وکیل شورای حل اختلاف

شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به برخی از دعاوی و اختلافات را مانند برخی دادگاه‌ها دارد و در صورتی که دعوایی که باید در شورای حل اختلاف رسیدگی شود اما در دادگاه مطرح شده باشد؛ دادخواست شما رد می‌شود و دادگاه قرار عدم صلاحیت صادر می‌کند.

همچنین با تغییر قانون شورای حل اختلاف در سال 1402 دادگاه دیگری با نام دادگاه صلح در کنار سایر مراجع قضایی مانند شورای حل اختلاف و دادگاه عمومی و حقوقی فعالیت می‌نماید؛ صلاحیت دادگاه صلح نسبت به شورای حل اختلاف گسترده‌تر است به طور مثال شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به دعاوی غیرمنقول یعنی املاک را ندارد اما دادگاه صلح چنین صلاحیتی را دارد و…

دادگاه صلح با توجه به صلاحیتی که دارد می‌تواند به جرایم عمدی و غیرعمدی و قابل گذشت و غیرقابل گذشت رسیدگی نماید؛ یعنی می‌تواند با رای خود مجازات کیفری حبس، شلاق، دیه، جزای نقدی و… تعیین نماید.

به موجب قانون جدید، شورای حل اختلاف در کلیه امور مدنی، کلیه جرایم قابل گذشت و جنبه خصوصی جرایم غیرقابل گذشت؛ صلاحیت صلح و سازش را به صورت مشروط دارد و شرط آن درخواست خواهان یا مدعی خصوصی یا شاکی برای صلح و سازش است.

در این نوشته وکیل شورای حل اختلاف به بررسی بیشتر دادگاه صلح و شورای حل اختلاف می‌پردازد؛ چنانچه پرونده‌ای بر علیه شما در شورای حل اختلاف طرح شده یا قصد طرح شکایت دارید و نمی‌دانید که به چه مرجعی مراجعه نمایید؛ با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس بگیرید.

وکیل شورای حل اختلاف در تهران با توجه به وضعیت پرونده شما بهترین راهکار قانونی را ارائه خواهند داد.

صلاحیت شورای حل اختلاف

در قانون شورای حل اختلاف مصوب 1402 قانون‌گذار 11 مورد از دعاوی را به عنوان دعاوی که در دادگاه صلح رسیدگی می‌شوند را نام برده که عبارتند از:

  • دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد (۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال
  • دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق
  • دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند (۱)
  • دعاوی و درخواست‌های مربوط به تخلیه عین مستأجره و تعدیل اجاره‌بها به‌ جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت
  • اعسار از پرداخت محکوم‌به درصورتی‌که دادگاه صلح نسبت به اصل دعوی رسیدگی کرده باشد.
  • حصر ورثه، تحریر ترکه، مهر و موم و رفع آن
  • تأمین دلیل
  • تقاضای سازش
  • جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرائم غیر عمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی
  • جرائم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هفت و هشت
  • دعاوی اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی (به‌ استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است)، الزام به اخذ پایان کار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام

برخی از این دعاوی پیش از قانون شورای حل اختلاف 1402 در صلاحیت شورای حل اختلاف بودند؛ اما با تصویب این قانون این دعاوی با رعایت مقررات مربوط به این قانون، در دادگاه صلح رسیدگی می‌شوند و صرفا با درخواست طرفین یا مدعی خصوصی برای صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارجاع داده می‌شوند.

با این حال با توجه به رویه قضایی موجود برای طرح هر دعوا در شورای حل اختلاف یا دادگاه صلح باید به وکیل شورای حل اختلاف مراجعه شود تا براساس نوع دعوا مرجع صالح را مشخص و دادخواست در همان شعبه ثبت گردد.

برای برقراری ارتباط با وکیل شورای حل اختلاف و حضور وکیل در شورای حل اختلاف با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.

هزینه وکیل شورای حل اختلاف

همانگونه که بیان شد دعاوی و اختلافات متعددی در شورای حل اختلاف و دادگاه صلح رسیدگی می‌شوند و همین تنوع امر موجب می‌شود که نتوان یک مبلغ واحد را به عنوان هزینه وکیل شورای حل اختلاف تعیین نمود.

به طور مثال هزینه وکیل شورای حل اختلاف در دعاوی مربوط به جرایم رانندگی که ممکن است مجازات حبس و جزای نقدی و دیه سنگین در پی داشته باشد؛ با هزینه وکیل شورای حل اختلاف در انحصار وراثت برابر نیست.

بنابراین عوامل مختلفی مانند نوع دعوا و اختلاف پیش آمده، ارزش خواسته، دلایل و مدارک موجود در پرونده و… در تعیین هزینه وکیل شورای حل اختلاف موثر هستند و وکیل شورای حل اختلاف در جلسه مشاوره و پس از بررسی وضعیت پرونده با توافق با موکل هزینه وکیل در شورای حل اختلاف را تعیین می‌نماید.

وکیل شورای حل اختلاف
شورای حل اختلاف دادگاه صلح

مشاوره با وکیل شورای حل اختلاف

اگر چه ماهیت شورای حل اختلاف صلح و سازش در دعاوی است اما حضور وکیل در شورای حل اختلاف امری ضروری است؛ چرا که شورای حل اختلاف نیز مانند سایر مراجع قضایی رأی صادر می‌نماید و این رای قابل اعتراض و تجدید نظر است و چنانچه در موعد مقرر اعتراض نشود؛ رای قطعی و قابل اجرا خواهد بود.

در جلسات مشاوره وکیل شورای حل اختلاف با توجه به وضعیت پرونده و ادله و مدارک موجود راهکار قانونی صحیح و درست را جهت مطالبه حق ارائه می‌دهد و روند قانونی را به طور کامل تشریح می‌نماید.

جهت دریافت وقت مشاوره از بهترین وکیل شورای حل اختلاف با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.

چه زمانی به وکیل شورای حل اختلاف نیاز داریم؟

پیش از این نیز اشاره شد که شورای حل اختلاف در بسیاری از امور رای صادر می‌نماید و آرای آنها قابل اجرا هستند به طور مثال چنانچه دعوای تخلیه ملک استیجاری مطرح شود و برای دفاع در جلسات شورا حاضر نشوید؛ رای از طریق واحد اجرای احکام قابل اجرا خواهد بود.

بنابراین اینکه پرونده‌ای به شورا ارجاع داده شده است دلیلی بر عدم نیاز به حضور وکیل در شورا نخواهد بود زیرا می‌توان با وجود یک وکیل پایه یک دادگستری، در شورا رای را به نفع خود نماییم و… و دفاع اصولی و قانونی نماییم.

لذا در پاسخ به این سوال که چه زمانی به وکیل شورای حل اختلاف نیاز داریم باید گفت مانند سایر دعاوی از همان ابتدا به وکیل شورای حل اختلاف نیاز داریم.

جهت دریافت شماره تماس وکیل شورای حل اختلاف و سپردن پرونده خود به آن با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.

انتخاب

وکیل شورای حل اختلاف

محمدعلی مهری متانکلائی
محمدعلی مهری متانکلائیوکیل پایه یک دادگستری
Read More
و مشاور حقوقی، دانش آموخته رشته حقوق ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبائی، مشاور حقوقی دفتر حمایت حقوقی و قضایی ایثارگران سپاه پاسداران کرج، عضو رسمی هسته پژوهشی حقوق بانکی دانشگاه امام صادق (ع)، عضو باشگاه حقوق اساسی پژوهشکده شورای نگهبان و...
علی مهری متانکلائی
علی مهری متانکلائیوکیل پایه یک دادگستری
Read More
لیسانس فقه و مبانی حقوق اسلامی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، عضو بنیاد حقوقی نخبگان نیروهای مسلح سنوات 1392 الی 1393
سید احسان علوی
سید احسان علویوکیل پایه یک دادگستری
Read More
کارشناسی ارشد حقوق مالکیت فکری دانشگاه علامه طباطبایی، کارشناسی ارشد حقوق مالکیت فکری دانشگاه علامه طباطبایی، وکیل و مشاوره حقوقی استارتاپ‌های آزمایش آنلاین، بلیط‌کده، مرکز نوآوری بادکوبه، آژانس تبلیغاتی بادکوبه، استارتاپ راحت‌دارو، استارتاپ سَسِند، هاسپیتل، استارتاپ appetan و wugme
مهلا اسدی
مهلا اسدیمشاهده رزومه
Read More
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان مگـاتم است.
مهلا اسدی
مهلا اسدیمشاهده رزومه
Read More
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان مگـاتم است.
مهلا اسدی
مهلا اسدیمشاهده رزومه
Read More
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان مگـاتم است.

رضایت موکلین

درگاهی
درگاهیمشاهده رزومه
Read More
سلام تخلیه ملک توسط مستاجر واقعا کار سختیه و تا وکیلی رو پرونده نذاری تو شورا جدی نمیگیرن و رسیدگی نمیکنن آقای مهری هم هزینشون خوب و منصفانه بود و هم کارشون خوب بود ممنونم ازشون
جوکار
جوکارمشاهده رزومه
Read More
سلام بعضی از کارکنان شورا هیچی نمیدونن و باید وکیل رو پرونده باشه تا یادشون بده چکار کنن آقای مهری واقعا به ما کمک کردن ما بعد از 5 سال ملکمون تخلیه شد
شباهنگ
شباهنگمشاهده رزومه
Read More
سلام پرونده ما از همون ابتدا نباید در شورای حل اختلاف رسیدگی میشد و اینو بعد از اینکه وکیل گرفتیم متوجه شدیم بله دوستان همون اول پروندتون بدید به وکیل که اینقد معطل شورا و این ور و اون ور نباشید ممنونم از آقای مهری کمکی زیادی به کردن و نتیجه هم رضایت بخش

خدمات وکیل شورای حل اختلاف

پرونده شورای حل اختلاف چه مدت طول می‌کشد؟

پیش از این اشاره شد که شورای حل اختلاف و دادگاه صلح به چه دعاوی و اختلافاتی رسیدگی می‌کنند؛ همانگونه که دعاوی متعدد هستند مدت زمان رسیدگی به آنها نیز متفاوت است و نمی‌توان یک مدت محدود و مشخصی را جهت مدت زمان رسیدگی به دعوا در شورای حل اختلاف تعیین نمود.

به طور مثال برای گرفتن گواهی حصر وراثت باید از مرجع ثبت اسناد و املاک، پلیس راهور و بانک ملی مرکزی استعلام گرفته شود تا بتوان اموال متوفی را شناسایی نمود؛ لذا استعلام گرفتن و همچنین نظر کارشناسی در بسیاری از پرونده‌ها ضروری است و مدت زمان خاصی را به خود اختصاص می‌دهد که منجر به طولانی شدن مدت زمان رسیدگی در شورای حل اختلاف خواهد شد.

همچنین وقت رسیدگی به طرفین دعوا از طرف مرجع قضایی ابلاغ می‌شود که این امر نیز موجب می‌شود؛ نتوان به طور قطعی مدت زمان رسیدگی به پرونده را تعیین نمود؛ اما حضور وکیل شورای حل اختلاف در تسریع روند رسیدگی بسیار موثر خواهد بود.

چرا که با پیگیری‌های متعدد روند رسیدگی به پرونده را تسریع می‌بخشد؛ به همین منظور جهت برقراری ارتباط با بهترین وکیل شورای حل اختلاف تهران با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.

جمع بندی

رویه حاکم بر شورای حل اختلاف و دادگاه صلح ایجاب می‌کند که در این مراجع از وکیل دادگستری برای دفاع از خود کمک بگیریم به همین جهت می‌توانید با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.

سوالات متداول

سلام یعنی آن شورا نمیتواند به خواسته شما رسیدگی کند و باید خواسته خود را در یک شعبه دیگر مطرح کنید

سلام به صراحت ماده 11 قانون شورای حل اختلاف خیر نمی‌توانید.

سلام ‌نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، اقامتگاه طرفین دعوى، موضوع خواسته و همچنین تقویم آن در دعاوی مالی و دلایل و مستندات خواسته، درخواست و یا شکایت.

بسته به نوع رای صادر شده ممکن است دادگاه تجدیدنظر استان، یا دادگاه کیفری یا حقوقی بدوی باشد.

تماس رایگان