امروز با موضوع دعوای اثبات شراکت با شما هستیم.
دعوای اثبات شراکت، یکی از دعاوی تجاری و در تخصص وکیل امور تجاری قرار دارد. اشاعه و شراکت در اموال، ممکن است به نحو قهری به موجب ارث و یا به نحو ارادی به موجب عقد باشد، با اراده و همکاری و توافق متقابل طرفین، ممکن است مال مشاع را وسیلهای برای دست یابی به هدف و قصد مشترک خاصی، که میتواند کسب سود و منفعت از طریق انجام فعالیت های مدنی و یا تجارتی باشد، قرار دهند که به این نحو سود و زیان حاصله را بین خود تقسیم کنند، این عمل شراکت، و عقدی که سبب این رابطه بین افراد ایجاد میشود شرکت نام دارد.
در قانون تعریف دقیقی از شرکت وجود ندارد. شرکت از نظر ماهوی به مدنی و تجارتی تقسیم میشود، تمیز شرکت ها از یکدیگر به موجب نوع فعالیت آنها، امکانپذیر می باشد ولی مورد مشترکی که بین آنها وجود دارد، تشکیل ان می باشد، در واقع، چون شرکت، خود یک توافق مشترک و اراده ی متقابل می باشد، تشکیل ان هم باید به صورت قرارداد باشد.
تنظیم قرارداد شراکت به صورت سند، به این خاطر می باشد، که وجود چنین قراردادی بین طرفین، در عالم اعتباری حقوق و معاملات محرز و اثبات گردد و طرفین بر اساس مقاولات خود عمل کنند.
جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
ماهیت شرکت مدنی
هرگاه چند نفر با یکدیگر قصد شراکت داشته باشند و بخواهند از این طریق، مال مشاع خود را اداره نمایند، برای این منظور، عقد شرکت را ایجاد می کنند و همان طور که در مورد شرکت وجود دارد، باید حتما هر کدام از افرادی که قصد شراکت دارند در مال مشاعی که موضوع اصلی شرکت را تشکیل می دهند، به عنوان مالک در مال مشاع، سهیم باشند. شرکت مدنی دارای شخصیت مستقل از شرکا نیست.
طریقه اثبات شراکت مدنی
با تشکیل شرکت مدنی، افراد مالک و محق در موضوع مال مشاع،که در ابتدا اشاعه شکل گرفته است، با توافق یکدیگر، شرکت را شکل می دهند که در موضوعی غیر تجارتی با یکدیگر مال مشاع را اداره نمایند و در نتیجه این شراکت، در سود و زیان ان سهیم گردند. شراکت مدنی که مقدمتا با اشاعه به نحو ارادی و یا قهری ایجاد می گردد، در صورت اراده شرکا، شرکت را شکل می دهند.
در مورد شراکت مدنی، این احتمال وجود دارد که حق و شراکت یکی از شرکا، از جانب یکی از شرکای دیگر مورد انکار قرار بگیرد، به طور کلی اختلافاتی که در مورد شراکت ممکن است بین شرکا به وجود بیاید یا مربوط به انکار وجود شراکت یکی از شرکا می باشد و یا اینکه بر سر سهم و حق و یا تعهدات خود از شراکت اختلاف دارند،به همین دلیل شخصی که حق او مورد انکار قرار گرفته است میتواند با توجه به ادله قانونی، در صدد اثبات حق خود برآید. این ادله قانونی در امور مدنی به شرح ذیل می باشد؛
- مطالبه وجه چک از سوی بانک
- دلایل قانونی برای اثبات شراکت
1. سند
یکی از دلایل مورد استناد جهت اثبات شراکت، سند می باشد، سند نوشته ای است که در مقام دعوی به ان استناد میشود.در صورتی که مورد اختلاف بین شرکا مربوط به وجود شراکت باشد، در صورتی که تشکیل شراکت به موجب نوشته و سندی باشد، با ارائه سند قرارداد شراکت به دادگاه، در حالی که به اصالت و صحت ان ایراد نشود و در صورت ایراد، صحت و اصالت ان محرز گردد، اثبات شراکت انجام میشود.
یا اینکه، شریک، با ارائه سند مالکیت به موجب داشتن حق مالکیت در ملک مشاع، میتواند شراکت خود را اثبات نماید چرا که شرکت مدنی بدون حق مالکیت شریک در ملک مشاع و اذن او ایجاد نمی¬گردد.
در صورتی که مورد متنازع فیه، نحوه تقسیم سود و زیان باشد، بر اساس قانون و درج ان در قرارداد تنظیمی، دادگاه تعیین می کند و اگر سندی در بین نباشد، بر اساس میزان سهام و حق مالکیت در مال مشاع، دادگاه تعیین تکلیف مینماید. در صورتی که شخص مدعی سهم بیشتر باشد باید ان را به طرق دیگر اثبات کند.
2. شهادت
اثبات شراکت از طریق شهادت با توجه به قانون، با شهادت دو نفر مرد عادل، اثبات میشود. در صورتی که شرط شهادت(تعداد و جنسیت شهود)، انجام نشود، شهادت شاهد با ضمیمه یک سوگند، پذیرفته میشود.
3. اماره
با توجه به اینکه شرط تشکیل شرکت مدنی وجود اشاعه و حق مالکیت در ملک واحد توسط چند نفر می باشد، در صورت انکار وجود شراکت و در نتیجه حق مالکیت شریک در ملک مشاع، می توان با اماره تصرف، مالکیت خود را اثبات نماید که در نتیجه وجود حق مالکیت و شراکت او اثبات میشود.
4. سوگند
در صورتی که هیچ دلیلی برای اثبات شراکت از جانب مدعی شراکت نباشد، در خواست سوگند مدعی به طرفیت منکر شراکت،مطرح میشود و در صورتی که از سوگند امتناع کرد، سوگند به مدعی رد میشود و در صورت سوگند ادعای شراکت او اثبات میشود.
طرق اثبات شراکت در شرکت تجارتی
اثبات شراکت در شرکت¬های تجارتی از طریق ادله موجود در قانون مدنی، صورت میگیرد و علاوه بر این ادله، می-توان از طرق دیگر هم برای اثبات استفاده کرد؛
سند
مانند مثال فوق، سند در این گونه موارد هم برای دادگاه حجت است.
اساسنامه
سند دیگری که میتواند وجود شراکت و شرکت را اثبات نماید اساسنامه شرکت است که نحوه فعالیت اعضای ان و نام اعضا و شرکا و میزان سهم و آورده آنها و تصمیمات معین میشود.
ثبت شرکت
پس از انکه هر یک از شرکا با توجه به نوع شرکت که قصد تشکیل ان را دارند، آورده های نقدی و غیر نقدی خود را به میزان مشارکتشان، فراهم کردند، اقدام به ثبت شرکت می کنند که از طریق ثبت ان، نام شرکا و وجود شراکت آنها اثبات می گردد.
سایر ادله
در مورد سایر ادله از جمله اقرار، شهادت، سوگند و اماره شرایطی که برای اعمال آنها در امور مدنی است، در مورد امور تجارتی هم مجری میباشد.
مرجع صالح برای طرح دعوای اثبات شراکت
در صورت حدوث اختلاف در وجود شراکت بین شرکای شرکت، دادگاه صالح به رسیدگی اختلاف متفاوت خواهد بود؛
– در صورتی که اختلاف بین شرکای شرکت مدنی باشد، یکی از موارد اثبات شراکت از طریق اثبات مالکیت شخص در ملک مشاع می باشد، چرا که تشکیل شرکت مدنی بدون وجود مالکیت شریک در مال مشاع و اذن او ممکن نمیباشد.
– این خود میتواند از طریق سند رسمی و یا ارائه تصدیق گواهی انحصار وراثت باشد(در صورتی که مالکیت مشاعی به صورت ارث باشد) و اگر مال مشاع غیر منقول باشد اثبات مالکیت در صلاحیت دادگاه محل مال غیر منقول می باشد و در صورتی که مال منقول باشد، اثبات مالکیت مال مشاع و در نتیجه و به تبع ان اثبات شراکت، در دادگاه محل اقامت خوانده و منکر شراکت خواهد بود.
– در صورتی که عقد شراکت مدنی به موجب قرارداد کتبی باشد، دادگاه محل تنظیم قرارداد یا محل اقامت خوانده(منکر وجود شراکت) صالح خواهد بود.
– در مورد شرکت های تجاری، چون شرکت خود یک شخصیت حقوقی مستقل محسوب می گردد و میتواند خود در مقام خواهان قائم دعوی و در مقام خوانده طرفیت دعوی باشد و شرکا، نماینده و مدیران ان محسوب میشوند و انکار شراکت از جانب آنها به عمل میآید، در نتیجه دادگاه محل اقامت شرکت، صالح به رسیدگی به دعوای اثبات شراکت، میباشد.
وکیل متخصص پرونده اثبات شراکت در تهران
موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، محمدرضا مهری، به عنوان بهترین وکیل در زمینه امور تجارتی و اثباتی ان همراه با تیم وکلای تخصصی اقدام به مشاوره و قبول دعاوی می کند. برای مشاوره با موسسه تماس بگیرید.
برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری، همکار دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل دادگستری با سابقه قضایی، همه روزه از ساعتهای ۱۹ الی۹ و پنجشنبهها۱۵ الی۹ با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید.
جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
نشانی دفتر وکالت وکیل اثبات شراکت در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
در شراکت کاری در صورتی که قرارداد کتبی بین شرکا وجود نداشته باشد شهادت دو یا چند شاهد مورد پذیرش دادگاه خواهد بود ؟
سلام
بله
در مواردی که طرف اول صاحب سرمایه و مکان باشد و طرف دوم فعالیت کاری,اداری,تجاری را انجام دهد
چه نوع قراردادی از نظر قانون معتبر است?
عقد شراکت (مشارکت)
باسلامبنده با فردی مغازه اجاره نمودیم صاحب ملک بشرطی اینکه بایک نفرمان اجاره نامه بنویسد مغازه را به ما تحویل داد و هرکداممان به صورت جدا پول پیش مغازه را کارت کشیدیم بعد از مدت کمی بین ما اختلاف شد و به صورت جدا و یک هفته در میان از مغازه استفاده نمودیم تا الان یعنی هرشریک بصورت جدا دخلو خرج و دستگاه پوز جدا داشت االان که دوماه به پایان مغازه مانده ایشان از تحویل مغازه بصورت هفتگی اممتناع کرده و با پلیس تماس گرفت منم به ناچار برگشتمده ماه کسادی بازار به کنار که کلی هزینه کردم این دوماه آخر وقت کسب بود که از یدم. خارج شده ایشان به کلی منکر شراکت شده چگونه اقدام کنم ایا میتوانم پول پیشم را پس بگیرم تکلیف خسارت این دوماه چگونهداست
سلام
متاسفانه توضیحاتتون کامل نیست باید لطف کنید با موسسه تماس بگیرید
با سلام . بنده در سال 88 مغازه ای اجاره ک ده و مشغول کار شدم. چون دامادمون بیکار بود به اصرار خواهرم بدون قرارداد رسمی او را هم در مغازه مشغول کار کردم. من بیرون بازاریابی میکردم و به کارهای بیرون مشغول شدم و داماد در مغازه نشست. تا سال 93 وضع همینطور بود. در اخر داماد ادعا کرد که کل سود این سالها 80 میلیون تومن بوده و ادعا کرد نصف نصف برداشت کرده ایم. البته بدون برگه و سند رسمی ادعا کرد من نصف مبلغ را برداشته ام. بعد سه سال با بررسی دفاتر فروش مغازه متوجه شدم که سود کل چیزی حدود 300 میلیون بوده و تماپ این مدت در تصاحب داماد بوده. هر کاری مردم به هر زبانی راضی به روشن شدن حساب ها نشد. با توجه به اینکه سرمایه اولیه را من پرداخت کرده ام و ایشان سندی دال بر اینکه سرمایه اورده ندارد. و ایشان ادعای شراکت 50% دارد. و کل مبلغ را هم منکر میشود. سوالم این است شکایت کنم با توجه به نبودن قرارداد رسمی حکم داداه چه خواهد بود و اینکه ضرر این همه سال مث چه خواهد شد. چه بسا ملک یا باغ یا ماشین میخریدم الان پولم چند برار شده بود. ضمن این که چون ایشان پول من را مخفیانه نگه داشته بود و من نمی دانستم در معامله ای پول لازم داشتم و مجبور شدم خانه ام را بفروشم. تکلیف این همه ضذر چیست?
سلام
اگر قرارداد شراکتی بین شما و طرف نباشه این داماد شما هست که باید شراکت را اثبات کنه و در این صورت باید برای شراکت حتما قرارداد یا دلیلی باشه و اگر پولی از حساب شما برداشت کرده شاید بتوان جرم دانست.
سلام آقا با پرداخت وجه به شخصی از طریق چک و در چک نوشته شود بابت شراکت میتوان شراکتی را اثبات کرد فقط در چک نوشته شده با بت شراکت
سلام برای اثبات شراکت علاوه بر قرینه ای مانند متن چک، وجود قرارداد یا دو شاهد حتما لازمه