شهرداری یکی از نهادهای اجرایی است که وظایف و ساختار آن در قانون شهردای تعیین شده است؛ شهرداری اغلب کارهای خدماتی، رفاهی و… را برای توسعه شهر و شهرسازی انجام میدهد و مجوز انجام برخی امور نیز از شهرداری صادر میگردد.
به طورکلی دعاوی مربوط به شهرداری را میتوان به سه قسمت تقسیم نمود: دعاوی که در کمیسیونهای شهرداری و دیوان عدالت اداری رسیدگی میشوند، دعاوی حقوقی علیه شهرداری که مانند سایر دعاوی حقوقی در دادگاههای حقوقی رسیدگی میشوند و دعاوی کیفری علیه شهرداری که در دادگاههای کیفری رسیدگی میشوند.
در دعاوی مربوط یه شهرداری به دلیل اینکه یک طرف دعوا شهرداری است؛ حضور وکیل شهرداری امری ضروری و اجتناب ناپذیر است؛ چرا که هرگونه دفاع غیرتخصصی و اصولی، مجازاتهای مالی سنگینی در پی خواهد داشت.
به طور مثال در دعاوی مربوط به ماده صد شهرداری چنانچه دفاع صحیح توسط وکیل شهرداری صورت نگیرد؛ ممکن است حکم به تخریب بنا یا ساختمان داده شود و یا جریمه مالی خیلی سنگینی در نظر گرفته شود.
لذا توصیه میشود در خصوص کلیه دعاوی که یک طرف آن شهرداری است بدون تعلل و اتلاف وقت با وکیل متخصص در امور دعاوی شهرداری مشورت نمایید و پرونده خود را به وی بسپارید.
به همین منظور توصیه میشود با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید و از بهترین وکیل شهرداری وقت مشاوره دریافت نمایید.
در قانون شهرداری در مواد مختلف کمیسیونهایی پیشبینی شده که مرجع اعتراض به برخی از تصمیمات و اقدامات شهرداری میباشند؛ همچنین در این قانون اعضا تشکیل دهنده هر کمیسیون و مرجع اعتراض به آرای کمیسیونها تعیین شده است.
در ادامه به بررسی هر یک از کمیسیونهای شهرداری میپردازیم:
کمیسیون ماده 55 قانون شهرداری:
این کمیسیون جهت جلوگیری از تأسیس و ایجاد مکانهایی است که مخالف اصول بهداشت در شهرها بوده و یا باعث ایجاد مزاحمت، برای ساکنین است.
وظیفه این کمیسیون جمعآوری یا تخریب و یا انتقال این اماکن، به خارج شهر است و اگر صاحب این اماکن، اعتراضی به رأی کمیسیون داشته باشد، میتواند ظرف ده روز مراتب اعتراض خود را برای رسیدگی، اعلام نماید.
اعتراض در کمیسیونی مرکب از سه نفر که از طرف انجمن شهر انتخاب خواهند شد؛ تشکیل میشود و رأی کمیسیون قطعی و لازمالاجرا است.
کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری:
رفع هرگونه اختلاف بین مؤدی (مالیات دهنده) و شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته به آن در این کمیسیون رسیدگی میشود.
این کمیسیون با حضور نمایندگان وزارت کشور و دادگستری و انجمن شهر تشکیل میشود و تصمیم کمیسیون مزبور قطعی است؛ به همین جهت حضور وکیل شهرداری در این کمیسیونها امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری:
جهت جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در خارج از حریم مصوب شهرها و نحوه رسیدگی به موارد تخلف این کمیسیون تشکیل میشود.
اعضا این کمیسیون نمایندگانی از وزارت کشور، قوه قضائیه و وزارت مسکن و شهرسازی است که در استانداریها تشکیل خواهد شد.
کمیسیون حسب مورد و با توجه به طرح جامع نسبت به صدور رأی قلع بنا (تخریب) یا جریمه معادل پنجاه درصد تا هفتاد درصد قیمت روز اعیانی تکمیل شده اقدام خواهد نمود.
کمیسیون ماده 100 شهرداری:
در مواردی که ساختمانها از لحاظ اصول شهرسازی یا فنی یا بهداشتی تأسیسات و بناهای خلاف مشخصات مندرج در پروانه باشد یا بدون پروانه شهرداری ساختمان احداث یا شروع به احداث شده باشد به تقاضای شهرداری موضوع در کمیسیون ماده صد شهرداری رسیدگی میشود.
این کمیسیون با حضور نماینده وزارت کشور به انتخاب وزیر کشور و یکی از قضات دادگستری به انتخاب وزیر دادگستری و یکی از اعضای انجمن شهر به انتخاب انجمن تشکیل میشود.
هر یک از افراد میتوانند برای حضور در جلسات کمیسیونهای مختلف شهرداری خود شخصا حاضر شوند یا با اعطای وکالت به بهترین وکیل شهرداری، وی را به عنوان نماینده خود در این جلسات بفرستند.
جهت برقراری ارتباط با بهترین وکیل شهرداری تهران و اعطای وکالت به وی با موسسه حقوقی مهر پارسیان تماس حاصل نمایید.
همانگونه که پیش از این اشاره شد دعاوی که مرتبط با شهرداری هستند متفاوت میباشند و به همین دلیل هزینه وکیل شهرداری در این دعاوی نیز متفاوت خواهد بود.
به طور مثال هزینه وکیل شهرداری در دعوای کیفری تصرف عدوانی شهرداری در ملک با هزینه وکیل در دعاوی مربوط به کمیسیون ماده صد شهرداری که در دیوان رسیدگی میشود؛ متفاوت خواهد بود.
به همین جهت نمیتوان یک مبلغ واحد و مشخصی را جهت هزینه وکیل شهرداری در کلیه دعاوی تعیین نمود.
در نهایت هزینه وکیل شهرداری در جلسه مشاوره و پس از بررسی وضعیت پرونده و ادله و مدارک موجود با توافق بین وکیل و موکل تعیین میگردد.
جهت اطلاع از هزینه وکیل شهرداری با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید؛ مشاورین ما به صورت تمام وقت پاسخگو شما مخاطبان گرامی خواهند بود.
وکیل شهرداری باید علاوه بر تسلط به قانون شهرداری نسبت به آییننامههای اجرایی شهرداری، قانون دیوان عدالت اداری به عنوان بالاترین مقام رسیدگی کننده، قانون مدنی و… نیز تسلط داشته باشد تا بتواند با دیده بازتر نسبت به کلیه قوانین بهترین راهکار قانونی را ارائه دهد.
هزینه مشاوره با وکیل شهرداری 500 هزار تومان است و در جلسه مشاوره پرونده به طور کامل به صورت تخصصی بررسی میود و با توجه به وضعیت پرونده و ادله و مدراک موجود بهترین راهکار قانونی جهت احقاق حق ارائه میگردد.
تخصص و تجربه وکیل در این موارد بسیار موثر است و با تکیه بر تخصص و تجربه خود میتواند در سریعترین زمان ممکن پرونده را به نتیجه مطلوب برساند.
جهت تنظیم وقت مشاوره با وکیل شهرداری و دریافت شماره تماس وکیل شهرداری با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس برقرار نمایید.
شهرداری به عنوان یک نهاد اجرایی در راستای اجرای تصمیمات شهرسازی خود اقداماتی را انجام میدهد که ممکن است موجب تضرر افراد گردد.
به طور مثال بدون اعلام رضایت صاحب ملک اقدام به تخریب بنا برای ساخت خیابان مینماید یا ملکی را بدون اطلاع و رضایت مالک آن به امر خاصی اختصاص میدهند و…
هر زمان که متوجه شدید اقدامات شهرداری به هر نحوی موجب ضرر شما میشود با وکیل شهرداری مشورت نمایید؛ چرا که برخی دعاوی تا مدت زمان خاصی قابل طرح میباشند.
در خصوص دعاوی که در کمیسیونها رسیدگی میشوند؛ بدون لحظهای درنگ موضوع را با یک وکیل متخصص در امور شهرداری در میان بگذارید تا با ارائه راهکار قانونی با کمترین میزان مجازات روبرو شوید.
برای برقراری ارتباط سریع با وکیل شهرداری و دریافت وقت مشاوره تخصصی با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.
وکیل شهرداری با توجه به هر دعوا و نیاز هر موکل خدمات زیر را به صورت تخصصی ارائه میدهد:
چنانچه دعاوی مرتبط با شهرداری در مرجع قضایی یعنی دادگاه قابل طرح و رسیدگی باشند مانند سایر دعاوی باید خواسته یا شکایت ثبت گردد و سپس وقت رسیدگی تعیین و با توجه به نوع شکایت در دادسرا یا دادگاه حقوقی رسیدگی ادامه مییابد.
اما اگر دعوا در کمیسیونهای شهرداری در حال رسیدگی باشد مراحل و تشریفات مراجع قضایی را در پیش نخواهیم داشت و پرونده سریعتر به نتیجه میرسد.
چنانچه به آرای صادر شده در دیوان عدالت اداری یا در مراجع قضایی اعتراض شود به مدت زمان رسیدگی به پرونده افزوده خواهد شد.
علاوه بر این موارد چنانچه آرای کمیسیونها مبنی بر تخریب باشد؛ باید دستور توقف اجرای حکم تخریب گرفته شود که خود بر مدت زمان رسیدگی میافزاید.
لذا نمیتوان یک مدت محدود و مشخص را جهت رسیدگی به دعاوی شهرداری تعیین نمود چرا که اوقات رسیدگی از طرف مراجع قضایی تعیین میشود و همچنین اعلام نظریه کارشناسی و… به مدت زمان رسیدگی میافزاید.
وکیل شهرداری با تجربه خود میتواند با پیگیریهای دقیق این مدت زمان را به حداقل کاهش دهد؛ جهت برقراری ارتباط با بهترین وکیل شهرداری با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس حاصل نمایید.
سلام بسته به مرجع اعتراض ده روز یا سه ماه خواهد بود.
سلام سه ماه فرصت دارید.
سلام بر عهده شهرداری میباشد.