امروز با معرفی دپارتمان داوری گروه وکلای مهر با شما هستیم.
دپارتمان داوری در واقع یک نهاد حقوقی برای حل مشکلات و دعاوی حقوقی است؛ حل و فصل اختلافات حقوقی میان اشخاص، اعم از حقیقی یا حقوقی، عموماً به صورت یکی از 3 روش رسیدگیهای قضایی، داوری و صلح و سازش انجام میپذیرد.
رسیدگی داور مانند رسیدگی در دادگاه است به این معنی که جلسه رسیدگی داوری باید به طرفین ابلاغ گردد و جلسه رسیدگی تشکیل شود.
پس از صدور رای مانند دادگاه رای داور به طرفین اختلاف ابلاغ میگردد و رای داور قابل اجرا خواهد بود.
ارجاع اختلافات در قراردادهای بینالمللی به داور امکانپذیر است اما دارای شرایط خاص در تعیین داور میباشد.
ارجاع به داوری
داوری قضاوتی قراردادی بر اساس اصول و قواعد حقوقی است که علیالقاعده براساس آن، طرفین اختلاف یا طرفین یک رابطه حقوقی، تراضی مینمایند که قضاوت در مورد اختلافات خود را به جای اینکه در مراجع قضایی مطرح کنند، به شخص یا اشخاص غیر دولتی که مورد توافق خودشان هستند؛ بسپارند.
گاهی ممکن است طرفین در مورد نحوه تعیین داوری تراضی نمایند و داور، به جای قاضی، در مورد اختلاف آنان حکم میراند.
این شیوه از رسیدگی به اختلافات، جنبه استثنایی بر قضاوت کردن توسط دادگاهها دارد، البته قانونگذار اجرای آرای صادره توسط داور یا داوران را مانند احکام دادگاهها را در دادگستری تضمین مینماید.
با عنایت به تراکم پروندهها در دادگستریها و شوراهای حل اختلاف و تعیین نوبتهای طولانی و سرعت پایین رسیدگیهای قضایی، لزوم مراجعه به داوری که دانش، تخصّص و تجربه کافی در موضوع مورد اختلاف دارد را مبرهن میسازد.
بنابراین ارجاع دعاوی و اختلافات به داوری و مراجعه به داور متخصّص و باتجربه، میتواند راهگشای بسیار مناسبی در حل و فصل اختلافات و دعاوی حقوقی باشد.
ویژگیهای ارجاع دعوا به داوری
هزینههای کمتر داوری، سرعت بیشتر در رسیدگی، تشریفات کمتر، محرمانه بودن رسیدگی و حفظ اسرار طرفین، از جمله مزایای حل و فصل اختلافات از طریق داوری میباشد.
مؤسسه حقوقی و داوری مهر پارسیان، با استفاده از دانش، تخصّص و تجربه وکلا، قضات سابق دادگستری، سردفتران اسناد رسمی، کارشناسان و مشاوران حقوقی، مالی، بانکی، بازرگانی، حسابداری، ثبتی و…. با بهره گیری از مطالعات و تحقیقات اساتید دانشگاهها و با پژوهش در قوانین، مقررات، کنوانسیونها و معاهدات مربوط به داوری در قراردادها و دعاوی داخلی و قراردادهای تجاری بینالمللی و نیز با رصد آرا و احکام صادره از محاکم دادگستری و با تسلّط بر رویههای قضایی دادگاههای تالی و عالی در زمینه داوری، با تاسیس «دپارتمان داوری»، به ارائه خدمات تخصّصی و حرفهای میپردازد.
خدمات دپارتمان داوری مؤسسه حقوقی و داوری مهر پارسیان
در مورد داوری عبارتند از:
1) تنظیم موافقتنامههای داوری
2) قبول داوری در قراردادها، دعاوی و یا اختلافات احتمالی
3) رسیدگی و صدور رأی داوری
4) ابلاغ رأی داوری
5) وکالت در اجرای رأی داوری در محاکم دادگستری
علی هذا به منظور کسب اطلاع از نحوه تنظیم موافقتنامههای داوری و یا ارجاع اختلافات و دعاوی به داوری و نحوه تعیین داور یا داوران، میتوانید با وکلا و مشاورین حقوقی «دپارتمان داوری» مؤسسه حقوقی و داوری بینالمللی مهر پارسیان تماس حاصل نموده و سوالات خود را با وکلا و مشاورین دپارتمان داوری مؤسسه در میان بگذارید.
قوانین حاکم بر داوری
داور باید در حین داوری کلیه اصول دادرسی مانند اصل بی طرفی، اصل تساوی، اصل علنی بودن و… را رعایت کند و مطابق با قوانین آیین دادرسی مدنی و قانون داوری رای صادر نماید.
مواد 454 الی 501 قانون آیین دادرسی مدنی به تفصیل راجع به داوری و دعاوی قابل ارجاع به داور پرداخته است
اعتراض به رای داور
مطابق قوانین موجود در ایران و اصول دادرسی حاکم بر دستگاه قضایی ایران امکان اعتراض به رای داور وجود دارد در واقع باید از دادگاه خواستار ابطال رای داور شد؛ پس از ثبت درخواست ابطال رای داور و صدور رای مبنی بر ابطال رای، رای داور باطل میشود.
پس از ابطال رای داور طرفین میتوانند با مراجعه به مراجع قضایی مجدد طرح دعوا کنند و مراجع قضایی مطابق قانون به اختلاف رسیدگی و رای صادر مینماید.
چه افرادی نمیتوانند داور شوند؟
با توجه به قانون برخی از افراد با محدودیت مواجهن و نمیتوان آنها را حتی با توافق طرفین اختلاف به عنوان داور تعیین نمود.
این افراد عبارتند از: هر شخص که دارای پایه قضایی باشد اعم از اینکه در دادسرا یا دادگاه شاغل باشد و یا تمام کارمندان شاغل در محاکم قضایی اعم از استخدام رسمی، پیمانی و … از انجام داوری محروم میباشند.
در صورتی که داور به موجب حکم ممنوعیت ماده 473 قانون آیین دادرسی مدنی نتواند میان طرفین داوری نماید.
همچنین افرادی که به جهت داشتن مجازات تبعی مقرر در بند د ماده 26 قانون مجازات اسلامی که ممنوعیت از انتخاب شدن به عنوان داور را به عنوان یکی از مجازاتهای تبعی ذکر کرده و اشخاصی که مرتکب جرایم عمدی شوند بر اساس ماده 25 قانون مجازات اسلامی برای مدت معینی از برخی حقوق اجتماعی از جمله داور شدن محروم هستند.
وکیل تضمینی داوری تهران
جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس بگیرید.
021-88796143
021-88795408
در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با مدیر دفتر محمدرضا مهری با شماره همراه زیر امکان پذیر است.
09120067669
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان
بدون دیدگاه