وکیل حقوقی

در یک نوع تقسیم بندی دعاوی و اختلافات به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می‌شوند؛ وکیل حقوقی وکیل دادگستری است که به صورت تخصصی در حوزه دعاوی حقوقی فعالیت دارد.
دعاوی حقوقی که نیازمند وکیل حقوقی هستند؛ شامل اختلافاتی می‌شود که هیج عمل مجرمانه‌ای در آنها صورت نگرفته و صرفا این اختلافات در نتیجه تخلف و یا عدم رعایت تعهدات یا قوانین به وجود آمده است.
مانند اینکه فردی خودروی خود را فروخته اما خریدار از پرداخت ثمن (مبلغ قراردادی) خودداری می‌کند؛ توجه نمایید در این مثال هیچ عمل مجرمانه‌ای صورت نگرفته و خریدار از پرداخت مبلغ قرارداد خودداری می‌کند در این فرض باید الزام وی را به پرداخت ثمن قراردادی در دادگاه حقوقی خواستار شد.
بنابراین تفاوت امور حقوقی و کیفری در وصف مجرمانه آنها است؛ هرگاه جرمی اتفاق بیفتد باید به وکیل کیفری مراجعه شود و هرگاه اختلافاتی در روابط افراد پیش آید که وصف مجرمانه نداشته باشند؛ برای مطالبه حق و حقوق خود باید به وکیل حقوقی مراجعه شود.
نحوه طرح دادخواست، نوع دفاع، روند رسیدگی، مرجع رسیدگی کننده و قوانین مربوط در دعاوی حقوقی و کیفری متفاوت است به گونه‌ای که برای طرح دعاوی کیفری باید از طریق دادسرا اقدام کنیم و در دعاوی حقوقی همان ابتدا در دادگاه طرح دعوا می‌شود.

انواع دعاوی و اختلافات

پیش از این به صورت اجمالی به بررسی دعاوی حقوقی پرداختیم در این قسمت به بررسی دقیق‌تر دعاوی حقوقی خواهیم پرداخت.

دعاوی و اختلافات براساس منشأ آنها و یا مرجع رسیدگی تقسیم می‌شوند؛ به این معنی دعاوی که در اثر وقوع جرم به وجود می‌آیند دعاوی کیفری هستند یعنی یک عمل مجرمانه واقع شده مانند کلاهبرداری، سرقت، جعل، رشا و ارتشا، اختلاس، انتقال مال غیر، تهمت، پولشویی، اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات و…

اما در دعاوی حقوقی، ثبتی، خانواده و امور حسبی هیچ عمل مجرمانه و وصف مجرمانه‌ای صورت نمی‌گیرد و صرفا یک تخلف در روابط بین افراد صورت می‌گیرد مانند طلاق، مطالبه مهریه، تعیین قیم، الزام به تنظیم صورت مجلس تفکیکی و…

البته برخی از تخلفات ثبتی و خانوادگی به دلیل تعارض با نظم عمومی و اخلاق حسنه جامعه ممکن است وصف کیفری داشته باشند و برای متخلف مجازات کیفری در پی داشته باشند مانند نپرداختن نفقه (ترک انفاق)، برخی از تخلفات ماموران ثبتی که در حکم کلاهبرداری هستند و…

بر همین اساس و نیاز جامعه وکلا به تخصص‌های مختلف مانند وکیل ثبتی، وکیل خانواده، وکیل حقوقی، وکیل کیفری و… تقسیم می‌شوند و برای ارتباط با هر یک از این وکلای متخصص می‌توانید با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.

وکیل متخصص امور حقوقی

وکیل متخصص امور حقوقی وکیل پایه یک دادگستری است که پس از اخذ مدرک لیسانس حقوق از دانشگاه در آزمون دشوار وکالت شرکت نموده و موفق به نمره قبولی شده است.

پس از قبولی در آزمون وکالت دوره کارآموزی خود را با موفقیت طی نموده و در آزمون اختبار نمره قبولی کسب و به مقام وکیل پایه یک دادگستری رسیده است.

اما این روند برای متخصص شدن در امر وکالت کافی نیست و وکیل متخصص حقوقی با حضور در مراکز آموزشی و مطالعه مقالات و کتب علمی حقوقی و شرکت در دوره‌های تخصصی و یا تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری موفق به تخصص در امور حقوقی می‌شود.

همچنین پس از کسب تجربه کافی در پرونده‌های مختلف به صورت حرفه‌ای و تخصصی در دعاوی حقوقی اعلام وکالت می‌کند

وکیل حقوقی
وکیل حقوقی وکیل ملکی وکیل قراردادها

مرجع رسیدگی به دعاوی حقوقی

با توجه به اینکه دعاوی حقوقی جنبه مجرمانه ندارند مرجع طرح دعوا و رسیدگی به این دعاوی دادگاه عمومی و حقوقی، شورای حل اختلاف، دادگاه صلح، برخی مراجع ثبتی، دادگاه خانواده و… می‌باشد.

اما اینکه دادگاه عمومی و حقوقی چه شهری باید به این دعاوی رسیدگی کند در ابتدای امر در حیطه تخصص وکیل حقوقی است.

به طور مثال فردی از کرمان به تهران می‌آید و اقدام به خرید یک خودرو می‌کند اما فروشنده از انتقال سند به نام خریدار خوددار می‌کند؛ حال مسئله این است که در دادگاه کرمان طرح دعوا کند یا دادگاه تهران.

وکیل حقوقی با توجه به قوانین موجود قرارداد را بررسی می‌کند و با توجه به محل تنظیم قرارداد، محل تسلیم و تحویل کالا، اقامت خواهان و خوانده دعوا دادگاه صالح جهت رسیدگی به دعوا را تعیین می‌نماید و دادخواست را ثبت می‌کند.

جهت برقراری ارتباط با وکیل حقوقی در موسسه حقوقی مهرپارسیان با شماره‌های مندرج تماس برقرار نمایید.

هزینه وکیل حقوقی

همانگونه که ذکر شد دعاوی حقوقی بسیار گسترده هستند و شامل دعاوی مختلفی می‌شوند؛ لذا نمی‌توان یک مبلغ واحد را جهت هزینه وکیل حقوقی تعیین نمود چرا که هر دعوا با توجه به نوع خود سازوکار مخصوص به خود را دارد.

در دعاوی حقوقی، وکیل حقوقی در هر پرونده و با توجه به هر موضوع و اوضاع و احوال موجود در هر پرونده، مرجع رسیدگی کننده، مبلغ مورد اختلاف، مدارک موجود در پرونده و… حق‌الوکاله خود را با توافق با موکل تعیین می‌نماید.

همراهان گرامی جهت اطلاع دقیق از هزینه وکیل حقوقی در دعاوی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس بگیرید.

انتخاب

وکیل حقوقی

محمدرضا مهری متانکلائی
محمدرضا مهری متانکلائیوکیل پایه یک دادگستری
Read More
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین‌الملل، دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، قاضی دادگستری استان تهران، مشاور قضایی شورای حل اختلاف استان تهران، داور در داوری‌های نفت و گاز، داور قراردادهای بین‌المللی و داخلی، کارشناس حقوقی شرکت سرمایه‌گذاری شاهد، سرپرست اداره حقوقی شرکت پخش سراسری ایران و...
محمدعلی مهری متانکلائی
محمدعلی مهری متانکلائیوکیل پایه یک دادگستری
Read More
و مشاور حقوقی، دانش آموخته رشته حقوق ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبائی، مشاور حقوقی دفتر حمایت حقوقی و قضایی ایثارگران سپاه پاسداران کرج، عضو رسمی هسته پژوهشی حقوق بانکی دانشگاه امام صادق (ع)، عضو باشگاه حقوق اساسی پژوهشکده شورای نگهبان و...
علی مهری متانکلائی
علی مهری متانکلائیوکیل پایه یک دادگستری
Read More
مشاور حقوقی، لیسانس فقه و مبانی حقوق اسلامی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، عضو بنیاد حقوقی نخبگان نیروهای مسلح سنوات 1392 الی 1393
سیداحسان علوی
سیداحسان علویوکیل پایه یک دادگستری
Read More
کارشناسی ارشد حقوق مالکیت فکری دانشگاه علامه طباطبایی، کارشناسی ارشد حقوق مالکیت فکری دانشگاه علامه طباطبایی، وکیل و مشاوره حقوقی استارتاپ‌های آزمایش آنلاین، بلیط‌کده، مرکز نوآوری بادکوبه، آژانس تبلیغاتی بادکوبه، استارتاپ راحت‌دارو، استارتاپ سَسِند، هاسپیتل، استارتاپ appetan و wugme
فرانک توکل الهی
فرانک توکل الهیوکیل پایه یک دادگستری
Read More
مشاور حقوقی، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز، کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، عضو انجمن حقوق شناسی ایران
ملیکا حسین زاده
ملیکا حسین زادهوکیل پایه یک دادگستری
Read More
مشاور حقوقی، فارغ التحصیل ارشد در رشته حقوق خصوصی

رضایت موکلین

سید احمد سلامی
سید احمد سلامیمشاهده رزومه
Read More
سلام بنده برای تنظیم قراردادهای مختلف کاری و برخی مواقع دعاوی حقوقی در ارتباط با قراردادها از وکلای این موسسه کمک گرفتم خیلی خوب و با تجربه راهنمایی کردن و از عملکردشون راضی هستم و تشکر میکنم
بهروز ملائی
بهروز ملائیمشاهده رزومه
Read More
سلام ما در خصوص املاک تجاری و مسکونی خود با شرکا به مشکل برخوردیم به این موسسه مراجعه کردیم و با وکیل بسیار خوش رو و با انرژی که دارن صحبت کردیم ایشون چندتا راهکار نشون دادن که خیلی تاثیر داشت در نهایت به ایشون وکالت دادیم و کارمون درست شد و بسیار راضی هستم و به دوستانی که مشکل ملکی دارن حتما توصیه میکنم
فخری مجد
فخری مجدمشاهده رزومه
Read More
سلام من بر سر تقسیم ارث با برادرم به اختلاف خوردیم با اینکه واقعا خیلی جاها ناامیدمون کرده بودن ایشون پرونده رو قبول کردن و خداروشکر نتیجه گرفتیم و ازشون ممنونم رضایت دارم

مصادیق دعاوی حقوقی

دعاوی حقوقی بسیار گسترده هستند و عناوین مختلفی را به خود اختصاص می‌دهند که در ادامه برخی از این موارد را عنوان می‌نماییم:

  • دعاوی ملکی مانند به جز دعاوی که وصف مجرمانه دارند مانند تخریب و…
  • دعاوی مربوط به اسناد مختلف مانند الزام به تنظیم سند رسمی، ابطال سند مالکیت و…
  • دعاوی مربوط به قراردادها مانند دعوای استرداد ثمن، استرداد مبیع، الزام به تحویل مبیع
  • دعاوی مربوط به مطالبه خسارات قراردادی و غیرقراردادی مانند مطالبه خسارت و وجه التزام مندرج در قراردادها
  • دعاوی مربوط به امور استیجاری مانند خلع ید، تخلیه ملک، سرقفلی، حق کسب و پیشه، مطالبه اجور معوقه و…
  • دعاوی مربوط به اسناد رهنی مانند فک رهن، ابطال سند رهنی و…
  • دعاوی الزام اعم از قراردادی و غیر قراردادی مانند الزام به ایفای تعهد راجع به معاملات و قراردادها و…
  • دعاوی مربوط به چک مانند مطالبه وجه چک، سفته، برات، اسناد عادی، استرداد لاشه چک و…
  • دعاوی مربوط به اموال مشاعی مانند دعوای افراز، تقسیم و فروش اموال مشاع در صورت اختلاف در مالکیت
  • دعاوی مربوط به ترکه متوفی مانند تقسیم ترکه، الزام به فروش ترکه، مطالبه سهم الارث به طرفیت احد از وراث و یا فرد ثالثی که سهم الارث خواهان نزد اوست و…
  • تامین خواست و…

این موارد تنها بخشی از دعاوی حقوقی را به خود اختصاص می‌دهد و برخی از این دعاوی دارای چند جنبه هستند یعنی ممکن است هم حقوقی باشند و هم کیفری یا ثبتی و خانوادگی و…

تشخیص این امر که چه نوع دعوایی است با وکیل پایه یک دادگستری جهت برقراری ارتباط با وکیل متخصص امور حقوقی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.

مشاوره با وکیل حقوقی

اساتید و وکلای برجسته همواره تاکید بر مشورت گرفتن از وکیل در کلیه امور حقوقی و اداری را توصیه می‌کنند؛ چرا که مشورت نمودن قبل از انجام هر امری موجب می‌شود نسبت به حق و حقوق خود آگاه شویم و با آگاهی دست به هر اقدام حقوقی بزنیم.

اما چنانچه پیش از انجام امری با وکیل مشورت نکردیم و پس از انجام امور دچار مشکل شدیم اولین اقدام مشورت گرفتن با وکیل است چه بسا مشکلی با ارسال یک اظهارنامه حل شود و برخی امور باید کلیه روند رسیدگی تا نهایی شدن رای طی گردد؛ تشخیص این امور در حیطه تخصص وکیل حقوقی است.

همچنین وکیل حقوقی با توجه به تجریه و تخصص خود کلیه روند رسیدگی به پرونده را شرح می‌دهد و درصد موفقیت در پرونده را تا حدودی تشخیص می‌دهد که این امر موجب تحقق اعتماد به وکیل خواهد شد.

در هر صورت وکیل حقوقی براساس تجربه و حرفه خود بهترین راهنمایی را به شما خواهد کرد و به عنوان یک شخص دلسوز از ابتدا تا انتهای مسیر احقاق حقوق همراه شما خواهد بود.

جهت دریافت مشاوره تخصصی از وکیل حقوقی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.

خدمات وکیل حقوقی

ارائه خدمات تخصصی توسط وکیل حقوقی در هر پرونده با توجه به نیاز آن پرونده متفاوت خواهد بود؛ اما به طور کلی در جهت احقاق حقوق موکلین خدمات حقوقی زیر ارائه می‌گردد:

چه زمانی به وکیل حقوقی نیاز داریم؟

هرگاه در روابط فردی خود با سایر اشخاص اعم از حقوقی و حقیقی دچار مشکل شده‎اید؛ بهترین کار این است که بدون اتلاف وقت مشکل خود را با وکیل در میان بگذارید.

وکیل حقوقی با توجه به مشکل پیش آمده شما را راهنمایی می‌کنند؛ بنابراین در پاسخ به این سوال که چه زمانی به وکیل حقوقی نیاز داریم باید بگوییم که پیشگیری بهتر از درمان است یعنی قبل از انجام هر امری ابتدا با وکیل مشورت نمایید؛ چرا که هم در وقت و هم در هزینه خود به نوعی سرمایه‌گذاری نموده‌اید.

اما چنانجه مشورت ننمودیم و دچار مشکل شدیم به محض بروز مشکل با وکیل مشورت نمایید؛ جهت برقراری ارتباط با وکلای متخصص با وکیل حقوقی مشورت نمایید.

پرونده‌های حقوقی چه مدت طول می‌کشد؟

روند رسیدگی به پرونده‌های حقوقی به این صورت است که چنانچه وکیل نداشته باشید باید ابتدا دادخواست خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید و چنانچه وکیل داشته باشید از طریق سامانه جامع وکلا دادخواست ثبت خواهد شد.

پس از ثبت دادخواست پرونده تعیین شعبه می‌شود و وقت رسیدگی تعیین می‌گردد و به طرفین اختلاف ابلاغ می‌گردد و اولین جلسه رسیدگی در پرونده حقوقی تشکیل می‌شود.

سپس قاضی اقدام به صدور رأی می‌نماید و چنانچه اعتراضی صورت نگیرد رای قطعی خواهد شد.

این روند یک مدت زمان حداقل دو ماهه را به خود اختصاص می‌دهد؛ بنابراین نمی‌توان به صورت قطعی یک مدت مشخص و محدودی را جهت رسیدگی به پرونده حقوقی تعیین نمود؛ چرا که اجرای رای مدت زمان قابل توجهی را به خود اختصاص خواهد داد.

البته لازم به ذکر است که همه پرونده‌های حقوقی به یک صورت مطرح و رسیدگی نمی‌شوند چرا رسیدگی در شورای حل اختلاف و دادگاه صلح متفاوت است و همچنین برخی از دعاوی صرفا با ارسال یک اظهارنامه مختومه می‌گردند.

جمع بندی

وکیل حقوقی به صورت تخصصی و حرفه‌ای در دعاوی حقوقی فعالیت دارد و توصیه می‌شود پیش از انجام هر عمل حقوقی با وکیل حقوقی مشورت نمایید تا از بروز بسیاری از مشکلات حقوقی جلوگیری نمایید.

موسسه حقوقی مهرپارسیان با دارا بودن وکلای متخصص حقوقی آماده ارائه هرگونه خدمات حقوقی به شما مخاطبان گرامی خواهد بود.

سوالات متداول

سلام بله دعاوی خانوادگی جز امور حقوقی محسوب می‌شوند.

سلام تضمین نتیجه توسط وکیل از مصادیق کلاهبرداری است اما تضمین کار و تلاش وکیل در جهت احقاق حقوق موکل مانعی ندارد.

تماس رایگان