تقسیم ارث

تقسیم ارث

تقسیم ارث


تقسیم ارث یا تقسیم ترکه یکی از مسائل مهم بعد از فوت اشخاص است.

 

اموال، اعم از منقول و غیرمنقول، که از شخص متوفی به جای می ماند، ارث یا ترکه نامیده می‌شود. گاهی مشاهده می‌شود، در هنگام تقسیم ترکه(ارث)، یکی از ورثه، سندعادی مبنی بر انتقال بعضی از اموال توسط متوفی به وی، ارائه می‌نماید که ممکن است مورد اعتراض سایر ورثه قرارگیرد. یا در هنگام تقسیم ترکه(ارث)، مشخص می‌شود که مرحوم همسر صیغه ای هم داشته و از وی دارای فرزند می‌باشد.

شایع ترین اختلافات در موقع تقسیم ترکه، ارائه وصیت نامه عادی از مرحوم توسط یکی از ورثه و یا امین مرحوم است. هر چند وصیت متوفی تا ثلت اموالش به نفع شخص یا اشخاص و یا استفاده در موقعیتی خاص قابل استناد است، اما بررسی اصالت وصیت نامه و اعتبار وصیت نامه و همچنین بررسی تاریخ وصیت نامه به لحاظ عدم بیماری رو به فوت مرحوم، و سایر مسائل مربوط به تقسیم ترکه، اطلاعات زیادی درباره، موضوع ارث نیاز دارد.

بحث ارث و طبقات ارث، کسانی که به فرض ارث می برند و ورثه ای که به قرابت و به رد ارث می برند، محاسبه سهم الارث، نحوه تقسیم ارث، از موضوعات بسیار پیچیده حقوق مدنی است که در دانشکده های حقوق نیز، مهم و بحث برانگیز است. موسسه حقوقی مهرپارسیان با همکاری گروه وکلای مهر و وکیل متخصص در تقسیم ترکه،

سعی در روشن کردن مسیر حقوقی و پاسخگویی به سوالات درباره تقسیم ارث دارد.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

شرایط لازم برای شروع تقسیم ترکه

مرحله اول: اولین موضوع پس از فوت هر شخصی، اطلاع از اموال و دارایی های متوفی است. گاهی اوقات ممکن است به واسطه حضور فرزندان یا اقوام ارث بر متوفی در خارج از کشور و یا عدم ارتباط، از اموال متوفی اطلاع نداشته باشیم. با مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری، می توان از وی درخواست کمک برای شناسایی اموال متوفی نمود که از طریق تامین دلیل، این امر امکان‌پذیر است.

مرحله دوم: قدم بعدی شناسایی ورثه متوفی است. با تقدیم دادخواست گواهی انحصار وراثت به همراه مدارک لازم به شورای حل اختلاف، محل آخرین اقامتگاه متوفی می باشد، درصورتی که از تعداد ورثه متوفی اطلاعی نداریم، درخواست استعلام از ثبت احوال الزامی است. با انتشار آگهی و استعلام از ثبت احوال، مطمئن خواهیدشد که وارث رسمی دیگری وجودندارد.

مرحله سوم: اطمینان از نداشتن مدعی درباره اموالی که جهت تقسیم ارث، از متوفی به جامانده است. همچنین وجود وصیت نامه یا عدم وجود وصیت نامه نیز بهتر است احراز شود. اگر در این مرحله از تقسیم ارث، وصیت نامه یا مبایعه-نامه ای از مرحوم واصل شد و به اصالت امضا یا اصالت صدور آن شک دارید، حتما از مشاوره وکیل متخصص تقسیم ارث، استفاده نمائید. چه بسا افرادی با تبانی با بعضی ورثه، اقدام به جعل مبایعه نامه و وصیت نامه نموده و هنگام تقسیم ارث ارائه می‌نمایند. بررسی صحت و اصالت وصیت نامه، تاریخ تنظیم وصیت نامه و همچنین وصیت تا ثلث اموال و ترکه متوفی، حتما مدنظر قرارگیرد.

مرحله چهارم: مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری، جهت تنظیم صورت جلسه قانونی تقسیم ترکه، بر اساس توافق طرفین و یا اخذ نظریه کارشناسی با توافق همه ورثه.

مرحله پنجم: مراجعه به اداره دارایی جهت پرداخت مالیات بر ارث و دریافت گواهی مفاصا حساب مالیات بر ارث، جهت انتقال رسمی موارد مندرج درصورت جلسه تقسیم ترکه(ارث)، در دفتر اسنادرسمی و یا انتقال رسمی حساب ها به ورثه.
تمامی مراحل فوق، بدون نیاز به حضور ورثه، توسط وکیل متخصص در تقسیم ترکه(ارث) قابل انجام است. کافیست ورثه با توافق یکدیگر به وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در تقسیم ترکه مراجعه نمایند و امور مربوط به گواهی انحصار وراثت، بررسی صحت و اصالت وصیت نامه، شناسایی اموال متوفی، شناسایی ورثه و مدعیان احتمالی متوفی، دریافت انحصار وراثت از شورای حل اختلاف، اخذ نظریه کارشناسی جهت نحوه تقسیم ترکه(ارث) را به وی بسپارند.

مدارک مورد نیاز جهت طرح دعوی تقسیم ترکه در دادگاه

درصورت عدم توافق ورثه در تقسیم ترکه، و اعتراض عده ای از ورثه، می توان دعوی تقسیم ترکه را در دادگاه حقوقی محل فوت متوفی طرح نمود. جهت طرح دعوی تقسیم ترکه در دادگاه، نیاز به مدارک زیر داریم؛

  • کارت ملی متقاضی و شناسنامه.
  • گواهی انحصار وراثت.
  • اسامی و نشانی کامل سایر ورثه.
  • وکالتنامه وکیل( درصورتی که دعوا توسط وکیل طرح می‌شود.)

نکته: اگر ورثه توافق بر تقسیم ارث و تفکیک سهم الارث نداشته باشند، هر کدام از ورثه می‌توانند از طریق وکیل متخصص در مطالبه سهم الارث، حق خود را مطالبه نمایند. در این مرحله، اگر ارث به جامانده از متوفی، قابل تقسیم نباشد و کارشناس، عدم امکان تقسیم را تایید نماید، دادگاه حقوقی، رای به فروش ترکه و تقسیم مال حاصل از فروش را بین ورثه به نسبت سهم آن‌ها، صادر خواهدنمود.

سوالات درباره تقسیم ترکه

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”درصورت فوت والدین و زنده بودن پدربزرگ تکلیف چیست؟” answer-0=”باید استحضار داشته باشید که پدر و مادر متوفی از جمله افرادی هستند که در طبقه اول ارث، به همراه همسر و فرزندان متوفی ارث می برند. بنابراین در تقسیم ترکه، سهم پدربزرگ و مادربزرگ، به فرض فوت پدر یا مادر، یک ششم از ترکه متوفی است.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”در صورت وجود زن صیغه ای تقسیم ترکه چگونه است؟” answer-1=”همسر صیغه ای از متوفی ارث نمی برد. ولی اگر فرزندی از متوفی داشته باشد، فرزند مانند بقیه خواهر و برادرها ارث می برد.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”درصورت وجود عمو و عمه پس از فوت پدر تقسیم ترکه چگونه است؟” answer-2=”اگر متوفی فرزند و همسر داشته باشد، و یا پدر و مادر وی زنده باشند، وجود هر کدام از طبقات اول ارث بر، مانع ارث-بری طبقات بعدی می‌شود و دراین حالت، برادر یا خواهر متوفی ارث نمی برد.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل تقسیم ارث در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

5/5 - (11 امتیاز)

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *