دعاوی 3 گانه تصرف

شرایط و آثار ناشی از دعاوی 3 گانه تصرف

شرایط و آثار ناشی از دعاوی 3 گانه تصرف


با بررسی ماهیت، شرایط و آثار ناشی از دعاوی 3 گانه تصرف همراه شما هستیم.

دعاوی 3 گانه تصرف، از موضوعات حقوقی بسیار مهم در ایران به شمار می روند. در حقیقت تصرف عدوانی، مزاحمت از حق و ممانعت از حق، سه موضوع مهم است که تحت عنوان دعاوی 3 گانه تصرف یا دعاوی ثلاث شناخته می شوند. دعاوی تصرف به آن دسته از دعاوی گفته ‌می‌شود که شاکی در ملک تصرف دارد و خاطی مانع استفاده وی از ملک شود یا برای او مزاحمت ایجاد کند و یا به زور قصد تصرف ملک را داشته باشد، به  تعبیر دیگر در دعاوی 3 گانه خواهان مدعی می‌شود که خوانده، مانع سکونت او در ملک خود می‌شود، مزاحمتی ایجاد می‌کند یا قصد غصب ملک وی را دارد. بنابراین دعوای 3 گانه تصرف شامل موارد ذیل است؛

  • دعوای الزام به رفع تصرف عدوانی،
  • دعوای الزام به رفع ممانعت از حق،
  • دعوای الزام به رفع مزاحمت از حق.

دعاوی تصرف عدوانی، ممانعت از حق و مزاحمت را در اصطلاح دعاوی تصرف می‌نامند.

  • در دعوای تصرف عدوانی، متصرف، به صورت کامل، ملک را از تصرف متصرف فعلی، در می‌آورد.
  • در دعوای ممانعت از حق، هر چند خوانده بر ملک تسلط پیدا نکرده است، ولی مانع استفاده شخص از حق انتفاع و یا حق ارتفاق، می‌شود.
  • در دعوای مزاحمت، خوانده، مانع تصرفات متصرف نمی‌شود، بلکه امکان انتفاع کامل وی از ملک را سلب می‌کند.

انواع دعوای 3 گانه تصرف

تصرف عدوانی، هم جنبه حقوقی دارد و هم جنبه کیفری، به تعبیر دیگر دعوای تصرف عدوانی هم در دادگاه حقوقی قابل طرح است و هم در دادگاه کیفری. با این تفاوت که در دعوای حقوقی تصرف عدوانی، صرف تصرف سابق خواهان، برای ارائه‌ی دادخواست کافی است؛ اما در تصرف عدوانی کیفری، شاکی باید حتما مالک رسمی ملک باشد.

دعوای الزام به رفع تصرف عدوانی

طبق قانون آیین دادرسی مدنی، دعوای تصرف عدوانی یعنی ادعای تصرف سابق مبنی بر این که‌ خوانده بدون رضایت خواهان، مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج نموده ‌است. بنابراین ادعای تصرف آن مال را درخواست می کند. لازم به ذکر است که این نوع تصرف عدوانی درصورتی تأیید می‌شود که بدون هیچ گونه مجوزی از سمت خواهان صورت گرفته‌باشد. در ضمن تصرف عدوانی فقط و فقط مربوط به اموال غیرمنقول مثل ملک مورد اختلاف است.

بنابراین هروقت که شخصی در ملکی تصرف داشته باشد ( چه مستاجر باشد و چه مالک ) و شخص دیگری بخواهد ملک را به زور تصرف کند، خواهان بایستی تصرف سابق خود را ثابت کند. اگر خواهان موفق به اثبات ادعای خود نشود، می تواند دعوای مالکیت را مطرح کند. بدین ترتیب که سندرسمی مالکیت خود را ارائه کرده و فرد غاصب را از ملک خود بیرون کند، از آن جایی که خوانده در این نوع تصرف به عنوان غاصب شناخته ‌می‌شود، احکام غاصب بر او رواست. بدین صورت که بایستی تمامی خسارات وارده به خواهان را پرداخت نماید. اجرت المثل مدت زمان تصرف ملک را توسط کارشناسان بررسی می کنند و میزان آن مشخص می گردد.

طرفین دعوای الزام به رفع تصرف عدوانی

  • خواهان متصرف سابق،
  • خوانده متصرف فعلی.

ارکان دعوای الزام به رفع تصرف عدوانی

ارکان دعوی رفع تصرف عدوانی، به شرح ذیل عبارتند از؛

  • اثبات تصرف سابق خواهان،
  • اثبات تصرف فعلی خوانده و غیر قانونی بودن تصرف فعلی،
  • دعوای رفع تصرف عدوانی، صرفا راجع به ملک و اموال غیر منقول، قابل طرح است،
  • در دعوای تصرف عدوانی، به مالکیت، رسیدگی نمی‌شود و فقط به سابقه‌ی تصرف شخص خواهان و عدوانی بودن تصرف خوانده، رسیدگی می‌شود،
  • شخصی که ملک را به نمایندگی از مالک، در تصرف داشته است، مانند: کارگر، مباشر و خادم، یا متولی، می‌تواند به قائم مقامی مالک، اقدام به طرح دعوای رفع تصرف عدوانی کند،
  • منشاء تصرف سابق خواهان، باید مشروع باشد. بنابراین کسی که ملک را غصب کرده است، نمی‌تواند علیه‌ی متصرف فعلی، طرح دعوی کند،
  • در دعوای تصرف عدوانی، لزومی به مالکیت رسمی خواهان بر ملک نیست؛ ولی اگر خواهان، سند مالکیت داشته باشد، نیازی به اثبات این‌که سابق براین متصرف ملک بوده است، نیست و تصرف سابق وی، استصحاب می‌شود.
  • مدت زمان تصرف سابق خواهان،باید به اندازه‌ای باشد که او، عرفا متصرف محسوب شود که تشخیص این مدت، بنابر عرف، بر عهده‌ی قاضی است.

نکته: اگر شخصی نسبت به اصل مالکیت ملک، دعوایی مطرح کرده باشد، نمی‌تواند به صورت هم‌زمان، دعوای رفع تصرف عدوانی را نیز، مطرح کند.

نکته: اگر خواهان، مالک رسمی ملک باشد و اجرت‌المثل زمان تصرف خوانده را نیز درخواست کند، دادگاه مکلف است که به موضوع اجرت‌المثل، رسیدگی کند.

 نکته: اگر شروع تصرف متصرف فعلی، با رضایت و اذن متصرف سابق باشد، ادامه‌ی تصرف شخص متصرف، از مصادیق تصرف عدوانی نیست.

دعوای الزام به رفع تصرف عدوانی نسبت به ملک مشاع

در یک ملک مشاعی که شرکاء، ملک را در تصرف خود دارند، اگر یک شریک بدون اذن شریک دیگر، اقدام به تصرف کل ملک کند، مورد از مصادیق تصرف عدوانی است. یکی از مشکلاتی که ممکن است در ملک مشاع علی الخصوص آپارتمان‌ها صورت گیرد، تصرف به حق دیگری است. مثال بارز و متداول تصرف عدوانی در مشاعات، تصرف یکی از مالکان یک ساختمان، نسبت به مشترکات ساختمان است و برای مثال اگر2 شخص، ملکی را به‌صورت شریکی خریداری و از ابتدا محدوده استفاده را معین کرده باشند، ولی پس از مدتی، یک شریک از حد خود تجاوز کرده و سهم شریک خود را تصرف کند، دراین موارد امکان دادن دادخواست تصرف وجود دارد و می‌توان از دادگاه خواستار رسیدگی برای رفع تصرف عدوانی شد. این مورد ممکن است درمورد سرقفلی نیز اتفاق افتد.

تفاوت تصرف عدوانی با خلع ید

  • در دعوای رفع تصرف عدوانی، صرف تصرف کافی است اما در دعوای خلع ید، خواهان دعوی باید حتما مالک رسمی باشد.
  • دعوای خلع ید شامل تمامی اموال اعم از منقول و غیرمنقول می‌شود، ولی تصرف عدوانی تنها به اموال غیرمنقول تعلق دارد.
  • تصرف از نوع عدوانی به دو صورت حقوقی و کیفری مطرح می‌شود درحالی‌که خلع ید، یک دعوای حقوقی است و به ‌شکل حقوقی قابل درخواست است.
  • دعوای خلع ید در دسته دعاوی مالی است و هزینه آن مطابق با دعاوی مالی محاسبه می‌شود اما دعوای عدوانی غیرمالی است و هزینه آن به همین ترتیب قابل محاسبه است.
  • طرح دعوای خلع ید با تشریفات قانونی صورت می‌گیرد و اجرای حکم آن قطعی است درحالی‌که تصرف عدوانی به‌ صرف فوریت مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و دادگاه برای متصرف به‌صورت موقت، حکم عدم تصرف را صادر می‌کند.
  • دعوای خلع ید باید توسط مالک با ارائه سند بیان شود ولی در نوع عدوانی، سابقه تصرف کفایت می‌کند.

نکته: تفاوت دعاوی رفع تصرف عدوانی و تخلیه‌ ملک، این است که در تصرف عدوانی، ملک، بدون رضایت متصرف و به صورت غیر قانونی تصرف شده است؛ اما در دعوای تخلیه، ملک، به صورت قانونی و با رضایت مالک و یا متصرف سابق در اختیار متصرف فعلی، قرار گرفته شده است.

دعوای کیفری رفع تصرف عدوانی

مرجع این دعوا، دادگاه کیفری  دو و دادسرای کیفری است. درچنین شرایطی اگر فرد بتواند به اثبات برساند که این مال به شخص دیگری تعلق دارد، طبق قانون به یک ماه تا یک سال حبس، محکوم خواهدشد. چنانچه ملک از تصرف خارج شده و متصرف، دوباره اقدام به تصرف نماید، مجدد رفع تصرف صورت خواهدگرفت و فرد بین شش تا دوسال به حبس محکوم می‌شود. در این نوع دعوا، فرد باید، مالکیت مال غیرمنقول را به اثبات برساند.

شرایط تحقق دعوای کیفری رفع تصرف عدوانی

  • موضوع مورد اختلاف مرتبط با اموال غیرمنقول یعنی ملک و زمین باشد.
  • تصرف با قهر، زور و غلبه صورت بگیرد.
  • فرد مدعی، سابقه تصرف در ملک را داشته باشید. یعنی پیش از طرح دعوا، در ملک سکونت داشته باشد.
  • فرد متصرف که با زور این ملک را به‌ تصرف درآورده، قبلا سابقه تصرف ملک برای او محرز نشود.
  • مجازات مشتکی عنه(خوانده) طبق قانون مجازات اسلامی شامل رفع تصرف، اعاده شرایط به‌ حالت سابق و حبس یه مدت 1 ماه تا 1 سال است.

تفاوت دعوا تصرف عدوانی حقوقی از کیفری

  • چنانچه شاکی شخص حقیقی باشد، نیاز به اثبات ندارد. یعنی صرف اینکه مشخص باشد ملکی حتی برای 1 سال در مالکیت شاکی بوده است برای اقامه دعوا کفایت می‌کند. پس در چنین شرایطی، لازم است از لحاظ حقوقی طرح دعوا شده باشد.
  • اگر سند مالکیت موجود باشد، بهتر است دعوای کیفری را مطرح شود، چرا که سند ملکی، درمراجع قضایی مورد توجه قرار داده می‌شود. ولی در تصرف عدوانی حقوقی به سند توجه نمی‌شود و صرف محرز شدن تصرف قبلی کفایت می‌کند.
  • اگر خواهان تنها مایل به رسیدن به ملک خود می باشد و مجازات فرد برای او اهمیتی ندارد، روش حقوقی را پیش می-برد. ولی چنانچه جبران خسارت، مجازات و اجرت المثل دوران تصرف برای شاکی حائز اهمیت است باید روش کیفری را دنبال کند.
  • در بیشتر محاکم قضایی، روند رسیدگی تصرف عدوانی حقوقی از کیفری طولانی‌تر است.

نکته: در صورت داشتن اسناد معتبری همچون سندمالکیت، اقامه دعوا از طریق کیفری آسان‌تر است.

شرایط طرح دعوای تصرف عدوانی اعم از حقوقی و کیفری

  • این دعوا تنها درصورتی بررسی می‌شود که با زور و ناخواسته صورت گیرد. البته در قانون به آن اشاره نشده اما لفظ عدوانی دلالت بر این موضوع دارد. پس اگر شما مستاجر بوده و نسبت به مسئله‌ای با صاحب خانه دچار مشکل شده و قرار بر تخلیه خانه گذاشته‌اید، تصرف عدوانی صورت نگرفته است.
  • قاضی تنها درصورتی می‌تواند دراین مورد حکم دهد که، خوانده پس از تصرف خواهان، اقدام به تصرف اموال غیرمنقول کرده باشد. درغیراین‌صورت قاضی نمی‌تواند حکمی صادرکند. صدور حکم رفع تصرف برای کسی صورت می‌گیرد که تصرف اولا حق بر تصرف خواهان باشد. از این‌رو خوانده نباید هیچ تصرفی در مال موضوع دعوا داشته باشد؛ درغیراین‌صورت، خود متصرف سابق است و حکم رفع متصرف سابق وجه قانونی ندارد.

موارد طرح دعوای تصرف عدوانی

طبق قانون مجازات اسلامی چنانچه فردی مبادرت به انجام امور زیر کند، تصرف عدوانی صورت گرفته است: دیوارکشی، تغییرحدفاصل، ازبین بردن مرزها، نهرکشی، پی کنی، کرت بندی، امحای مرز، حفرچاه در غرس اشجار و زراعت در اراضی مزروعی اعم از جنگل‌ها و مراتع، تصرف در اراضی ملی، باغ‌ها، قلمستان‎ها، مزارع کشت شده یا در آرایش زراعی، منابع آب، پارک ملی، چشمه‌سار و نهرهای طبیعی، تاسیسات کشاورزی، دامپروری و دامداری، کشت و صنعت اراضی موروثی، املاک متعلق به دولت، شرکت‌های وابسته یا شهرداری، املاک و محبوسات اوقاف که برای مصارف عمومی و عام المنفعه یا اشخاص حقیقی و حقوقی که برای ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری یا به‌منظور تصرف، بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذی‌صلاح صورت گیرد و تخریب محیط زیست و منابع طبیعی را به‌دنبال داشته باشد یا ایجاد مزاحمت و ممانعت از حق در موارد مذکور محرز شود، فرد خاطی به یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود.

دعوای  الزام به رفع ممانعت از حق

طبق قانون آیین دادرسی مدنی، دعوای ممانعت از حق یعنی تقاضای شخصی که رفع ممانعت از حق ارتفاق یا انتفاع خود را در ملک دیگری بخواهد. اگر خوانده مانع رفت ‌و ‌آمد خواهان در ملک خود شود، می‌توان دعوای ممانعت از حق را مطرح ساخت.

چنان‌چه کسی مانع استفاده از حقوق قانونی شخص، در ملکی شود، ممانعت از حق کرده است. بنابراین در دعوای ممانعت از حق، خواهان، از مرجع قضایی می‌خواهد تا مانعی را که سبب جلوگیری وی از بهره‌مندی از حقوق انتفاعی و ارتفاقی شده است را رفع کند.

ارکان دعوای رفع ممانعت از حق

برای این‌که دعوای ممانعت از حق، به نتیجه برسد و دادگاه به رفع ممانعت رأی بدهد، باید شرایط ذیل فراهم باشد؛

سابقه تصرف خواهان

باید خواهان ثابت کند که از حق مورد نظر، بهره‌مند بوده است. برای مثال از حق عبور در ملک مجاور، استفاده می‌نموده است.

ممانعت فعلی خوانده

باید ثابت شود که خوانده، از حق خواهان، جلوگیری کرده است. برای مثال خواهان را از ملکی که به عنوان حق انتفاع در تصرف داشته، اخراج کرده است.

عدم رضایت خواهان

باید این ممانعت، بدون حق و بدون رضایت خواهان بوده باشد.

طرفین دعوای رفع ممانعت از حق

  • خواهان دعوا، صاحب حق انتفاع یا ارتفاق است که از حق خود محروم شده است.
  • خوانده دعوا، هم کسی است که مانع استفاده خواهان از حقش شده است.

نکته: کسی که ممانعت از حق کرده، ممکن است مالک ملک مجاور یا شخص دیگری باشد.

نکات مهم مرتبط با دعوای رفع ممانعت از حق

  • در دعوای ممانعت از حق، دادگاه وارد دلایل مالکیت ملک نمی‌شود.
  • هم‌چنین دلایل احتمالی خوانده در مورد مالکیت وی بر ملک مورد نظر نیز تأثیری در این دعوی ندارد.
  • در این دعوی، مثل دعوای تصرف عدوانی، دادگاه فقط به این موضوع رسیدگی می‌کند که آیا خواهان، دارای حق ارتفاق و یا انتفاع است و آیا خوانده، از چنین حقی جلوگیری کرده است یا خیر؟
  • ممانعت شخص از حق، ممکن است واجد وصف کیفری نیز باشد.

نکته: ممانعت از حق با تصرف عدوانی یک تفاوت اصلی دارد. همان طورکه در تصرف عدوانی، ملک به زور مورد تصرف فرد خاطی قرار می گیرد و اجازه استفاده از ملک به شاکی داده ‌نمی‌شود. ولی در ممانعت از حق، خوانده ‌فقط مانع استفاده از ملک توسط خواهان می‌شود. ولی خودش از ملک استفاده نمی کند.

شرایط تحقق دعوای کیفری رفع ممانعت از حق

  • موضوع مورد اختلاف مرتبط با اموال غیرمنقول یعنی ملک و زمین باشد.
  • ممانعت با قهر، زور و غلبه صورت بگیرد.
  • فرد مدعی، سابقه تصرف در ملک را داشته باشید. یعنی پیش از طرح دعوا، در ملک سکونت داشته باشد.
  • مجازات مانع از حق طبق قانون مجازات اسلامی شامل رفع مزاحمت، اعاده شرایط به‌ حالت سابق و حبس به مدت 1 ماه تا 1 سال حبس می باشد.

تفاوت دعوا رفع ممانعت از حق حقوقی از کیفری

  • چنانچه شاکی شخص حقیقی باشد، نیاز به اثبات ندارد. یعنی صرف اینکه مشخص باشد ملکی حتی برای 1 سال در مالکیت شاکی بوده است برای اقامه دعوا کفایت می‌کند. پس در چنین شرایطی، لازم است از لحاظ حقوقی طرح دعوا شده باشد.
  • اگر سند مالکیت موجود باشد، بهتر است دعوای کیفری را مطرح شود، چرا که سند ملکی، در مراجع قضایی مورد توجه قرار داده می‌شود. ولی در ممانعت از حق حقوقی به سند توجه نمی‌شود و صرف محرز شدن تصرف قبلی کفایت می‌کند.
  • اگر خواهان تنها مایل به رفع ممانعت از ملک خود باشد و مجازات فرد برای او اهمیتی ندارد، روش حقوقی را پیش می-برد. ولی چنانچه جبران خسارت و مجازات دوران ممانعت برای شاکی حائز اهمیت است باید روش کیفری را دنبال کند.
  • در بیشتر محاکم قضایی، روند رسیدگی رفع ممانعت حقوقی از کیفری طولانی‌تر است.

نکته: درصورت داشتن اسناد معتبری همچون سند مالکیت، اقامه دعوا از طریق کیفری آسان‌تر است.

دعوای الزام به رفع مزاحمت از حق

طبق قانون آیین دادرسی مدنی، دعوای رفع مزاحمت یعنی دعوایی که باعث ایجاد مزاحمت برای متصرف مال غیرمنقول شده‌است. درواقع بدون اینکه مال را از تصرف خواهان خارج کند، برای او مزاحمت ایجاد می کند.

در این دعوا، فرد خاطی ملک را به تصرف خود در نیاورده و مانع تصرف شخص متصرف نیز نمی شود. پس چرا دعوای مزاحمت مطرح می شود؟ در حقیقت، فرد خاطی با ایجاد مزاحمت برای شاکی، آرامش او را برهم می ریزد، یعنی در دعوای رفع مزاحمت از ملک، متصرف ملک، درخواست جلوگیری از مزاحمت شخصی را مطرح می‌نماید که بدون آن‌که ملک را از تصرف متصرف خارج کرده باشد، نسبت به تصرفات او مزاحمت ایجاد کرده است و اجازه‌ بهره برداری مناسب متصرف را از ملک نمی‌دهد. برای مثال، ممکن است شخصی با تخلیه‌ نخاله و زباله در ورودی ملک دیگری، امکان ورود سهل و بدون زحمت مالک یا متصرف را، از وی سلب کند.

ارکان دعوای الزام به رفع مزاحمت

در دعوای الزام به رفع مزاحمت باید ارکان ذیل موجود باشد؛

  • تصرف سابق خواهان بدون مزاحمت،
  • مزاحمت فعلی خوانده بدون رضایت خواهان،
  • غیر قانونی بودن مزاحمت خوانده.

طرفین دعوای الزام به رفع مزاحمت

  • خواهان دعوا، است که نسبت به تصرفات او، مزاحمت ایجاد شده است.
  • خوانده‌ دعوای، مزاحم ملک است.

نکته های مهم مرتبط با دعوای الزام به رفع مزاحمت

  1. در دعوای رفع مزاحمت، محکمه فقط تصرف خواهان را باید احراز کند و نیازی نیست به موضوع مالکیت، رسیدگی بنماید.
  2. در دعوای رفع مزاحمت، برخلاف دعوای تصرف عدوانی، خواهان، بازگرداندن تصرف خود را از دادگاه نمی‌خواهد، بلکه فقط نسبت به مزاحمت طرف مقابل، معترض است.
  3. در دعوی ممانعت از حق، شخص، مانع استفاده از حق گردیده است. درحالی که در دعوی مزاحمت، شخص در استفاده‌ متصرف، ایجاد مزاحمت نموده و امکان انتفاع کامل متصرف را از او، سلب نموده است. بدون این‌که مانع استفاده‌ متصرف باشد.
  4. مزاحمت نسبت به ملک، ممکن است واجد وصف کیفری نیز باشد.

شرایط تحقق دعوای کیفری رفع مزاحمت از حق

  • موضوع مورد اختلاف مرتبط با اموال غیرمنقول یعنی ملک و زمین باشد.
  • مزاحمت با قهر، زور و غلبه صورت بگیرد.
  • فرد مدعی، سابقه تصرف در ملک را داشته باشید. یعنی پیش از طرح دعوا، در ملک سکونت داشته باشد.
  • مجازات مزاحم مطابق قانون مجازات اسلامی شامل رفع مزاحمت، اعاده شرایط به‌حالت سابق و مدت 1ماه تا 1سال حبس می باشد.

تفاوت دعوا رفع مزاحمت از حق حقوقی از کیفری

  • چنانچه شاکی شخص حقیقی باشد، نیاز به اثبات ندارد. یعنی صرف اینکه مشخص باشد ملکی حتی برای 1 سال در مالکیت شاکی بوده است برای اقامه دعوا کفایت می‌کند. پس در چنین شرایطی، لازم است از لحاظ حقوقی طرح دعوا شده باشد.
  • اگر سند مالکیت موجود باشد، بهتر است دعوای کیفری را مطرح شود، چرا که سند ملکی، درمراجع قضایی مورد توجه قرار داده می‌شود. ولی در مزاحمت از حق حقوقی به سند توجه نمی‌شود و صرف محرز شدن تصرف قبلی کفایت می‌کند.
  • اگر خواهان تنها مایل به رفع مزاحمت از ملک خود باشد و مجازات فرد برای او اهمیتی ندارد، روش حقوقی را پیش می-برد. ولی چنانچه جبران خسارت و مجازات دوران مزاحمت برای شاکی حائز اهمیت است باید روش کیفری را دنبال کند.
  • در بیشتر محاکم قضایی، روند رسیدگی رفع مزاحمت حقوقی از کیفری طولانی‌تر است.

نکته: درصورت داشتن اسناد معتبری همچون سندمالکیت، اقامه دعوا از طریق کیفری آسان‌تر است.

مرجع صالح رسیدگی  حقوقی به دعاوی3 گانه تصرف

دعاوی مربوط به املاک و حقوق راجع به آن‌ها باید در دادگاه محل وقوع ملک، طرح شود.

مرجع صالح رسیدگی کیفری به دعاوی3 گانه تصرف

باید شکواییه خود را با همین عنوان به دادسرای محلی که جرم در آن واقع شده است تقدیم شود و پس از تکمیل مرحله تحقیقات  با صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه صالحی که دادسرا در معیت آن است ارسال می گردد.

نحوه‌ اجرای حکم دعاوی3 ‌گانه تصرف

در دعاوی3گانه تصرف، به محض صدور رأی بدوی، قابلیت اجرائی دارد و تجدیدنظرخواهی اثر تعلیقی در اجرای رأی، ندارد. بنابراین پس از صدور حکم، مبنی بر رفع تصرف، رفع ممانعت از حق، یا رفع مزاحمت، اجرائیه صادر و رأی اجرا می‌شود.

دعاوی طاری در دعاوی3 گانه تصرف

  • فقط امکان ورود ثالث اصلی راه دارد،
  • دعوای جلب ثالث راه ندارد،
  • طرح دعوای متقابل در این دعاوی امکان پذیر است.

ویژگی های دعاوی3 گانه تصرف

ویژگی های مرتبط با دعاوی3گانه پرداخته‌شده است، جالب است بدانید که دعاوی3گانه دارای یک سری ویژگی های مشترک هستند که در اینجا به طور خلاصه به آن اشاره می کنیم؛

  • دعاوی3گانه مربوط به اموال غیرمنقول مثل ملک می باشد و شامل اموال منقول مثل؛ ماشین، اشیاء گران بها و غیره نمی شود.
  • می توان برای هر سه دعوای تصرف درخواست تجدیدنظر داشت، ولی قابل فرجام خواهی نیستند.
  • دعاوی3گانه تصرف را می توان خارج از نوبت مورد بررسی قرار داد.
  • در هر سه دعوا، فرد شاکی باید ثابت کند که درگذشته متصرف بوده است. چراکه در قوانین ایران همیشه حق با متصرف فعلی است.
  • تجدید نظر در دعوای3گانه تصرف بر خلاف سایر دعوای، مانع از اجرا حکم نخواهدشد.
  • برای رسیدگی به دعاوی3گانه تصرف بایستی به دادگاهی مراجعه کنید که مال غیرمنقول در آن منطقه واقع شده‌است.

همانطور که ملاحظه نمودید، پرونده‌های حقوقی و کیفری پیچیدگی های زیادی دارند. با بهره‌گیری از وکلای باتجربه‌  و مجرب موسسه حقوقی مهرپارسیان می توانید، در این خصوص گام موثری در رسیدن به هدف نهایی(پیروزی در پرونده خود) برداشته  باشید. وکلای مبرز موسسه حقوقی مهرپارسیان، در حوزه دعاوی حقوقی و کیفری، با کلیه قوانین موجود و مربوط آشنایی کاملی دارند و به دلیل همین شناخت و تسلط، پس از بررسی پرونده یک راهکار مناسب جهت رسیدن به هدف نهایی، یعنی پیروزی انتخاب نموده و شما را در کلیه مراحل دعاوی خود، با مشاوره و راهنمایی موثرشان، همراهی می نمایند. مطمئن باشید با انجام این امر شانس پیروزی در پرونده مذکور چند برابر خواهدشد و از این بابت خیالتان راحت خواهدبود.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 در ارتباط باشید.

 

_

نشانی دفتر وکالت وکیل شرایط و آثار ناشی از دعاوی 3 گانه تصرف در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *