امروز با موضوع تجدید نظر خواهی خارج از موعد با شما مخاطبان گرامی همراه هستیم.
از جمله طرق شکایت از آراء دادگاه ها، تجدید نظر خواهی است . در این روش حکمی که در مرحله بدوی یا نخستین صادر شده است دوباره در دادگاه تجدید نظر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ممکن است که رأی صادر شده در مرحله بدوی تغییر یابد.
لذا تجدید نظر خواهی نسبت به آراء بدوی دادگاهها اهمیت فراوانی دارد در قانون آیین دادرسی مدنی برای تجدید نظر خواهی از این احکام مهلت زمانی تعیین شده و بایستی در این مهلت اقدام نمود.
اما در همین قانون استثنائات آن هم در نظر گرفته شده که بر اساس آن این مهلتها در شرایطی افزایش پیدا میکند.
به همین دلیل در این مقاله تجدید نظر خواهی خارج از مهلت قانونی و موارد تجدید نظر خواهی خارج از مهلت قانونی را مورد بررسی قرار میدهیم.
نکات مهم تجدید نظرخواهی خارج از مواعد قانونی
1) در چه مواردی میتوان تجدید نطر خواهی خارج از موعد را انجام داد؟
2) بعد از گذشت چه زمانی از سپری شدن مهلت قانونی کماکان میتوان تجدیدنظر خواهی کرد؟
3) چه افرادی حق تجدید نظر خواهی خارج از مواعد قانونی دارند؟
موارد تجدید نظر خواهی خواهی خارج از مهلت قانونی مطابق قانون آیین دادرسی مدنی
1) حجر، ورشکستگی یا فوت محکومعلیه:
در صورتی که محکوم علیه پس از صدور رای و پیش از ابلاغ آن ، محجور، ورشکسته یا فوت شود، رأی باید در مورد محجور به قیّم، در مورد ورشکسته به مدیر تصفیه و در مورد متوفی به وراث او ابلاغ شود و مهلت تجدید نظر از تاریخ ابلاغ به آنها در نظر گرفته میشود.
همچنین در صورتی که محکوم علیه پس از ابلاغ رای محجور، ورشکسته یا فوت شود، اگر این وقایع قبل از پایان مهلت تجدید نظر رخ داده باشد و محکوم علیه تجدید نظر خواهی نکرده باشد رای باید حسب مورد به نمایندگان قانونی و یا قائم مقام مزبور ابلاغ شود و مهلت تجدیدنظر خواهی به طور کامل از ابلاغ رأی به آنها در نظر گرفته میشود.
2) از بین رفتن سمت نماینده:
چنانچه سِمَت یکی از اشخاصی که به عنوان نمایندگی از قبیل ولایت، قیمومت یا وصایت در عوا دخالت داشته اند از بین برود باید مانند مورد قبل عمل بشود.
مثلا اگر محجور از حَجر خارج شود یا مثلا وکیل عزل شود، رای باید حسب مورد به خود شخص یا وکیل جدید او ابلاغ شود و مهلت تجدیدنظر از تاریخ ابلاغ دوباره رأی به آنها در نظر گرفته شود.
3) عذر موجه تجدید نظر خواه:
محکوم علیه در صورتی که عذر موجهی داشته باشد می تواند دادخواست تجدید نظر را خارج از مهلت ارائه نماید.
در این صورتدادخواست تجدید نظر را باید به همراه عذر موجه خود به دادگاه صادر کننده رای مرحله نخستین ارائه نماید.
دادگاه بایستی ابتدا به عذر عنوان شده رسیدگی کرده و در صورتی که آن را احراز کرد قرار قبولی و در غیر این صورت قرار رد دادخواست تجدید نظر را صادر مینماید.
چه کسانی میتوانند تقاضای تجدیدنظر کنند؟
شخصی که حکم به زیان او صادر شده است، میتواند شخصاً یا از طریق وکیل یا نماینده قانونی خود اقدام کرده و تقاضای تجدیدنظر را مطرح کند.
همچنین شاکی یا مدعی خصوصی میتواند شخصاً یا از طریق وکیل یا نماینده قانونی خود؛ این درخواست را مطرح کند؛ در نهایت نیز دادستان است که میتواند تقاضای تجدیدنظر کند.
مهلت تجدیدنظرخواهی
همیشه امکان تجدیدنظرخواهی نسبت به آرا وجود ندارد، بلکه این فرصت بسیار محدود است و باید به این فرصت توجه کرد.
زیرا اگر بگذرد، رأی قطعی میشود؛ یعنی دیگر نمیتوان نسبت به آن تجدیدنظرخواهی کرد. پرسشی که مطرح میشود، این است که این مهلت چقدر است؟
اگر شخص معترض در ایران اقامت داشته باشد، ۲۰ روز و در صورتی که در خارج از کشور اقامت داشته باشد، ۲ ماه فرصت دارد تا نسبت به رأی صادره تجدیدنظرخواهی کند.
حال ممکن است مهلت تجدیدنظرخواهی سپری شود و فرد بعد از آن بخواهد اعتراض خود را مطرح کند.
در این صورت قاعده بر این است که دادگاه درخواست او را نمیپذیرد مگر اینکه عذر موجهی داشته باشد؛ مانند اینکه خود او یا والدین یا همسر یا فرزند او دچار بیماری سختی باشند.
بهگونهای که این بیماری مانع حضور او شود یا اینکه حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله بروز کند و امکان رفتوآمد وجود نداشته باشد.
وکیل متخصص تجدید نظر خواهی در تهران
قبول وکالت در پرونده های دادگاه تجدیدنظر تهران مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.
موسسه حقوقی مهر پارسیان تحت نظر دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری هیچ شعبه دیگری در تهران ندارد.
تبلیغات دفتر وکیل همکار موسسه حقوقی مهر پارسیان مورد تایید این دفتر نیست.
جهت هماهنگی از روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
شماره همراه وکیل آنلاین تجدید نظر خواهی خارج از موعد
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
شماره تلفن دفتر وکیل تجدید نظر خواهی خارج از موعد
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با دفتر حقوقی محمدرضا مهری از طریق شماره موبایل های اعلامی امکان پذیر است.
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان