وکیل ارث

وکیل ارث

وکیل ارث


امروز با موضوع معرفی وکیل ارث با شما هستیم.

تعریف ارث

ارث در اصطلاح حقوقی  به انتقال قهری حقوق و دارایی متوفی به ورثه وی گفته می‌شود و در اصطلاح منظور از ارث، انتقال مالکیت اموال میّت بعد از فوت ‏به وراثش میباشد.از نظر فقها،‎ ‎ارث حقی است که از مرده حقیقی یا حکمی به زنده حقیقی یا حکمی ‏ منتقل می گردد.

شهید ثانی در این باب گفته می فرماید: ارث چیزی است که انسان به ‏علت فوت‎ ‎دیگری به موجب نَسَب یا سَبَب مستحق ان می گردد.

با توجه به‎ ‎بجای ماندن اموال بعد از مرگ، با توجه به علاقه، احساس، کمک و یاری که‎ ‎خویشاوندان و ‏اقوام  نزدیک متوفی در زمان زنده بوده متوفی نسبت به وی داشتند، در تصرف اموال‎ ‎وی و مالکیت آن‌ها از هر ‏شخص دیگری مستحق تر می‌باشند‎.

معنی اصطلاحات

منظور از حق تمام چیزهایی است که قابلیت انتقال داشته باشد اعم از حقوق مالی و غیر مالی(حق مالی مانند استفاده از حق فسخ و حق غیرمالی مانند انتقال حق قصاص

ترکه تمام اموال و حقوق مالی متوفی که بعد از پرداخت دیون و تعهدات و وصیت او به وراث منتقل می‌شود.

انچه که موجب تحقق ارث می گردد، موت است. خواه به صورت حقیقی و خواه به صورت فرضی باشد.

کاهش مجازات حبس جرم خیانت در امانت

موت فرضی

به موردی اطلاق می‌شود که شخص برای مدتی طولانی بالغ بر ۱۰ سال غایب بوده و هیچگونه خبری از او نباشد و بعد از گذشت این ۱۰ سال، سن شخص غایب از ۷۰ سال گذشته باشد، دادگاه به درخواست ذی نفع حکم موت فرضی شخص غایب را صادر می کند.

موجب ارث دو امر است، نسب و سبب. ارث بری نسبی بر اساس طبقه بندی مقرر در ماده ۸۶۲  قانون مدنی صورت می‌گیرد و وجود هر طبقه مانع ارث بردن طبقه بعدی می‌شود و تا زمانی که شخصی از یک طبقه وجود دارد، افراد طبقه ی بعدی ارث نمی برند.

طبقات ارث

طبقه ی اول: پدر و مادر و فرزندان، و فرزندان فرزندان.

طبقه دوم: اجداد و برادر و خواهر و فرزندانشان

طبقه سوم: عمه ها، عموها، خاله ها و دایی ها و فرزندانشان، در صورتی که هیچ یک از طبقات وجود نداشته باشند امر ترکه ی متوفی راجع به حاکم می‌شود(منظور از حاکم دادستان و دادگاه است)

مالکیت وراث تنها بعد از ادای حقوق و دیون متعلق به ترکه ی میت مستقر می‌شود.

منظور از استقرار مالکیت وارثان(الحاق قطعی سهم هر وارث از ترکه دارایی او و انحلال شرکتی است که از مال وارثان و طلبکاران و موصی لهم تشکیل شده و بخ ترکه تعبیر می‌شود و اگر مقدار ترکه برای پرداخت دیون کافی نباشد حق وارث بر ان از بین نمی رود.

رد و قبول ترکه به معنی رد و قبول تصفیه ی ان است و در مالکیت تاثیری نخواهد داشت.

حقوق و دیون متعلق به ترکه ی متوفی که باید قبل از تقسیم ترکه پرداخت شوند:

نحوه اجرای داوری خارجی

الف: هزینه ی کفن و حقوق متعلق به اعیان ترکه(مانند عینی که متعلق رهن می باشد)
ب: پرداخت  دین و واجبات مالی متوفی
ج: اجرای وصیت میت تا ثلث ترکه (تا ثلث ترکه نیازی به اجازه ی وراث ندارد ولی بیش از ان غیر نافذ است و مشروط بر تنفیذ وراث میباشد)
معامله ی وراث نسبت به اعیان ترکه، تا پیش از پرداخت دیون متوفی ، غیرنافذ می باشد و دیان این حق را دارند که معامله را برهم بزنند.
شرط برقراری رابطه ی وراثت، زنده بودن ورثه در هنگام فوت مورث می باشد و اگر حملی هم در زمان فوت وجود داشته باشد، در صورتی که نطفه ی حمل در هنگام موت منعقد شده باشد و همچنین زنده هم متولد شود به او ارث تعلق می گیرد حتی اگر بعد از تولد بمیرد.

موانع ارث

قتل،کفر، لعان و ولادت از زنا از جمله موانع ارث هستند.

هرچند علما و فقا در این موارد به اتفاق نرسیده ان ولی قانون مدنی این موارد را صراحتا از جمله ی موانع ارث نام برده.

قتل:

تنها مورد محسوب می‌شود که نه تنها در ایران و کشورهای اسلامی بلکه در اکثر کشورهای جهان بعنوان مانع ارث بیان شده است.

کفر:

اختلاف در مذهب از موجبات عدم انتقال ترکه به حساب می آیند و با این تعریف اگر مورث مسلمان باشد ترکه به وی تعلق می گیرد در غیر این صورت به بیت المال تعلق خواهد گرفت.

لعان :

به عقیده ی عده ای از حقوقدانان چون در لعان مقتضی وجود ندارد لذا نوبت به مانعیت نمی‌رسد. لعان بر دو قسم است: ۱-  لعان زن و شوهر (که قذف نامیده میشود ) حرمت ابدی به وجود میاورد و از موانع ارث محسوب می گردد و حق رجوع هم  ندارد.

وکیل فک پلمپ

۲ – لعان فرزند و پدر (که نفی ولد نامیده میشود ) از موانع ارث محسوب می گردد ولی  با رجوع از ان رابطه توارث یک طرفه برقرار میشود.

ولادت از زنا:

آخرین موردی که در قانون بعنوان موانع ارث یاد شده ، فرزند متولد از رابطه ی نامشروع است به استثنای موردی که زنا با اکراه و یا به شبهه که در این موارد از سوی مکره و یا شخص صاحب شبهه پذیرفته است.

وراثت دو نوع است: فرض و قرابت

وراثت فرض: سهمی است به صورت کسر که برای آن‌ها در قانون تعیین شده است.فرض برها عبارتند از مادر و زوج و زوجه
وراثت قرابت: سهم به صورت کسر مشخص نشده و هر چه را که مانده به قرابت میبرند.
اشخاصی که گاه به فرض و گاه به قرابت ارث می برند عبارتند از : پدر ، دختر و دخترها ، خواهر و خواهر های ابی یا ابوینی و کلالهء امی.

دفتر وکیل ارث شمال تهران

جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت۹ الی ۱۹ و روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۵ با دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.

۰۲۱-۸۸۷۹۶۱۴۳

۰۲۱-۸۸۷۹۵۴۰۸

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۱

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۲

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۳

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۴

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۵

تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با مدیر دفتر محمدرضا مهری با شماره همراه زیر امکان پذیر است.

مجازات کشیدن مو

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۹

گروه وکلای رسمی مهر پارسیان

۵/۵ - (۲۴ امتیاز)

۲ دیدگاه

  • سلام روزتون خوش
    میشه لطفا میزان ارث زن از شوهر رو برام بگین
    لطفا بهترین وکیل ارث تهران رو هم بهم معرفی کنید

    • سلام روز به خیر
      معرفی بهترین وکیل ارث تهران برای ما امکان پذیر نیست.
      بعضی از وکلای محترم دادگستری به صورت تخصصی در پرونده تقسیم ارث مشغول فعالیت هستند که تعدادی نیز با گروه وکلای مهر پارسیان همکاری می کنند.

      زن و شوهر از یکدیگر ارث میرند و هیچ فردی نمی‌تواند آنها را از ارث محروم کند. بهتر است بدانید در صورتی که ازدواج به صورت موقت باشد و یکی از طرفین فوت کند دیگری جزء وراث محسوب نمی‌شود.

      اگر شوهر فوت کند و فرزندی داشته باشند یک هشتم از اموال به خانم می‌رسد و در صورتی که فرزند نداشته باشند یک چهارم اموال به ایشان می‌رسد.

      اگر خانم فوت کند و فرزند نداشته باشد نصف اموال به شوهر می‌رسد و بقیه اموال بین وراث دیگر تقسیم می‌شود. اگر فرزند داشته باشد یک چهارم به همسر می‌رسد. اگر هیچ وراث دیگری نداشته باشد همه اموال به شوهر می‌رسد.

      محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *