بهترین وکیل در زمینه ارز دیجیتال (رمز ارز) در این نوشتار به بررسی انواع ارز دیجیتال پرداخته است.
چنانچه در این زمینه نیازمند اخذ مشاوره هستید با شماره تماس های مندرج در سایت تماس حاصل فرمائید.
بررسی ماهیت، نحوه استخراج، ضمانت اجرای استخراج غیر مجاز و مرجع صالح رسیدگی به جرائم مرتبط با رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال
رمز ارز یا ارز دیجیتال (Cryptocurrency)
رمز ارز یا ارز دیجیتال، یک پول دیجیتال یا مجازی است که قابل کپی کردن نیست و جعل آن بسیار سخت است. رمز ارز یا ارز دیجیتال اغلب شبکه های غیر متمرکز مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند، یک دفتر کل توزیع شده که توسط بسیاری از رایانه های مختلف اجرا می شود. ارز دیجیتال نوعی پول دیجیتال است و فقط به صورت آنلاین وجود دارد.
در حالی که مانند: اسکناس ها و سکه های سنتی، پول دیجیتال بطور معمول برای انجام پرداخت های سریع بدون حمایت قانونی استاندارد از تراکنش های کارت اعتباری استفاده می شود. علاوه بر این، پول دیجیتال را میتوان به عنوان سرمایه گذاری خرید و فروش کرد. رمز ارز یا ارز دیجیتال از بسیاری جهت ها با ارزهای سنتی متفاوت است و ارز رمزنگاری شده، بطور کلی، پول مجازی یا دیجیتالی است که به شکل «توکن» یا «سکه» است. همچنین، ارزش رمز ارز یا ارز دیجیتال نسبت به ارزهای استاندارد بی ثبات تر است که خطر تقلب را بیشتر می کند.
این امر کنترل آن ها را دشوار می کند. ارزهای رمزنگاری شده دارایی های دیجیتالی هستند که از شبکه ای استفاده می کنند که در بسیاری از رایانه های مختلف پخش شده است. این سیستم غیر متمرکز به آن ها اجازه می دهد خارج از کنترل دولت ها و مقامات مرکزی وجود داشته باشند. ارزهای رمزنگاری شده توسط هیچ نهاد و سازمانی پشتیبانی نمی شوند و بیان وضعیت قانونی آن ها در کشور های مختلف دشوار است. گنجاندن ارزهای دیجیتال در بیشتر سیستم های مالی جهان نیز دشوار بوده است. به همین دلیل، ارزهای رمزنگاری شده بطور کلی کنترل نشده و منجر به استفاده از آن ها برای مقاصد غیرقانونی شده است.
برای مثال: بیتکوین ارز دیجیتالی است که توسط اشخاص برای خرید یا فروش موادمخدر، سلاح و جرائم سایبری غیرقانونی استفاده می شود.
از آنجایی که محبوبیت ارز دیجیتال همچنان در حال افزایش است و اشخاص شرکت های بیشتری آن را به عنوان پرداخت می پذیرند، امروزه با افزایش چشمگیر از گزارش های مرتبط با ارتکاب جرائم به وسیله استفاده از ارز دیجیتال رو به رو می شویم.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
رمز ارز یا ارز دیجیتال
طبق تعریف بانک مرکزی اتحادیه اروپا رمز ارز یا ارز دیجیتالی عبارت است از؛ بازنمایی دیجیتالی ارز که از طریق بانک مرکزی یا یک نهاد عمومی منتشر نشده است. این پول ها توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی (به عنوان یک وسیله و ابزار مبادله) به کار گرفته می شوند و تنها در بستر های الکترونیک، قابلیت ذخیره، انتقال و یا مبادله دارند.
انواع دارایی های دیجیتال
- ارزهای رمزنگاری شده
رمز ارزها برای پرداخت ها، انتقال ارزش (مشابه پول دیجیتال) در یک شبکه غیر متمرکز از کاربران در نظر گرفته شده اند. بسیاری از آلت کوین ها (یعنی آن هایی که بیت کوین یا گاهی اتریوم نیستند) به این ترتیب طبقه بندی می شوند.
- توکن های رمزنگاری شده
- توکن های مبتنی بر بلاک چین نیز وجود دارند که هدفی متفاوت از پول دارند. برای مثال میتواند توکنی باشد که به عنوان بخشی از یک پیشنهاد اولیه سکه (ICO) منتشر شده است که نشان دهنده سهمی در یک پروژه بلاک چین یا مالی غیر متمرکز (DeFi) است. اگر توکن ها به ارزش شرکت یا پروژه مرتبط باشند، میتوان آن ها را توکن های امنیتی نامید. (مثل اوراق بهاداری، مثل سهام)
- توکن های دیگر کاربرد یا عملکرد خاصی دارند. برای مثال: توکن های Storj که به افراد امکان می دهد فایل ها را در یک شبکه غیر متمرکز به اشتراک بگذارند، یا Namecoin که یک سرویس نامتمرکز نام دامنه (DNS) را برای آدرس های اینترنتی ارائه می دهد. این ها به عنوان توکن های کاربردی شناخته می شوند.
- توکن های امنیتی این نوع توکن نشان دهنده مالکیت یک دارایی است. شرکت ها ممکن است از توکن های امنیتی برای افزایش سرمایه از طریق فروش توکن های سهام استفاده کنند. از آن جایی که آن ها مالکیت یک اوراق بهادار مالی را نشان می دهند، این دارایی ها توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) تنظیم می شوند. آن ها با NFT ها متفاوت هستند و توکن ها را ارزش گذاری می کنند زیرا قابل تعویض هستند.
نکته: برخی معتقدند که توکن ها، ارزهای دیجیتال و سایر دارایی های دیجیتالی غیر از بیت کوین در مجموع به عنوان ارزهای رمزنگاری جایگزین شناخته می شوند که بطور معمول به آلت کوین ها «altcoins» یا به طرز تحقیرآمیزی شیت کوین ها «shitcoins» خلاصه می شوند و میتوان آلت کوین ها را به عنوان «نسخه های جایگزین بیت کوین» با توجه به نقش آن به عنوان پروتکل مدل برای طراحان آلت کوین توصیف کرد.
ولی امروزه، در حالی که بسیاری از کاربران رمز ارزها این تفاوت ها را درک می کنند و قدردانی می کنند، معامله گران و سرمایه گذاران غیر عادی ممکن است متوجه این تفاوت نشوند، زیرا همه دسته های توکن تمایل دارند در صرافی های رمز ارزها یا ارزهای دیجیتالی به روشی مشابه معامله کنند.
مزایای رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال
مزایای رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال، سبب شده تا در بین سرمایه گذاران در سراسر جهان محبوبیت پیدا کنند، با مشارکت فن آوری و صنعتی شدن، ارزهای دیجیتال در کسب و کار جایگاه رضایت بخشی نسبت به سایر پول ها دارا هستند و این مزایا به شرح ذیل عبارتند از؛
- محفاظت از ارزش خود در برابر تورم،
- تسریع در انجام معامله،
- امکان انجام معامله های مقرون به صرفه،
- عدم تمرکز،
- تنوع،
- دسترسی،
- امن و امان،
- عدم توقیف توسط ثالث،
- عدم تعلق مالیات،
- عدم امکان ردیابی،
- عدم تعلق هزینه تراکنش،
- عدم امکان استرداد،
- عدم امکان سرقت،
- شفاف.
انواع رمز ارز یا ارز دیجیتال
به دلیل کثرت انواع رایج ارزهای دیجیتال، انتظار می رود تعداد بیشتری از این ارزها وجود داشته باشد و یا به وجود بیاید، طی یک دسته بندی کلی رمز ارزها به به 3 دسته ذیل قابل تقسیم هستند که عبارتند از؛
- بیت کوین
- آلت کوین
- استبیل کوین
بیت کوین
بیت کوین نوعی ارز دیجیتال است که برای استفاده در تراکنش های آنلاین همتا به همتا ایجاد شده، در سال 2008 توسط شخص یا گروهی با نام ساتوشی ناکاموتو ساخته شده است. بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتالی است که بطور عمده به عنوان کد رایانه ای وجود دارد. غیر متمرکز است به این معنی که مرجع صادر کننده مرکزی وجود ندارد و به عنوان راه حلی برای بحران مالی جهانی در سال 2008 معرفی شده است.
بیت کوین به عنوان منادی عصر رمز ارزها، هنوز هم سکه ای است که عموم مردم هنگام صحبت در مورد ارز دیجیتال به آن اشاره می کنند، بیت کوین نه تنها یک روند ساز بوده است و موجی از ارزهای رمزپایه ساخته شده بر روی یک شبکه همتای غیر متمرکز را به وجود آورده است، بلکه به استاندارد واقعی ارزهای دیجیتال تبدیل شده است و الهام بخش انواع رو به رشدی از ارزهای رمزنگاری شده است و از آن جایی که این تنها ارز دیجیتال موجود نیست، جستجوی دیگران و یافتن اینکه کدام یک به جز بیت کوین عملکرد خوبی دارند ضروری است.
*بیت کوین از نظر ارزش بازار، پایگاه کاربر و محبوبیت همچنان در صدر گروه ارزهای رمز پایه قرار دارد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
آلت کوین ها
آلت کوین از روزهای اولیه رمز ارز، زمانی که تنها تعداد انگشت شماری از دارایی های رمزنگاری وجود داشت، تکامل یافته بود. در آن زمان، هر چیزی جز بیت کوین یک آلت کوین در نظر گرفته میشد. دنیای ارزهای دیجیتال امروزه بسیار بزرگتر است، با انواع سکه ها و توکن ها با موارد استفاده که فراتر از یک وسیله مبادله است. بسیاری از این رمز ارزها لزوما رقبای بیت کوین نیستند.
آلت کوین پیشرو امروز اتریوم است که ارزش بازار آن 150 میلیارد دلار به 325 میلیارد دلار بیت کوین است. سایر آلت کوین های اصلی عبارتند از؛ Solana (SOL) و Cardano (ADA) SOL و ADA به عنوان رقبای اتریوم در نظر گرفته می شوند.
آلت کوین ها میتوانند اهداف مختلفی فراتر فقط به عنوان یک ارز دیجیتال داشته باشند. در حالی که بیت کوین قرار است نوعی ارز غیر متمرکز باشد، اتریوم یک شبکه محاسباتی است که به کاربران اجازه می دهد برنامه های غیر متمرکز را روی بلاک چین اجرا کنند و قراردادهای هوشمند میزبانی کنند.
آلت کوین ها در مقایسه با بیت کوین اغلب دارای تفاوت های اساسی هستند، برای مثال: لایت کوین به جای 10 دقیقه بیت کوین، قصد دارد یک بلوک را هر 2.5 دقیقه پردازش کند، که به لایت کوین امکان می دهد، تراکنش ها را سریع تر از بیت کوین تائید کند و یا مثال دیگر اتریوم است که؛ دارای عملکرد قرارداد هوشمند است که به برنامه های غیر متمرکز اجازه می دهد روی بلاک چین اجرا شوند.
انواع آلت کوین ها
-
اتریوم (ETH)
اولین جایگزین بیت کوین در لیست ما، اتریو (ETH)، یک پلتفرم نرم افزاری غیر متمرکز است که قراردادهای هوشمند و برنامه های غیر متمرکز (dApps) را قادر می سازد، بدون هیچگونه خرابی، کلاهبرداری، کنترل یا دخالت شخص ثالث ساخته و اجرا شوند. هدف اتریوم ایجاد مجموعه ای غیر متمرکز از محصولات مالی است که هر کسی در جهان بدون در نظر گرفتن ملیت، قومیت یا مذهب بتواند آزادانه به آن دسترسی داشته باشد. این جنبه پیامدها را برای مردم در برخی کشورها قانع کننده تر می کند زیرا کسانی که زیر ساخت های دولتی و هویت دولتی ندارند میتوانند به حساب های بانکی، وام ها، بیمه یا انواع محصولات مالی دیگر دسترسی داشته باشند.
اتریوم از اتر، رمز رمزنگاری خاص پلتفرم خود استفاده می کند. اتر (ETH) برای پرداخت به اعتبارسنجی هایی استفاده می شود که سکه های خود را برای کارشان برای بلاک چین، به عنوان یک روش پرداخت خارج از زنجیره و به عنوان سرمایه گذاری توسط سفته بازان به کار می گیرند.
-
XRP
XRP توکن اصلی برای XRP Ledger است که به عنوان یک سیستم پرداخت توسط Ripple در سال 2012 ایجاد شد. XRP Ledger از مکانیزم اجماع به نام XRP Ledger Consensus Protocol استفاده می کند که از اثبات کار یا اثبات سهام استفاده نمی کند. برای اجماع و اعتبار در عوض، برنامه های مشتری، تراکنش ها را امضاء کرده و به سرورهای دفتر کل ارسال می کنند. سپس سرورها تراکنش ها را مقایسه می کنند و نتیجه می گیرند که آیا آن ها کاندید ورود به دفتر هستند یا خیر؟ سپس سرورها نامزدهای تراکنش را به اعتبارسنجی ها می فرستند تا توافق کنند که سرورها تراکنش ها را درست انجام داده و نسخه دفتر کل را ثبت کنند.
-
بایننس کوین (BNB)
بایننس کوین (BNB) یک ارز دیجیتال ابزاری است که به عنوان یک روش پرداخت برای کارمزدهای مرتبط با معاملات در صرافی بایننس عمل می کند. این سومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است. کسانی که از توکن به عنوان وسیله پرداخت برای مبادله استفاده می کنند، میتوانند با تخفیف معامله کنند.
بلاک چین بایننس کوین همچنین پلتفرمی است که صرافی غیر متمرکز بایننس در آن فعالیت می کند. صرافی Binance توسط Changpeng Zhao تاسیس شد و یکی از پرکاربردترین صرافی ها در جهان بر اساس حجم معامله ها است.
بایننس کوین در ابتدا یک توکن ERC-20 بود که بر روی بلاک چین اتریوم کار می کرد. در نهایت یک شبکه اصلی راه اندازی کرد و از یک مدل توافقی PoS استفاده کرد.
-
سکه
USD (USDC)
یک استیبل کوین دیگر USD Coin، نیز با استفاده از ذخایر فیات وثیقه شده، قیمت خود را به دلار آمریکا متصل می کند، به این معنی که مقدار ارز فیات برابر با مقدار USD Coin در گردش دارد. USD Coin در سال 2018 توسط کنسرسیوم مرکز که متشکل از Circle و Coinbase است راه اندازی شد.
-
کاردانو (ADA)
Cardano (ADA) یک ارز رمزنگاری شده «اوروبوروس اثبات سهام» است که با رویکردی مبتنی بر تحقیق توسط مهندسان، ریاضیدانان و کارشناسان رمزنگاری ایجاد شده است. این پروژه توسط چارلز هاسکینسون، یکی از پنج عضو اولیه موسس اتریوم، پایه گذاری شد. پس از مخالفت با مسیری که اتریوم در پیش گرفته بود، آن را ترک و بعدها به ایجاد کاردانو کمک کرد. تیم پشت کاردانو زنجیره بلوکی خود را از طریق آزمایش های گسترده و تحقیقات بررسی شده ایجاد کرد.
کاردانو قصد دارد با ایجاد محصولات DeFi مشابه اتریوم، سیستم عامل مالی جهان باشد. امیدوار است راه حل هایی برای قابلیت همکاری زنجیره ای، تقلب در رای دهندگان و ردیابی قراردادهای قانونی از جمله موارد دیگر ارائه کند.
-
سولانا (SOL)
سولانو (Solana) ارز دیجیتالی که روی بلاک چین اجرا می شود که در سال 2017 تاسیس شد، یک پلتفرم بلاک چین است، که برای پشتیبانی از برنامه های غیر متمرکز (dApps) طراحی شده است. سولانا که به عنوان «قاتل اتریوم» نیز شناخته می شود، تراکنش های بسیار بیشتری در هر ثانیه نسبت به اتریوم انجام می دهد. علاوه بر این، کارمزد تراکنش های کمتری نسبت به اتریوم دریافت می کند. سولانا و اتریوم میتوانند از قراردادهای هوشمند استفاده کنند که برای اجرای برنامه های کاربردی پیشرفته، از جمله تامین مالی غیر متمرکز (DeFi) و توکن های غیرقابل تعویض (NFT) ضروری هستند.
-
دوج کوین (DOGE)
دوج کوین Dogecoin که توسط برخی به عنوان «memecoin» اصلی دیده می شود، در سال 2021 با افزایش سرسام آور قیمت آن سر و صدای زیادی به پا کرد. این ارز که از تصویر شیبا این و به عنوان آواتار خود استفاده می کند، به عنوان نوعی پرداخت توسط برخی شرکت های بزرگ پذیرفته شده است. دوج کوین توسط دو مهندس نرم افزار، بیلیمارکوس و جکسونپالمر، در سال 2013 ایجاد شد. مارکوس و پالمر در ظاهر این سکه را به عنوان یک شوخی ایجاد کردند و در مورد حدس و گمان های وحشیانه بازار ارزهای دیجیتال اظهارنظر کردند.
[SHIB یک memecoin با الهام از یک memecoin ،Shiba Inu (SHIB)، در پاییز 2021 به شهرت رسید و برای مدت کوتاهی از ارزش بازار Dogecoin پیشی گرفت.]
-
ترون (TRX)
ترون TRON در سال 2017 راه اندازی شد تا از طریق توکن سازی و dApps، حقوق مالکیت کامل را برای سازندگان محتوای دیجیتال فراهم کند. فکر راه اندازی TRX این بود که به توسعه دهندگان راهی برای ایجاد dApps بدهد. در سال 2018، TRON ،BitTorrent، یک برنامه محبوب اشتراک گذاری فایل را خریداری کرد و آن را در بلاک چین TRON ادغام کرد. توکن بومی TRON ،TRX، برای پرداخت تراکنش های زنجیرها و به عنوان یک روش پرداخت در صرافی ها استفاده می شود. هر کسی که دارای TRX باشد، میتواند برای تبدیل شدن به یک Super Representative، فردی که دارای اختیار و تعهدی باشد که تراکنش ها را اعتبارسنجی کند و بلاک های جدیدی برای بلاک چین ایجاد کند، درخواست دهد. مکانیسم اجماع ارز دیجیتال یک نسخه بهینه سازی شده از اثبات سهام اتریوم به نام اثبات سهام تعیین شده (DPoS) است که در آن شبکه در نمایندگان فوق العاده رای می دهد.
-
چند ضلعی (MATIC)
الف) چند ضلعی (MATIC) 2 لایه
چند ضلعی Polygon (MATIC) در ابتدا به عنوان 1 راه حل، 2 لایه برای رفع مشکلات تراکم و ترافیک شبکه اتریوم توسعه یافت. نوآوری های اخیر به آن اجازه داده است تا به یک سیستم چند زنجیرهای تبدیل شود که در آن بلاک چین ها میتوانند با استفاده از ماشین مجازی اتریوم با هم کار کنند.
ب) چند ضلعی (MATIC) 3 لایه
Polygon از 3 لایه Ethereum،Heimdall و Bor استفاده می کند؛
Bor یک لایه تولید کننده بلوک است که تراکنش ها را در بلوک ها گرد آوری می کند و یک عکس فوری دوره ای از زنجیره بلوک ایجاد می کند. اعتبار دهنده های لایه Bor تولیدکننده بلوک نامیده می شوند. بلوک های تولیدکنندگان توسط لایه Heimdall جمع آوری می شوند که تمام بلوک های ایجاد شده از آخرین عکس فوری لایه Bor را تائید می کند. سپس یک درخت Merkle ایجاد می کند و ریشه Merkle را در شبکه اصلی اتریوم منتشر می کند.
-
لایت کوین
Litecoin (LTC)
لایت کوین Litecoin (LTC) یک ارز اینترنتی همتا به همتا است که امکان پرداخت فوری و قریب به صفر هزینه را به هر کسی در جهان می دهد. لایت کوین Litecoin یک شبکه پرداخت جهانی منبع باز است که بطور کامل غیر متمرکز و بدون هیچ مقام مرکزی است. محاسبه های شبکه را ایمن می کند و افراد را قادر می سازد تا امور مالی خود را کنترل کنند. لایت کوین Litecoin نسبت به ارز پیشرو مبتنی بر ریاضی، زمان های تائید تراکنش سریع تر و کارایی ذخیره سازی را بهبود می بخشد. Litecoin (LTC) با پشتیبانی قابل توجه صنعت، حجم تجارت و نقدینگی، یک رسانه تجاری اثبات شده مکمل بیت کوین است.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
استیبل کوین ها
استیبل کوین یک ارز دیجیتال با ارزشی است که با قیمت دارایی دیگر مرتبط است. اگر به درستی کار کند، یک استیبل کوین متصل به واحد پول یک کشور باید همیشه بر مبنای آن واحد پول ارزش گذاری شود. یک نوع استیبل کوین توسط یک نهاد مالی صادر می شود که دارای پشتوانه وثیقه برای هر واحد استیبل کوین است و دیگری از استراتژی های مشتقه استفاده می کند تا مطمئن شود که دارایی رمز ارز، ارزش پول دولتی پایه را حفظ می کند. استیبل کوین ها ارزهای دیجیتالی هستند که برای حفظ سطح پایداری از قدرت خرید طراحی شده اند، نکته قابل توجه این که، این طرح ها بی خطا نیستند، زیرا تعدادی از استیبل کوین ها از کار افتاده یا پیوند خود را از دست داده اند.
استیبل کوین های وثیقه شده استیبل کوین های وثیقه شده، مجموعه ای از وثیقه را برای حمایت از ارزش سکه حفظ می کنند. هر زمان که شخصی توکن های خود را بفروشد، مقدار مساوی وثیقه از ذخایر سکه خارج می شود.
شاخص ترین استیبل کوین ها
تتر (USDT)
تتر (USDT) یکی از اولین و محبوب ترین استیبل کوین ها بود، ارزهای دیجیتال جایگزین که هدفشان تطبیق ارزش بازار خود به یک ارز یا سایر نقاط مرجع خارجی برای کاهش نوسان است، از آن جایی که اکثر ارزهای دیجیتال، حتی ارزهای اصلی مانند: بیت کوین، دوره های مکرری از نوسانات چشمگیر را تجربه کرده اند، تتر و سایر استیبل کوین ها تلاش می کنند تا نوسانات قیمت را هموار کنند تا کاربرانی را جذب کنند که در غیر این صورت ممکن است محتاط باشند.
دلایل برتری بیت کوین بر سایر رمز ارزها
بیت کوین به دلایل مختلفی نسبت به سایر رمز ارزها، برتری دارد که به آن ها در ذیل اشاره می شود؛
-
شبکه و امنیت
اثر شبکه بیت کوین و امنیت اثبات شده آن، آن را به یکی از مدل های دیگر ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است. بیت کوین دارای بزرگترین اکوسیستم توسعه دهنده با نرم افزار بیشتر و پیاده سازی بیشتر نسبت به سایر دارایی های رمزنگاری شده است. امروزه امنیت یکی از بزرگترین مشکلات ارزهای دیجیتال است. با این حال، بیت کوین از زمان بیش از یک دهه زندگی خود ثابت کرده است که ایمن است. به همین دلیل، در فهرست سرمایه گذاران رمز ارزها در صدر قرار دارد.
-
ذخیره ارزش
بیت کوین که از آن به عنوان «طلای دیجیتال» یاد می شود، در واقع میتواند به عنوان یک ذخیره ارزش مانند طلا استفاده شود و هر دو میتوانند به عنوان ابزاری برای محافظت در برابر تورم استفاده شوند. بیت کوین به عنوان یک ذخیره ارزش استفاده ثابتی دارد.
-
پذیرش
بیت کوین بدون شک پذیرفته شده ترین ارز رمزنگاری شده در جهان امروز است، که اشخاص شرکت ها و همچنین بسیاری از بازرگانان در سراسر جهان بیت کوین را برای پرداخت کالا و خدمات می پذیرند. این مورد استفاده نسبت به سایر ارزهای رمزنگاری شده مقبولیت بیشتری به آن بخشیده است و برای مثال در کشور هایی مانند: السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی بیت کوین یک ارز قانونی است که به عنوان پرداخت برای کالاها و خدمات پذیرفته می شود.
-
قابلیت دسترسی
بیت کوین نسبت به بسیاری دیگر از دارایی های رمزنگاری قابل دسترسی تر است. بیت کوین را میتوان در صرافی های بیشتر، بازرگانان بیشتر، نرم افزارهای بیشتر و سخت افزارهای بیشتری که از آن پشتیبانی می کنند، دسترسی داشت.
عناصر دخیل در فرآیند تولید و بهره برداری رمز ارزها
-
سیستم اطلاعاتی مطمئن
رمز ارز یا ارز دیجیتال رمزنگاری شده توسط کلیت یک سیستم اطلاعات مطمئن تولید می شود، با نرخی که در زمان ایجاد سیستم تعریف می شود و بطور عمومی اعلام می شود. در بانکداری متمرکز و سیستم های اقتصادی این بانک مرکزی یا هیات مدیره شرکت های دولتی عرضه ارز را کنترل می کنند، ولی در مورد ارز دیجیتال، شرکت ها یا دولت ها نمیتوانند واحدهای جدیدی تولید کنند و تا کنون برای سایر شرکت ها، بانک ها یا نهادهای شرکتی که ارزش دارایی را در آن اندازه گیری می کنند، پشتیبانی نکرده اند. سیستم فنی زیر بنایی که ارزهای رمز پایه براساس آن استوار شده اند توسط «ساتوشی ناکاموتو» ایجاد شده است.
در یک سیستم اطلاعات مطمئن، رمز ارزی مثل: بیت کوین، ایمنی، یکپارچگی و تعادل دفتر کل توسط سیستم رایانه ای به نام ماینرها حفظ می شود، ماینرها از رایانه های خود برای کمک به اعتبارسنجی و تائید زمانی تراکنش ها استفاده می کنند و آن ها را مطابق با طرح «رویه ایمن» رویه ای است برای تطبیق صحت ثبت داده پیام یا اطلاعات، منشاء و مقصد آن با تعیین تاریخ و برای یافتن هرگونه خطا یا تغییر در مبادله، محتوا و یا ذخیره سازی داده پیام یا اطلاعات از یک زمان خاص یک رویه ایمن ممکن است با استفاده از الگوریتم ها یا کدها، ارقام شناسایی، رمزنگاری، روش های ایمنی مشابه انجام می دهد و در یک بلاک چین اثبات موجودیت، تراکنش ها توسط دارندگان ارز رمزنگاری مرتبط اعتبارسنجی می شوند که گاهی اوقات با هم در مجموع دارایی ها گروه بندی می شوند.
اکثر ارزهای رمزنگاری شده برای کاهش تدریجی تولید آن ارز طراحی شده اند و برای کل مقدار آن ارز که تا به حال در گردش خواهد بود، سقفی قرار می دهند که در مقایسه با ارزهای معمولی که توسط موسسه های مالی نگهداری می شوند یا به عنوان پول نقد نگهداری می شوند، توقیف ارزهای رمزنگاری شده توسط مجری قانون میتواند دشوارتر باشد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
سیستم اطلاعات ارز دیجیتال و آثار ناشی از آن
ارز دیجیتال سیستمی اطلاعات مطمئنی بهره مند است که آثار ذیل از آن حاصل می شود؛
- این سیستم به یک سازمان و نهاد مرکزی نیاز ندارد،
- وضعیت آن از طریق سیستم اطلاعاتی مطمئن حفظ می شود،
- این سیستم اطلاعاتی مطمئن یک نمای کلی از واحدهای ارزهای دیجیتال و مالکیت آن ها را حفظ می کند،
- این سیستم اطلاعاتی مطمئن تعیین می کند که آیا واحدهای ارز دیجیتال جدید میتوانند ایجاد شوند یا خیر؟ اگر بتوان واحدهای ارزهای دیجیتال جدید ایجاد کرد، سیستم شرایط منشا آن ها و نحوه تعیین مالکیت این واحدهای جدید را مشخص می کند،
- مالکیت واحدهای ارزهای دیجیتال را میتوان بطور انحصاری به صورت رمزنگاری اثبات کرد،
- این سیستم اطلاعاتی مطمئن اجازه می دهد تا تراکنش هایی انجام شود که در آن مالکیت واحدهای رمزنگاری تغییر می کند،
- صورت معامله فقط میتواند توسط نهادی صادر شود که مالکیت فعلی این واحدها را ثابت کند،
- اگر دو دستورالعمل مختلف برای تغییر مالکیت واحدهای رمزنگاری یکسان بطور همزمان وارد شوند، سیستم حداکثر یکی از آن ها را انجام می دهد.
-
بلاک چین
اعتبار پولی یا ارز بازاری هر ارز دیجیتال توسط یک بلاک چین ارائه می شود، بلاک چین لیستی از سوابق است که بطور مداوم در حال رشد هستند، به نام بلوک ها که با استفاده از رمزنگاری به هم متصل و ایمن می شوند و هر بلوک بطور معمول حاوی یک نشانگر «هش» به عنوان پیوندی به بلوک قبلی، تائید زمانی و داده های تراکنش است. با طراحی، بلاک چین ها بطور ذاتی در برابر تغییر داده ها مقاوم هستند. این یک دفتر حساب باز و توزیع شده است که میتواند معامله های بین دو طرف را بطور موثر و به روشی قابل تائید و دائمی ثبت کند. برای استفاده به عنوان دفتر کل حساب توزیع شده، یک بلاک چین بطور معمول توسط یک شبکه همتا به همتا مدیریت می شود که بطور جمعی به پروتکلی برای اعتبارسنجی بلوک های جدید پایبند است، پس از ثبت، داده ها در هر بلوک معین را نمیتوان بدون تغییر تمام بلوک های بعدی، بطور عطف به ماسبق تغییر داد که نیازمند همکاری و مساعدت اکثریت شبکه است.
بلاک چین ها با طراحی ایمن هستند و نمونه ای از یک سیستم اطلاعاتی و محاسباتی توزیع شده با تحمل خطای فوق العاده بالا هستند. بنابراین سیستم اطلاعات غیر متمرکز با بلاک چین حاصل شده است.
-
گره ها (Node)
شبکه سابقه (رکوردی) است که از یک محدوده ها (فیلدها) از داده ها و همچنین از یک یا چند محدوده که پیوندی به دیگر گره ها هستند، تشکیل می شود. محدوده ها (فیلدها) داده و پیوند بطور معمول توسط اشاره گر ها یا مراجع پیاده سازی می شوند. هر چند که جاسازی کردن داده ها به شکل مستقیم در گره هم بسیار رایج است. گره ها برای ساختن ساختار داده های پیوندی و سلسله مراتبی مانند: لیست پیوندی، درخت و گراف استفاده می شوند. ساختار داده های بزرگ و پیچیده تر میتوانند از گروهی از گره های بهم پیوسته تشکیل شوند. از لحاظ مفهومی، گره ها مشابه راس های تشکیل دهنده یک گراف هستند که گره (Node) کامپیوتری است که به یک شبکه ارز دیجیتال متصل می شود. این گره از طریق انتقال تراکنش ها، اعتبارسنجی یا میزبانی یک کپی از بلاک چین، از شبکه ارز دیجیتال پشتیبانی می کند. از نظر انتقال تراکنش ها، هر کامپیوتر شبکه (گره) یک کپی از بلاک چین ارز دیجیتالی دارد که پشتیبانی می کند. هنگامی که یک تراکنش انجام می شود، گره ایجاد کننده تراکنش جزئیات تراکنش را با استفاده از رمزگذاری به گره های دیگر در سراسر شبکه گره پخش می کند تا تراکنش (و هر تراکنش دیگر) شناخته شود.
لازم به ذکر است که، دارندگان گره یا کسانی هستند که داوطلب اند که توسط سازمان یا ارگانی که مسئول توسعه فناوری شبکه بلاک چین ارزهای دیجیتال میزبانی می شوند، یا کسانی هستند که وسوسه می شوند یک گره را میزبانی کنند تا از میزبانی شبکه گره دستمزد دریافت کنند.
-
مهر زمانی (ثبت و تائید تاریخ)
ارزهای رمزنگاری شده از طرح های مهر زمانی مختلفی برای «اثبات» اعتبار تراکنش های اضافه شده به دفتر کل بلاک چین بدون نیاز به شخص ثالث قابل اعتماد استفاده می کنند.
اولین طرح مهر زمانی که ابداع شد، طرح اثبات کار (شواهد یا استدلالی که به اثبات یا کمک به اثبات یک واقعیت یا حقیقت یک گزاره کمک می کند) بود، پرکاربردترین طرح های اثبات کار مبتنی بر «هش» و «رمزگذاری» هستند. برخی دیگر از الگوریتم های هش که برای اثبات کار استفاده می شوند، عبارتند از؛ پروتکل چند لایه، بلوک.
روش دیگر طرح اثبات سهام (اثبات سهام یا Proof Of Stake یک الگوریتم اجماع بهینه و کم مصرف است که در نسل سوم بلاک چین ها مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیزم اجماع اثبات سهام که بطور خلاصه PoS نیز گفته می شود، برای از بین بردن مشکلات اولین الگوریتم اجماع ظهور کرد) نام دارد، اثبات سهام روشی برای ایمن کردن یک شبکه ارز دیجیتال و دستیابی به اجماع توزیع شده از طریق درخواست از کاربران برای نشان دادن مالکیت مقدار معینی از ارز است. با سیستم های اثبات کار که الگوریتم های هش دشواری را برای اعتبارسنجی تراکنش های الکترونیکی اجرا می کنند، متفاوت است. این طرح تا حد زیادی به پول وابسته است و در حال حاضر هیچ شکل استانداردی از آن وجود ندارد. برخی از ارزهای دیجیتال از طرح ترکیبی اثبات کار و اثبات سهام استفاده می کنند.
-
معدن هش
در بلاک چین، استخراج اعتبار تراکنش ها است. برای این تلاش، ماینرهای موفق ارز دیجیتال جدید را به عنوان پاداش دریافت می کنند. این پاداش با ایجاد انگیزه ای مکمل برای کمک به قدرت پردازش شبکه، کارمزد تراکنش ها را کاهش می دهد. با ورود افراد بیشتری به دنیای ارزهای مجازی، تولید هش برای اعتبارسنجی در طول زمان پیچیده تر شده است و ماینرها را مجبور می کند مبالغ زیادی را برای بهبود عملکرد محاسباتی سرمایه گذاری کنند.
ماهیت کیفری جرم استخراج (ماینینگ) غیرمجاز رمزارز
امروزه کسب درآمد از رمزارزها و استخراج این ارزها، یکی از مهمترین روش های کسب درآمد به شمار می رود. فعالین بازارهای رمز ارزها علاوه بر معامله کردن این ارزها، به کار استخراج رمز ارزها نیز می پردازند و این کسب درآمد از رمز ارزها، به صورت یک اپیدمی در دنیای سایبری امروز مطرح شده است، این موضوع هر روز در حال توسعه بیشتر است و ابعاد قضیه نیز به تناسب آن تغییرها قابل توجهی می کند. دگرگونی قوانین و مقررات یا نوسان های قیمت و ارزش رمز ارزها، تمایل ها و گرایش ها را دچار تحول می کند و به هر حال این موضوع تا همیشه وجود خواهد داشت و نمیتوان مانع آن شد. روش ها و شیوه های درآمدی از طریق رمز ارزها به اشکال مختلف که از رایج ترین آن ها، استفاده از دستگاه هایی موسوم به ماینر است و وظیفه آن ها استخراج رمز ارزهای مربوطه می باشد، بهره برداری از ماینرها در حال افزایش است و بیت کوین و اتریوم از معروف ترین رمز ارزها می باشند که میتوان آن ها را استخراج نمود. این کار نیز باید به صورت قانونی و بر طبق قوانین موجود با خرید دستگاه های استخراج رمز ارزها (بیت کوین) باید صورت بگیرد وگرنه مشمول مجازات خواهد بود، تنها رمز ارزهایی که دارای مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت، هستند را میتوان استخراج نمود و در صورت استخراج سایر ارزها، نهادهای نظارتی پیگیر تخلفات خواهند شد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
استخراج (ماینینگ) رمز ارز
استخراج رمز ارز یک فرآیند پیچیده محاسباتی و فن آوری برای اعتبارسنجی تراکنش های رمز ارزها از طریق شبکه رمز ارزها است. به تعبیر دیگر، منظور از استخراج (Mining) رمز ارز همان اتفاقی است که برای استخراج سنگ ها و فلزهای گران بها از معادن جهت استفاده رقم می خورد، با این تفاوت که در دنیای رمز ارزها، استخراج به مجموعه فرآیندهایی گفته می شود که طی آن در شبکه بلاک چین سکه های جدید به دست می آید.
اهداف استخراج رمز ارز
استخراج رمز ارز دو هدف کلی، به شرح ذیل را دنبال می کند که عبارتند از؛
- تولید رمز ارزهای جدید.
- تائید تراکنش های شبکه.
اوصاف انحصاری استخراج رمز ارزها
استخراج رمز ارزها (بیت کوین و سایر رمز ارزهای مجاز) اوصاف منحصر به فردی دارد که، سبب تمایز آن ها از سایر پول های رایج دنیا می شود و این ویژگی ها به شرح ذیل عبارتند از؛
- عدم تائید و اثبات معامله،
- عدم نیاز به نظارت سازمانی خاص،
- به دلیل نبود قوانین پیچیده و سخت، روال استخراج رمز ارزها راحت و آسان است،
- سختی و پیچیدگی و امنیت بالا فرآیند استخراج رمز ارزها،
- ناشناس بودن هویت استفاده کنندگان دستگاه های استخراج رمز ارز،
- عدم تعلق مالیات به دستگاه های استخراج رمز ارزها،
- غیرقابل برگشت بودن تراکنش ها.
دستگاه استخراج رمز ارز
دستگاه استخراج رمز ارز (ماینر) رایانه های سخت افزاری هستند که در شبکه استخراج رمز ارزها تراکنش ها را تائید و پردازش می کنند که منجر به ایجاد و یا استخراج رمز ارزهای جدید می شوند. هر دستگاه استخراج رمز ارز (ماینر) مخصوص یک رمز ارز محسوب می شود و رایانه های شبکه تراکنش را در ازای پرداخت به رمز ارز پردازش می کنند.
استخراج (ماینینگ) غیرمجاز رمز ارز
اشخاص با تصور کسب ثروت های کلان و آسان به کار استخراج (ماینینگ) رمز ارز می پردازند و در کنار استفاده کنندهگان از دستگاه های استحراج برخی مشاغل، مانند: تهیه، ارائه و نصب دستگاه، تهیه و ساخت محفظه بی صدا نمودن فعالیت دستگاه و… به وجود آمده است. در این میان برخی افراد از جرم نبودن تولید و استخراج ارز دیجیتال حرف می زنند، اما صرف نظر از تولید رمز ارز و استخراج آن در خصوص استفاده از دستگاه های استخراج هر چند قانونی صریح در این خصوص وجود ندارد لیکن موضوع بدین شکل نمی باشد چرا که از مقررات لازم الاجرای فعلی احکامی قابل استنباط می باشد. در خصوص دستگاه استخراج کننده ارز دیجیتال یا ماینر باید گفت که ماینر تنها به وسیله پردازشگرهای قدرتمند قادرند کار تائید تراکنش های تولید ارزهای رمزنگاری شده را انجام دهند که فعالیت آن نیاز به اتصال به شبکه برق دارد. از سوی دیگر اکثر دستگاه ها به روش غیرقانونی و قاچاق وارد کشور شده اند و ابهام مهمی که در این حوزه وجود دارد این است که عمل استخراج توسط اموال قاچاق صورت می گیرد.
در ارتباط با ممنوع بودن استخراج (ماینینگ) ارز به نحو غیرقانونی و جواز دستگاه های استخراج باید گفت که به موازات هشدارهای اعلامی مسئولان ذی ربط و اخبار کشف مزارع استخراج بیت کوین و دستگاه های استخراج رمز ارز قاچاق و نیز جمع آوری دستگاه های استخراج رمز ارز (ماینر) و ابزارهای آن ها، بسیاری از افراد از سود سرشار استخراج این ارز دیجیتالی صحبت می کنند و در راستای تامین امنیت معامله ها در رمز ارزها از کدهای فوق العاده پیچیده برای رمزگذاری اطلاعات حساس مالی و انتقال آن ها استفاده شده است و در بیان تفاوت ارزهای سنتی با ارزهای دیجیتال باید به این نکته توجه داشت که انتشار و تولید ارزهای سنتی در دست دولت ها و با نظارت آن ها است، اما ارزهای دیجیتال یک ارز آزاد محسوب می شود که انتشار آن در اختیار هیچ شخص و شرکتی نیست و در بستر فضای مجازی تولید می شوند.
توسعه دهندگان رمز ارزها این کدها را بر پایه اصول پیچیده فنی و رایانه ای بنا کرده اند که آن ها را غیرقابل نفوذ می کند. ارزهای دیجیتال امکان معامله شدن توسط ارزهای واقعی را نیز دارا می باشند و میتوان در بعضی از مارکت های خاص و صرافی های شناخته شده ارزهای دیجیتال را با دلار، پوند، یورو و… جایگزین نمود. این دسته از ارزها که شامل بیت کوین و سایر آلت کوین ها از جمله: اتریوم، کاردانو و… می شوند روز به روز در حال گسترش می باشد و به عنوان یکی از مهمترین ارزهای مبادلاتی در عرصه تجارت مطرح شده اند.
فرآیند صدور مجوز استخراج رمز ارزها
با توجه به آثار مخرب استفاده از این دستگاه ها بر شبکه تولید و توزیع برق کشور هیات وزیران با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی مصوباتی پیرامون تکلیف دارندگان دستگاه های استخراج (ماینر) و نحوه فعالیت و مجوزات آن تصویب کرده است که بر اساس این مصوبه ها استفاده از رمز ارزها فقط با قبول مسئولیت خطرپذیری (ریسک) از سوی متعاملین صورت می گیرد و مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نبوده و استفاده از آن در مبادله های داخل کشور مجاز نخواهد بود.
استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمز ارزها، با اخذ مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت مجاز است، لیکن کلیه دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماینر) را مکلف نموده که حداکثر ظرف مدت 1 ماه از زمان اعلام وزارت صنعت معدن و تجارت، نسبت به ثبت مشخصات هویتی خود به همراه تعداد و نوع دستگاه هایی که در مالکیت آن ها است، در سامانه ای که وزارت صنعت معدن و تجارت تعیین کرده، طبق فرم موجود در این سامانه اقدام کرده و از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در نظر گرفته شده در همین سامانه، نسبت به پرداخت کلیه حقوق و عوارض دولتی اقدام کنند.
اگر چه ثبت دستگاه های استخراج رمز ارز در این سامانه به صورت خود اظهاری و اختیاری است، اما در صورت ثبت نشدن دستگاه ها و پس از گذشت 1 ماه از تاریخ شروع ثبت، عواقب ناشی از عدم ثبت دستگاه ها در سامانه بر عهده مالک و دارنده دستگاه خواهد بود. بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در مصوبه هیات دولت اگر دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز در دوره در نظر گرفته شده در مصوبه اقدام به ثبت دستگاه های خود در سامانه مورد نظر وزارت صنعت معدن و تجارت نکنند، سازمان تعزیرات تکلیف آن دستگاه ها را مشخص خواهد کرد و البته این مصوبه به وزارت صنعت معدن و تجارت این اختیار را داده است تا در مناطق آزاد تجاری صنعتی و به ویژه اقتصادی، صلاحیت صدور مجوز یاد شده را به سازمان های مناطق مربوط حسب مورد واگذار نماید.
تکلیف سازمان ملی استاندارد در برابر واردات دستگاه های استخراج رمز ارز
طبق «تصويب نامه در خصوص دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مصوب 1399» در خصوص مجوز لازم جهت واردات دستگاه های استخراج کننده (ماینینگ) به عنوان یک کالای مجاز مشروط (کالایی که واردات “ورود”) آن ها مستلزم طی کردن تشریفات گمرکی باید انجام گیرد، تا بر اساس قانون، مجوز لازم از سوی مرجع مربوطه صادر شود.) سازمان ملی استاندارد ایران مکلف گردیده تا با همکاری وزارتخانه های نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات برچسب انرژی و استانداردهای کیفیت توان الکترونیکی و استانداردهای فناوری مرتبط برای تولید و واردات تجهیزات مربوط به دستگاه های استخراج را تدوین و ابلاغ نماید.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
تکلیف وزارتخانه های نیرو و نفت در برابر تامین برق دستگاه های استخراج رمز ارز
طبق «تصویب نامه در خصوص استفاده از رمز ارزها مصوب 1398» تامین برق متقاضیان استخراج رمز ارزها فقط با دریافت انشعاب برق از شبکه سراسری یا احداث نیروگاه جدید خارج از شبکه سراسری صورت می گیرد و وزارتخانه های نیرو و نفت مکلف اند که طی مصوبه ها، حسب مورد، ساعت و زمان اوج مصرف در طی سال را تعیین و ابلاغ و از طریق شرکت های تابع و وابسته با نصب کنتور هوشمند نسبت به کنترل مصرف در این ساعات اقدام نمایند، از نکته های برجسته این مصوبه ها عبارتند از؛
- ممنوعیت استفاده از انشعاب برق و گاز مصرف خانگی، عمومی، کشاورزی، صنعتی و سایر مصارف برای استخراج رمز ارزها (ماینینگ)،
- تعیین شرایط اعطاء مجوز به معنای بدون محدودیت بودن استفاده از شبکه برق نبوده،
- ممنوعیت مصرف برق و گاز ولو در شبکه مجاز برای استخراج، در ساعت و زمان اوج مصرف.
تکلیف دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) و ضمانت اجرای تخلف از آن
كليه دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مكلف هستند ظرف 1 ماه از زمان اعلام وزارت صنعت معدن و تجارت، نسبت به ثبت مشخصات هويتی خود به همراه تعداد و نوع دستگاه هايی كه در مالكيت آن ها می باشد، در سامانه ای كه وزارت مذكور تعيين می نمايد، طبق برگه (فرم) موجود در اين سامانه اقدام نموده و حسب مورد از طريق درگاه پرداخت اينترنتی تعبيه شده در همين سامانه، نسبت به پرداخت كليه حقوق و عوارض دولتی اقدام نمايند و اگر دارندگان دستگاه های مذکور ظرف مهلت مقرر فوق الذکر نسبت به اعلام و ثبت دستگاه ها و پرداخت حقوق و عوارض دولتی مرتبط با آن اقدام ننمايند، سازمان تعزيرات حكومتی پرونده های موجود را مبتنی بر دستورالعمل موضوع اين تصويب نامه تعيين تكليف خواهد نمود.
دستگاه های استخراج رمز ارزها (ماینرها)
دستگاه های استخراج رمز ارزها (ماینرها) دستگاه هایی پیشرفته برای استخراج رمز ارزها می باشند. این دستگاه ها برای استخراج رمز ارزها، نیاز به مصرف برق زیاد داشته و تولید گرما و صدای زیاد می کند.
انواع دستگاه های استخراج رمز ارز
-
دستگاه های استخراج رمز ارز غیرمجاز
از عمده موانع و چالش های استفاده از دستگاه های استخراج (ماینرها) رمز ارز غیرمجاز در ایران، علاوه بر مجوزهای مختلف که باید از مراجع قانونی آن کسب شود، بحث انرژی است. دستگاه های استخراج رمز ارز مصرف بالای انرژی برق دارند و این مصرف انرژی بدون هماهنگی با سازمان های درگیر تولید آن، میتواند برای اقتصاد و منابع انرژی کشور زیان بار باشد.
طبق «تصويب نامه در خصوص دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مصوب 1399» مجوز های ارائه شده برای استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز، شامل بندهایی در مورد نوع و شکل استفاده از برق مصرفی که طبق معمول از نوع برق صادراتی و با تعرفه ای در این محدوده می باشد، است. همچنین در روند اعطای یک مجوز به دستگاه استخراج رمز ارز نیز سازمان مربوطه مجاز به اطلاع رسانی به شرکت های زیر مجموعه برق مانند: توزیع و نیروگاه ها می باشد.
پس رعایت یک فرآیند قانونی، مشخص، الزامی است که بدون طی کردن آن، در عمل هیچ امکانی برای استخراج وجود نخواهد داشت و هر عمل خلاف این روال تخلف از قانون و دستگاه و فعالیت در حوزه استخراج رمز ارزها غیرمجاز است.
البته استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز بدون مجوز رواج زیادی دارد و طمع برخی سودجویان در مورد بهره برداری از انرژی رایگان و همچنین عدم تمکین به قوانین سبب می شود که دستگاه های استخراج بسیاری در سطح کشور بدون مجوز و کاملا غیرقانونی کار کنند.
-
دستگاه استخراج رمز ارز مجاز
چنانچه ذکر شد، استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارزهای غیرقانونی در کشور برخی موارد به دلیل نقص قانون یا برخی موارد به دلیل عدم وجود قانون، بسیار رایج است. با توجه به تلاش حاکمیت برای حفظ انرژی برق در روزهای بی آبی و بحران های طبیعی، مقابله با به کار گیری این دستگاه ها بیشتر شده است و به صورت دقیق در همین نقطه مزیت استفاده از ماینرهای قانونی بیشتر جلب توجه می کند.
البته لازم به ذکر است که مشکلات اخذ مجوز در یک چهارچوب کاغذبازی، با اوضاع پیش آمده در زمینه کمبود انرژی، دستگاه های استخراج مجاز یک امکان بسیار ارزشمند محسوب می گردد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
تفاوت میان دستگاه های مجاز و غیرمجاز استخراج رمز ارز
- در صورت شناسایی دستگاه استخراج رمز ارز قانونی توسط مراجع ذی ربط، دستگاه استخراج رمز ارز مصادره و توقیف نخواهد شد و مشمول جریمه نمی شود.
- دستگاه های استخراج رمز ارز دارای مجوز علاوه بر ثبت در سامانه های ارگان های انرژی باید در سامانه های مالیاتی و وزارت صمت نیز قید شوند. موضوعی که میتواند از میزان درآمد و سود مورد انتظار اشخاص کم کند، ولی یک راه کسب درآمد پایدار و قابل اعتماد خواهد بود که هیچ چالشی آن را تهدید نمی کند، در حالی که این موضوع در موارد غیرقانونی در عمل تهدید بزرگی محسوب می شود و ممکن است که سبب یک جریمه بزرگ، پایانکار و از بین رفتن تمامی سود مالی زیاد است.
- دستگاه های استخراج رمز ارز مجاز دارای کدهای مخصوص استعلام از وزارت صنعت مدن و تجارت هستند و امکان انجام کلاهبرداری در آن ها بسیار کم است. پس یکی دیگر از ویژگی های دستگاه های استخراج رمز ارز مجاز، قابلیت اعتماد است، چون این دستگاه ها بطور کامل شناسنامه دار بوده و قابل جعل نیستند.
- ارزش دستگاه های استخراج رمز ارز مجاز در مقابل دستگاه های غیرقانونی بلااثر است. این موضوع به دلیل امکان خرید و فروش آزاد و البته مجوزی که به صورت قانونی برای آن کسب شده است.
- امکان خروج راحت از بازار استخراج با فروش تجهیزات بدون تحمیل ضرر و زیان، در حالی که در صورت فعالیت غیرقانونی با چالش های بسیاری در فروش قطعات و اعتماد به مشتریان و سایر موارد مشابه رو به رو خواهید بود.
جرائم مرتبط با استخراج غیرمجاز رمز ارز و مجازات های آن ها
جرائم مرتبط با استخراج رمز ارز غیرمجاز به شرح ذیل عبارتند از؛
-
جرم اقدام به استفاده از خدمات اداره برق بدون دریافت انشعاب قانونی
طبق قانون مجازات استفاده كنندگان غيرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396، هر شخصی بدون دریافت انشعاب قانونی برق اقدام به استفاده غیرمجاز از خدمات اداره برق برای تولید رمز ارز نماید، به مجازات های ذیل محکوم خواهد شد که عبارتند از؛
- الزام به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
- محکومیت به جبران خسارت و سایر حقوق تضییع شده مربوطه،
- محکومیت به پرداخت جزای نقدی تعزیری درجه 6 (بیش از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال) در خصوص مصارف خانگی،
- محکومیت به پرداخت 1 تا 2 برابر بهای خدمات مصرفی، در مصارف غیرخانگی،
- در صورت تکرار حسب مورد محکومیت به پرداخت حداکثر جریمه نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال) و قطع انشعاب به مدت 3 ماه تا 6 ماه است.
نکته: مبنای محاسبه جريمه ها بالاترين نرخ تعرفه می باشد.
نکته: منظور از استفاده غیرمجاز از خدمات اداره برق؛ استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمز ارزها، بدون اخذ مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت مجاز است.
-
جرم استفاده غیرمجاز با داشتن انشعاب قانونی برق
طبق قانون مجازات استفاده كنندگان غيرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396، هر شخصی علیرغم داشتن انشعاب قانونی برق، اقدام به استفاده غیرمجاز از خدمات اداره برق برای تولید رمز ارز نماید، به مجازات های ذیل محکوم خواهد شد که عبارتند از؛
- الزام به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
- محکومیت به جبران خسارت و سایر حقوق تضییع شده مربوطه،
- محکومیت به پرداخت جزای نقدی تعزیری درجه 6 (جزای نقدی بیش از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال) در خصوص مصارف خانگی،
- محکومیت به پرداخت 1 تا 2 برابر بهای خدمات مصرفی، در مصارف غیرخانگی،
- در صورت تکرار حسب مورد محکومیت به حداکثر جریمه نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال) و قطع انشعاب به مدت 3 ماه تا 6 ماه است.
نکته: مبنای محاسبه جريمه ها بالاترين نرخ تعرفه می باشد.
نکته: منظور از استفاده غیرمجاز از خدمات اداره برق؛ استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمز ارزها، بدون اخذ مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت مجاز است.
-
جرم اخلال در عملکرد دستگاه های اندازه گیری مصرف برق
طبق قانون مجازات استفاده كنندگان غيرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396، هرشخصی به هر طریق اقدام به هر نوع تصرف یا تغییری در وضعیت دستگاه های اندازه گیری برق و یا شبکه برقی نماید، به نحوی که منجر به اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی گردد، به مجازات های ذیل محکوم خواهد شد که عبارتند از؛
- الزام به اعاده وضع به حال سابق،
- محکومیت به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
- محکومیت به جبران خسارت وارده و سایر حقوق تضییع شده،
- محکومیت به پرداخت جزای نقدی تعزیری درجه 6 (بیش از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال).
-
جرم اخلال در عملکرد دستگاه های اندازه گیری مصرف برق توسط مامور یا ماموران دستگاه های ذی ربط
در مواردی كه مامور یا ماموران دستگاه های ذی ربط به هر طریق اقدام به هر نوع تصرف یا تغییری در وضعیت دستگاه های اندازه گیری برق و یا شبکه برقی نماید، به نحوی که منجر به اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی گردد، مرتکب یا مرتکبان به مجازات های ذیل محکوم خواهند شد که عبارتند از؛
- الزام به اعاده وضع به حال سابق،
- محکومیت به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
- محکومیت به جبران خسارت وارده و سایر حقوق تضییع شده،
- محکومیت به پرداخت حداکثر جزای نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال)،
-
جرم اخلال در عملکرد دستگاه های اندازه گیری مصرف برق به صورت سازمان يافته
در مواردی كه هر شخص به هر طریق اقدام به هر نوع تصرف یا تغییری در وضعیت دستگاه های اندازه گیری برق و یا شبکه برقی نماید، به نحوی که منجر به اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی به صورت سازمان يافته گردد، مرتکب یا مرتکبان به مجازات های ذیل محکوم خواهند شد که عبارتند از؛
- الزام به اعاده وضع به حال سابق،
- محکومیت به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
- محکومیت به جبران خسارت وارده و سایر حقوق تضییع شده،
- محکومیت به پرداخت حداکثر جزای نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال)،
-
جرم تخريب يا تحريق يا از كار انداختن در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن بدون اخلال در نظم و امنیت عمومی
هركس در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن و دستگاه های توليد و توزيع و انتقال برق كه به هزينه يا سرمايه دولت يا با سرمايه مشترک دولت و بخش غيردولتی يا توسط بخش خصوصی برای استفاده عمومی ايجاد شده، مرتكب تخريب يا ايجاد حريق يا از كار انداختن يا هر نوع خرابكاری ديگر شود، بدون آنكه منظور او اخلال در نظم و امنيت عمومی باشد به مجازات حبس تعزیری درجه از 3 تا 10 سال محكوم خواهد شد.
-
جرم تخريب يا تحريق يا از كار انداختن در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن به منظور اخلال در نظم و امنيت جامعه و مقابله با حكومت اسلامی
هركس در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن و دستگاه های توليد و توزيع و انتقال برق كه به هزينه يا سرمايه دولت يا با سرمايه مشترک دولت و بخش غيردولتی يا توسط بخش خصوصی برای استفاده عمومی ايجاد شده، مرتكب تخريب يا ايجاد حريق يا از كار انداختن يا هر نوع خرابكاری ديگر به منظور اخلال در نظم و امنيت جامعه و مقابله با حكومت اسلامی گردد، مجازات محارب را خواهد داشت.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
مرجع صالح برای رسیدگی به جرم استخراج غیرمجاز رمز ارز و جرائم ناشی از آن
طبق «مصوبه مقررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارزها مورخ 1397 وزیر نیرو» به تخلف جرائم در حوزه استخراج رمز ارزها طبق «قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396» رسیدگی می شود که مرجع صالح دادگاه های کیفری دو می باشد.
جرائم مرتبط با دستگاه های استخراج رمز ارز و مجازات های آن ها
جرائم مرتبط با دستگاه های استخراج رمز ارز غیرمجاز به شرح ذیل عبارتند از؛
-
جرم قاچاق، حمل و نگهداری دستگاه های استخراج رمز ارز
طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392، در صورت ارتکاب به قاچاق، حمل و نگهداری دستگاه های استخراج رمز ارز، به مجازات های ذیل محکوم می گردد که عبارتند از؛
- ضبط دستگاه های استخراج رمز ارز.
- محکومیت به پرداخت جریمه نقدی معادل 1 تا 3 برابر ارزش دستگاه های استخراج رمز ارز.
-
جرم قاچاق حرفه ای دستگاه های استخراج رمز ارز
طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاقچی حرفه ای دستگاه های استخراج رمز ارز علاوه و مجازات های حبس به شرح ذیل به مجازات محکوم می شوند؛
- ضبط دستگاه های استخراج رمز ارز قاچاق،
- محکومیت به پرداخت حداکثر جزای نقدی،
- محکومیت به 74 ضربه شلاق تعزیری،
- محکومیت به مجازات حبس 91 روز تا 6 ماه حبس برای دستگاه های استخراج رمز ارز با ارزش تا 1 میلیارد ریال،
- محکومیت به مجازات بیش از 6 ماه تا 2 سال برای دستگاه های استخراج رمز ارز با ارزش بیش از 1 میلیارد ریال.
جرم نگهداری، عرضه یا فروش دستگاه های استخراج رمز ارز قاچاق توسط واحدهای صنفی
طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نگهداری، عرضه یا فروش دستگاه های استخراج رمز ارز قاچاق حسب مورد توسط واحدهای صنفی تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالا به شرح ذیل جریمه می شود؛
- الف) مرتبه اول – جریمه نقدی معادل 2 برابر ارزش دستگاه های استخراج رمز ارز قاچاق،
- ب) مرتبه دوم – جریمه نقدی معادل 4 برابر ارزش دستگاه های استخراج رمز ارز قاچاق،
- ج ) مرتبه سوم – جریمه نقدی معادل 6 برابر ارزش دستگاه های استخراج رمز ارز قاچاق و نصب پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب به عنوان متخلف صنفی و تعطیل محل کسب به مدت 6 ماه.
مرجع صالح برای رسیدگی به جرم قاچاق دستگاه استخراج غیرمجاز رمز ارز و جرائم ناشی از آن
طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رسیدگی به جرائم قاچاق، قاچاق سازمان یافته، قاچاق حرفه ای دستگاه های استخراج رمز ارز که مجازات آن حبس یا انفصال از خدمات دولتی باشد، در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است.
البته یکی دیگر از مراجع صالح که در حوزه تخلف ناشی از دستگاه های استخراج رمز ارزها فعالیت می کند، سازمان تعزیرات حکومتی می باشد که حدود صلاحیت آن را «تصويب نامه در خصوص دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مصوب 1399» مشخص نموده است و تخلف دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) نسبت به اعلام و ثبت دستگاه ها و پرداخت حقوق و عوارض دولتی مرتبط با آن اقدام نمايند، رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.
ماهیت جرائم مرتبط با رمز ارز یا ارز دیجیتال
در دنیای امروز باتوجه به رشد و توسعه بستر رمز ارزها در سطح جهانی، دید و میل مردم به سوی سرمایه گذاری به سمت ارزهای دیجیتال، ارزهای رمزنگاری شده و یا رمز ارزها کشیده شده است. طبق قانون مجازات اسلامی هر رفتاری اعم از؛ انجام یا عدم انجام آن اگر درقانون برای آن مجازاتی تعیین نشده است جرم محسوب نمی شود، خرید و فروش و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال جرم نیست، مگر جرائم مرتبط با رمز ارزها که به واسطه آن، به انجام سایر جرائم مالی مبادرت شود، طبق قانون عمل جرم محسوب می شود.
جرائم رمز ارزها هم به اندازه اکثر جرائم مالی ناگوار و ناراحت کننده می باشند. جرائمی که در این زمینه مرتکب می شوند، از سرقت معمولی رمز ارزها گرفته تا پولشویی و کلاهبرداری در بازارهای مختلف مالی را شامل می شود. سرمایه گذاران و مشتریان در معرض فیشینگ و کلاهبرداری قرار می گیرند و به آن ها دستور داده می شود که رمز ارزها را به عنوان مبلغ باج به یک مکان خاص ارسال کنند. خرید و فروش رمز ارزها در هر بستری و به هر صورتی که انجام شود خطرات خاص مربوط به خود را دارد.
برخی ویژگی های بازار رمز ارزها از جمله عدم وجود قوانین جهانی و پذیرفته نشدن توسط کشورها، محصور نبودن مبادلات رمز ارزها در جغرافیای سرزمینی، عدم امکان، سخت بودن شناسایی و پیگیری مجرمین و تعیین سازمان خاص جهت رسیدگی به درخواست ها، هزینه پایین ارتکاب جرم، قبح اخلاقی پائین ارتکاب جرم در این حوزه و برخی ویژگی های مثبت این بازار از جمله جدید و تازگی برای سرمایه گذاران، انجام مبادلات تجاری بین المللی و بهره گیری در جهت رشد کسب و کارهای مجازی و بسیاری از ویژگی های دیگر باعث افزایش ارتکاب جرم مرتبط با این فناوری جدید به خصوص در کشورمان شده است.
جرائم رمز ارز یا ارز دیجیتال اعمال مجرمانه ای هستند که به نوعی شامل ارز دیجیتال می شوند. در حالی که قوانین خاصی برای رمز ارزها در قوانین وجود ندارد، اگر اشخاص مراقب نباشند، نحوه استفاده از ارز دیجیتال میتواند منجر به اتهام های مجرمانه شود.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
جرائم ارتکابی در حیطه رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال
بازار رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال مجموعه ای گسترده و گاه دارای هرج و مرج فراوان است و همین موضوع باعث نگرانی سرمایه گذاران در حوزه امنیت فضای سایبری شده است و از این حیث که خود کاربر مسئول امنیت دارایی خود در فضای سایبری بوده، هیچ شخص یا نهاد و سازمان دیگر در این باره مسئولیتی ندارد و این مساله برای سرمایه گذار میتواند بسیار پر هزینه باشد. دسته بندی در حیطه جرائم ارتکابی مرتبط رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال به شرح ذیل قابل بیان است که عبارتند از؛
- جرائم ارتکابی در رابطه با صرافی ها،
- کلاهبرداری و سرقت دارایی کاربران، با مهندسی اجتماعی و انتقال رمز ارز آن ها، کیف پول های جعلی،
- هدایت سرمایه های افراد به سمت توکن های بی ارزش، بدون سرمایه، نابود شده و لحظه ای تحت عناوین خاص و تبلیغات وسیع توسط افراد مشهور و سرشناس بر بستر شبکه های اجتماعی،
- گرفتار شدن در طرح های پونزی، کسب سود تضمینی و کلاهبرداری های مربوطه (مشابه طرح های هرمی)،
- ایجاد نوسان های کاذب به منظور کاهش یا افزایش قیمت رمز ارز پس از ورود سرمایه افراد و متضرر نمودن سرمایه گذار،
- جرائم ارتکابی در رابطه با انجام معامله های مشکوک از طریق صرافی ها،
- جرائم ارتکابی در رابطه با استخراج رمز ارز و بهره گیری از تجهیزات سایرین جهت استخراج،
- توقیف شدن دارایی کاربر در صرافی خارجی به سبب تحریم های بین المللی یا جرائم ارتکابی توسط صرافی خاص در ابعاد بین المللی.
اقسام جرائم مرتبط با رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال
پولشویی
در بسیاری از مواقع مشاهده می شود که بزه کاران منافع حاصل از جرم را تبدیل به ارز دیجیتالی می کنند و آن ها را به مناطق و کشورهایی که قوانین و نظارت کمتری (راجع به ارز دیجیتالی) دارند، منتقل می نمایند. یکی از پرونده های معروف در این زمینه، پرونده مربوط به سایت Liberty Reserve بود که در آن بزرگترین پولشویی تاریخ رخ داد. پولشویی شامل ایجاد پول از فعالیت های غیرقانونی به نظر قانونی است. این اغلب با مخفی کردن جایی که پول از کجا آمده است، تغییر نحوه ظاهر پول در سوابق یا انتقال پول به جایی که کسی متوجه آن نمی شود انجام می شود. از آن جایی که ارز دیجیتال در یک شبکه ناشناس قرار دارد، پولشویی با استفاده از ارز دیجیتال رایج است.
تقلب در اوراق بهادار (تقلب در سهام و کلاهبرداری سرمایه گذاری یا در اوراق بهادار)
اتهام های مجرمانه در مورد تقلب در اوراق بهادار میتواند علیه اشخاص، شرکت ها، کارگزاران اوراق بهادار و تحلیل گران مالی مطرح شود و عملی فریبنده در بازارهای سهام یا کالا است که سرمایه گذاران را وادار به تصمیم گیری درباره خرید یا فروش بر پایه اطلاعات نادرست می کند که بیشتر منجر به زیان می شود و برخلاف قوانین اوراق بهادار است.
همچنین تقلب (کلاهبرداری) اوراق بهادار میتواند در بر گیرنده سرقت آشکار از سرمایه گذاران (سوء استفاده توسط کارگزاران سهام)، دستکاری سهام، دستکاری در گزارش های مالی شرکت سهامی عام و دروغگویی به حسابرسان شرکت ها باشد. این اصطلاح دامنه گسترده ای از اقدام های دیگر را نیز در بر می گیرد که میتوان به معامله های با خود، پیش فروش و دیگر اقدامات غیرقانونی در حوزه معامله های اوراق بهادر یا بورس کالا اشاره کرد.
سبدگردانی یا سیگنال فروشی
مجرمان سایبری با سوءاستفاده از عدم آگاهی و جهل کاربران از رمز ارزها و نبود قوانین و مقررات درباره ساماندهی این نوع ارزهای دیجیتال و جرم انگاری نشدن عواقب آن در کشور، ضمن ایجاد صفحات متعدد در شبکه های اجتماعی، با وعده اهدای بیت کوین و یا معرفی ارزهای دیجیتال مستعد سود که به اصطلاح به آن سیگنال فروشی و یا سبدگردانی گفته می شود، نسبت به تشویق مردم برای ثبت نام در یک صرافی آنلاین ارز دیجیتال، اقدام به دریافت حساب کاربری کاربران کرده و با پرداخت سودهای کاذب و موقت از قربانیان کلاهبرداری می کنند.
فرار مالیاتی
از آنجایی که رمز ارز در یک بستر شبکه ناشناس قرار دارد، افراد سعی می کنند با پنهان کردن پول در ارز دیجیتال از مسئولیت مالیاتی فرار کنند که به نظر دو نوع اصلی فرار مالیاتی وجود دارد؛
- تلاش عمدی برای طفره رفتن از ارزیابی مالیات توسط دولت،
- تلاش عمدی برای طفره رفتن از پرداخت مالیات.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
سرقت ارزهای دیجیتال
ارز دیجیتالی میتوانند همچون پول نقد و اموال منقول، مورد سرقت قرار گیرند و یا آن که مفقود شوند. گروهی از سارقان حرفه ای این توانایی را دارند تا با استفاده از برخی بدافزارها یا با هک کردن سامانه مقصد، ارز دیجیتالی را سرقت کند. در برخی از موارد، سارقان، کسب و کارهای مرتبط با ارز دیجیتالی را (مثل صرافی های ارز مجازی) مورد هدف قرار می دهند. سرقت رمز ارز آسان است زیرا در فضای دیجیتال وجود دارد.
کلاهبرداری
در برخی از مواقع مشاهده می شود که بزهکاران، با توسل به برخی روش های متقلبانه، افراد دارای سرمایه بالا را اغوا می کنند تا دارایی های خود را تبدیل به ارز دیجیتالی نمایند. اما پس از گرفتن پول های این افراد، هیچگونه ارز مجازی خلق نمی کنند و آن را ارائه نمی نمایند.
ارزهای رمزنگاری شده وسیله ای ایده آل هستند که توسط مجرمان برای انجام کلاهبرداری استفاده می شود: آن ها فوری، ناشناس، بدون مرز هستند و نیازی به تشریفات بین طرفین ندارند. کلاهبرداری میتواند اشکال مختلفی داشته باشد: طرح های پونزی، کلاهبرداری های فیشینگ، و کلاهبرداری های سرمایه گذاری تنها چند تغییر محبوب هستند که اخیرا به سرفصل های خبری تبدیل شده اند.
ایجاد فراخوان برای سرمایه گذاری بر روی رمز ارزها
روش دیگر کلاهبرداری، این است که کلاهبرداران سایبری با بهره گیری از شگردهای مختلف نظیر؛ ایجاد فراخوان برای سرمایه گذاری بر روی ارزهای دیجیتال بدون پشتوانه از کاربران به شیوه پانزی کلاهبرداری می کنند و در برخی موارد نیز کلاهبرداری از طریق فروش دستگاه های تولید رمز ارز غیرمجاز و قاچاق با قیمت های گزاف به افراد روی می دهد، همچنین فروش رمز ارزهای جعلی یا شبیه سازی شده نیز از دیگر شگردهای رایج کلاهبرداران حرفه ای در این حوزه است.
فیشینگ
همچنین ممکن است که مجرمان سایبری از طریق طراحی صفحات پرداخت بانکی جعلی موسوم به فیشینگ و با استفاده از برخی افزونه های جعلی در مرورگرها یا ارسال پیام از طریق ایمیل و یا شبکه های اجتماعی به عنوان پشتیبانی کیف پول ها نسبت به سرقت اطلاعات کلید خصوصی کاربران اقدام کرده و با سوءاستفاده از ناآگاهی افراد، نسبت به انتقال رمز ارزهای آن ها به حساب خود، از اعتماد قربانیان حداکثر سوءاستفاده را انجام می دهند.
ایجاد صفحات جعلی و ارتکاب فیشینگ
برخی از مجرمین سایبری با طراحی صفحات جعلی پرداخت الکترونیکی با ارسال گسترده در شبکه های اجتماعی ایجاد افزونه در مرورگرها و به عنوان پشتیبانی کیف پول اطلاعات کلید خصوصی کاربران را سرقت نموده و نسبت به انتقال رمز ارز سایرین به حساب های خود اقدام می نمایند.
نوسانات شدید در بازار رمز ارزها
آنچه در بازارهای حقیقی میتواند طی یک مدت زمان یرای مثال 6 ماهه یا 1 ساله وقوع یابد در بازار رمز ارز یا ارز دیجیتال تحت تاثیر اخبار خاص در مدت زمان بسیار کوتاهی میتواند انجام شود. دستکاری قیمتی و پامپ و دامپ نمودن رمز ارز با افزایش خرید سبب ایجاد تقاضای کاذب در رمز ارز بی ارزش شده میتواند سبب تضرر سرمایه گذار شود. از طرفی نبود نقدینگی کافی در این بازار امکان خروج سرمایه در زمان ریزش های شدید را غیرقابل امکان یا ضعیف نموده و همواره بخشی از سرمایه افراد از دست می رود.
از بین رفتن دارایی به واسطه تحریم های بین المللی
به دلیل تحریم ها در تعدادی از صرافی های معتبر بین المللی نام کشورمان در لیست سیاه بوده و کاربران امکان استفاده از صرافی را ندارند. هر چند که در صورت تحریم جدید اعلان اخطار برای سرمایه گذار قبل بسته شدن حساب کاربری وی انجام می شود. اما این موضوع عمومی نبوده و اگر کاربر به هر دلیلی اخطار را دریافت ننموده یا متوجه آن نشود دارایی وی در صرافی مسدود شده و دیگر امکان دسترسی به سرمایه وجود ندارد. این در حالی است که اگر برای یک صرافی که ایران از قبل در لیست تحریم های آن بوده موضوع حضور کاربر ایرانی احراز شود، بدون اخطار قبلی مسدود شدن دارایی انجام می شود. مهمترین موضوع دیگر این صرافی ها استفاده کاربران ایرانی از برخی نرم افزارهای خاص بوده که تابع قوانین ضد پولشویی می باشند، لذا احتمال اقدام توسط این پتلفرم ها مانند چلنجی در آینده متصور می باشد.
هک دستگاه های رایانه یا الکترونیکی دیگری (کریپتوجکینگ)
کریپتوجکینگ یکی از جرائم حوزه رمز ارز در ایران است. در این رابطه مجرمان سایبری رایانه های شخصی، تجاری و دستگاه های مورد استفاده افراد را هک و از این طریق نسبت به کسب درآمد اقدام می نمایند. این اقدام میتواند مستقیم روی مرورگر وب انجام شود. این موضوع یک اقدام فنی، دشوار و خاص بوده که در پشت پرده سیستم قربانی اجرا می شود. مشکلات خاص این حوزه گرم شدن بیش از اندازه سیستم قربانی، افزایش استفاده از پردازنده و تحمیل مبالغ مالی بر دارنده دستگاه می باشد.
حمله های باج افزار ارزهای دیجیتال
پرداخت های رمزنگاری باج افزار در سال 2020 افزایش چشمگیری داشت و نزدیک به 370 میلیون دلار به صورت ارز دیجیتال پرداخت شد. باج افزار، نوعی بدافزار، که بطور معمول با استفاده از یک پیوست مخرب یا پیوند تعبیه شده یا با سوءاستفاده از یک آسیب پذیری به سیستم نفوذ می کند. مدل محبوب باج افزار به عنوان سرویس (RaaS) به مهاجمان این امکان را می دهد تا در ازای دریافت کمیسیون پرداخت های باج، استفاده از گونه های باج افزار را از سازندگان خود اجاره کنند.
تامین مالی تروریسم
یکی از پدیده های نگران کننده جهان، تروریسم و فعالیت های تروریستی است. فعالیت تروریست ها محدود به حمله به یک مکان خاص یا انجام یک عملیات نظامی نمی شود. این گروه برای فعالیت های دیگری همچون تبلیغ تفکرات خود، تهیه اقلام نظامی و سایر امور نیاز به پشتیبانی و حمایت مالی دارند. بخشی از نیاز مالی این گروه از طریق ارز دیجیتالی تامین می شود. فرا مرزی بودن این ارزها، امکان گمنام ماندن حامیان و کمک کنندگان و نیز عدم وجود نظارت کافی، موجب می شود که ارز دیجیتالی مورد استقبال تروریست ها قرار گیرند.
بازارهای تاریک و تجارت غیرقانونی
بازارهای دارکنت وب سایت هایی هستند که در وب تاریک به عنوان سرویس های مخفی TOR همچنین به عنوان «سرویس های پیاز» شناخته می شوند، میزبانی می شوند. آن ها فقط از طریق TOR قابل دسترسی هستند، بنابراین امکان مرور ایمن و ناشناس را فراهم می کنند. این بازارهای غیرقانونی تجارت موادمخدر، فروش داده های سرقت شده، خرید و فروش اسلحه، قاچاق انسان، فروش مواد سوءاستفاده جنسی از کودکان (CSAM) و موارد دیگر را تسهیل می کند. این شکل از جرائم ارزهای دیجیتال، نمونه ای به شدت نگران کننده از نحوه استفاده از رمز ارز برای کسب سود از فعالیت های غیرقانونی و در پی آن جرم پولشویی است.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
بررسی جرائم سازمان یافته مرتبط با رمز ارزها
ظهور بیت کوین و سایر اشکال ارزهای دیجیتال، بدون توجه به اینکه چند درصد از مردم دنیا تا به حال ارز دیجیتال را در طول عمر خود لمس یا درک می کنند، اثری دائمی بر روی اقتصاد و تجارت جهانی به جای گذاشته است. همچنین به لطف ظهور فناوری بلاک چین، ارزهای دیجیتال باعث تسریع تبادلات بین المللی، افزایش حفاظت از هویت مصرف کننده و روش های ایمن برای ثبت تراکنش ها شده است. ولی ابهام در ذات چیستی رمز ارزها آن ها را در برابر حمله های هکرها، سایبری و سرقت های بی سابقه آسیب پذیر می کند. اما، شاید وحشتناک تر از همه، بروز و ظهور رمز ارزها، ظاهر جدیدی به جرائم سازمان یافته داده است و با عملیات زیرزمینی برای طرح های «وب تاریک» که با کلیک یک دکمه از مرزهای بین المللی فراتر می روند.
رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال در حال تبدیل شدن به یک ابزار محبوب برای گروه های جرم سازمان یافته برای انجام فعالیت های غیرقانونی است. آن ها میتوانند از نام مستعار ذاتی و ماهیت غیرمتمرکز رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال برای انجام پولشویی و سایر جرائم مرتبط با فساد سوءاستفاده کنند. مجرمان میتوانند، به جای سیستم بانکی رسمی از ارزهای رمزنگاری شده برای جابجایی مبالغ هنگفتی استفاده کنند که مستلزم خطر بالقوه کمتری برای شناسایی توسط مجریان قانون یا موسسه های مالی سنتی است که ملزم به ارائه گزارش تراکنش های مشکوک هستند.
در سرتاسر دنیا سازمان های جنایی فراملی، باندهای فراملی و بازیگران فرا منطقه ای حامی رژیم های دیکتاتوری، کارتل های موادمخدر و یا سازمان های تروریستی با انتقال بخشی از دارایی های مالی خود در قالب ارزهای دیجیتال، از شکاف های فزاینده در مقررات مالی ضعیف منطقه استفاده می کنند و در نتیجه از کشف و ضبط دارایی ها جلوگیری می کنند. فرصت های استفاده مجرمانه از رمز ارزها در چند سال گذشته بطور قابل توجهی افزایش یافته است و همچنین افزایش تعداد کشورها با دولت هایی که از فساد بالایی برخوردارند، این کشورها را تبدیل به بهشت پول کرده و بطور فعال با مقررات زدایی و عدم شفافیت، از سرمایه گذاران رمز ارزها استقبال می کنند.
جرائم مرتبط با رمز ارزها تنها محدود به جرائم سایبری نیست، بلکه برای انواع جرائمی که شامل انتقال ارزش پولی است، استفاده می شود. این شامل پولشویی، فرار از ممنوعیت های مالی و معاملاتی و سایر جرائم مرتبط با فساد مانند: رشوه و اختلاس است.
محدودیت هایی در ارتباط با استفاده از ارزهای دیجیتال در فعالیت های مجرمانه وجود دارد، مانند: نوسان های ارزش، که به عدم تمایل مجرمان به استفاده از ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری های بلند مدت کمک می کند. از زمان های توسعه بین المللی میتوانند نقشی در کاهش استفاده مجرمانه از ارزهای دیجیتال داشته باشند. این شامل هماهنگی توسعه و اجرای چارچوب های قانونی، تشویق و هماهنگی دو جانبه و چند جانبه برای ایجاد شبکه هایی برای اشتراک گذاری تجربیات و پشتیبانی از پلتفرم های همکاری عمومی و خصوصی است.
با این حال، منابعی که توسط اهداء کنندگان برای مهار فساد مرتبط با رمزنگاری هزینه می شود، مستلزم هزینه فرصت است. کمک کنندگان باید تعیین کنند که آیا همان منابع بهتر است برای بهبود شیوه های اجرای قانون سنتی یا سایر اولویت های توسعه هزینه شود.
با توجه به اینکه اگر چه استفاده از ارز دیجیتال در فعالیت های مجرمانه در حال افزایش است این یک ملاحظات مربوطه است، تراکنش های ارز دیجیتال مربوط به فعالیت های مجرمانه تنها سهم محدودی از اقتصاد جنایی را در مقایسه با پول نقد نشان می دهند.
ویژگی های ارزهای دیجیتال و ارتباط آن ها با جرائم سازمان یافته
ویژگی های رمز ارزها که آن ها را برای گروه های مجرم سازمان یافته جذاب می کند و دلیل اساسی ارتباط بین ارزهای دیجیتال و جرائم سازمان یافته است، به شرح ذیل عبارتند از؛
- گمنام بودن در فضای مبادله های رمز ارزها،
- امکان فعالیت با نام مستعار،
- ابهام های موجود در مقررات مربوط به رمز ارزها،
- فقدان مقررات صریح و روشن جهت مقابله با جرائم مرتبط با رمز ارزها،
- فقدان چهارچوب ضابطه مند برای گردش مالی رمز ارزها،
- سهولت در دسترسی جهانی،
- نقش ارزهای دیجیتال در تسهیل فساد،
- نقش ارزهای دیجیتال در تسهیل اشکال مختلف جرائم از جمله؛
- تسهیل در ارتکاب جرم رشوه،
- تسهیل در ارتکاب جرم اختلاس،
- تسهیل در ارتکاب جرم پولشویی،
- تسهیل در ارتکاب جرم فرار مالیاتی،
- تسهیل در فرار از تحریم های مالی.
همانطور که ملاحظه نمودید، پرونده های ارز دیجیتال پیچیدگی های زیادی دارند. با بهره گیری از وکلای با تجربه و مجرب موسسه حقوقی مهر پارسیان می توانید، در این خصوص گام موثری در رسیدن به هدف نهایی (پیروزی در پرونده خود) برداشته باشید. وکلای مبرز موسسه حقوقی مهر پارسیان، در حوزه دعاوی ارز دیجیتال، با کلیه قوانین موجود و مربوط آشنایی کاملی دارند و به دلیل همین شناخت و تسلط، پس از بررسی پرونده یک راهکار مناسب جهت رسیدن به هدف نهایی، یعنی پیروزی انتخاب نموده و شما را در کلیه مراحل دعاوی خود، با مشاوره و راهنمایی موثرشان، همراهی می نمایند. مطمئن باشید با انجام این امر شانس پیروزی در پرونده مذکور چند برابر خواهد شد و از این بابت خیالتان راحت خواهد بود.
جهت دریافت مشاوره در خصوص انواع ارز دیجیتال با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
نشانی دفتر وکالت وکیل انواع ارز دیجیتال در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9
تلفن های تماس ثابت موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران
تماس با موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرائم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدیدنظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلام خسته نباشید ی آقایی میگه ی برنامه نوشته که فقط سود میده توی بازار خرید و فروش ارز و من میخوام بدونم چجوری باهاش قرارداد ببندم که اگر سود نداد پولم نسوزه این اقا میگه کارش قانونیه کاملا
سلام وقت شما بخیر هیچ برنامه و متدی تا به امروز توانایی تضمین سود را نداشته است و بی شک این مطالب دام کلاهبرداران است بهتر است هرگز اعتماد نکنید.