امروز با موضوع ابلاغ قضایی با شما خواهیم بود.
پس از طرح دعوا در محاکم، کارمندان اداری محاکم جهت مطلع ساختن طرفین دعوا از دستورات، تصمیمات و آرای قضایی، اقدام به ابلاغ تصمیمات دادگاه مینمایند.
به این ابلاغ در اصطلاح، ابلاغ قضایی گفته میشود و جهت ابلاغ قضایی قانونگذار از سالها پیش، تشریفاتی در قانون مشخص نموده که در سالهای اخیر به دلیل افزایش پروندهها در محاکم و لزوم تسهیل و تسریع در امر ابلاغ، شیوه ابلاغ به طرفین دعوا دستخوش تحولاتی شده است.
در این نوشتار وکیل موسسه طلیعه عدالت و مهر پارسیان به بررسی چگونگی ابلاغ قضایی پرداخته است، تا شهروندان از شیوه ابلاغ قضایی اطلاعات کافی داشته باشند.
نکات مهم و توضیحات کامل در خصوص ابلاغ قضایی
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
ابلاغ اوراق قضایی به چه روشهایی انجام میشود؟
چه مواردی در ابلاغ قضایی الکترونیکی میبایست مورد توجه قرار گیرد؟
ابلاغ الکترونیکی، ابلاغ قانونی محسوب میشود یا ابلاغ واقعی؟
[/stextbox]
روش های ابلاغ قضایی محاکم
جهت رسیدگی قضایی و اطلاع طرفین دعوا و دیگر اشخاص دخیل در دعوای حقوقی یا کیفری، از جمله شهود و مطلعین، برگههای قضایی مورد استفاده قرار میگیرند و با تشریفات ویژهای به اطلاع اشخاص مزبور میرسد که به آن ابلاغ قضایی گفته میشود.
باتوجه به سوابق قانونگذاری در قوانین موضوعه، شیوه ابلاغ قضایی را میتوان به دو روش ابلاغ قضایی سنتی و ابلاغ قضایی مدرن ( الکترونیکی ) تقسیم نمود.
ابلاغ قضایی سنتی
ابلاغ قضایی سنتی در واقع همان روش ابلاغی است که در قانون آیین دادرسی مدنی به آن اشاره شده است.
ابلاغ توسط مامور ابلاغ انجام میشود که به 2 دسته ابلاغ واقعی و ابلاغ قانونی تقسیم میشود.
در صورتیکه اوراق قضایی به دست مخاطب ابلاغ برسد به آن ابلاغ واقعی گفته میشود و اگر اوراق قضایی به دست مخاطب نرسد و به خویشان و بستگان وی داده شود یا مطابق قانون الصاق یا نشر آگهی شود، به آن ابلاغ قانونی گفته میشود.
ابلاغ قضایی الکترونیکی( ابلاغ مدرن )
ابلاغ قضایی الکترونیکی در جهت تسریع و تسهیل در ابلاغ اوراق قضایی به طرفین دعوای کیفری و سایر اشخاصی که در فرآیند رسیدگی مداخله دارند پیشبینی شده است.
ابلاغ قضایی الکترونیکی در ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری توسط قانونگذار پذیرفته شده است. این مقرره هم ناظر به دادرسیهای حقوقی و هم دادرسیهای کیفری است.
مقررات ابلاغ قضایی الکترونیکی
در مواد 12 و 13 آییننامه نحوه استفاده از سامانههای رایانهای یا مخابراتی مقررات ابلاغ قضایی الکترونیکی بیان شده است که مطابق آن، اطلاعات ثبتشده در سامانه ثبت نام الکترونیک ( سامانه ثنا ) از قبیل نام، کد ملی، آدرس و شماره تلفن، سابقه قضایی محسوب میشود و در صورت تغییر آنها مانند تغییر آدرس، نام، تلفن همراه و مانند اینها، افراد باید بلافاصله تغییرات ایجاد شده را در سامانه ثنا ثبت نمایند در غیر این صورت، اوراق قضایی بر مبنای اطلاعات سابق، ابلاغ میشود و اطلاعات سابق معیار ابلاغ و اقدامات قضایی محسوب میشود.
باید توجه داشت صرف وصول اوراق قضایی در حساب کاربری رایانهای مخاطب در سامانه ابلاغ، ابلاغ محسوب میشود. همچنین چنانچه مخاطب از مراجعه به سامانه ابلاغ، خودداری کند، به منزله استنکاف از پذیرش اوراق قضایی محسوب شده و در نتیجه نوعی ابلاغ قانونی است.
اظهار عدم اطلاع مخاطب در ابلاغ الکترونیکی
در ابلاغ الکترونیکی، مخاطب در صورتی میتواند ادعای عدم اطلاع از ابلاغ نماید که ثابت کند به لحاظ عدم دسترسی یا نقص در سامانه ثنا از مفاد ابلاغ مطلع نشده است.
البته باید دانست هر چند صرف وصول اوراق در سامانه ثنا، ابلاغ محسوب میشود و رویت آنها ضروری نیست، اما رویت آنها ابلاغ واقعی محسوب میشود و با ثبت زمان و سایر جزییات، ذخیره میشود. ورود به سامانه ابلاغ از طریق حساب کاربری و رویت اوراق از این طریق، به منزله رسید میباشد.
خدمات گروه وکلای مهر در خصوص ابلاغ قضایی
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
چنانچه در خصوص ابلاغ قضایی، چگونگی ابلاغ واقعی یا قانونی و آثار ناشی از آن، سوال و یا ابهامی دارید حتما با وکیل پایه یک دادگستری مشاوره نمایید. موسسه حقوقی داوری طلیعه عدالت و مهر پارسیان با بهرهمندی از گروه وکلای مهر با کادر مجرب وکیل دعاوی حقوقی، کیفری، خانواده و ملکی با کمال افتخار به شما عزیزان مشاوره حقوقی ارایه داده و قبول وکالت مینمایند. لذا شما عزیزان میتوانید برای مشاوره با وکلای موسسه مهر پارسیان، با شمارههای زیر تماس بگیرید.
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
09120067665
تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.
دپارتمان حقوق کیفری موسسه حقوقی مهر پارسیان
[/stextbox]
بدون دیدگاه