امروز با موضوع ادعای حیثیت در دادگاه با شما مخاطبان گرامی همراه هستیم.
قبل از هر چیز اگر درگیر پرونده و دعاوی حقوقی مانند دعاوی خانوادگی و یا دعوای کیفری مانند کلاهبرداری و غیره هستید جهت دسترسی به بهترین وکلای پایه یک دادگستری از طریق شماره تماسهای درج شده در این مقاله با ما در تماس باشید.
ادعای شرف یا به اصطلاح حقوقی ادعای حیثیت به این معناست که هرکس به هرنحو امور غیر واقع را به دیگری نسبت دهد به شکلی که این کار باعث پایمال شدن حقوق وی(اعم از مادی یا معنوی) بشود یا نه، به موجب قانون برای وی حقی در جهت اعاده ی حقوق ازدست رفته ایجاد شده تا به واسطه آن بتواند آثار جرم انگاری یا احتمالا محکومیت بلاوجه خود را زایل کند.
ماده 698 قانون مدنی در همین خصوص مقرر کرده است:
هرکس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله ی نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا به همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راسا یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد اعم از این که به طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر واقع شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان ، باید به حبس از ۲ ماه تا ۲ سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم شود.
نکات مهم ادعای حیثیت در دادگاه
- در چه جرایمی میتوان ادعای حیثیت نمود؟
- روند ادعای حیثیت چگونه طی میشود؟
- اعاده حیثیت همان اعاده حقوق اجتماعی است؟
- آیا بهترین وکیل کیفری تهران را می شناسید؟
اعاده حیثیت در قانون مجازات اسلامی
قانون جدید مجازات اسلامی پس از رفت و آمدهای بسیار در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بالاخره برای اجرا به دولت ابلاغ شده است.
در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰ مجازاتها به ۵ دسته حدود، قصاص، دیات، تعزیرات و کیفرهای بازدارنده تقسیم شده بودند.
در قانون جدید، قسم آخر مجازاتها (یعنی مجازاتهای بازدارنده) حذف شد و سه بخش حدود، قصاص و دیات نیز مورد تغییر و بازبینی قرار گرفت.
با وجود این اتفاقات در بخش تعزیرات تحولی صورت نگرفت و از آنجا که اعاده حیثیت در بخش تعزیرات پیشبینی شده است در این باره تحولی صورت نگرفت و اعاده حیثیت به همان وضع سابق باقی ماند.
در رویه قضایی ما اصولا محاکم خسارات معنوی ناشی از جرم را مورد توجه قرار نمیدهند و در خصوص آنها حکم صادر نمیکنند؛ متاسفانه در خصوص مطالبه خسارات معنوی ناشی از ارتکاب جرم، رویه قضایی ما ساکت است.
با اینکه قانون مسئولیت مدنی در این مورد صراحت دارد، رویه قضایی هیچگونه واکنش مثبتی بروز نداده است؛ بنابراین با نگاه به رویه قضایی متوجه میشویم که درباره این دسته از خسارات از سوی دادگاهها حکمی صادر نمیشود.
برای اعاده حیثیت شخصی که با طرح شکایت کیفری واهی اعتبار او در جمع خویشان و آشنایان لکهدار شده است، دو راه وجود دارد؛
اولین راه طرح شکایت افترا در دادسرای محل وقوع جرم است.
در صورتی که وقوع این جرم ثابت شود، فردی که شکایت واهی مطرح کرده است مجازات خواهد شد و بدین ترتیب حیثیت لکهدار شده شهروندان جبران میشود.
راهکار دیگری که برای جبران خسارت چنین اشخاصی وجود دارد، جبران خسارت معنوی آنهاست.
دادسرای صالح جهت شکایت افترا کجاست؟
در طرح شکایت افترا، دادسرایی که شکایت اولیه در آنجا مطرح و موجب صدور قرار منع تعقیب و یا برائت در دادگاه صالح شده است، صلاحیت رسیدگی به شکایت افترا را دارد.
مدارک لازم برای طرح شکایت افترا، رای قطعی دادسرا و یا دادگاه در اثبات واهی بودن شکایت است.
این شکایت به دفتر خدمات قضایی الکترونیک تقدیم می شود.
مقام رسیدگی کننده پس از مطالعه پرونده استنادی اظهار نظر خواهد کرد.
وکیل اعادهی حیثیت تخصصی در تهران
قبول وکالت در پروندههای حقوقی و مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.
موسسه حقوقی مهر پارسیان تحت نظر دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری هیچ شعبه دیگری در تهران ندارد.
تبلیغات دفتر وکیل همکار موسسه حقوقی مهر پارسیان مورد تایید این دفتر نیست.
جهت هماهنگی از روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
شماره تلفن دفتر وکیل زبده کیفری تهران
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
شماره موبایل وکیل تخصصی پرونده افترا
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با دفتر حقوقی محمدرضا مهری از طریق شماره موبایلهای اعلامی امکان پذیر است.
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان
بدون دیدگاه