حقوق مالکیت صنعتی

حقوق مالکیت صنعتی

حقوق مالکیت صنعتی


امروز با موضوع حقوق مالکیت صنعتی با شما خواهیم بود.

کنوانسیون پاریس در سال 1883 برای حمایت حقوق مالکیت صنعتی توسط سازمان جهانی مالکیت فکری تدوین گردید.

مالکیت صنعتی انواع مختلفی را شامل می‌شود که به موارد مهم آن در اینجا اشاره خواهیم داشت. این موارد شامل: اختراع، طراحی صنعتی (آفرینش‌های زیبایی‌شناختی مرتبط با ظاهر کالاهای صنعتی)، علامت تجاری، نام‌های تجاری، نشانه‌های جغرافیایی و همچنین حمایت علیه رقابت ناعادلانه می‌شود.

گروه وکلای مهر، با مشاوره وکیل متخصص حقوق مالکیت صنعتی در ایران، اقدام به تهیه مطلبی با عنوان حقوق مالکیت صنعتی نموده و کلیه خدمات حفظ مالکیت صنعتی را در سراسر دنیا با استفاده از وکلای مجرب و متخصص به انجام خواهد رساند.

نکات مهم حقوق مالکیت صنعتی

 

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]

  • حق اختراع یا پتنت چیست؟
  • ضرورت وجود حق اختراع چیست؟
  • حق اختراع چه نوع حمایتی را ارائه می‌دهد و دارنده‌ی آن دارای چه حقوقی است؟
  • حق اختراع در زندگی روزمره چه نقشی دارد؟

[/stextbox]

حق اختراع یا پتنت

حق اختراع یک حق انحصاری است که به مخترع- یک محصول یا فرآیند که روش جدیدی برای انجام کاری فراهم کرده یا یک راه‌ حل عملی برای حل یک مشکل ارائه کرده، اعطا می‌گردد.

یک پتنت به دارنده‌ی آن حق حمایت از اختراعش برای مدت زمان محدود، عموماً 20ساله، اعطا می‌کند.

ضرورت وجود حق اختراع

اعطای حق اختراع یا پتنت، از طریق به رسمیت شناختن خلاقیت و همچنین فراهم کردن امکان پاداش مادی برای اختراعات قابل عرضه در بازار، سبب ایجاد انگیزه برای افراد می‌شود و در نهایت این انگیزه با تشویق افراد به خلاقیت موجب بهبود زندگی انسان می‌گردد.

حمایت از حق اختراع

حمایت پتنت به این معناست که یک اختراع نمی‌تواند بدون رضایت صاحب آن برای کاربرد اقتصادی ساخته، استفاده، توزیع یا فروخته شود.

در واقع دارنده‌ی پتنت این حق را داراست که تصمیم بگیرد چه کسی می‌تواند یا نمی‌تواند از اختراعش، برای دوره‌ای که حمایت می‌شود، استفاده تجاری کند. ممکن است دارنده‌ی حق اختراع تصمیم بگیرد تا بر اساس شرایط توافق شده دیگری از اختراعش بهره ببرد. دارندگان همچنان ممکن است حقوق اختراعشان را به دیگری بفروشند.

به محض منقضی شدن حق اختراع حمایت خاتمه می‌یابد و این بدین معنا است که مالک دیگر دارای حقوق انحصاری نسبت به اختراع نیست و اختراع در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.

نقش حق اختراع در زندگی روزمره

اختراعات دارای پتنت در تمامی جنبه‌های زندگی انسان حضور دارد؛ از روشنایی الکتریکی (توماس ادیسون)، چرخ خیاطی (شرکت سینجر) و تصویربرداری ام‌آرآی (ریموند دامادیان) گرفته تا گوشی ‌های آیفون (شرکت اپل).

در قبال حمایت پتنت دارندگان حق اختراع ملزم به افشای اطلاعات مرتبط با اختراعشان هستند.

این افشا سبب افزایش دانش فنی در جهان و در نهایت افزایش خلاقیت و ابتکار می‌گردد.

بنابراین حق اختراع نه تنها از مالک حمایت می‌کند، بلکه اطلاعات ارزشمند و همینطور ایده‌ های الهام‌ بخش برای نسل آینده و پژوهشگران و مخترعان به همراه دارد.

خدمات گروه وکلای مهر در موضوع معرفی وکیل حقوق مالکیت صنعتی

موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، با مدیریت محمدرضا مهری و حضور گروه وکلای مهر، با حضور مشاوران ارشد حقوق مالکیت صنعتی ضمن ارائه مشاوره تخصصی در دعاوی حقوق مالکیت فکری و صنعتی، به ارائه خدماتی همچون ثبت داخلی و بین ‌المللی اموال فکری، شامل ثبت اختراع، علامت تجاری و طرح‌های صنعتی، و قبول وکالت در پرونده های ابطال ثبت اختراع، اعتراض به روند ثبت اختراع و کلیه خدمات مرتبط با حقوق مالکیت صنعتی، به هموطنان عزیز در سراسر ایران و سایر کشورها می‌پردازد. برای اخذ مشاوره تخصصی با کارشناسان ارشد در دپارتمان مالکیت فکری در تماس باشید.

 

شماره های تماس با گروه وکلای مهر در موضوع حقوق مالکیت صنعتی

021-88663925

021-88663926

021-88663927

021-88663628

021-88799562

 

دپارتمان حقوق مالکیت صنعتی گروه وکلای مهر

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *