ثبت بین المللی اختراع

ثبت بین المللی اختراع

ثبت بین المللی اختراع


امروز با موضوع ثبت بین‌المللی اختراع با شما خواهیم بود.

بر اساس اصل سرزمینی بودن حق اختراع، اختراع فقط در منطقه یا کشوری مورد حمایت قرار می‌گیرد که در آن منطقه یا کشور ثبت شده باشد.

به عبارت دیگر، اگر مخترع یا متقاضی اختراع خود را در کشوری به ثبت نرساند، اختراع در آن کشور قابل حمایت نبوده و امکان برخورداری از مزایای ثبت اختراع در آن کشور برای مخترع وجود نخواهد داشت.

گروه وکلای بین المللی مهر پارسیان با مشارکت موسسه حقوقی مهر پارسیان، کلیه خدمات ثبت بین المللی اختراع با عقد قرارداد با وکلای رسمی کشور مقصد انجام خواهد داد.

نکات مهم ثبت بین المللی اختراع

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]

  • آِیا اختراع ثبت‌شده در همه جا حمایت می‌شود؟
  • آیا امکان ثبت بین‌المللی اختراع وجود دارد؟
  • فرآیند ثبت بین‌المللی اختراع چگونه است؟
  • هزینه‌های ثبت اختراع به چه صورت است؟

[/stextbox]

برای کسب حمایت گسترده و بین‌المللی از اختراع از سه طریق می‌توان اقدام کرد:

  • متقاضی یا مخترع می‌تواند به اداره ملی ثبت اختراع هر کشور مراجعه نماید و اظهارنامه ثبت اختراع خود را به زبان آن کشورها تسلیم کند.
  • چنانچه این کشورها عضو کنوانسیون پاریس باشند و متقاضی نیز به نحوی صلاحیت برخورداری از مزایای کنوانسیون پاریس را داشته باشد؛ در این فرض می‌تواند از حق تقدم مقرر در کنوانسیون پاریس استفاده نماید.
  • به این صورت که متقاضی، اظهارنامه ثبت اختراع را به یکی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس تسلیم کند و اظهارنامه‌های جداگانه را در بقیه کشورهای عضو در ظرف مهلت 12 ماه از تاریخ تقاضا اظهارنامه اولیه تقدیم نماید و در این حالت از حق تقدم مندرج در کنوانسیون استفاده نماید.

* حق تقدم: اگر شخصی در یکی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس اختراعی را ثبت نماید ظرف مدت 12 ماه از تاریخ ثبت اظهارنامه در دیگر کشورهای عضو کنوانسیون بر اشخاص دیگر برای ثبت، حق تقدم خواهد داشت.

 

  • متقاضی یا مخترع می‌تواند در چارچوب نظام معاهده همکاری ثبت اختراع (PCT) یک اظهارنامه تسلیم کند. معاهده همکاری ثبت اختراع یک پیمان و توافق‌نامه در مورد همکاری بین‌المللی در حوزه ثبت اختراع در چارچوب کنوانسیون پاریس است و به نفع کشورهایی عمل می‌کند که عضو کنوانسیون پاریس هستند.

حالت اول مسیر پرهزینه‌ و دشواری برای ثبت است.

در سیستم سنتی ثبت اختراع شخص متقاضی باید درخواست خود را به تمام کشورهایی که می‌خواهد اختراعش در آنجا حمایت شود، ترجمه و ارسال نماید.

در این حالت در کنار هزینه‌ی ترجمه و ارسال، هزینه حق‌الوکاله وکلای ثبت اختراع بر اساس نظام و قوانین همان کشور و هزینه ثبت مربوط به ادارات ثبت اختراع هر کشور هم باید احتساب شود.

فرآیند ثبت بین‌المللی اختراع

  • اظهارنامه به صورت الکترونیکی ثبت می‌شود و باید به یکی از زبان‌‌های مورد پذیرش دفتر بین‌المللی سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) باشد.
  • مرجع جستجوی بین‌المللی و اداره دریافت‌کننده اظهارنامه توسط متقاضی انتخاب می‌شود.

مراجع جستجوی بین‌المللی دارای شرایطی هستند که اجازه جستجو و ارایه گزارش و نظر کتبی در مورد اختراعات را دارند.

مرجع جستجوی بین‌المللی برای جمهوری اسلامی ایران: روسیه (RU)، چین (CN)، هند (IN) و دفتر منطقه‌ای ثبت پتنت اروپا (EP) در نظر گرفته شده است.

از آنجاییکه معاهده همکاری ثبت اختراع یک توافق‌نامه در مورد همکاری بین‌المللی است و نه اعطای گواهی بین‌المللی ثبت اختراع، لازم است متقاضی در هنگام ثبت اظهارنامه اداره دریافت‌کننده اظهارنامه را نیز انتخاب نماید.

  • برای انتخاب اداره دریافت‌کننده اظهارنامه لازم است که متقاضی تابعیت یا اقامت آن کشور را داشته باشد.
  • انتخاب دفتر بین‌المللی وایپو برای تبعه‌ی همه کشورهای عضو مجاز است.
  • اگر ایران به عنوان اداره دریافت‌کننده اختراع انتخاب شود زبان اظهارنامه باید انگلیسی باشد.

هزینه‌های ثبت بین‌المللی اختراع

مجموع هزینه‌ها شامل هزینه‌ی:

  • ثبت اظهارنامه
  • جستجوی مقدماتی
  • اداره دریافت‌کننده (ایران) برای بررسی و انتقال اظهارنامه به دفتر بین‌المللی

مبلغ هزینه‌ها بر اساس تصمیم ادارات و همچنین نرخ ارز ممکن است تغییر کند. هزینه ابتدایی ثبت اظهارنامه چیزی در حدود 1330 فرانک سوییس (1366 دلار آمریکا) می‌باشد که بر اساس نحوه ارسال ضمایم و حقیقی یا حقوقی بودن متقاضی مشمول تخفیف خواهد بود.

همچنین هزینه‌ی ادارات بر حسب اینکه کدام اداره به عنوان اداره دریافت‌کننده اظهارنامه انتخاب شود هم متفاوت خواهد بود.

  • هزینه‌ها باید حداکثر ظرف مدت یک‌ماه از تاریخ ثبت اظهارنامه پرداخت گردد.

لیست هزینه‌ها در لینک زیر به تفکیک کشورها اعلام شده است:

http://www.wipo.int/pct/guide/en/gdvol1/annexes/annexc/ax_c_ib.pdf

وکیل ثبت بین المللی اختراع

موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، با مدیریت محمدرضا مهری و حضور گروه وکلای مهر، با حضور مشاوران ارشد حقوق مالکیت فکری ضمن ارائه مشاوره تخصصی در دعاوی حقوق مالکیت فکری، به ارایه خدماتی همچون ثبت داخلی و بین‌المللی اموال فکری شامل ثبت اختراع، علامت تجاری و طرح‌های صنعتی به هموطنان عزیز در سراسر ایران و سایر کشورها می‌پردازد. برای اخذ مشاوره تخصصی با کارشناسان ارشد در دپارتمان مالکیت فکری در تماس باشید.

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]

راه تماس با مشاور حقوقی ثبت بین المللی اختراع

در روزهای شنبه الی چهارشنبه از ساعت 9 الی 18 و پنج شنبه از ساعت 9 الی 14 با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

021-88663925

021-88663926

021-88663927

021-88795408

021-88796143

در خارج از ساعات اداری اعلام شده و جهت مشاوره آنلاین نیز می‌توانید از طریق تکمیل فرم از طریق سایت گروه وکلای مهر اقدام فرمایید.

دپارتمان حقوق مالکیت معنوی گروه وکلای مهر

 

[/stextbox]

 

 

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *