قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی

قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی

قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی


با بررسی قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی همراهتان هستیم.

کلاهبرداری ملکی به این معناست که شخص با نیرنگ و از راه و روش غیر قانونی اقدام به فروش مال دیگری کند.
فرد مال باخته، می‌تواند با شکایت به دادگاه و با درخواست بررسی موضوع توسط دادگاه، حکم لازم برای فرد محکوم به رد مال صادر شود.
به طور کلی، یکی از مهترین حقوق افراد نسبت به اموال‌شان اعم از منقول و غیر منقول، مالکیت آنهاست.

در گروه وکلای کیفری مهر پارسیان، تیم پژوهشی به بررسی موضوع  قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی پرداخته و همچنین آماده ارایه خدمات در این زمینه به شما مخاطبان می‌باشد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید با شماره تماس‌های موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان که در آخر مقاله درج شده‌اند نیز، تماس حاصل نمایید.

سوالات مهم در بررسی موضوع قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی

  1. رد مال در کلاهبرداری یعنی چه؟
  2. انواع رد مال در کلاهبرداری کدامند؟
  3. نحوه محاسبه رد مال در کلاهبرداری چگونه است؟
  4. قانون جدید در خصوص رد مال کلاهبرداری ملکی چه می‌گوید؟
  5. صدور حکم اعسار در پرونده های کیفری با رد مال چگونه امکان پذیر است؟
  6. بهترین وکیل متخصص در پرونده کلاهبرداری ملکی کیست؟

رد مال در کلاهبرداری ملکی 

در متن ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری به صراحت واژه رد مال مورد تاکید قانون‌گذار قرار گرفته است.
بر این اساس قاضی در زمان صدور حکم مکلف است نسبت به عودت اموال و استرداد آنها به اشخاص حکم کند.

در صورت وقوع کلاهبرداری ملکی با توجه به اینکه مبنای انتقال ملک، مالکیتی نامشروع می‌باشد، لذا ابتدا باید پس از صدور حکم کلاهبرداری ملکی و قطعیت آن، دعوی مربوط به ابطال سند مطرح گردد.
در این خصوص تبعیت دادگاه حقوقی از رای دادگاه کیفری الزامی است و ابطال اسناد ملک به مالک پیشین خود رد مال می‌شود.

گرفتن ضرر و زیان ناشی از جرم

برای تنظیم دادخواست ابطال سند ملک مورد کلاهبردرای با وکیل مشاوره نمائید. امکان دریافت قیمت ملک به نرخ روز در صورت عدم وجود ملک نیز وجود دارد. با رای وحدت رویه جدید دیوان عالی کشور، این امر به صورت قانون در آمده است

انواع رد مال در کلاهبرداری ملکی

نحوه محاسبه رد مال در کلاهبرداری ملکی.
گاهی اوقات برای رد مال در کلاهبرداری ملکی، شرایط خاصی به وجود می‌آید که اجرای این حکم می‌تواند به چند نوع صورت بگیرد:

  • رد عین مال
  • رد مثل مال
  • رد قیمت مال

وقتی که ملک به هر نحوی بدون رضایت صاحب ملک فروخته شود، طبق قانون و حکم دادگاه، متصرف و خریدار جدید، ملزم است همان مال را عینا به صاحب اصلی ملک برگرداند، که اصطلاحا رد عین مال می‌گویند.

در اموال مثلی، به دلیل اینکه نظایر آن مال متعدد است، مانند طلای خام، می‌توان مثل آن را به مالک اصلی برگرداند.
اما در خصوص ملک، مثل هیچ دو ملکی نمی‌تواند عین یکدیگر باشد، حتی اگر الگوی ساخت، متراژ و اشکال آن یکی باشد، پس در نتیجه ملک در زمره اموال مثلی قرار نمی‌گیرد.

رد مال و پرداخت خسارت در سرقت

ولی در صورتی که به اعیان آن ملک خسارتی وارد شود و یا در زمان رد مال تخریب شده باشد، پس از کارشناسی، قیمت آن مال توسط متصرف به صاحب اصلی ملک پرداخت می‌شود، که اصطلاحا رد قیمت مال می‌گویند.

دیوان عالی کشور در رای وحدت رویه جدید تکلیف رد مال کلاهبردرای ملکی را مشخص کرده است. بر این مبنا اگر ملک مستحق للغیر در آید. یا مثلا در تملک ملک از سوی بانک مالک قبلی موفق به ابطال سند شود. خریدار بی اطلاع می تواند به نرخ روز خسارت دریافت کند.

یعنی قیمت روز معامله مهم نیست. بلکه قیمت روز رد مال اهمیت دارد.

نحوه محاسبه رد مال به نرخ روز

همانطور که گفته شد، در رد مال، اگر عین موجود باشد، باید عین مال رد شود و در صورت تعذر و اتلاف مال و در صورت داشتن مثل، مثل آن باید تحویل داده شود و در نبود آن، قیمت مورد حکم، باید رد شود.

از این رو در اجرای حکم، به دلیل تخصصی بودن مساله و تعیین قیمت، نیازمند نظر کارشناس می‌باشد، پس برای محاسبه رد مال به قیمت روز باید کارشناس مربوط به همان مال مورد حکم آن را بررسی نماید.

نمونه قرار قبول اعاده دادرسی

برای مثال اگر ملکی در سال 1396 مورد تصرف قرار گرفته باشد. و در این مدت اعیان ملک تخریب شده و مجددا ساخته شده باشد.  در سال 1401 شخص متصرف مجبور باشد قیمت آن مال را پرداخت کند. در این حالت برای پرداخت قیمت آن، یک فرد متخصص در زمینه املاک، قیمت ملک را با توجه به نرخ روز و ویژگی‌های جدید ملک محاسبه کرده سپس متصرف مکلف است قیمت روز ملک را  به مالک اصلی پرداخت کند.

قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی

همانگونه که گفته شد در متن ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری صراحتا واژه رد مال مورد تاکید قانون‌گذار قرار گرفته است، اما در خصوص نحوه رد مال و کیفیت آن صحبتی نشده است.

بهتر است بدانید در رویه عملی دادگاه‎ها و محاکم، زمانی که متهم پیش از صدور حکم چه در مرحله بدوی و چه مرحله تجدید نظر، نسبت به رد مال اقدام نماید، می‌تواند رضایت صاحب مال را کسب کند.

با رضایت شاکی در اکثر جرایم با نظر به قابل گذشت بودن آن موجب مختومه شدن پرونده کیفری می‌شود.
در خصوص جرم کلاهبرداری ملکی می‌باست وفق قوانین و مقررات جزایی قایل به تفکیک از سایر جرایم باشیم.

قرار رد دعوا

اعسار در رد مال در کلاهبرداری ملکی

زمانی که جرم کلاهبرداری  و رد مال در دادگاه محرز شد، شخص باید عین، مثل یا قیمت مال مورد نظر را به صاحب اصلی بازگرداند. در کلاهبرداری ملکی یا باید عین مال بازگردانده شود. و یا اینکه قیمت مال به صاحب مال پرداخت شود.

اگر فرد کلاهبردار استطاعت مالی برای رد مال به مالک را نداشته باشد. و سال‌های بسیاری را نیز در زندان سپری کرده، و برای مالباخته سودی نداشته باشد. از این رو قانون شرایطی را ایجاد کرده که مالباخته بتواند پس از تحقیق در مورد اموال و دارایی های شخص کلاهبردار حکم توقیف آنها را از دادگاه بخواهد.

رد ترکه بعد از قبول

در برخی موارد کلاهبردار مال و دارایی نداشته تا بتوان آن را توقیف کرد. در این صورت شخص کلاهبردار می‌تواند تقاضای اعسار کرده و رد مال را به صورت اقساطی پرداخت نماید.

تعداد و میزان هر قسط نیز به فاکتورهای بسیار از جمله توانایی مالی محکوم برای پرداخت اقساط، ارزش مال مورد نظر، تصمیم قاضی و …بستگی دارد.

بهترین وکیل پرونده قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی

اگر به دنبال کسب اطلاعات لازم در مورد موضوع  قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی هستید، می‌توانید از وکلای متخصص و باتجربه در این زمینه کمک دریافت نمایید تا شما را از ابتدا تا انتهای مسیر راهنمایی و کمک کنند.

بنابراین، ما به شما موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان، با مدیریت دکتر محمدرضا مهری متانکلائی را معرفی می‌کنیم که دارای بهترین و باتجربه‌ترین وکلا در این زمینه می‌باشد.

جهت دریافت نوبت مشاوره در زمینه قانون جدید رد مال در کلاهبرداری ملکی می‌توانید با شماره تماس‌های موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان نیز، تماس حاصل نمایید.

_

نشانی موسسه مهر پارسیان

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9

تلفن‌ های تماس ثابت موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران

تماس با موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرائم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدیدنظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”شرایط رد مثل مال چیست؟” answer-0=”اولا امکان رد عین مال وجود نداشته باشد دوما مال از نوع مثلی باشد.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”نحوه محاسبه رد مال به نرخ روز به چه شکل است؟” answer-1=”محاسبه رد مال به نرخ روز بدین شکل است که قیمت مال مذکور توسط کارشناس مربوط به آن مال بررسی می‌شود و سپس قیمت متال مورد نظر به صاحب اصلی پرداخت می‌شود.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”آیا مالی که توسط شخص کلاهبردار تصاحب شده قابل بازگشت به صاحب آن مال خواهد بود؟” answer-2=”در صورتی که عین مال تصاحب شده موجود باشد شخص کلاهبردار باید عین آن را بپردازد. در صورت تلف یا مفقود شدن آن باید مثل یا قیمت آن را به صاحب مال بازگرداند.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

5/5 - (9 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *