در این مقاله ابطال گواهینامه اختراع همراه شما هستیم.
دعوای ابطال گواهینامه حق اختراع، از جمله دعاوی حقوقی و مربوط به حقوق مالکیت فکری است، در گذشته از زمانی که افراد با مفهوم مال و مالکیت آشنایی پیدا کردند، اموالی که افراد با ان به داد و ستد و تجارت مشغول می شدند، در ابتدا با کالایی که از جهت ارزشمندی با ان همتراز می گردید، معاوضه و مبادله می شد و ارزشمندی این اموال در ابتدا با مفهوم و معیاری که عرف قرار داده بود، سنجیده می شد. اموالی که به جهت انگیزه های اقتصادی مورد استفاده قرار می گرفت، فقط به صورت مادی بودند که وجود ملموس و عینی داشتند و به صورت عین خارجی و معین در عالم مادی وجود داشت و برای ان قیمتی تعیین می شد.
با گذشت زمان، مفهوم مال و ارزش ان توسیع یافت و گسترده تر شد، مصادیق ان افزایش پیدا کرد و دیگر فقط شامل اموال مادی و عینی نمی شد. این اموال غیر مادی و غیر عینی هستند.
در واقع اموال غیر مادی، به اموالی گفته میشود، که عالم اعتباری وجود ندارند.یکی از مصادیق این نوع از اموال، اموال فکری و معنوی هستند و به اموالی اطلاق میشود که ماحصل علم، تجربه دانش و نبوغ و خلاقیت افراد در تولید دانش و فناوری و صنعت و اختراع می باشد و در دایره مالکیت فکری و معنوی می باشد، اگرچه وجود محسوسی ندارند ولی عرف تجارتی ان را به عنوان مالی ارزشمند می شناسد.
به دلیل اینکه این اموال ناشی از اختراع، حاصل علم و دانش افراد می باشد، قانون وجود ان را منتسب به سازنده ان می داند و او را مالک می شناسد، مشروط بر اینکه حتما در دفاتر ثبت اختراع و علایم تجارتی و صنعتی به ثبت رسیده باشد تا او را مالک بشناسد و برای او گواهینامه اختراع صادر و از او حمایت گردد.
گاه پیش میآید اشخاصی غیر از مالک اقدام به ثبت اختراع می کنند و یا در موردی ذی نفع، ادعای مالکیت نسبت به اختراع نمی کند ولی دارای شرایط لازم جهت ثبت نمی باشد و مالک در مقام ذی نفع میتواند در خواست ابطال ان را نماید.
- اختراع چیست و گواهینامه ثبت اختراع به چه معنی است؟
- مواردی که خارج از حیطه حمایت از ثبت اختراع می باشد، چیست؟
- درخواست ابطال گواهینامه اختراع به چه طریق و نحوی است؟
- اقدام تامینی در مورد دعوی ابطال گواهینامه اختراع چگونه می باشد؟
- مرجع صالح برای رسیدگی به دادخواست ابطال گواهینامه اختراع کجاست
تعریف اختراع و گواهینامه ثبت اختراع
اختراعات در زمره موارد مربوط به اموال معنوی و در حوزه مالکیت فکری و معنوی میباشد. در تعریف اختراع باید اشاره کرد که اختراع، ماحصل فکر و نبوغ و خلاقیت شخص یا اشخاصی است که در نتیجه همین عمل، فرآورده مخصوصی را تولید می کند و یا مشکلی را در حرفه و یا صنعتی حل می کند.
در صورتی که اختراع خود، ابتکار و فرآیند خاصی باشد، که برای اولین بار ایجاد شده باشد که در فن و یا صنعت قبلی به کار برده نشده باشد و قابل استفاده در صنعت و یا خدمات باشد، در نتیجه اختراع، جهت حمایت از مخترع در اداره مالکیت صنعتی ثبت می گردد و برای ان گواهینامه ثبت اختراع صادر می گردد.
گواهینامه ثبت اختراع سندی است که در جهت حمایت از مخترع ،صادر میشود و از حقوقی که به موجب گواهینامه برای او منحصرا ایجاد میشود، میتواند بهره مند گردد.
موارد خارج از حیطه حمایت از ثبت اختراع و صدور ورقه اختراعات
- کشفیات، نظریههای علمی، روشهای ریاضی و آثار هنری
- طرحها و قواعد یا روشهای انجام کار تجاری و سایر فعالیتهای ذهنی و اجتماعی
- روشهای تشخیص و معالجه بیماریهای انسان یا حیوان
- منابع ژنتیک و اجزاء ژنتیک تشکیل دهنده انها و همچنین فرآیندهای بیولوژیک تولید انها
- آنچه قبلاً در فنون و صنایع پیشبینی شده باشد.
- اختراعاتی که بهرهبرداری از انها خلاف مو ازین شرعی یا نظم عمومی و اخلاقحسنه باشد.
در این صورت فرد ذی نفع نمیتواند در صورتی که اختراع او از موارد بالا باشد، اقدام به ثبت و یا ابطال گواهینامه اختراع نماید.
نحوه درخواست ابطال گواهینامه اختراع
در صورتی که برای اختراعی اداره مالکیت صنعتی گواهینامه اختراع صادر و اختراع شخصی که خود را به عنوان سازنده و مالک معنوی ان معرفی کرده، ثبت نماید، در این صورت، شخص دیگری که خود را ذی نفع می داند، میتواند نسبت به این ثبت اعتراض داشته باشد و در نتیجه گواهینامه ثبت اختراع را به عنوان اینکه او را مالک می شناسد، قبول نکند و خود را مالک محصول اختراعی بداند و یا در صورتی که از نظر ذی نفع، مورد اختراع شده متعلق به سازنده او می باشد ولی محصول اختراع شده، شرایط لازم برای برای ثبت و صدور گواهینامه ثبت اختراع را ندارد، در این صورت میتواند با تقدیم دادخواست، ابطال گواهینامه صادره را از دادگاه بخواهد.
برای پذیرش دعوی ابطال گواهینامه اختراع، مطابق موارد قانونی، شرایطی پیشبینی شده است که در صورت اثبات شرایط مذکور، با تقدیم دادخواست ابطال، خواهان با قرار رد دعوی رو به رو نمیشود.
اقدامات ذی نفع یا خواهان دادخواست دعوی ابطال گواهینامه اختراع
ذی نفع یا خواهان دادخواست دعوی ابطال گواهینامه اختراع باید یکی از موارد زیر را اثبات نماید؛
- اختراع ثبت شده، محصول فکر و یا نبوغ و خلاقیت شخص نبوده باشد.
- در صورتی که مال اختراعی قادر به حل و رفع مشکلی در حرفه و صنعت و یا فنی نمیباشد.
- مورد اختراع، ابتکار جدیدی نیست و دارای کاربرد صنعتی نمی باشد و در نتیجه سابقا مشابه ان در صنعت استفاده می شده است.
مواردی که به عنوان اختراع قبل ثبت نیستند
مورد اختراعی از مواردی باشد که از حیطه حمایت از اختراع خارج است این موارد شامل ذیل است؛
- کشفیات، نظریههای علمی، روشهای ریاضی و آثار هنری
- طرحها و قواعد یا روشهای انجام کار تجاری و سایر فعالیتهای ذهنی و اجتماعی
- روشهای تشخیص و معالجه بیماریهای انسان یا حیوان
- منابع ژنتیک و اجزاء ژنتیک تشکیل دهنده انها و همچنین فرآیندهای بیولوژیک تولید انها
- انچه قبلاً در فنون و صنایع پیشبینی شده باشد.
- اختراعاتی که بهرهبرداری از انها خلاف مو ازین شرعی یا نظم عمومی و اخلاقحسنه باشد.
- هرگاه اظهارنامه ثبت اختراع که به اداره مالکیت صنعتی داده شده است، موضوعی را که حمایت و ثبت ان را درخواست کرده تعیین نکرده باشد و یا به فارسی تنظیم نشده باشد و یا دارای تاریخ و امضاء نبوده و خواسته، توصیف ادعا، خلاصهای از توصیف اختراع و در صورت لزوم نقشههای مربوطه را در بر نداشته باشد.
- توصیفاتی که در مورد اختراع انجام شده،گو یا و قابل درک نبوده و توصیف ان به گونه ای بوده که گو یا و معرف اختراع نبوده است.
اقدام تامینی در مورد دعوی ابطال گواهینامه اختراع
با اقامه دعوی ابطال گواهینامه توسط ذی نفعی که خودش را مالک اختراع می داند، این امکان وجود دارد تا زمان صدور حکم از دادگاه، شخصی که به عنوان مالک اختراع، گواهینامه اختراع برای او ثبت شده است، از حقوق مربوط به اختراع که از گواهینامه ایجاد میشود، استفاده کند در نتیجه میتواند با ارائه ادله کافی مبنی بر جلوگیری از اقدامات مالک نسبت به مورد اختراع و در صورت تامین و تودیع خسارتهای احتمالی به دادگاه، درخواست دستور موقت داشته باشد و در نتیجه نسبت به استفاده ازمورد اختراع، توقیف صورت میگیرد.
مزایای استفاده از وکیل در دعوای ابطال گواهینامه اختراع
با توجه به اینکه بحث ورود به موضوع حقوق مالکیت فکری، امری است که با پیچیدگی همراه است، استفاده از مشاوره وکیل پایه یک دادگستری و خدمات تهیه و تنظیه لوایح و دادخواست های حقوقی و همچنین انطباق موضوع ادعایی خواهان با مسائل و مطالب حقوقی، در تخصص وکیل امور تجاری میباشد. موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، با مشاوره محمدرضا مهری به عنوان بهترین وکیل در زمینه حقوق مالکیت فکری و معنوی و دعاوی مربوط به حق اختراع و درخواست ابطال گواهینامه اختراع، همراه با تیم وکلای تخصصی اقدام به مشاوره و قبول دعاوی می کند. برای مشاوره با موسسه تماس بگیرید.
نشانی دفتر وکالت وکیل ابطال گواهینامه اختراع در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
بدون دیدگاه