تروریسم سایبری

تروریسم سایبری

تروریسم سایبری


امروز با بررسی جرم تروریسم سایبری همراه شما هستیم.

استفاده گسترده کاربران فضای مجازی از تارنماها websit و رایانامه ها  E-mail آسانی جستجوی اطلاعات در موتورهای جستجوگر، دگرگونی های اجتماعی و پیدایش شاهراه آزاد گردش اطلاعات، از مزایای گسترش فضای مجازی و اینترنت است.

دیگر تبادل اطلاعات، نه تنها بین انسآن‌ها، بلکه بین انسآن‌ها و رایانه ها و بین رایانه ها نیز انجام می‌شود.

فناوری های جدید، باعث بروز مشکلات و شکل خاصی از جرایم شده اند که به جرایم سایبری و یا جرایم رایانه‌ای معروف شده است.

در این بین بعضی از جرایم امنیت ملی و حتی می توان مدعی شد که امنیت جهانی را هدف گرفته اند.

از جمله جرایمی که باعث اخلال جدی در امنیت جهانی می‌شوند، تروریسم سایبری و جاسوسی سایبری است.

دفتر حقوقی محمدرضا مهری به عنوان بهترین وکیل جرایم سایبری در ایران، نسبت به بررسی جرایم سایبری همت گماشته و در مقالات متعددی در این زمینه که در تارنمای گروه وکلای مهر منتشر شده است، بررسی حقوقی جرایم سایبری را عهده دار شده است.

سوالات مرتبط به جرم تروریسم سایبری

  • آیا انتشار ویروس و از کار انداختن نیروگاه ها یا مراکز مهم نظامی و امنیتی در شمار جرم تروریسم سایبری قرار می گیرد؟
  • عضوگیری گروه های تروریستی از طریق فضای مجازی و یا تشویق به ترور و اغتشاش از طریق فضای مجازی مشمول جرم تروریسم سایبری می‌شود؟
  • به جرم تروریسم سایبری در دادگاه کادم کشور رسیدگی می‌شود؟
  • دادگاه صالح به رسیدگی به جرم تروریسم سایبری در ایران کدام دادگاه است؟
  • وکیل خوب جرایم سایبری در ایران و وکیل خوب دادسرای جرایم رایانه‌ای چه ویژگیهایی دارد؟
  • انتشار ویروس از طریق ایمیل های ناخواسته فقط عنوان مزاحمت دارد و یا تحت عنوان مجرمانه دیگری قابل شکایت است؟

جرایم رایانه‌ای مقدمه تروریسم سایبری

نقض تدابیر امنیتی برای دسترسی غیر مجاز به داده‌های سری

 به شرط وجود داده‌های سری در سامانه ها و حفاظت از داده ها به طرق متعارف، نقض تدابیر امنیتی حجهت دسترسی غیر مجاز به داده‌های سری، می‌تواند یکی از مقدمه های ارتکاب جرم تروریسم سایبری قرار گیرد.

این جرم هم مانند سایر جرایم سایبری، نیاز به قصد و عمد مرتکب دارد و اگر کسی بدون قصد و عمد به این داده ها دست پیدا کرد ولی مرتکب سوء استفاده یا فروش آن‌ها نشود به نظر محمدرضا مهری وکیل متخصص جرایم سایبری در ایران جرمی تحقق نیافته است.

ورود و دسترسی غیر مجاز به محل نگهداری سامانه های حاوی داده ها

می‌تواند به عنوان جرم پایه و بستری جهت انجام تروریسم اقتصادی و تروریسم سایبری، لحاظ شود.

دسترسی غیر مجاز شامل ورود به تمام یا بخشی از سامانه رایانه‌ای اعم از سخت افزار،(منظور از سامانه همان سیستم در زبان انگلیسی است)  اجزای کاکپیوتر، داده‌های ذخیره شده، داده‌های ترافیک یا محتوا باشد.

در قانون جرایم رایانه‌ ایران، هرگونه دسترسی غیر مجاز اعم از اینکه به شیوه فنی و هک یا نفوذ در سیستم یا ورود غیر فنی مانند جعل عنوان و یا فریب کاربران صورت گرفته باشد جرم انگاری شده است.

این داده ها و سامانه ها، لازم است که تحت تدابیر حفاظتی و امنیتی قرار گرفته شده باشند.

بنا بر این اگر محرمانگی داده ها قبلا برداشته شده و یا داده ها تحت حفاظت نباشند دسترسی غیر مجاز معنی ندارد.

سرقت سخت افزار حامل داده هابی سری در حال انتقال

اگر سرقت سخت افزاری که در حال انتقال داده ها می باشد، به قصد انجام تروریسم سایبری و با هدف در اختیار گرفتن عمدی اطلاعات کد گذاری شده و حفاظت شده کاربران باشد، می‌تواند از جمله جرایم رایانه‌ای مقدمه تروریسم سایبری تلقی شود.

انتشار ویروس از طریق ایمیل های ارسالی به کاربران

در بسیاری موارد دیده می‌شود که با ارسال ایمیل های حاوی ویروس های مخرب و بد افزارهای جاسوسی، به قصد تروریسم سایبری و ایجاد اختلال در سیستم های رایانه‌ای و مخابراتی و از کار انداختن کارخانه های یا مراکز مهم نظامی مقدمه انجام تروریسم سایبری را فراهم می آورند.

شنود غیر مجاز

شنود محتوای در حال انتقال یا ذخیره شده ارتباطات غیر عمومی از طریق سامانه ها و سیستم های رایانه‌ای یا مخابراتی، امواج نوری و الکترومغناطیسی، که اعم از گوش دادن یا ملاحظه و نظارت بر آن‌ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، به ناحق و به صورت غیر مجاز، می‌تواند یکی دیگر از جرایم سایبری مقدمه تروریسم سایبری باشد.

هیچ ضابطه ای برای تشخیص ارتباطات عمومی با غیر عمومی در قانون تعریف نشده است اما می توان دریافت که ارتباطات غیر عمومی به ارتباطاتی اطلاق می‌شود که تحت پروتکل امنیتی حفاظت می‌شوند و دسترسی به آن‌ها برای عموم جایز نیست.

دسته بندی جرایم رایانه‌ای

جرایمی که رایانه و تجهیزات جانبی ان موضوع جرم واقع می‌شوند. در این گونه جرایم سخت افزار رایانه مورد سرقت، تخریب عمدی و سایر جرایم قرار می گیرد.

جرایمی که در آن‌ها، رایانه به عنوان وسیله ارتکاب جرم قرار می گیرد. تروریسم سایبری در بعضی مواقع از طریق رایانه انجام می‌شود.

جرایمی که صرفا در دنیای مجازی ارتکاب یافته ولی آثار ان در دنیای واقعی نیز ملموس و قابل مشاهده است.

مانند دسترسی غیر مجاز به سیستم های رایانه‌ای و تروریسم سایبری در مواقعی که تروریستم سایبری، با اختلال در شبکه های مخابراتی و رایانه‌ای از طریق فضای مجازی اتفاق می افتد.

مصادیق تروریسم سایبری

اقدام تروریسم سایبری در جرایم خاص رایانه‌ای دسته بندی می‌شود.  مانند همه جرایم رایانه‌ای و جرایم سایبری، اینرنت و کامپیوتر، نقش موثری در تحقق جرم دارند.

جرایمی که می‌تواند مقدمه ارتکاب تروریسم سایبری قرار گیرد به صورت مختصر در صدر نوشته بیان شد.

در این قسمت، راه‌های ارتکاب جرم تروریسم سایبری با توضیحی مختصر نگارش خواهد شد.

جرم تروریسم سایبری، معمولا به دلایل شخصی و انگیزه کسب درآمد انجام نمی‌شود.

هر چند ممکن است افرادی که مرتکب تروریسم سایبری می‌شوند به وسیله برخی دولت ها اجیر شده باشند و به منظور دستیابی به سود و منفعت مرتکب جرم شوند.

اما معمولا این جرم به دلایل سیاسی ارتکاب می یابد. از مصادیق تروریسم سایبری می توان به ترور فیزیکی از طریق استفاده از رایانه و ترور سایبری محض نام برد.

الف: تروریسم سنتی با استفاده از ابزار رایانه و اینترنت:

کمک گرفتن از رایانه و اینترنت و فضای مجازی جهت تروریسم در فضای فیزیکی.

تروریست ها در این روش، اهداف خود را از طریق فضای مجازی تبلیغ نموده و اقدام به عضو گیری در فضای مجازی و همچنین جلب کمک های مالی و غیر مالی می‌نمایند.

موضوع بعدی آموزش شیوه ها و راه‌های انجام ترور در فضای فیزیکی از این طریق به کاربران آموزش داده می‌شود مانند ساخت بمب دستی و یا نحوه تهیه سلاح.

گروه تروریستی القاعده و نیز گروه تروریستی داعش، جهت انجام اقدامات تروریستی خود از این راه بهره زیادی برده و موفق به اغفال بسیاری از جوانان از کشورهای مختلف شدند.

ب: تروریسم سایبری از طریق اخلال در سیستم ها و شبکه ها:

انجام اقدامات تروریستی علیه سیستم های رایانه‌ای، شبکه های متصل به هم که باعث از هم گسیختن و یا تشدید وضعیت موجو می‌شود. به عنوان مثال با از کار انداختن سبکه انتقال گاز در مقطعی و انتقال بیش از حد گاز به جای دیگر، می‌توانند باعث انفجار لوله های گاز در اثر تراکم بیش از حد گاز شوند.

ناتوان سازی از طریق پخش ویروس ها، کرم های اینترنتی یا سایر بد افزارها مانند کرم های اینترنتی نیمدا که با دلیل قدرت تخریب زیاد به کرم های چهار سر شهرت یافته اند، روش دیگری در تروریسم سایبری است که رایانه هدف اقدام تروریستی قرار می گیرد.

نفوذ غیر مجاز به سیستم یا به اصطلاح هک سیستم و کراک کردن، از روش های رایج شروع حملات تروریستی سایبری می باشد که با رفتارهای، جلوگیری از دسترسی کاربران، تغییر و تحریف اطلاعات نهادهای خدمات رسان مانند پلیس، اخلال در عملکرد نهادهای خدمت رسانی عمومی، مانند شبکه های گاز، برق، مخابرات و …انجام می‌شود.

 دلایل گسترش تروریسم سایبری نسبت به تروریسم سنتی

هزینه پایین آماده سازی سیستم سخت افزار کامپیوتر و تولید و نصب نرم افزار جهت آماده سازی تبلیغات دروغین.

سخت بودن ردیابی و شناسایی و دستگیری مرتکبین تروریسم سایبری.

امکان کنترل انجام جرم از راه دور و کم کردن خطر دستگیری یا کشته شدن حین ارتکاب جرم.

امکان هدف گرفتن تاسیسات متعدد و قربانیان بیشتر در نقاط متعدد در یک زمان

روش های ارتکاب تروریسم سایبری

حمله تروریستی به اطلاعات

در این روش با ورود غیر مجاز به سیستم های رایانه‌ای و اصطلاحا هک و کرک کردن سیستم اقدام به از بین بردن اطلاعات نموده و یا با جایگزینی اطلاعات جعلی و دروغین اقدام تروریستی خود را انجام می دهند.

حمله تروریستی به زیر ساخت ها

حمله به سخت افزارها و از بین بردن آن‌ها، از بین بردن پایگاه های عملیاتی یا مختل کردن برنامه های رایانه‌ای از این دست هستند.

انتقال اطلاعات

معاونت در جرم تروریسم سایبری به این صورت محقق می‌شود که در راستای تسهیل انجام جرم تروریسم سایبری، طرح ها و نقشه های انجام تروریسم سایبری توسط عوامل گروهک های تروریستی.

جذب کمک های مالی جهت اقدامات تروریستی

در بیشتر موارد، گروه های تروریستی با تبیین اهداف و انگیزه های خود در فضای مجازی اقدام به جذب کمک های مالی جهت اقدامات تروریستی می کنند.

تامین مالی تروریسم در قوانین جمهوری اسلامی ایران، تحت عنوان قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، مصوب سال 1395 جرم محسوب می‌شود.

تامین مالی تروریسم از طریق پولشویی نیز جرم خاص تعریف شده در این قانون است که می توانید جهت مطالعه بیشتر به مقاله ای تحت همین عنوان به تارنمای گروه وکلای مهر مراجعه فرمایید.

مجازات تروریسم سایبری در ایران با نگاهی به کنوانسیون جرایم سایبری و پروتکل الحاقی ان

ماده 739 قانون مجازات اسلامی

در واقع نص قانونی مجازات تروریسم سایبری در ایران محسوب می‌شود، بخشی از تبصره 1 ماده 687 را که انجام اخلال و سایر موارد تروریسم سایبری را به قصد اخلال در امنیت و آسایش عمومی در حکم محاربه قرار می داد، نسخ نموده و جرم تروریسم سایبری دیگر به عنوان محاربه قابل مجازات نیست.

اما اگر تروریسم سایبری به نیت مقابله با حکومت اسلامی ارتکاب یابد، تبصره 1 ماده مذکور به قوت خود باقی است و به عنوان محارب قابل محاکمه در دادگاه انقلاب اسلامی می‌باشد.

در کنوانسیون جرایم سایبری و پروتکل الحاقی ان که در تاریخ 8 نوامبر 2001 به تصویب رسید و ایران نیز یکی از کشورهای امضا کننده کنوانسیون بوداپست جهت مبارزه با جرایم سایبری می باشد.

تمامی موضوعات مربوط به شنود غیر مجاز، جعل رایانه‌ای، انتشار ویروس های مخرب رایانه‌ای، پورنوگرافی در فضای سایبر، تروریسم سایبری، تخریب داده ها و اخلال در سیستم های رایانه‌ای، به عنوان جرایم مستقل جرم انگاری شده و کضش.رهای عضور نیز مکلف به جرم انگاری شده اند.

استرداد مجرمین در تروریسم سایبری به رسمیت شناخته شده است و کشورهای عضو طبق قوانین داخلی و بین‌المللی با رعایت مرزهای هوایی، دریایی و زمینی نسبت به تعقیب جرایم سایبری و مبارزه با تروریسم سایبری اقدام خواهند نمود.

وکیل  متخصص جرایم سایبری

گروه وکلای مهر، با بررسی روزانه تغییرات قوانین در حوزه جرایم سایبری و همکاری تنگاتنگ با وکلای بین‌الملل در امور جرایم سایبری و حقوق فضای مجازی، نسبت به آگاهی بخشی جامعه از نحوه ارتکاب جرم در فضای سایبر و فضای مجازی اقدامات خوبی را انجام داده است.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی درباره جرایم سایبری با وکیل سایبری، می توانید همه روزه در ساعات اعلامی در سایت موسسه حقوقی محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و متخصص جرایم سایبری در تهران، تماس حاصل فرمایید.

قبول وکالت در پرونده های جرایم رایانه ای

مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری

و مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.

موسسه حقوقی مهر پارسیان تحت نظر دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری هیچ شعبه دیگری در تهران ندارد.

تبلیغات دفتر وکیل همکار موسسه حقوقی مهر پارسیان مورد تایید این دفتر نیست.

جهت هماهنگی از روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.

شماره تلفن دفتر وکیل

021-88663925

021-88663926

021-88663927

021-88663628

021-88799562

021-88795408

021-88796143

شماره همراه وکیل آنلاین

09120067661

09120067662

09120067663

09120067664

09120067665

09120067669

تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با دفتر حقوقی محمدرضا مهری از طریق شماره موبایل های اعلامی امکان پذیر است.

گروه وکلای رسمی مهر پارسیان

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *