در یک نوع تقسیم بندی دعاوی و اختلافات به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم میشوند؛ وکیل حقوقی وکیل دادگستری است که به صورت تخصصی در حوزه دعاوی حقوقی فعالیت دارد.
دعاوی حقوقی که نیازمند وکیل حقوقی هستند؛ شامل اختلافاتی میشود که هیج عمل مجرمانهای در آنها صورت نگرفته و صرفا این اختلافات در نتیجه تخلف و یا عدم رعایت تعهدات یا قوانین به وجود آمده است.
مانند اینکه فردی خودروی خود را فروخته اما خریدار از پرداخت ثمن (مبلغ قراردادی) خودداری میکند؛ توجه نمایید در این مثال هیچ عمل مجرمانهای صورت نگرفته و خریدار از پرداخت مبلغ قرارداد خودداری میکند در این فرض باید الزام وی را به پرداخت ثمن قراردادی در دادگاه حقوقی خواستار شد.
بنابراین تفاوت امور حقوقی و کیفری در وصف مجرمانه آنها است؛ هرگاه جرمی اتفاق بیفتد باید به وکیل کیفری مراجعه شود و هرگاه اختلافاتی در روابط افراد پیش آید که وصف مجرمانه نداشته باشند؛ برای مطالبه حق و حقوق خود باید به وکیل حقوقی مراجعه شود.
نحوه طرح دادخواست، نوع دفاع، روند رسیدگی، مرجع رسیدگی کننده و قوانین مربوط در دعاوی حقوقی و کیفری متفاوت است به گونهای که برای طرح دعاوی کیفری باید از طریق دادسرا اقدام کنیم و در دعاوی حقوقی همان ابتدا در دادگاه طرح دعوا میشود.
پیش از این به صورت اجمالی به بررسی دعاوی حقوقی پرداختیم در این قسمت به بررسی دقیقتر دعاوی حقوقی خواهیم پرداخت.
دعاوی و اختلافات براساس منشأ آنها و یا مرجع رسیدگی تقسیم میشوند؛ به این معنی دعاوی که در اثر وقوع جرم به وجود میآیند دعاوی کیفری هستند یعنی یک عمل مجرمانه واقع شده مانند کلاهبرداری، سرقت، جعل، رشا و ارتشا، اختلاس، انتقال مال غیر، تهمت، پولشویی، اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات و…
اما در دعاوی حقوقی، ثبتی، خانواده و امور حسبی هیچ عمل مجرمانه و وصف مجرمانهای صورت نمیگیرد و صرفا یک تخلف در روابط بین افراد صورت میگیرد مانند طلاق، مطالبه مهریه، تعیین قیم، الزام به تنظیم صورت مجلس تفکیکی و…
البته برخی از تخلفات ثبتی و خانوادگی به دلیل تعارض با نظم عمومی و اخلاق حسنه جامعه ممکن است وصف کیفری داشته باشند و برای متخلف مجازات کیفری در پی داشته باشند مانند نپرداختن نفقه (ترک انفاق)، برخی از تخلفات ماموران ثبتی که در حکم کلاهبرداری هستند و…
بر همین اساس و نیاز جامعه وکلا به تخصصهای مختلف مانند وکیل ثبتی، وکیل خانواده، وکیل حقوقی، وکیل کیفری و… تقسیم میشوند و برای ارتباط با هر یک از این وکلای متخصص میتوانید با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.
وکیل متخصص امور حقوقی وکیل پایه یک دادگستری است که پس از اخذ مدرک لیسانس حقوق از دانشگاه در آزمون دشوار وکالت شرکت نموده و موفق به نمره قبولی شده است.
پس از قبولی در آزمون وکالت دوره کارآموزی خود را با موفقیت طی نموده و در آزمون اختبار نمره قبولی کسب و به مقام وکیل پایه یک دادگستری رسیده است.
اما این روند برای متخصص شدن در امر وکالت کافی نیست و وکیل متخصص حقوقی با حضور در مراکز آموزشی و مطالعه مقالات و کتب علمی حقوقی و شرکت در دورههای تخصصی و یا تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری موفق به تخصص در امور حقوقی میشود.
همچنین پس از کسب تجربه کافی در پروندههای مختلف به صورت حرفهای و تخصصی در دعاوی حقوقی اعلام وکالت میکند
با توجه به اینکه دعاوی حقوقی جنبه مجرمانه ندارند مرجع طرح دعوا و رسیدگی به این دعاوی دادگاه عمومی و حقوقی، شورای حل اختلاف، دادگاه صلح، برخی مراجع ثبتی، دادگاه خانواده و… میباشد.
اما اینکه دادگاه عمومی و حقوقی چه شهری باید به این دعاوی رسیدگی کند در ابتدای امر در حیطه تخصص وکیل حقوقی است.
به طور مثال فردی از کرمان به تهران میآید و اقدام به خرید یک خودرو میکند اما فروشنده از انتقال سند به نام خریدار خوددار میکند؛ حال مسئله این است که در دادگاه کرمان طرح دعوا کند یا دادگاه تهران.
وکیل حقوقی با توجه به قوانین موجود قرارداد را بررسی میکند و با توجه به محل تنظیم قرارداد، محل تسلیم و تحویل کالا، اقامت خواهان و خوانده دعوا دادگاه صالح جهت رسیدگی به دعوا را تعیین مینماید و دادخواست را ثبت میکند.
جهت برقراری ارتباط با وکیل حقوقی در موسسه حقوقی مهرپارسیان با شمارههای مندرج تماس برقرار نمایید.
همانگونه که ذکر شد دعاوی حقوقی بسیار گسترده هستند و شامل دعاوی مختلفی میشوند؛ لذا نمیتوان یک مبلغ واحد را جهت هزینه وکیل حقوقی تعیین نمود چرا که هر دعوا با توجه به نوع خود سازوکار مخصوص به خود را دارد.
در دعاوی حقوقی، وکیل حقوقی در هر پرونده و با توجه به هر موضوع و اوضاع و احوال موجود در هر پرونده، مرجع رسیدگی کننده، مبلغ مورد اختلاف، مدارک موجود در پرونده و… حقالوکاله خود را با توافق با موکل تعیین مینماید.
همراهان گرامی جهت اطلاع دقیق از هزینه وکیل حقوقی در دعاوی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس بگیرید.
دعاوی حقوقی بسیار گسترده هستند و عناوین مختلفی را به خود اختصاص میدهند که در ادامه برخی از این موارد را عنوان مینماییم:
این موارد تنها بخشی از دعاوی حقوقی را به خود اختصاص میدهد و برخی از این دعاوی دارای چند جنبه هستند یعنی ممکن است هم حقوقی باشند و هم کیفری یا ثبتی و خانوادگی و…
تشخیص این امر که چه نوع دعوایی است با وکیل پایه یک دادگستری جهت برقراری ارتباط با وکیل متخصص امور حقوقی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.
اساتید و وکلای برجسته همواره تاکید بر مشورت گرفتن از وکیل در کلیه امور حقوقی و اداری را توصیه میکنند؛ چرا که مشورت نمودن قبل از انجام هر امری موجب میشود نسبت به حق و حقوق خود آگاه شویم و با آگاهی دست به هر اقدام حقوقی بزنیم.
اما چنانچه پیش از انجام امری با وکیل مشورت نکردیم و پس از انجام امور دچار مشکل شدیم اولین اقدام مشورت گرفتن با وکیل است چه بسا مشکلی با ارسال یک اظهارنامه حل شود و برخی امور باید کلیه روند رسیدگی تا نهایی شدن رای طی گردد؛ تشخیص این امور در حیطه تخصص وکیل حقوقی است.
همچنین وکیل حقوقی با توجه به تجریه و تخصص خود کلیه روند رسیدگی به پرونده را شرح میدهد و درصد موفقیت در پرونده را تا حدودی تشخیص میدهد که این امر موجب تحقق اعتماد به وکیل خواهد شد.
در هر صورت وکیل حقوقی براساس تجربه و حرفه خود بهترین راهنمایی را به شما خواهد کرد و به عنوان یک شخص دلسوز از ابتدا تا انتهای مسیر احقاق حقوق همراه شما خواهد بود.
جهت دریافت مشاوره تخصصی از وکیل حقوقی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.
ارائه خدمات تخصصی توسط وکیل حقوقی در هر پرونده با توجه به نیاز آن پرونده متفاوت خواهد بود؛ اما به طور کلی در جهت احقاق حقوق موکلین خدمات حقوقی زیر ارائه میگردد:
هرگاه در روابط فردی خود با سایر اشخاص اعم از حقوقی و حقیقی دچار مشکل شدهاید؛ بهترین کار این است که بدون اتلاف وقت مشکل خود را با وکیل در میان بگذارید.
وکیل حقوقی با توجه به مشکل پیش آمده شما را راهنمایی میکنند؛ بنابراین در پاسخ به این سوال که چه زمانی به وکیل حقوقی نیاز داریم باید بگوییم که پیشگیری بهتر از درمان است یعنی قبل از انجام هر امری ابتدا با وکیل مشورت نمایید؛ چرا که هم در وقت و هم در هزینه خود به نوعی سرمایهگذاری نمودهاید.
اما چنانجه مشورت ننمودیم و دچار مشکل شدیم به محض بروز مشکل با وکیل مشورت نمایید؛ جهت برقراری ارتباط با وکلای متخصص با وکیل حقوقی مشورت نمایید.
روند رسیدگی به پروندههای حقوقی به این صورت است که چنانچه وکیل نداشته باشید باید ابتدا دادخواست خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید و چنانچه وکیل داشته باشید از طریق سامانه جامع وکلا دادخواست ثبت خواهد شد.
پس از ثبت دادخواست پرونده تعیین شعبه میشود و وقت رسیدگی تعیین میگردد و به طرفین اختلاف ابلاغ میگردد و اولین جلسه رسیدگی در پرونده حقوقی تشکیل میشود.
سپس قاضی اقدام به صدور رأی مینماید و چنانچه اعتراضی صورت نگیرد رای قطعی خواهد شد.
این روند یک مدت زمان حداقل دو ماهه را به خود اختصاص میدهد؛ بنابراین نمیتوان به صورت قطعی یک مدت مشخص و محدودی را جهت رسیدگی به پرونده حقوقی تعیین نمود؛ چرا که اجرای رای مدت زمان قابل توجهی را به خود اختصاص خواهد داد.
البته لازم به ذکر است که همه پروندههای حقوقی به یک صورت مطرح و رسیدگی نمیشوند چرا رسیدگی در شورای حل اختلاف و دادگاه صلح متفاوت است و همچنین برخی از دعاوی صرفا با ارسال یک اظهارنامه مختومه میگردند.
وکیل حقوقی به صورت تخصصی و حرفهای در دعاوی حقوقی فعالیت دارد و توصیه میشود پیش از انجام هر عمل حقوقی با وکیل حقوقی مشورت نمایید تا از بروز بسیاری از مشکلات حقوقی جلوگیری نمایید.
موسسه حقوقی مهرپارسیان با دارا بودن وکلای متخصص حقوقی آماده ارائه هرگونه خدمات حقوقی به شما مخاطبان گرامی خواهد بود.
سلام بله دعاوی خانوادگی جز امور حقوقی محسوب میشوند.
سلام تضمین نتیجه توسط وکیل از مصادیق کلاهبرداری است اما تضمین کار و تلاش وکیل در جهت احقاق حقوق موکل مانعی ندارد.
سلام بله محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.