با موضوع مراحل صدور گواهی فوت همراه شما مخاطبین گرامی هستیم.
پس از فوت هر فرد هر اقدامی در خصوص اموال و داراییهای فرد فوت شده منوط به ارائه گواهی فوت میباشد. به طور مثال یکی از مدارک لازم جهت صدور گواهی انحصار وراثت، گواهی فوت میباشد.
بنابراین اولین اقدام پس از مرگ هر فرد صدور گواهی فوت آن فرد توسط ثبت احوال میباشد؛ چرا که بدون صدور گواهی فوت هیچ اقدامی حتی کفن و دفن فرد فوت شده؛ امکانپذیر نخواهد بود.
صدور گواهی فوت نیازمند انجام اقداماتی است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
چنانچه نیازمند اطلاعات بیشتر پیرامون موضوعات گواهی فوت، انحصار وراثت، تقسیم ارث ایرانیان داخل و خارج کشور هستید توصیه ما مشورت گرفتن از وکیل پایه یک دادگستری میباشد.
سوالاتی که در بررسی مراحل صدور گواهی فوت بررسی میشوند:
- در چه مواردی گواهی فوت صادر میشود؟
- چه افرادی میتوانند تقاضای صدور گواهی فوت بدهند؟
- برای صدور گواهی فوت به کجا مراجعه کنیم؟
- سند ثبت فوت چیست؟
موارد صدور گواهی فوت
همانگونه که بیان شد در پی وقوع مرگ و فوت افراد، گواهی فوت صادر میشود؛ براساس قانون کشور ما در سه صورت فرد فوت شده محسوب میشود و میتوان نسبت به او گواهی فوت صادر کرد که این سه مورد عبارتند از: فوت حقیقی، فوت فرضی و فوت حکمی.
موت حقیقی
وقتی حیات طبیعی فرد با قطع علایم حیاتی به پایان میرسد؛ فوت حقیقی گفته میشود.
موت فرضی
در حالتی متصور است که از فرد مورد نظر در مدت زمان نسبتا زیادی خبری در دست نیست و در زنده بودن و مرده بودن آن فرد شک است.
در این حالت چنانچه برخی از افراد از دادگاه درخواست حکم موت فرضی نمایند؛ دادگاه با بررسی ادله و وجود دلایل قانونی؛ اقدام به صدور حکم موت فرضی مینماید.
موت حکمی
این نوع حکم فوت از شرع گرفته شده و ریشه فقهی دارد و در حالتی صادر میشود که فرد از دین اسلام خارج شده و در اصطلاح حقوقی مرتد شده است که مجازات چنین فردی مرگ است.
تقاضای صدور گواهی فوت
در این قسمت به بررسی این سوال میپردازیم که چه افرادی میتوانند تقاضای صدور گواهی فوت نمایند.
در پاسخ به این سوال باید گفت که براساس قانون ثبت احوال صدور گواهی فوت ملزم به اعلام مرگ و امضا سند ثبت مرگ میباشد.
بنابراین افراد اعلام کننده میتوانند گواهی فوت دریافت نمایند؛ هر یک از افراد زیر میتوانند اعلام فوت کنند و گواهی فوت دریافت نمایند:
نزدیکان و خویشاوندان متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده است با ارائه مدرک شناسایی به اداره ثبت احوال.
مأموران انتظامی یا صاحب مکانی که فرد در آنجا فوت شده است یا نماینده قانونی آن.
متصدیان گورستانها.
مقامات قضایی و نظامی در حیطه وظایف خود.
گروههای امدادی در مواردی که بر اثر سیل و زلزله و… مرگ رخ داده است.
مرجع صدور گواهی فوت
به موجب قانون ثبت احوال تکلیف صدورگواهی فوت بر عهده اداره ثبت احوال محلی است که فرد در آنجا فوت شده است.
بنابراین برای صدور گواهی فوت باید در ساعات اداری به اداره ثبت احوال مراجعه نمود و با ارائه مدارک فرد فوت شده؛ خواستار صدور گواهی فوت شد.
منظور از مدارک ارائه شده شناسنامه فرد فوت شده و گواهی پزشک یا مسئولین گورستان یا حضور دو شاهد با ارائه مدرک شناسایی میباشد.
کارکنان ثبت احوال پس از بررسی صحت مدارک ابراز شده، اقدام به تنظیم سند فوت مینمایند و پس از صدور سند فوت شناسنامه باطل میگردد؛ پس از ابطال شناسنامه گواهی فوت صادر میگردد.
موارد گفته شده در خصوص مراحل صدور گواهی فوت در خصوص افراد فوت شده در ایران است و در ادامه فرضی بررسی میگردد که فرد ایرانی خارج از کشور فوت نموده باشد؛ در این حالت به چه مرجعی جهت صدور گواهی فوت باید مراجعه نمود؟
صدور گواهی فوت برای ایرانیان خارج از کشور
ایرانیان خارج از کشور باید فوت را به ماموران کنسولگری محل خود یا نزدیکترین کنسولگری اعلام نمایند و با ارائه مدارک خواستار صدور گواهی فوت گردند.
اما اگر فرد ایرانی خارج از کشور فوت شده باشد و بخواهیم در ایران اقدام به گرفتن گواهی فوت نماییم طبق مراحل گفته شده در بالا باید اقدام نمود اما مدارک ارائه شده متفاوت خواهند بود.
در این خصوص باید شناسنامه متوفی و کارت شناسایی ملی، اصل مدرک خارجی مربوط به فوت که به تأیید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت فرد فوت شده رسیده باشد و گواهی عدم ثبت فوت از نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت متوفی، ارائه گردد.
گواهی فوت به هر فرد که تقاضا نماید و هر تعداد که خواسته شود؛ ارائه میگردد.
سند ثبت فوت
سند فوت سند یا نوشتهای است که توسط مامورین ثبت احوال صادر میشود و در آن تاریخ دقیق فوت و ثبت فوت، مشخصات فرد فوت شده، محل وقوع مرگ، علت مرگ، شماره و سری برگ مخصوص ثبت فوت و… درج میگردد و براساس آن گواهی فوت صادر میشود.
سند ثبت فوت در اسناد موجود در ثبت احوال ثبت میگردد و در صورت مراجعه هر فرد صرفا گواهی فوت که کپی و رونوشتی از سند فوت است ارائه میگردد.
در واقع صدور سند ثبت فوت یکی از مراحل صدور گواهی فوت است که این سند در سامانه ثبت احوال کشور ثبت میشود و در دسترس سایر افراد قرار ندارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و معرفی وکیل پایه یک دادگستری با موسسه حقوقی مهر پارسیان تماس بگیرید.
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”گواهی فوت چیست؟” answer-0=”گواهی فوت سندی است که با اعلام فوت از ثبت احوال صادر میگردد و بیانگر این است که شخصیت حقیقی فرد در زمان مندرج در گواهی پایان یافته است.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”سند گواهی فوت چیست؟” answer-1=”سند فوت، سندی است که در آن مشخصات و تارخ فوت، فرد فوت شده قید میشود و در ثبت احوال ثبت میشود و از روی آن گواهی فوت صادر میگردد.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلام آقای وکیل میخواستم بدونم برای ثبت گواهی فوت فردی که تو استانبول فوت شده چه مدارکی لازم هست؟
سلام وقت شما بخیر
باید شناسنامه متوفی و کارت شناسایی ملی، اصل مدرک خارجی مربوط به فوت که به تأیید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت فرد فوت شده رسیده باشد و گواهی عدم ثبت فوت از نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت متوفی، ارائه گردد.
سلام وقت شما بخیر، ما 4 خواهر و 2 برادر هستیم سال85 پدرم فوت کردن بعد از فوت پدرم بابت داراییهای پدرم، همه ما به مادرمان وکالت تام دادیم، الان نه مادرم نه خواهر و برادرانم راضی به انحصار وراثت نیستند آیا من میتوانم از راه قانونی سهم خود را بگیرم؟
سلام وقت شما بخیر
بله مشکلی وجود ندارد، به صرف درخواست شما ابتدا برگه حصر وراثت صادر میشود و سپس میتوانید اقدام به تحریر و تقسیم ترکه یا دستور فروش نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکیل با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.