امروز با موضوع اتانازی در ایتالیا قانونی شد همراه شما خواهیم بود.
بحث اتانازی یا مرگ خودخواسته بیماری که قطع امید کرده و نمیتواند درد و رنج بیماری را تحمل کند، چندین سال است که نقل محافل حقوقی است و حدیثهای زیادی درست کرده و هنوز با وجود مخالفان بسیار زیاد هر از چندگاهی در گوشهای از دنیا یک مورد از آن رخ میدهد.
چهارده سال پیش هم یک بیمار ایتالیایی با اقدام به اتانازی جان خود را از دست داد و بار دیگر باعث شد این ماجرا در صدر اخبار پزشکی دنیا قرار گیرد.
اون بیمار کسی نبود جز پیرجورجیو ولبی(۲۶ دسامبر ۱۹۴۵ – ۲۰ دسامبر ۲۰۰۶) یک شاعر، نقاش و فعال اجتماعی ایتالیایی بود که به خاطر وخامت اوضاع بیماریاش اقدام به اتانازی کرد و برای بهدست آوردن این حق مرگ سه ماه مبارزه کرد.
مبارزه او منجر به مباحثات زیادی درباره اتانازی در کشورش شد.
او در نوجوانی به دیستروفی ماهیچهای مبتلا شد و با پیشرفت بیماری، تنفس عادی برایش امکانپذیر نبود. وی که یک نویسنده ایتالیایی بود که به خاطر وخامت اوضاع بیماریاش اقدام به اتانازی کرد.
اما کلیسای ایتالیا اجازه نداده بود برای او مراسم مذهبی بگیرند و این مسئله طرفداران اتانازی را ناراحت کرده بود.
اما امروز محاکم ایتالیا دیگر آن لجاجت خالی از استدلال را کنار گذاشته و در برخی موارد اتانازی را جرم نداسته است.
سوالات مهم قانونی شدن اتانازی در ایتالیا
اتانازی چیست؟
چرا اتانازی در ایتالیا قانونی شد؟
اتانازی یا حق نپذیرفتن درمان چیست؟
در پرونده نویسنده ابتالیایی که حسابی سر و صدا به پا کرده بود، پزشکی به نام دکتر ماریو ریچیو، اعتراف کرد که با جدا کردن دستگاه تنفس مصنوعی از بدن پیرجورجیو ولبی، باعث مرگ این بیمار ایتالیایی شده است.
و استدلال او این بود که بیمار مذکور مدتی بود که برای کسب اجازه قانونی برای دریافت حق مردن و توقف درمانهای حمایتی تلاش میکرد، اما درنهایت نتوانست این اجازه را از مراجع قانونی ایتالیا دریافت کند.
به همین خاطر توانست او را برای متوقف کردن درمانهای حمایتی قانع کند.
دکتر ریچیو در این باره به خبرگزاریها گفته بود: من آقای ولبی را به حق قانونی خود یعنی حق امتناع از پذیرفتن درمان، رساندم. این کار اصلاً به صلاحدید خودم صورت نگرفت و او خودش این کار را از طریق تایپ با کامپیوتر، از من خواست.
دکتر ریچیو با بیان اینکه این کار اصلاً اتانازی نیست، تاکید میداشت به زور که نمیتوان به کسی درمانی را تحمیل کرد.
آن هم با وضعی که آقای ولبی داشت. در بیمارستانهای ایتالیا، معمولاً درمان بیماران با تاخیر انجام میشود و این موضوع حتی وجدان کسی را هم ناراحت نمیکند.
من هم در مورد این بیمار فقط درمان لازم را به تاخیر انداختم.
چرا و چگونه در ایتالیا دیگر اتانازی جرم نیست؟
دادگاه قانون اساسی در ایتالیا حکم داد که اتانازی تحت شرایطی جرم محسوب نمیشود.
بر اساس حکم این دادگاه، یاری رساندن به مرگ بیماری که به علت رنج غیرقابل تحمل میخواهد به زندگیاش پایان دهد جرم محسوب نمیشود.
این تصمیم در رابطه با پرونده فابیانو آنتونیانی گرفته شده است. او آهنگ ساز و تهیه کننده موسیقی بود که در سال ۲۰۱۷ تصمیم گرفت در کلینیکی در سوییس به زندگی خود پایان دهد.
فابیو آنتونیانی بعد از تصادفی در سال ۲۰۱۴ بینایی و توان حرکت دستها و پاهایش را از دست داد.
او خواستار مرگاش شد، اما کلیسیای کاتولیک با اتانازی یا مرگ خودخواسته مخالف است.
فابیو آنتونیانی، دیجی پرطرفدار ایتالیایی،در سال ۲۰۱۴ هنگامی که از کلوب شبانهای از میلان به خانه برمیگشت کنترل موتور خود را از دست داد و با یک موتور تصادف کرد.
به دنبال این تصادف نخاع او دچار آسیب شد و بینایی و توان حرکت دستها و پاهایش را از دست داد.
فابیو دیگر نمیتوانست به طور مستقل غذا بخورد و نفس بکشد.
کمتر از یک هفته پیش از تصمیم دادگاه، پاپ فرانسیس در سخنرانی برای افرادی که با شغلهای طبی سر و کار دارند، از آنها خواسته بود که با اتانازی مخالفت کنند.
دادگاه قانون اساسی ایتالیا گفته است که اتانازی باید در موارد خاص قانونی شود از جمله در مواری که وضعیت بیمار غیرقابل درمان باشد و موجب رنج فیزیکی و روانی غیرقابل تحمل برای بیمار شود.
از دادگاه قانون اساسی در ایتالیا خواسته شده بود که «قوانین مربوط به پایان دادن به زندگی» را بررسی کند.
این درخواست توسط دادگاهی در میلان مطرح شد تا ابهام قوانین را در رابطه با اتهامهای مارکو کاپاتو، فعال مدنی که برای قانونی کردن اتانازی کمپاین میکند، برطرف کند.
مارکو کاپاتو همراه فابیو آنتونیانی به سوییس رفته بود.
بعد از اینکه دادگاه قانون اساسی حکم داد که کمک به اتانازی جرم محسوب نمیشود، والریا ایمبرگنو، دوست دخترش، گفت رنج «غیرفابل» توصیف او بدون ثمر نماند.
وکیل شکایت از پزشک بابت اتانازی
قبول وکالت در پروندههای کیفری مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.
موسسه حقوقی مهر پارسیان تحت نظر دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری هیچ شعبه دیگری در تهران ندارد.
تبلیغات دفتر وکیل همکار موسسه حقوقی مهر پارسیان مورد تایید این دفتر نیست.
جهت هماهنگی از روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
شماره تلفن دفتر وکیل متخصص کیفری
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
شماره همراه وکیل آنلاین وکیل شکایت از پزشک بابت اتانازی
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با دفتر حقوقی محمدرضا مهری از طریق شماره موبایل های اعلامی امکان پذیر است.
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان