وکیل نفقه

وکیل نفقه

وکیل نفقه


با موضوع وکیل نفقه همراه شما هستیم.

تعریف نفقه

با وقوع عقد نکاح زن و شوهر یک سری حقوق و تکالیف گوناکون را نسبت به یکدیگر عهده دار می‌شوند که از جمله آن می توان به نفقه اشاره کرد.

نفقه در لغت به معنی هزینه و خرج و خرج روزانه می باشد و در اصطلاح حقوقی به تمامی نیازهای متعارف و متناسب وضعیت زن (مانند مسکن، لباس، غذا، اثاث خانه و تمام هزینه‌های درمان و بهداشتی و خدمت کار در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقص و یا بیماری).

در بسیاری از موارد زوجین بر سر مسئله پرداخت نفقه به مشکل برخورد میکنند برای مثال می توان به این موارد اشاره کرد:

  • پرداخت هزینه زندگی بر عهده کدام یک از زوجین است؟
  • آیا می توان شرط کرد که نفقه بر عهده زوج نباشد؟
  • در صورت وجود چند شخص واجب النفقه، کدام یک بر دیگران مقدم است؟
  • تاثیر شاغل بودن زوجه بر نفقه چیست ؟
  • آیا در زمان عده وفات هم به زوجه نفقه تعلق میگیرد؟
  • تکلیف نفقه در زمان دادرسی چیست؟
  • تاثیر عدم پرداخت نفقه بر طلاق چیست؟
  • بار اثبات ادعا در نکاح منقطع و نفقه اقارب بر عهده کیست؟
  • در صورت فوت پدر، نفقه اولاد برعهده کیست؟
  • در چه صورتی نفقه بر عهده مادر و جد مادری می باشد؟
دادگاه طلاق

تکلیف مرد به دادن نفقه از قانون نشأت می گیرد و غیرقابل اسقاط می باشد و هرگونه توافق و قرارداد خلاف ان باطل و بلااثر می باشد.

دین اسلام صراحتاً جانب زن را در مسائل مادی و اقتصادی مورد نظر قرار داده و او را از هر نوع اجبار و الزام در زمینه تامین بودجه خانواده معاف کرده و تامین هزینه های خانواده را از تکالیف مالی مرد قرار داده است.

نفقه عبارت است از تامین هر آنچه که زن در زندگی مشترکش با مرد به آن نیاز دارد اعم از خوراک، پوشاک، مسکن و تمام مخارجی که برای زندگی مورد نیاز می باشد.

بنابراین، یکی از اسباب نفقه، علقه زوجیت است و با عقد دائم و تمکین زن، بر مرد واجب می گردد. مبنای حقوقی پرداخت نفقه، ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی و از نظر فقهی این الزام مستند به آیات و روایات معتبر و موثق می باشد. حتی در صورتی که زن شاغل هم باشد، باز هم پرداخت نفقه بر عهده مرد می باشد و اشتغال زن هیچ تاثیری در این تکلیف مرد ندارد.

تا پیش از سال ۸۱ هر وقت عقد ازدواج به دلیل فوت شوهر منحل می شد، علاوه بر اینکه زن موظف بود عده وفات را نگه دارد حقی نسبت به نفقه نداشت، با اصلاح ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی از سال ۸۱ زن حق دارد در ایام عده مطالبه نفقه نماید. این موضوع علاوه بر اینکه در راستای حمایت از زنان از باب عدالت قضایی ساز گار می باشد، مبنای فقهی هم دارد.

نفقه اقارب

نفقه اولاد بر عهده پدر اولاد می باشد و بعد از فوت پدر و یا عدم توانایی پرداخت نفقه توسط پدر، پرداخت نفقه بر عهده اجداد پدری قرار می گیرد و در این مورد از قاعده الاقرب و فالاقرب تبعیت می گشود و در صورتی که پدر و یا جد پدری نباشند و یا توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشند، پرداخت نفقه بر عهده مادر خواهد بود.

وکیل در الهیه | وکیل پایه یک در الهیه | وکیل طلاق در الهیه | وکیل مهریه در الهیه

در صورت نبودن مادر بر عهده اجداد و جدات مادر می باشد و در صورتی که چند نفر از جدات و اجداد مزبور از حیث قاعده اقربیت در درجه یکسان باشند، پرداخت نفقه را با حصه مساوی انجام خواهند داد.

بار اثبات دلیل در دعوای ترک انفاق زوجه در عقد دائم

در صورتی که در عقد دائم، شرط وجوب نفقه را در تمکین زن بدانیم، بار اثبات بر عهده زن می باشد ولی اگر وجوب انفاق را از زمان انعقاد عقد نکاح به حساب آوریم، به تبعیت از آن، زوج (مرد) باید عدم استحقاق و عدم تمکین زوجه (زن) را ثابت نماید.

بار اثبات ادله در نفقه نکاح منقطع و نفقه ی اقارب

در رابطه با شخصی که مدعی نفقه اقارب و یا استحقاق نفقه در نکاح موقت باشد، بار اثبات نیز بر عهده مدعی می باشد زیرا در نکاح منقطع (یا همان عقد موقت) خواه در عقد پرداخت نفقه شرط شده و یا نشده باشد، بار اثبات بر عهده زوجه می باشد و زوجه باید ادعایش را ثابت کند. در رابطه با نفقه اقارب نیز، از آن جایی که نفقه اقارب استثناء بر اصل و مختص موارد خاص می باشد، مدعی نفقه اقارب باید برای اثبات ادعای خود ادله ارائه دهد.

تقدم نفقه ی زوجه بر دیگران

طبق نص ماده ۱۲۰۳ از قانون مدنی نفقه زوجه در صورت موجود بودن چند فرد واجب النفقه، مقدم بر سایرین می‌باشد.

نفقه دوران دادرسی نیز قابلیت مطالبه را دارد و می تواند موضوع حکم قرار گیرد و نباید آن را نفقه زمان گذشته به حساب آورد، حتی هنگام ورشکستگی و معسر شدن زوج، طلب زن از بابت نفقه حال و حتی نفقه زمان گذشته طلب ممتاز محسوب می شود و نسبت به طلب غرما مقدم خواهد بود این در صورتی است که سایر افراد واجب النفقه فقط نسبت به آینده حق مطالبه‌ نفقه خواهند داشت.

قانون مهریه و طلاق

در مواردی که نفقه به طور مستمری و برای آتی مقرر گردد، برای اجرای حکم، یک بار اجراییه صادر می گردد و مامورین اجرا موظفند عملیات اجرایی را تا زمانی که دستور دیگری از طرف دادگاه صادر نشده، ادامه دهند.

تاثیر پرداخت نفقه و کاهش احتمال طلاق

یکی از عمده ترین دلایل وقوع طلاق، مشکل اقتصادی است، وظیفه تامین مالی هزینه‌های زندگی بر عهده مرد می باشد که در غالب نفقه بیان شده است و پرداخت آن منوط به تمکن مرد از سوی زن می‌باشد. و در بسیاری از موارد زوجه بعلت عدم پرداخت نفقه به دادگاه مراجعه میکند و اکثر نزاع ها هم از همین موضوع نشات می گیرد.

موسسه حقوقی بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان با کادری مجرب متشکل از وکلای پایه یک دادگستری و کارشناسان حقوقی تحت مدیریت محمدرضا مهری متانکلائی با سابقه ای درخشان در تمامی زمینه های حقوقی بین‌المللی و داخلی، امور مربوط به ثبت، دعاوی خانواده، امور راجع به صلح و سازش، دعاوی چک، داوری، مطالبه‌ی نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، مطالبه‌ مهریه، دعاوی بین کارگر و کارفرما، مطالبه‌ی حقوق و سنوات معوقه و امور استخدامی و غیره آماده پذیرش پرونده‌ها و ارائه ی خدمات به شما سروران گرامی می‌باشد.

تمامی پرونده‌های موکلین، با استفاده از دو وکیل پایه یک دادگستری و با یک حق الوکاله، انجام و پیگیری خواهد شد.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل نفقه در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک ۱۴- طبقه ۴- واحد ۹

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران

تماس با دفتر موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف ۱۲ ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت موسسه مهر پارسیان – محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری

خدمات موسسه حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

۵/۵ - (۱۱ امتیاز)

۹ دیدگاه

  • سلام. همسرم من و خانه زندگیمان را به امان خدا ول کرده و رفته. میخواهم بدانم آیا میتوانم نفقه اش را پرداخت نکنم؟ چه کار باید انجام دهم؟

    • سلام. شما باید با ارائه دادخواست الزام به تمکین، ایشان را ملزم به تمکین نمایید و بعد از رسیدگی، در صورتی که ایشان بعد از الزام دستگاه قضا باز هم از تمکین خودداری نماید، با صورتجلسه دادگاه می‌توانید از تاریخ صورتجلسه مزبور از پرداخت نفقه اجتناب نمایید.
      جهت کسب اطلاعات دقیق‌تر، می‌توانید از گروه وکلای مهر پارسیان مشاوره دریافت نمایید.
      ۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۲

  • سلام. وقت بخیر. ۵ ماه است که عقد کرده ام، ولی هنوز خانه ای نگرفته ام. حالا پدر همسرم میگوید که باید به ایشان نفقه پرداخت کنم. همسرم هنوز با بنده همزیستی ندارد و من از پرداخت نفقه استنکاف نموده ام و آن را موکول کرده ام به آمدن ایشان به منزل خود. آیا آنها میتوانند کاری انجام دهند؟

    • سلام. مطابق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی، در عقد دائم نفقه بر عهده مرد است و قانونگذار اشاره ای به همزیستی و معاشرت با زوج ننموده است. بنابراین، استحقاق نفقه منوط به زندگی مشترک در زیر یک سقف نشده است.
      جهت دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید از گروه وکلای مهر پارسیان مشاوره دریافت نمایید.
      ۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۱

  • سلام. وقت بخیر. ببخشید شوهر من به هیچ عنوان به من نفقه نمیده و حتی بعید میدونم دادگاه بتونه مجبورش کنه به پرداخت نفقه. کل زندگیشو به نام خانوادش کرده و شغلش هم آزاده. تمام درآمدش ریخته میشه به حساب برادرش. من چه کاری میتونم انجام بدم؟

    • سلام وقت شما هم به خیر
      اگر اثبات بفرمایید که درآمدش به حساب برادرش واریز میشه میتونین نفقه رو مطالبه کنید

  • سلام. وقت بخیر. ببخشید میشه لطفا کمی در مورد نفقه فرزند توضیح بدید؟ اولویت پرداخت نفقه فرزند در صورت فوت پدر با چه کسی است؟ ممنون از پاسخگویی شما.

    • سلام. مطابق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی، نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدری است، با رعایت الاقرب‌ فالاقرب؛ در صورت ‌نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آن ها نفقه بر عهده مادر است.
      هر گاه مادر هم زنده و یا قادر به انفاق نباشد با رعایت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادری و جدات پدری واجب‌النفقه است و اگر چند نفر از ‌اجداد و جدات مزبور، از حیث درجه اقربیت مساوی باشند، نفقه را باید به حصه متساوی تادیه کنند.
      جهت دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید از گروه وکلای مهر پارسیان مشاوره دریافت نمایید.
      ۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *