وکیل مهاجرت خیلی از بچه های حقوقی که علاقه دارن تو زمینه مهاجرت فعالیت کنند یا در زمینه حقوق بین الملل تخصص پیدا کنند موارد زیر امکان دارد به آنها کمک کند.
برای مثال اگر بخواهیم وکیل مهاجرت کانادا شویم باید دارای چه ویژگی هایی باشیم؟
تحصیلات:
- وکیل – برای آنکه کسی در کانادا وکیل بشود باید ابتدا در دوره وکالت تحصیل کند.
- دوره های وکالت در اصطلاح JD یا Juris Doctor (دکترای حقوق) خوانده می شوند.
- در گذشته به این دوره ها LLP یا کارشناسی حقوق می گفتند.
دقت داشته باشید که JD یک دکترای حرفه ایست. اکثر کسانی که وارد این دوره می شوند دارای مدرک کارشناسی هستند.سپس این دوره حدودا سه ساله را می گذرانند. داشتن مدرک کارشناسی ارشد برای ورود به دوره JD الزامی نیست. همچنین صرف گذراندن دوره کافی نیست.
کسانی که وکیل می شوند باید در آزمون ورودی کانون وکلا Bar Association هم قبول شوند. همچنین مدتی تحت نظارت یک وکیل فعالیت کنند. در کانادا چیزی به نام وکیل مهاجرت وجود ندارد.
همه وکلا از نظر قانونی می توانند کار وکالت مهاجرت هم انجام بدهند. به طور معمول کسی که دوره JD را می گذراند یک درس 2 الی 3 واحدی درباره مهاجرت به کانادا می گذراند. همچنین ممکن است بعضی از دروس اختیاری خود را در زمینه مهاجرت انتخاب کند. بعضی دانشگاه ها کارگاه های آموزشی مهاجرت هم ارائه می کنند. خلاصه آنکه وکلای کانادایی به طور معمول بین 2 الی 10 واحد درسی در زمینه مهاجرت می گذرانند.
بعضی از وکلای کانادایی بعد از دریافت مجوز خود به طور تخصصی فقط در زمینه مهاجرت یا شهروندی فعالیت می کنند و بعد از چند سال فعالیت به عنوان متخصص در زمینه مهاجرت شناسایی می شوند.
چگونه وکیل مهاجرت شویم
پارالیگال (دستیار وکیل یا کمک وکیل) – در استان انتاریوی کانادا افراد پارالیگال Paralegal که در اصطلاح فارسی “کمک وکیل” یا “دستیار وکیل” گفته می شود می توانند از کانون وکلای استان مجوز بگیرند و پاره ای از فعالیت های مربوط به مهاجرت به کانادا را انجام بدهند.
این افراد به طور معول یک دوره یک ساله فشرده می گذرانند که بخشی از آن به آموزش در زمینه مهاجرت می گذرد (حدود سه واحد درسی) و البته یک سری درس هم در زمینه دادگاه ها می گذرانند که بخشی از آن متمرکز به دادگاه های مهاجرتی است.
در حال حاضر سایر استان های کانادا نظام متمرکزی روی آموزش و صدور مجوز برای پارالیگال ها ندارند. دولت کانادا به پارالیگال ها اجازه می دهد که در زمینه مهاجرت فعالیت داشته باشند ولی کانون وکلای استان انتاریو فعالیت آنها را به دادگاه های اداری مهاجرت IRB محدود کرده است و اجازه ندارند فرم مهاجرتی پر کنند یا مشاوره مهاجرتی بدهند.
مشاور مهاجرت (کارشناس مهاجرت)
برای آنکه کسی در کانادا مشاور مهاجرت بشود باید ابتدا در یک دوره مورد تأیید سازمان ICCRC آموزش ببیند. شرط ورود به این دوره ها داشتن حداقل مدرک کاردانی یا حداقل دو سال سابقه کار در یک دفتر مهاجرتی است.
طول این دوره ها در حال حاضر 500 ساعت است که معادل حدود 33 واحد درسی می شود. تمام این واحدهای درسی متمرکز به مهاجرت و شهروندی کاناداست.
به عبارت دیگر مشاوران مهاجرت به طور معمول سه الی 16 برابر وکلای مهاجرت در زمینه مهاجرت به کانادا آموزش می بینند (البته شکی نیست که وکلا در سایر زمینه های حقوقی نسبت به مشاوران اطلاعات بیشتر و عمیق تری دارند). نگارنده علاوه بر آنکه مشاور رسمی مهاجرت کاناداست، در یکی از معتبرترین کالج های کانادا Ashton College رشته مهاجرت را به متقاضیان کارشناسی مهاجرت تدریس می کند.
در ادامه مقاله چگونه وکیل مهاجرت شویم، به بررسی چگونگی دریافت مجوز خواهیم پرداخت.
سازمان صادر کننده مجوز و نحوه دریافت و حفظ آن
وکالت: برای فعالیت به عنوان یک وکیل، متقاضی باید ابتدا دوره آموزشی JD را تمام کند، در آزمون ورودی کانون وکلای یکی از استان های کانادا Law Society یا Bar Association قبول بشود و مدتی را نزد یک وکیل دارای مجوز کارآموزی کند. در کانادا به وکیل Barrister یا Solicitor می گویند. این دو با هم تفاوت هایی دارند ولی به طور خلاصه می توان گفت که Barristerها آن وکلایی هستند که در دادگاه حاضر می شوند.
وکلا برای حفظ مجوز خود هر سال باید یک سری دوره های آموزشی هم بگذرانند. تعداد ساعت های مورد نیاز بسته به استان صادر کننده مجوز متفاوت است. نگارنده در حال حاضر یکی از این دوره های آموزشی را برای وکلای استان های انتاریو، بریتیش کلمبیا، نوا اسکوشیا و سسکچوان تدریس می کند.
پارالیگال (کمک وکیل) : مراحل دریافت مجوز پارالیگال شامل آموزش در دوره ای حدودا شش الی دوازده ماهه و قبولی در آزمون کانون وکلای انتاریو Law Society of Ontario است. همان طور که در بالا آمد، در حال حاضر تنها در استان انتاریو Ontario پارالیگال ها مجوز دارند.
چگونه وکیل مهاجرت شویم
مشاور مهاجرت (کارشناس مهاجرت) : برای آنکه یک فرد بتواند کارشناس مهاجرت بشود، لازم است دوره 500 ساعته مورد قبول سازمان ICCRC را بگذراند، در آزمون ورودی آن قبول شود و یک سری شرایط دیگر را هم داشته باشد (برای مثال باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کند و نمره قابل قبولی بیاورد). مشاوران مهاجرت عضو سازمان ICCRC هستند و عنوان آنها هم RCIC است که مخفف Regulated Canadian Immigration Consultant است.
این افراد برای حفظ مجوز خود باید هر سال 16 ساعت فعالیت CPD داشته باشند (برای مثال در دوره های آموزشی شرکت کنند). نگارنده در گذشته از این دست دوره های آموزشی برای سایر مشاوران مهاجرت برگزار کرده است و در حال حاضر نیز دوره ای در این خصوص برای مشاوران مهاجرت برگزار می کند.
مجوز یا ویزای کار کانادا
مجوز LMIA از اداره کار کانادا
ویزا یا مجوز کانادا تحت برنامه های IMP
ویزای توریستی، تجاری، کاری کانادا (مثلا ویزا برای گروه های هنری یا ورزشی)
گرفتن مجوز ورود به کانادا TRP برای کسانی که به کانادا ممنوع الورود هستند.
مجوز eTA یا Electronic Travel Authorization برای کسانی که جهت ورود به کانادا نیاز به ویزا ندارند.
مجوز یا ویزای تحصیلی Study Permit
مهاجرت از روش های اقتصادی (نظیر خوداشتغالی، اکسپرس اینتری و استارت آپ ویزا)
مهاجرت خانوادگی (اسپانسرشیپ همسر، اسپانسرشیپ پدر و مادر و ….)
امور پناهندگی
دادگاه های مهاجرتی در سطح Immigration and Refuge Board of Canada یا IRB
برخی مشکلاتی که با اداره گمرک کانادا CBSA به وجود می آید (نظیر هنگام ورود به کانادا)
ارائه راهنمایی در خصوص مسایل ویزا، اقامت و تابعیت (شهروندی) کانادا
امور شهروندی کانادا (پر کردن فرم ها و نمایندگی در مقابل اداره مهاجرت)
مهاجرت به استان های کانادا
دفاع از متقاضی در مقابل دادگاه فدرال کانادا Federal Court (این نوع پرونده ها در اصطلاح Judicial Review گفته می شوند)
از نظر قانون مهاجرت کانادا وکلا اجازه دارند همه موارد فوق را انجام بدهند. وضعیت پارالیگال ها متفاوت است. ایشان در حال حاضر به خاطر یک سری محدودیت ها از سوی کانون وکلای انتاریو تنها اجازه دارند امور دادگاه های IRB را انجام بدهند و حق ندارند بقیه موارد فوق را به طور مستقل متقبل شوند. پارالیگال های سایر استان ها (یعنی بجز استان انتاریو) حق ندارند هیچ یک از موارد فوق را به عهده بگیرند. مشاوران مهاجرت می توانند همه موارد فوق را انجام بدهند بجز مورد Judicial Review که تنها در حوزه کاری وکلاست.
در خصوص مهاجرت به استان های کانادا، هم برای وکلا و هم مشاوران مهاجرت محدودیت های خاصی وجود دارد. مثلا مشاوران مهاجرتی که بخواهند روی پرونده های استان های کبک یا سسکچوان کار کنند باید مجوز جداگانه دریافت کنند.
نگارنده در حال حاضر مجوز سسکچوان را دارد. بعضی از استان ها تنها از طریق چند شرکت مشخص پرونده مهاجرتی می پذیرند. برای مثال می توان به استان های نیوبرانزویک و پرینس ادوارد آیلند اشاره کرد.
اگر کسی وکیل یا کارشناس رسمی مهاجرت یا عضو کانون محضرداران کبک نباشد اجازه ندارد امور مهاجرت یا ویزای کانادا را انجام بدهد (حتی در حد پر کردن فرم های مهاجرتی).
نکته آخر اینکه در گذشته نظام آموزشی برای مشاوران مهاجرت متفاوت بود، در نتیجه ممکن است بعضی مشاوران مهاجرت خیلی قدیمی (آنها که بیش از 15 سال سابقه کار دارند)، دوره آموزشی خاصی را برای عضویت در ICCRC نگذرانده باشند ولی این وضعیت تغییر کرده است و مشاوران جدید همه به صورت استاندارد دوره می گذارند و اکثرشان دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر هستند.
چگونه وکیل مهاجرت شویم
دفتر وکالت وکیل آنلاین مهاجرت در تهران
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمد رضا مهری
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی
عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.
امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تایید هیات مدیره.
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران.
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی ودیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10
تلفن های تماس با دفتر وکیل آنلاین در تهران
021-88663925
021-88663926
021-88663628
021-88796143
تماس با دفتر وکیل آنلاین مهاجرت خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل تخصصی حقوق بین الملل خصوصی
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل متخصص امور مهاجرتی تهران
09120067664
09120067665
09120067669
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
با سلام
اینجانب مهناز میرخان، کارشناسی ارشد رشته مترجمی زبان انگلیسی هستم، 31 سالمه و میخواستم به صورت رسمی وکیل مهاجرت کانادا بشوم که هم در دادگاه های مهاجرتی به صورت قانونی بتونم لایحه دفاعیه بنویسم و به عنوان وکیل حضور داشته باشم هم مشاوره مهاجرتی بدهم. در این خصوص چه مسیری رو باید طی کنم؟ میتوانم رشته کارشناسی حقوق در کانادا بخونم و بعد دوره های مشاوره مهاجرتی رو شرکت کنم یا حتما باید دوره JD را برای فعالیت به عنوان وکیل رسمی در کانادا بگذرونم؟
با آرزوی بهترین ها
مهناز میرخان
سلام برای اینکه مشاور مهاجرتی بشین نیازی به دریافت پروانه وکالت دادگستری در کانادا ندارید.
اما برای قبول پرونده در دادگاههای فدرال و اعتراض به ریجکتی و دادن لایحه حتما نیاز به داشتن پروانه وکالت در کشور کناداست.