وکیل کیفری وکیل پایه یک دادگستری است که پس از طی نمودن دوره کارآموزی پروانه وکالت پایه یک دریافت نموده و با طی نمودن دورههای وکالت تخصص و کسب تجربه لازم به صورت تخصصی در امور کیفری اعلام وکالت میکند.
امور کیفری اموری هستند که در نتیجه وقوع جرم به وجود میآیند؛ جرم رفتاری است که در قانون جرمانگاری شده و برای آن مجازات یا اقدامات تامین و تربیتی در نظر گرفته شده است.
اهمیت حضور وکیل کیفری به این جهت است که وقوع جرایم مجازات حبس، جزای نقدی، انتشار حکم محکومیت، انفصال از خدمت، شلاق، اعدام و… را در پی خواهد داشت.
حیطه کاری وکیل کیفری به دو قسمت تقسیم میشود؛ یعنی اعلام وکالت از جانب فردی که متهم به وقوع جرم است و اعلام وکالت از جانب فردی که در اثر وقوع جرم متضرر شده است.
در مواردی که وکیل کیفری از جانب متهم اعلام وکالت میکند در وحله اول چنانچه جرمی واقع نشده باشد سعی در رفع اتهام از موکل مینماید و در جهت صدور حکم برائت برای موکل خود تلاش مینماید.
چنانچه جرمی واقع شده باشد وکیل کیفری با استفاده از ظرفیتهای قانونی و دلایل موجود در پرونده سعی در کاهش مجازات و یا تبدیل مجازات برای موکل خود مینماید.
اگر وکیل کیفری از جانب فرد متضرر اعلام وکالت نماید با استفاده از ادله و مدارک موجود در پرونده از حقوق موکل خود دفاع مینماید و خواستار اجرای عدالت و مجازات برای فرد خاطی خواهد بود.
به طور کلی هر رفتاری که در تعریف قانونی جرم قرار بگیرد جرم محسوب میشود و مجازات در پی خواهد داشت.
برای اینکه رفتاری جرم محسوب شود باید سه رکن یا عنصر با هم وجود داشته باشد که در ادامه به صورت تخصصی به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
عنصر قانونی به این معنی است که رفتار در قانون جرم انگاری شده باشد یعنی قانونگذار ضمن تعریف آن جرم، آن رفتار را جرم تلقی نموده و برای آن مجازات و یا اقدامات تامینی و تربیتی در نظر گرفته است.
به طور مثال در تعریف قانونی کلاهبرداری عنوان نموده است: هرگاه فردی با انجام اعمال متقلبانه موجب فریب سایر افراد گردد و از این طریق اموال آنها را ببرد یا موجب ضرر مالی آنها گردد.
منظور از عنصر مادی این است که متهم یا مجرم یک رفتار مجرمانه انجام دهد به طور مثال در جرم کلاهبرداری با انجام اعمال متقلبانه دیگران را فریب دهد و موجب ضرر مالی آنها گردد.
عنصر معنوی یا روانی به قصد و نیت مجرم از انجام رفتار مجرمانه بستگی دارد به این معنی که مجرم از انجام رفتار مجرمانه قصد ضرر رساندن به بزهدیده را داشته باشد.
وکیل کیفری در کلیه مراحل رسیدگی باید این موارد را مد نظر خود قرار دهد و از موکل خود دفاع نماید؛ عدم وجود و اثبات هر یک از شرایط فوق در روند پرونده بسیار موثر است که بررسی دقیق این موارد در حیطه تخصص وکیل کیفری میباشد.
جهت برقراری ارتباط با بهترین وکیل کیفری با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.
جرایم کیفری با توجه به نوع آنها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی مانند: محاربه، افساد فیالارض، بغی، جاسوسی اعم رایانهای و… جعل، تخریب، تبانی و… در شرایط خاص، رشا و ارتشا، پولشویی، تامین مالی تروریسم
جرایم علیه اشخاص مانند: قتل، آسیب جسمی، تصادفات منجر به جرح و…
جرایم علیه اموال مانند: سرقت، کلاهبرداری و…
در یک نوع تقسیمبندی جرایم به دو دسته قابل گذشت و غیرقابل گذشت تقسیم میشوند؛ به این معنی که جرایم قابل گذشت جرایمی هستند که با شکایت شاکی خصوصی شروع میشوند و با گذشت وی پرونده مختومه میشود.
جرایم غیرقابل گذشت جرایمی هستند که گذشت شاکی خصوصی در آنها تاثیری ندارد و در صورت گذشت شاکی نیز به دلیل تعارض جرم با نظم عمومی و اخلاق حسنه جامعه، مجرم مجازات خواهد شد.
چرا که دادستان به عنوان مدعیالعموم خواستار مجازات است؛ به طور مثال جرایم منافی عفت اغلب از جرایم غیرقابل گذشت هستند اما جرم توهین جرم قابل گذشت است.
این موارد شاید در حین نگارش و مطالعه روند سادهای را نمایان کند اما در عمل این امور بسیار حساس و مهم هستند چرا که کوچکترین جرایم مجازات نقدی حداقل 12 میلیون را برای متهم در پی خواهند داشت.
لذا وکیل کیفری با تکیه بر تخصص و تجربه خود از هر جهت سعی در رفع اتهام و گرفتن حکم برائت برای موکل خود را دارد. جهت برقراری ارتباط با وکیل کیفری با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.
ابتدا باید عنوان نمود که در جرایم کیفری حضور وکیل بسیار با اهمیت است چرا که اگر دفاع صحیح و قانونی صورت نگیرد ممکن است به ناحق مجازات تعیین و اجرا گردد.
اما در پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره شود که وکیل کیفری از طرف متهم یا بزهدیده اعلام وکالت نماید که این امر در تعیین هزینه وکیل موثر است.
علاوه بر این مورد موارد دیگری مانند نوع جرم، ضرر جانی و مالی موثر، ادله و مدارک موجود در پرونده، دادگاه رسیدگی کننده به جرم، شخصیت مرتکب و بزه دیده و… در تعیین هزینه وکیل کیفری موثر خواهند بود.
چرا که منطقی است هزینه وکیل در جرم کلاهبرداری 40 میلیاردی با هزینه وکیل در جرم کلاهبرداری 100 میلیون تومانی متفاوت خواهد بود.
همچنین دفاع در دیوان عالی کشور با دفاع در دادگاه تجدیدنظر یا دادگاه صلح و شورای حل اختلاف متفاوت خواهد بود و منطقی است که هزینه وکیل در هر یک از این مراجع متفاوت است.
اما در نهایت هزینه وکیل کیفری پس از بررسی پرونده و مدارک موجود در آن با توافق بین وکیل و موکل تعیین خواهد شد.
حهت اطلاع دقیق از هزینه وکیل کیفری و دریافت مشاوره تخصصی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.
در جلسات مشاوره وکیل کیفری بر اساس هر جرم و ادله و مدارک موجود اقدام به ارائه مشاوره با توجه به نیاز مخاطب مینماید و روند رسیدگی را از ابتدا تا انتها شرح میدهد و با توجه به تجربه خود درصدی از میزان موفقیت در پرونده را اعلام مینماید.
هزینه مشاوره در امور کیفری از 500 هزار تومان شروع میشود اما در مقابل این هزینه مشاوره به صورتی انجام میگیرد که افراد بدون حضور وکیل نیز خود میتوانند پیگیر پرونده شوند.
جهت دریافت وقت مشاوره تخصصی از بهترین وکیل کیفری در تهران با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.
وکیل امور کیفری در راستای رفع نیاز موکلین و مراجعین خود خدمات حقوقی زیر را به صورت تخصصی ارائه میدهد:
هر زمان که در مظان اتهامات واهی قرار گرفتید یا احساس نمودید که حقی از شما بر اثر وقوع جرم زایل گردیده بدون اتلاف وقت و تعلل با وکیل امور کیفری تماس بگیرید.
چرا که امور کیفری در دو مرحله دادسرا و دادگاه رسیدگی میشوند و چنانچه همان ابتدا با وکیل مشورت نمایید ممکن است پرونده در همان مرحله دادسرا با قرار منع تعقیب مواجه شود مختومه گردد.
این اتفاق از جانب متهم امری خوشایند است اما از جانب متضرر موجب از بین رفتن حق وی خواهد شد؛ لذا هم به متهم و هم به زیاندیده در جرم توصیه میشود که حتی اگر توانایی مالی جهت وکیل گرفتن ندارند با مشورت گرفتن از وکیل پرونده خویش را پیش ببرند.
با اعتماد به وکیل سپردن پرونده به یک وکیل متخصص علاوه بر آسودگی خاطر نسبت به روند پرونده همواره در تمام مراحل از دانش یک فرد متخصص بهره حقوقی لازم را خواهید برد.
جهت برقراری ارتباط با وکیل کیفری و دریافت مشاوره تخصصی و یا سپردن پرونده به وی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.
پیش از نیز اشاره شد که پروندههای کیفری غالبا در دو مرحله رسیدگی میشوند؛ مرحله اول رسیدگی در دادسرا است که در این مرحله متهم توسط دادستان تعقیب و توسط بازپرس تحقیقات لازم در خصوص جرم ارتکابی صورت میگیرد.
چنانچه دلیل کافی مبنی بر وقوع جرم وجود داشته باشد قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده برای صدور رای و تعیین تکلیف نهایی به دادگاه ارسال خواهد شد.
دادگاه کیفری نیز جلسه تشکیل میدهد و با بررسی مجدد اوراق پرونده و شنود دفاعیات طرفین اقدام به صدور رای میکند که این آرا نیز قابل اعتراض هستند.
شایان به ذکر است که این روند برای کلیه پروندهها نیست و برخی از پروندهها به جهت اهمیتی که دارند از همان ابتدا در دادگاه رسیدگی میشوند.
بنابر آنچه بیان شد در پاسخ به این سوال که پروندهها کیفری چه مدت طول میکشد باید عنوان نمود که نمیتوان یک مدت محدود و مشخصی را جهت رسیدگی به پروندههای کیفری تعیین نمود؛ چرا که علاوه بر موارد مذکور اجرای آرای کیفری نیز مدت زمان قابل توجهی را به خود اختصاص میدهد.
علاوه بر این کلیه روند رسیدگی از طریق ابلاغیه به طرفین اطلاع داده میشود که ابلاغ اوراق قضایی توسط مرجع قضایی صورت میگیرد و نمیتوان زمان دقیق و مشخصی را جهت رسیدگی به این پروندهها تعیین نمود.
اما حضور وکیل در پروندههای کیفری بسیار موثر است و موجب تسریع در روند رسیدگی خواهد شد؛ جهت برقراری ارتباط با وکیل کیفری با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.
حضور وکیل در امور کیفری بسیار حائز اهمیت است چرا که امور کیفری مجازات در پی خواهند داشت و ممکن است مجازاتی در نظر گرفته شود که غیرقابل جبران باشد؛ همچنین در مواردی که فردی از وقوع جرمی متضرر شده چنانچه نتواند به صورت درست و قانونی از حق خود دفاع کند ممکن است همان ابتدا امر در مرحله دادسرا خواسته وی رد شود و پرونده مختومه گردد و حق وی زایل گردد.
لذا توصیه میشود چه مرتکب وقوع جرم شدهاید یا متضرر از جرم شدهاید از یک وکیل کیفری کمک بگیرید.
بستگی به نوع جرم دارد و در برخی از جرایم بله حضور شاکی الزامی است.
سلام بله اما در برخی از جرایم در مرحله دادسرا با محدودیت همراه هستند.
سلام بله بدون اعطای وکالت سمتی هم در پرونده ندارند.
سلام بله در تمام مراحل رسیدگی امکانپذیر هست.