امروز با موضوع وکیل فرجام خواهی دیوانعالی کشور با شما مخاطبان گرامی همراه هستیم.
وقتی که دادنامه (حکم) از دادگاه رسیدگی کننده، صادر میشود، قاعدتا یکی از طرفین دعوی یا شکایت، آن دادنامه (حکم) را به زیان خود میبیند و به دنبال اعتراض به آن است.
این شخص اگر با شیوههای اعتراض به رای آشنا نباشد و از وکیل نیز مشاوره نگیرد، قطعا در تقدیم اعتراض خویش با مشکل مواجه خواهد شد.
پیشنهاد ما این است حتی اگر توان مالی برای گرفتن وکیل ندارید با توجه به اینکه مطالب حقوقی از حساسیت و دقت خاصی برخوردار است، بهتر است با کمی تأمل اعتراض فرجام خواهی مطرح نمایید.
چرا که این آخرین شانس ممکن شما در پرونده پیش رویتان است.
اگر در پی آگاهی از اعتراض فرجام خواهی هستید و میخواهید بدانید که این اعتراض را در چه مقطعی میتوان مطرح کرد تا انتهای این مطلب را مطالعه نمایید.
نکات مهمی که وکیل فرجام خواهی دیوان عالی کشور بررسی خواهند نمود:
فرجام خواهی چه فرقی با تجدیدنظر دارد؟
دفتر وکیل فرجامخواهی آنلاین کجاست؟
مدت فرجامخواهی چند روز است؟
فرجامخواهی چیست؟
فرجام در حوزه واژهشناسی به معنی پایان، آخر و عاقبت است.
فرجام خواهی اعتراض به رأی دادگاه نخستین یا دادگاه تجدید نظر است.
به رأیی که در دادگاه اولیه یا بدوی که موضوع در ابتدا در آنجا مطرح و رسیدگی میشود، رای بدوی (نخستین) گفته میشود.
به رایی که در دادگاه تجدیدنظر در اعتراض به رای بدوی صادر میشود، رای تجدیدنظر نام دارد.
مرجعی که به فرجام خواهی رسیدگی خواهد کرد دیوان عالی کشور است و با بررسی این موضوع که آیا قوانین و مقررات و موازین شرعی در این رأی رعایت شده یا خیر، این رأی را تایید یا نقض می نماید.
البته این اعتراض فرجام خواهی در موارد خاصی امکان طرح دارد و در مورد هر رأی بدوی یا تجدیدنظری نمیتوان این اعتراض را تقدیم کرد.
فرجام خواهی در امور حقوقی به چه شکل است؟
احکام دادگاههای نخستین که به علت عدم طرح اعتراض تجدیدنظر قطعی شوند، قابل فرجامخواهی نیستند.
اما احکام این دادگاهها در مواردی که موضوع دعوی وجه نقد بالای ۲۰ میلیون ریال باشد و احکام راجع به اصل نکاح (ازدواج)، فسخ نکاح، طلاق، حجر، وقف، ثلث، حبس و تولیت باشد قابل اعتراض فرجام خواهی است.
در مورد قرارهای دادگاههای نخستین نیز قرار رد یا ابطال دادخواست و قرار سقوط دعوا و عدم اهلیت (نداشتن اختیار و توانایی طرح دعوا) دعوا، در صورتی که اصل حکمِ راجع به آن قابل فرجام خواهی باشند، امکان این اعتراض را دارند.
آرای دادگاه تجدیدنظر نیز قابل فرجام خواهی نیستند، مگر در مورد احکامی که راجع به اصل نکاح (ازدواج)، فسخ نکاح، طلاق، حجر و وقف باشند و قرارهای رد یا ابطال دادخواستی که از دادگاه تجدیدنظر صادر شود و قرار عدم اهلیت طرفین و قرار سقوط دعوا در صورتی که اصل حکم راجع به آنها قابل فرجام خواهی باشند، امکان این اعتراض را دارند.
تفاوت فرجامخواهی و تجدیدنظرخواهی در چیست؟
علاوه بر تفاوتهایی که در آرا قابل اعتراض فرجام و قابل اعتراض تجدیدنظر وجود دارد، در رسیدگی فرجامی در مورد اینکه حق با کدامیک از طرفین است تصمیمی اتخاذ نمیشود و رأیی به نفع یا زیان طرفین صادر نمیشود و فقط رأی صادر شده در دادگاهها را تایید یا نقض میکند.
در حالی که در اعتراض تجدیدنظرخواهی مانند مرحله بدوی (نخستین) در مورد موضوع مطرح شده و اینکه حق با کدام یک از طرفین است، تصمیم میگیرد و رأی صادر مینماید.
شایان ذکر است که رای اعم از حکم و قرار است.
زمانی که در رأی دادگاه در مورد خود اختلاف حقوقی یا اتهامی که مطرح است تصمیم اتخاذ شود و در واقع با بررسی موضوع نهایتاً به این نتیجه برسند که حق با کدامیک از طرفین است، در اینجا رأی یک حکم است و در این رای در مورد محکومیت و عدم محکومیت تصمیم گرفته میشود.
لیکن وقتی که این رأی در مورد محکومیت یا عدم محکومیت طرفین نباشد و به طور کلی موضوع مطرح شده را بدین نحو بررسی نکنند که مشخص شود حق با کدامیک از طرفین است، در اینجا رای قرار است و حکم محکومیت یا عدم محکومیت نیست.
قرار براساس دلایل مختلفی در مورد مسائل پیرامون دعوی مطروحه صادر میشود.
مهلت فرجامخواهی چند روز است؟
مهلت فرجامخواهی ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رأی قابل فرجام است، این مهلت برای اشخاص مقیم خارج کشور دو ماه است.
وکیل تضمینی فرجامخواهی
قبول وکالت در پروندههای دیوان عالی کشور مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.
جهت هماهنگی و دریافت مشاوره از وکلای متخصص موسسه حقوقی مهرپارسیان، با شماره تماسهای موسسه، تماس برقرار نمایید.
آیا حضور شاکی برای رسیدگی فرجام خواهی الزامی است؟
خیر رسیدگی در دیوان عالی کشور بدون حضور طرفین دعوا صورت میگیرد.
فرجامخواهی چیست؟
نوعی رسیدگی مجدد به رای در امور حقوقی و کیفری است که از طریق دیوان عالی کشور صورت میگیرد.
شماره تلفن دفتر وکیل فرجام خواهی دیوان عالی کشور
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
شماره همراه وکیل آنلاین فرجام خواهی دیوان عالی کشور
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان