امروز با پاسخ سوال اتهام انتسابی به چه معناست؟ با شما مخاطبان گرامی همراه هستیم.
قبل از هر چیز اگر درگیر پرونده و دعاوی حقوقی مانند دعاوی خانوادگی و یا دعوای کیفری مانند کلاهبرداری و غیره هستید جهت دسترسی به بهترین وکلای پایه یک دادگستری از طریق شماره تماسهای درج شده در این مقاله با ما در تماس باشید.
مرحله تحقیقات مقدماتی از جمله مراحل مهم رسیدگی است که در اسناد بین المللی و نیز قوانین داخلی برای حقوق متهم در نظر گرفته شده است ازجمله حق دفاع، حق سکوت.
منظور از تفهیم اتهام این است که حقوق متهم از موضوع جرم و یا جرایم انتسابی به خود و کلیه دلایل و مستندات آن آگاه شود.
فلسفه این تفهیم، آگاهی شخص از اتهام و ادله موجود علیه وی جهت تدارک دفاع است.
زیرا که نمیتوان از انسانی انتظار داشت تا در برابر جرم ناشناخته و دلایل غیر معلوم پاسخگو باشد و بیمقدمه از خود دفاع نماید.
طبق بند الف بند ۳ ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، در نظام های حقوقی اتهام فرد با ذکر نوع و علل آن باید در اسرع وقت و به تفصیل و به زمانیی که او متوجه گردد مطرح و به آگاهی او برسد.
بند ۲ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶دسامبر ۱۹۶۶، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مقرر کرده :
هرکس دستگیر می شود باید در موقع دستگیر شدن از جهات آن مطلع شود و در اسرع وقت اخطاریهای دائر به هرگونه اتهامی که به او نسبت داده می شود دریافت دارد.
سوالات مهم اتهام انتسابی به چه معناست؟
1) آیا متهم میتواند حق تفهیم اتهام را از خود سلب کند؟
2) در صورت عدم رعایت حق تفهیم اتهام برای متهم، او چه اقداماتی را میتواند انجام دهد؟
3) در صورت فقدان دلیل اتهام انتسابی بازپرس چه قراری صادر میکند؟
تفهیم اتهام در قانون
هیچ کس را نمیتوان بصورت خودسرانه بازداشت یا توقیف کرد. بازداشت و یا توقیف میتواند در عین حال که قانونی است، به موجب استانداردهای بین المللی مغایر با دیگر استانداردهای بنیادین همچون حق آزادی باشد.
ماده ی ۲۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری ایران مصوب ۱۳۹۲، در این زمینه مقرر می دارد ”صدورقرار بازداشت موقت جایز نیست،مگر در مورد جرائم زیر، که دلائل، قرائن و امارات کافی بر توجه اتهام به متهم دلالت کند….” همچنین،ماده ی ۲۳۹ قانون فوق الذکر:
”قراربازداشت موقت بایدد مستدل وموجه باشد و مستند قانونی آن و ادله آن و حق اعتراض متهم در متن قرار ذکر شود…… همچنین به موجب اصل سی ودوم، هیچکس را نمیتوان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین میکند.
درصورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتبا به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالح قضائی ارسال و مقدمات محاکمه، دراسرع وقت فراهم گردد.
متخلف از این اصل طبق قانون مجازات میشود.
حق برخورداری از زمان کافی برای دفاعیه
آنچه که در یک محاکمه عادلانه اساسی و ضروری به نظر میرسد این است که تمام متهمین به جرم کیفری به منظور تضمین هدفمند بودن حق دفاع باید حق برخورداری از تسهیلات و زمان کافی برای دفاع را داشته باشند و این حق، جنبه مهم اصل اساسی “تساوی ابزار و امکانات” است.
دفاع و تعقیب باید به شیوه ای صورت پذیرد که حق طرفین دعوا را در برخورداری از فرصت مساوی جهت آماده شدن و ارائه شکایت در طول روند رسیدگی تعیین نماید.
به موجب این حق متهم باید برای ارتباط محرمانه با وکیلش مجاز باشد، خصوصا این حق مربوط به افرادی است که در بازداشتگاه هستند.
وکیل تفهیم اتهام
اتهام انتسابی به چه معناست؟
قبول وکالت در پروندههای متهمین دادسراهای تهران.
مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری.
مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.
موسسه حقوقی مهر پارسیان تحت نظر دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری هیچ شعبه دیگری در تهران ندارد.
تبلیغات دفتر وکیل همکار موسسه حقوقی مهر پارسیان مورد تایید این دفتر نیست.
جهت هماهنگی از روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
شماره تلفن دفتر وکیل
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
شماره موبایل وکیل دفاع از اتهام انتسابی
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با دفتر حقوقی محمدرضا مهری از طریق شماره موبایلهای اعلامی امکان پذیر است.
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان
بدون دیدگاه