام پاسخ دهد.

هرگاه کالای مکشوفه مذکور موفق به أخذ مجوز‌های بهداشتی و درمانی در خصوص مصرف انسانی گردد جرم قاچاق مشمول مجازات مندرج در بند (ب) ماده (۱۸) این قانون خواهد شد و در غیر این‌صورت کالای مکشوفه، کالای تقلبی، فاسد، تاریخ مصرف‌گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالا‌های ممنوع می‌باشد.

این ماده قانونی دارای تبصره های ذیل می باشد:

تبصره ۱- حمل، نگهداری، عرضه و فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات‌های این ماده است.

تبصره ۲- آیین‌نامه اجرائی این ماده درمورد چگونگی اجراء و میزان لازم از کالا برای استعلام مجوز مصرف انسانی با پیشنهاد وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت و ستاد تهیه می‌شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون به‌تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

آیین نامه اجرایی ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

درباره قاچاق اقلام دارویی پزشکی آرایشی و بهداشتی مصوب جلسه ۱۳ تیرماه ۱۳۹۵ هیئت وزیران

تعریف مواد و فرآورده های دارویی

داروها و فرآورده های تقویتی، تحریک کننده، ویتامین ها و مکمل های غذایی و دارویی، فرآورده‌های زیستی، نظیر سرم و واکسن، فراورده آزمایشگاهی و مواد غذایی اطفال، مانند شیر خشک پوشک و غیره، هر نوع دارو و مواد اولیه دارویی و بسته بندی دارویی، هر نوع مواد و ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی یا مواد اولیه آنها مشمول بند الف ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

در صورت کشف مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع موضوع ماده ۲۲ قانون خواهند بود.

در صورتی که کالای قاچاق مکشوفه جزو مواد و فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بوده

و مشمول مواد و کالاهای موضوع بند الف ماده ۲۷ قانون نباشد،

نظیر کلیه فرآورده های غذایی و خوراکی بسته بندی شده شامل انواع کنسرو و کمپوت، انواع کرم و فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی که مصرف انسانی داشته و فهرست آنها توسط وزارت بهداشت اعلام میگردد مراجع رسیدگی‌کننده موظف است در زمان رسیدگی و جهت تعیین مجازات نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مزبور از وزارت بهداشت اقدام نمایند.

صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب در تعیین مجازات قاچاق دارو

صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی در تعیین مجازات قاچاق دارو، مواد آرایشی، بهداشتی  خوراکی

چنانچه کالاهای مزبور دارای قابلیت مصرف انسانی تشخیص داده شود جرم قاچاق مشمول مجازات مندرج در بند ب ماده ۱۸ قانون خواهد شد.

در غیر این صورت چنانچه کالای مکشوفه کالای تقلبی فاسد و تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شود مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع میباشد.

ماده ۴ آیین نامه

میزان لازم کالا برای استعلام قابلیت استفاده در چرخه مصرف انسانی جهت نمونه برداری به شرح زیر است:

الف: در مورد کالاهای بسته بندی قابل شمارش دو بسته از کوچکترین واحد بسته بندی شده

ب: در مورد کالاهای غیر قابل شمارش مایع یا فله به میزان ۱۰۰۰ میلی لیتر

پ: در مورد کالاهای غیر قابل شمارش جامد به میزان ۱۰۰۰ گرم

ت: در مورد کالاهای قابل شمارش غیر بسته بندی ۲ واحد کالا

ث: در خصوص تجهیزات و ملزومات پزشکی یک واحد کالا

تبصره: مشخصات کامل که بر روی ظروف نگهداری آن کالا یا لفاف و الصاق گردیده است به همراه نمونه های مذکور در ماده فوق به وزارت بهداشت ارسال خواهد شد. پس از کشف کالای قاچاق، نمونه برداری با حضور نماینده کاشف، متهم یا متهمان، مطابق ضوابط جلسه مراجعه به وزارت بهداشت ارسال خواهند نمود.

مرجع استعلام درباره مصرف انسانی داروی قاچاق

تبصره یک: مراجع رسیدگی‌کننده اعم از دادگاه انقلاب و دادسرای ویژه جرایم پزشکی و یا سازمان تعزیرات حکومتی، موظفند استعلام قابلیت استفاده در چرخه مصرف انسانی را به صورت سامانه‌ای و از طریق سامانه جامع تجارت وزارت صنعت معدن و تجارت برای وزارت بهداشت ارسال نموده و وزارت بهداشت نیز موظف به پاسخ استعلام به صورت سیستمی از طریق سامانه مزبور است. دستگاه های موضوع این ماده موظفند اشخاص دارای صلاحیت جهت استعلام و پاسخ استعلام و حدود اختیارات آنها را به وزارت صنعت معدن و تجارت برای ایجاد دسترسی اعلام نمایند.

این وزارت نیز موظف است و رویه های مربوطه را در سامانه یادشده لحاظ نماید.

تبصره ۲: نمونه کالای مکشوفه به صورت پلمپ به وزارت بهداشت تحویل خواهد شد.

وزارت مذکور موظف است ظرف ۱۰ روز از تاریخ دریافت نمونه نسبت به ارسال پاسخ اقدام نماید.

وزارت بهداشت بر مبنای ارزیابی خطر بر اساس نوع کالا، مقدار، شرایط تولید، نگهداری و حمل و نقل، شواهد فنی و موازین قانونی در مورد قابلیت استفاده در چرخه مصرف انسانی کالاهای مکشوفه اعلام نظر نماید.

تبصره: در پاسخ های ارسالی به مراجع رسیدگی‌کننده باید پس از انجام آزمایش ها و بررسی های علمی به صورت شفاف و واضح و منجز به تقلبی، فاسد، تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم بودن کالاها، تصریح شود اعلام قابلیت استفاده در چرخه مصرف انسانی در خصوص کالاهای قاچاق مکشوفه موضوع این آیین‌نامه صرفا ناظر به مرحله کشف قاچاق و صدور رای است.

تایید یا عدم تایید وزارت بهداشت مجوز راهیابی کالا به بازار داخلی نمی باشد.

هرگونه دخل و تصرف در این کالاها از جمله فروش صدور فروش به شرط صادرات و امحای این کالاها مربوط به رعایت مواد ۵۵ و ۵۶ قانون و آئین‌نامه اجرایی آن ها خواهد بود.

وکیل تخصصی پرونده  قاچاق دارو

خدمات تخصصی گروه وکلای کیفری تهران

موسسه حقوقی مهر پارسیان، با به کارگیری برترین وکلای کیفری در شمال تهران خدمات زیر را ارئه خواهد نمود:

مشاوره حقوقی آنلاین و حضوری با وکیل مجازات قاچاق دارو

قبول وکالت در پرونده کلاهبرداری، فروش مال غیر، خیانت در امانت

قبول وکالت در پرونده اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال از طریق نامشروع

قبول وکالت در پرونده پولشویی و جرایم مالی کارکنان دولت

تنظیم دادخواست جهت مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم

قبول وکالت در پرونده کیفری خانواده مانند شکایت ترک انفاق، تدلیس در ازدواج، کتک زدن همسر و فحاشی

تنظیم و تهیه لایحه دفاعیه جهت ارائه به دادگاه کیفری یک و دو

قبول اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور و اعمال ماده 477 کیفری

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل تخصصی کیفری در تهران به یکی از راههای زیر اقدام کنید.

ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل تخصصی مجازات قاچاق دارو

09120067661

09120067662

09120067663

09120067664

09120067665

09120067669

ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل متخصص پرونده مجازات قاچاق دارو

09120067664

09120067669

09121281014

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.

حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.

دفتر وکیل پایه یک ویژه پرونده کیفری تهران

4.9/5 - (102 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *