وکیل فوتبالیست‌ها


امروز با موضوع معرفی وکیل فوتبالیست‌ها و بررسی قراردادفوتبالیست ها با شما هستیم.
ماهیت خاص ورزش باعث به وجود آمدن مقررات و مراکز خاصی برای قانون‌گذاری مخصوص در زمینه های ورزشی شده است. تشکیل کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، به دلیل ضرورت تخصصی بودن رسیدگی ها و اختلافات ورزش فوتبال و رویکرد فیفا برای الزام فدراسیون‌های عضو به حل و فصل اختلافات حقوقی و انضباطی خود از طریق ارکان قضایی داخلی فوتبال و ارکان ورزشی بین‌المللی(هیات قضایی فیفا و هیات‌های فراملی حل اختلافات ورزشی،دادگاه حکمیت ورزش و شورای داوری ورزش) است. در ماده 60 اساسنامه فدراسیون فوتبال کشور ایران، ارکان قضایی فدراسیون، احصا شده و کلیه اهالی ورزش را ملزم به حل و فصل اختلافات از طریق رکن قضایی فدراسیون نموده است.

این آیین نامه مقرر داشته که حق طرح دعوا در دادگاه های عمومی برای اهالی فوتبال وجود ندارد.

نکات مهم در معرفی وکیل فوتبالیست ها و قراردادهای فوتبالی

آیین نامه انضباطی فوتبال چه مقرراتی را دربر دارد و هدف از ان چه می‌باشد؟

در چه صورتی این آیین نامه اعمال می‌شود؟ فدراسیون فوتبال از چه ارکانی برخوردار است؟

چه تخلفاتی در آیین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال مقرر شده است؟ این تخلفات از سوی چه کسانی امکان ارتکاب دارد؟

چه مجازاتی برای متخلفین مقرر شده است؟

در صورت ممانعت از حضور بازیکن در تیم ملی، چه مجازاتی برای باشگاه یا بازیکن مقصر، مقرر شده است؟

پاسخ تمامی این سوالات تخصصی بایستی از سوی متخصص حقوقی حوزه ورزش داده شود. متن ذیل که توسط یکی از وکلای موسسه حقوقی مهر پاسیان نگاشته شده است در صدد راهنمایی شما عزیزان برای پاسخ دهی به این قبیل سوالات می‌باشد.

آیین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال

آیین‌نامه انضباطی فدراسیون فوتبال، حاوی مقرراتی در راستای مشخص سازی تخلفات بازیکنان و مربیان و سر پرستان و کادر فنی و پزشکی و تدارکاتی تیم ها و تماشاگران و مقامات رسمی و دست‌اندرکاران برگزاری مسابقات می‌باشد.

هدف از ان حمایت از نحوه‌ی اجرای صحیح قوانین، مقررات داخلی، بین‌المللی و رعایت اصول انضباطی می باشد تا نظم و انضباط در مسابقات حاکم شود و وحدت رویه در فوتبال کشور پدید آید.

این آیین نامه، در مسابقات و و رقابت‌های فدراسیون فوتبال و در صورت بروز تخلف نسبت به مقامات رسمی مسابقه، و تنبیهات مربوط به دوپینگ و نقض اهداف فدراسیون فوتبال یا نقض مقررات فیفا و کنفدراسیون آسیا و فدراسیون فوتبال ایران، اعمال می‌شود.

ارکان قضایی فدراسیون فوتبال

رکن قضایی فدراسیون فوتبال، شامل کمیته انضباطی، کمیته اخلاق و کمیته استیناف می‌باشد. اعضای اصلی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و استیناف از کارشناسان رشته حقوق می‌باشند که ازقوانین ومقررات و آیین نامه های مربوط به فوتبال، آگاهی داشته باشند.صلاحیت کمیته انضباطی به مواردی هم که موضوع مطروحه در صلاحیت هیچ‌کدام از کمیته های رکن قضایی فدراسیون نباشد، گسترش یافته است.
در صورتی که آرای صادرشده در استان‌ها، در موضوعات جعل و تحریف و نفوذ غیر قانونی در نتایج مسابقات، ایراد ضرب به مقامات رسمی ، تبعیض نژادی و قومی و دوپینگ، مطابق با قوانین و آیین نامه های رسمی نباشد، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال می‌تواند پرونده را درخواست کرده و آرا را اصلاح و ابلاغ نماید.

اعتراض به رای کمیته انظباطی

حتی اگر این رای مورد تجدید نظرخواهی نیز قرار نگرفته باشد، همین اقدام را کمیته انضباطی استان در خصوص آرای انضباطی شهرستان ها می‌تواند انجام دهد.

رییس کمیته انضباطی از این اختیار برخوردار است که در موارد اضطراری، به طور موقت با استناد به مقررات مجازاتی را برای تخلف نیازمند به زمان برای رسیدگی را تعیین نموده و در صورت لزوم ابلاغ ، اصلاح، یا لغو نماید. ریس کمیته انضباطی و کمیته استیناف، می‌تواند در خصوص پرونده ای بدون احضار طرفین، صدور رای نماید.
کمیته استیناف،مرجع اعتراض از آرای غیر قطعی کمیته انضباطی و کمیته اخلاق می‌باشد.

رسیدگی در کمیته ها با طرح شکایت و یا وصول گزارش، مکتوب به دبیرکل و روسای فدراسیون، آغاز می‌شود.

اعتراض تجدیدنظرخواهی، به آرای کمیته انضباطی شهرستان، در مرکز استان و اعتراض به آرای کمیته انضباطی استان در هیات فوتبال استان و اعتراض به برخی از آرای کمیته استیناف، در دادگاه عالی ورزش CAS واقع در سوییس رسیدگی خواهد شد. در آیین نامه امکان تجدید نظرخواهی ویژه نیز پیش‌بینی شده است.

تخلفات مندرج در آیین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال

تخلفات تبیین شده در آیین نامه انضباطی، چه عمد باشد یا غیر عمد قابل مجازات هستند. این تخلفات عبارتند از: درگیری و گلاویز شدن بازیکنان و مقامات رسمی تیم، رفتار توهین آمیز نسبت به تماشاگران که منجر به تحریک خشونت آمیز آن‌ها شود، تحت فشار قراردادن مقام رسمی برای انجام کاری خاص یا ممانعت جهت انجام وظیفه ی او با استفاده از خشونت یا تهدید.
نکته ای که در میان تخلفات به چشم میخورد این است که اگر فرد نامعلومی تخلفی انجام دهد که امکان شناسایی وی نباشد، کمیته میتواند اشخاص حقوقی را که متخلفین منتسب به آن‌ها هستند را مجازات نماید.

تخلفات در قوانین بازی به دو دسته تقسیم می‌شود.تخلفات جزیی و تخلفات جدی. در صورتی که تخلفات زننده باشد،محرومیت‌هایی نیز به همراه جزای نقدی با حداکثر سقف یکصد میلیون تومان در نظرگرفته شده است. امکان مجازات باشکاه به دلیل سورفتار در یک مسابقه، از طریق جریمه نقدی تا یکصد میلیون تومان وجود دارد.

تخلفات اشخاص حقیقی و حقوقی ازآیین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال عبارتنداز:

1- سوء رفتاردر مسابقه نسبت به بازیکنان طرف مقابل، تماشاچیان، خبرنگاران، کادر پزشکی، مسولین ورزشگاه، خبرنگاران،عوامل رسانه،
2- اقدام به ترک زمین
3- اظهارنظر خلاف واقع، توهین آمیز، تحریک آمیز، نسبت به مقامات رسمی فدراسیون ها، برگزارکنندگان مسابقات از طریق رسانه های گروهی و یا کنفرانس‌های خبری قبل و بعد مسابقه.
4- تخلفات مربوط به تبعیض نژادی و قومی.

5- جعل و تحریف مدارک ارائه شده برای شرکت در مسابقات.

6- تخلفات مربوط به دوپینگ، اقدام مبنی بر پیشنهاد اعطا یا دریافت امتیازات مالی و غیر مالی به مقامات رسمی مسابقه یا بازیکنان یا مربیان برای ترک تمام یا برخی از مسولیت‌ها.
7- تبانی و نفوذ غیرقانونی، در نتایج مسابقات یا شروع به این جرم.
8- برخی از تخلفات از سوی هواداران و تماشاچیان ارتکاب می‌ابد از قبیل: پرتاپ اشیا و وسایل آتش‌زا و انفجاری و تاباندن نورهای لیزری، هجوم به داخل زمین توسط هواداران ، سردادن شعارات غیر اخلاقی و تبعیض نژادی و خلاف شئون،
اگر اشتباه موثری از سوی مقامات رسمی در برگزاری مسابقه صورت گیرد، نتیجه بازی را می توان معتبر دانست یا در صورت ورود زیان به تیم بازنده می توان مسابقه را تکرار نمود.

ممانعت یا قصور از حضور بازیکنان در تیم ملی

باشگاه‌ها مطابق برنامه زمانی فیفا موظف به آزادکردن بازیکنان برای حضور در تیم‌های ملی می‌باشند. ممانعت از ترخیص بازیکن یا کوتاهی در ان، مجازات تغییر نتیجه بازی‌های ان باشگاه که بازیکن در ان بازی داشته است و تعلیق ادامه حضور بازیکن در تیم مربوطه را در پی دارد. اگر قصور در حضور تیم ملی مرتبط به بازیکن باشد، جریمه نقدی و محروومیت در بازی‌ها برای وی در نظر گرفته شده است.

نظارت برقرارداد فوتبالیست ها

به منظور جلوگیری از تبانی ورد وبدل شدن حق دلالی غیر مجاز درقرارداهای فوتبالی، هرساله فدراسیون فوتبال، مبلغی راجهت سقف قراردادبازیکنان فوتبال باشگاهی، تعیین وابلاغ می‌نماید.

هرچند باشگاههای لیگ برتری فوتبال ایران، با دادن اتومبیل وامکانات متفرقه، وبادور زدن سقف مبلغ قراردادها، عملا این تصمیم فدراسیون را بی اثر می‌نمایند، بسیاری ازباشگاهها نیز حق و حقوق بازیکنان را پرداخت ننموده و باعث اعلام شکایت به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال وکنفدراسیون فوتبال آسیا می‌شوند. قرارداهای فوتبالی، می‌توانند تحت نظروکیل پایه یک دادگستری ومسلط به بحث قرارداهای ورزشی منعقد شوند تاهم بازیکنان وهم باشگاهها، ازحاشیه سازی های مرسوم درامان بمانند.

رسیدگی به جرایم عمومی فوتبالیست ها

با توجه به اینکه بسیاری از نوجوانان و جوانان، بازیکنان فوتبال را الگوی خود قرار می دهند رعایت موازین اجتماعی و اخلاقی توسط بازیکنان معروف و مشهور فوتبال، بیش از سایر اقشار جامعه مدنظر قرار دارد.

کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال باتهیه منشور اخلاقی کلیه فعالیت های اجتماعی و اخلاقی بازیکنان و مربیان فوتبال در جامعه و در فضای مجازی را تحت نظر دارد.

بدیهی است در صورت ارتکاب جرم از سوی اهالی فوتبال، که مغایر باعفت عمومی جامعه و نقش پررنگ اهالی فوتبال درتربیت نسل جوان دارد، می‌تواند برخورد به مراتب شدیدتری نسبت به افراد عادی به دنبال داشته باشد وموجب محرومیت ومرگ مدنی فوتبالیست برای همیشه باشد.

فعالیت فوتبالیست ها در فضای مجازی

افراد معروف ومورد توجه جامعه، دیدگاهها و موضع گیری های خود در فضای مجازی را به نوعی معرفی خود، می دانند. فوتبالیست ها هم از این مقوله مستثنی نیستند وهرگونه فعالیت آن‌ها درفضای مجازی بابازخورد بسیار بالایی، روبروست.

از این جهت آشنایی به قوانین ومقررات فضای سایبر و حقوق سایبری واطلاع از جرایم رایانه‌ای، گامی مثبت درراستای تقویت قانونمداری اهالی ورزش، به ویژه فوتبال می‌باشد.

وکیل متخصص فوتبال و فوتبالست‌ها

تخصصی بودن این حوزه ورزشی و حجم بالای گردش مالی و توجه جهانی به این ورزش سبب شده است که پرونده‌های این حوزه از دشواری هایی برخوردار باشد. معروفیت افراد در گیر این حوزه نیز عامل دیگری بر لزوم دخالت وکیل و مشاور متخصص در این حوزه که به تمام جزییات امر احاطه داشته و آگاه باشد رانمایان می سازد. موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، با تشکیل دپارتمان حقوق ورزش اماده ارائه خدمات حقوقی در این حوزه می‌باشد.

امکان مشاوره تلفنی و حضوری با وکلا و مشاوران موسسه فراهم شده است. همچنین می توان از طریق سایت موسسه نسبت به تعیین وقت بطور آنلاین اقدام نمود.

برای دریافت مشاوره کیفری با وکیل پایه یک دادگستری و عضو گروه وکلای مهر، همه روزه از ساعت‌های 19 الی9 و پنجشنبه‌ها15 الی9 با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

021-88799562

021-88795408

021-88796143

09120067665

تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.

09120067669

موسسه حقوقی مهر پارسیان

5/5 - (3 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *