یکی از امور ناپسند و مورد در مبانی فقهی و حقوقی خیانت در امانت است. امانت داری به عنوان یکی از ویژگی های قابل تحسین همواره در نزد مردم اهمیت بسزایی دارد.
هنگامی که مالی به امانت نزد دیگری سپرده می شود، امانت دار نباید در آن مال تصرف کند و یا در نگهداری آن کوتاهی نماید. در صورتی که مرتکب کوتاهی و تضییع حقوق دیگری شود در واقع خیانت در امانت رخ داده است.
برای مشاوره با وکیل خیانت در امانت متخصص و با تجربه، بهترین وکیل خیانت در امانت و وکیل خیانت در امانت در تهران و سایر شهرها به موسسه حقوقی مهر پارسیان مراجعه نمایید.
برای دریافت مشاوره 24 ساعته در صورت نیاز با شماره 02188663925 در تماس باشید و برای کسب اطلاعات دقیق در مورد پرونده خود وارد شوید.
خیانت در امانت نیز مثل سایر جرایم و پرونده خیانت در امانت مانند سایر پرونده ها، ممکن است شدت و حدت کمتر و یا بیشتری داشته باشد. هر مقدار پیچیدگی های پرونده بیشتر باشد قاعدتا مدت زمان بیشتری صرف نموده و در نتیجه ممکن است هزینه های بیشتری را به همراه داشته باشد.
هر میزان پرونده ساده تر و راحت تر باشد میزان هزینه های کمتری دارد زیرا مدت زمان کمتری صرف می کند. در این میان برای هزینه های وکیل خیانت در امانت عواملی مثل سابقه وکیل و تخصص و حرفه او موثر خواهد بود. در هر حال باید برای تعیین هزینه وکیل خیانت در امانت پس از مشاوره تصمیم گیری شود و اظهارنظر قبل از ملاحظه پرونده بی پایه و اساس است.
برای مشاوره با وکیل خیانت در امانت و گرفتن وکیل متخصص خیانت در امانت به صورت حضوری و تلفنی و پاسخگویی اضطراری ۲۴ ساعته به موسسه وکلای مهر پارسیان مراجعه نمایید. برای ارتباط با بهترین وکیل خیانت در امانت یا مشاوره حقوقی با وکیل خیانت در امانت در تهران و سایر شهرها با شماره تماس وکیل خیانت در امانت 02188663926 تماس حاصل نمایید.
خیانت در امانت از اصطلاحات حقوق جزا بوده و به معنای عمل عمدی و برخلاف امانت امین به ضرر صاحب مال است. در این جا به بررسی تاریخچه جرم خیانت در امانت، عناصر تشکیل دهنده جرم خیانت در امانت، مجازات خیانت در امانت و تفاوت جرم خیانت در امانت با کلاهبرداری خواهیم پرداخت.
در ایران عنوان خیانت در امانت برای اولین بار در قانون مجازات عمومی سال ۱۳۰۴ به عنوان یکی از جرایم علیه اموال و مالکیت، جرم و قابل مجازات شناخته شده است. ماده ۲۴۱ قانون مجازات عمومی مصوب سال ۱۳۰۴ مصادیق جرم خیانت در امانت و مجازات آن را تعیین کرده بود.
در سال ۱۳۷۵ با تصویب قانون تعزیرات قانونگذار در مواد ۶۷۳ و ۶۷۴ به جرم خیانت در امانت می پردازد و مقررات ماده ۱۱۹ قانون مجازات اسلامی سال ۶۱ را نسخ کرده است. این مواد مقرر می دارد: ماده۶۷۳ «هر کس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده است یا به هر طریق به دست آورده سوء استفاده نماید به یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد».
ماده ۶۷۴ «هر گاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یابی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیا مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده آن ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد».
باتوجه به این مواد، مصادیق موضوع جرم خیانت در امانت در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ عبارتند از: سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده است یا به هر طریق به دست آورده، اموال و اشیا منقول و غیر منقول، نوشته جات از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن. علاوه بر این بعضی از صور خاص خیانت در امانت هم در ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی ذکر گردیده که به عنوان خیانت در امانت به معنای خاص مورد بحث قرار گرفته است.
عنصر قانونی جرم خیانت در امانت ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ می باشد. ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی بیان می کند «هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عهده اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی اجرت به کسی داده شده و بنابراین بوده که اشیا مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد».
عنصر مادی و رفتار فیزیکی جرم خیانت در امانت عبارت است از استعمال، تصاحب، تلف و مفقود کردن مال مورد امانت که در ماده ۶۷۴ به آن اشاره گردیده است. اگرچه به نظر برخی از حقوقدانان تمامی این صور از طریق فعل محقق است و ترک فعل نمی تواند عنصر مادی جرم موضوع این ماده باشد، لیکن به نظر می رسد که در مواردی بخصوص تلف مال مورد امانت، ترک فعل نیز می تواند موضوع این ماده باشد.
در رکن معنوی این جرم سه عنصر سوء نیت عام و سوء نیت خاص و علم به مالکیت غیر داشتن باید محقق شود. سوء نیت عام یعنی شخصی که اموال یا اشیا نزد او بوده، آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین، استعمال یا تصاحب یا تلف نموده باشد. اما سوء نیت خاص یعنی قصد اضرار به غیر است.
هر زمان که علیه شخصی پرونده خیانت در امانت در دادگاه مطرح شده باشد و یا زمانی که شخصی بخواهد علیه دیگری شکایت خیانت در امانت را مطرح نماید، لازم است پس از مشورت با وکیل خیانت در امانت اقدامات لازم را انجام دهد. وجود وکیل برای پرونده خیانت در امانت از هر حیث اهمیت دارد و ضروری است.
برای مشاوره با وکیل خیانت در امانت و گرفتن وکیل متخصص خیانت در امانت به صورت حضوری و تلفنی و پاسخگویی اضطراری ۲۴ ساعته به موسسه وکلای مهر پارسیان مراجعه نمایید. برای ارتباط با بهترین وکیل خیانت در امانت یا مشاوره حقوقی با وکیل خیانت در امانت در تهران و سایر شهرها با شماره تماس وکیل خیانت در امانت 02188663926 تماس حاصل نمایید.
تفاوت عمده میان کلاهبرداری و خیانت در امانت از جهت حیله و تقلب است، تا آنجا که عمل واحد نمی تواند واجد هر دو عنوان کلاهبرداری و خیانت در امانت باشد. تفاوت دیگر مربوط به عنصر نتیجه است. شرط تحقق کلاهبرداری انتفاع مجرم یا شخص مورد نظر او می باشد؛ ولی در جرم خیانت در امانت انتفاع خائن در امانت ضروری نیست.
با استناد ماده ۶۷۴ ق. م. ا مجازات جرم خیانت در امانت حبس از شش ماه تا سه سال می باشد. جرم خیانت در امانت از جرایم غیرقابل گذشت است و ماده ۷۲۷ ق. م. ا در احصاء جرایم قابل گذشت، ذکری از این جرم به میان نیاورده، هر چند که دارای جنبه خصوصی نیز است و گذشت شاکی فقط در این مورد موثر است.
رای شماره ۵۹۳-۱۶/۱/۱۳۷۳ هیات عمومی دیوان عالی کشور در این رابطه مقرر می دارد: «خیانت در امانت از جرایم مضر به حقوق خصوصی و مصالح عمومی است. رضایت مدعی خصوصی یا استرداد شکایت، موضوع حق الناس را در جرم مزبور منتفی می سازد لیکن به ضرورت مصلحت جامعه و حفظ نظم عمومی تعزیر شرعی یا حکومتی مجرم لازم است». همچنین به موجب ماده ۳۰ قانون مجازات اسلامی خیانت در امانت غیرقابل تعلیق می باشد. خائنین به امانات نیز به مجازات های تکمیلی ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی نیز محکوم می گردند. هزینه مشاوره وکیل خیانت در امانت 500 هزار تومان می باشد.
برای وکیل خیانت در امانت به صورت حضوری و تلفنی و پاسخگویی اضطراری ۲۴ ساعته به موسسه وکلای مهر پارسیان مراجعه نمایید. برای ارتباط با بهترین وکیل خیانت در امانت یا مشاوره حقوقی با وکیل خیانت در امانت در تهران و سایر شهرها با شماره تماس وکیل خیانت در امانت 02188663926 تماس حاصل نمایید.
تحقق جرم خیانت در امانت مانند سایر جرایم نیازمند اثبات عناصر مادی، معنوی و قانونی است. بنابراین در این مسیر و برای اثبات عدم وقوع جرم خیانت در امانت وکیل متخصص خیانت در امانت می تواند به طرق مختلفی اقدامات و خدماتی را برای موکل خود انجام دهد.
برای هزینه وکیل خیانت در امانت و هرآنچه که در این مورد باید بدانید و گرفتن وکیل خیانت در امانت به صورت حضوری و تلفنی و پاسخگویی اضطراری ۲۴ ساعته به موسسه وکلای مهر پارسیان مراجعه نمایید. برای ارتباط با بهترین وکیل خیانت در امانت یا مشاوره حقوقی با وکیل خیانت در امانت در تهران و سایر شهرها با شماره تماس وکیل خیانت در امانت 02188663926 تماس حاصل نمایید.
برخی از خدمات به شرح زیر میباشد:
به دلیل وجود پرونده های مختلف برای رسیدگی در دستگاه قضایی و لزوم برخی اقدامات در دادگاه مثلا جلب ثالث و یا ارجاع به کارشناسی و یا شهادت شهود، نمی توان برای پرونده خیانت در امانت زمان مشخصی را مشخص کرد. بنابراین تعیین زمان بسته به شعبه ارجاع شده و نوع و محتویات پرونده و شرایط آن دارد.
در صورت نیاز به مشاوره پاسخگویی اضطراری ۲۴ ساعته تلفنی با 09120067664 تماس بگیرید یا برای اطلاعات بیشتر وارد سایت شوید.
با توجه به مجازات حبسی که قانونگذار برای جرم خیانت در امانت در نظر گرفته است و همچنین اثبات شرایط این جرم هم به متهم و هم به شاکی این جرم توصیه میشود که برای اثبات این جرم و همچنین رفع اتهام از خود با وکیل متخصص این امر مشورت نمایید؛ برای این منظور میتوانید با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.
خیانت در امانت از اصطلاحات حقوق جزا بوده و به معنای عمل عمدی و برخلاف امانت امین به ضرر صاحب مال است.
برای خیانت در امانت قانون مجازات ها با شرایط را مطرح کرده است که در متن مقاله مورد اشاره قرار گرفت.
تفاوت عمده میان کلاهبرداری و خیانت در امانت از جهت حیله و تقلب است که در این خصوص در مقاله توضیحاتی ارائه شد.
بله با توجه به ظرافت های موجود در پرونده های کیفری لازم است تا با مشورت های وکیل خیانت در امانت اقدام شود.