در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟


امروز با پاسخ به موضوع در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟ با شما هستیم.

چیزی که مرد به هنگام اجرای صیغه نکاح، به همسرش تقدیم می‌کند که تا نشان باشد و در اصطلاح مهریه یا صداق نامیده می‌شود. این هدیه با هدف پایبندی به زندگی زناشویی و ضامنی برای زن است.

برای مهریه، مقدار معینی تعیین نشده است، این امر به توافق زن و مرد بستگی دارد. همچنین در نوع مهریه نیز محدودیتی وجود ندارد و هر چیزی که ارزش اقتصادی و اجتماعی داشته باشد، می‌تواند مهریه قرار گیرد؛ مانند طلا، نقره، املاک، پول‌های رایج و … .

نکات مهم و توضیحات کامل در خصوص اینکه در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

آیا برای مهریه میزانی مشخص شده؟

مدت زمان زندانی مهریه چقدر است؟

بهترین وکیل مطالبه و وصول مهریه در ایران کیست؟

با حصول چه شرایط مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

[/stextbox]

 

میزان مهریه‌ای که به زن تعلق می‌گیرد.

مهریه تا ۱۱۰ سکه قابل وصول است و در صورت اعسار زوج، قانون او را مجبور به پرداخت بیش از ۱۱۰ سکه نمی‌کند.

طبق قانون، مهریه هرچقدر باشد مرد مکلف به پرداخت ۱۱۰سکه است و باقی مهریه در صورتی قابل وصول است که زوج بتواند ثابت کند همسرش توانایی مالی دارد و اگر مالی از زوج شناسایی نشد و مرد اثبات کند که توان پرداخت ندارد، مهریه همان ۱۱۰سکه خواهد بود.

در پرداخت مهریه مازاد بر ۱۱۰ سکه،‌ حکم جلب صادر نمی‌شود و در صورت استطاعت مالی زوج اموال وی، توقیف خواهد شد.

اگر شوهر بعد از اجرا گذاشتن مهریه توسط زن در دادگاه، ظرف یک ماه از صدور اجراییه، دادخواست اعسار ندهد، حکم جلب او به دادخواست زوجه صادر خواهد شد. اگر دادخواست اعسار بدهد و مهریه تقسیط شود و اقساط پرداخت نشود، معمولا بعد از دو یا سه قسط معوقه، حکم جلب بابت مهریه صادر شود.

مدت زمان زندانی برای مهریه چقدر است؟

مطالبه مهریه، دعوی حقوقی است. هر زمان که اقساط مهریه معوقه پرداخت شود یا اعسار مجدد زوج برای دادگاه ثابت شود، از زندان آزاد می‌شود. تلاش بر این است با توجه به نوسانات سکه اقساط متناسب باشد و کسی به زندان نرود.

در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

هرگاه عقد ازدواج به دلیلی باطل بوده باشد و یا فسخ گردد و بین زوجین نزدیکی واقع نشده باشد زوجه مستحق مهریه نخواهد بود.

پرداخت مهریه در سند ازدواج یا عند‌المطالبه است یا عندالاستطاعه که در هر دو مورد زن استحقاق مطالبه تمام مهریه را از شوهر دارد.

فقط در مهریه عندالاستطاعه زن باید استطاعت مالی شوهر را برای پرداخت مهریه اثبات کند و به این منزله نیست که مرد مستحق طلاق دادن زن بدون مهریه است. در مهریه عندالمطالبه نیز با مطالبه زن، که باید دادخواست مهریه بدهد، اگر مرد توان پرداخت به صورت یک‌جای مهریه را نداشته باشد می‌تواند دادخواست اعسار از پرداخت  یک‌جای مهریه را تقدیم دادگاه کند و تقاضای تقسیط مهریه نماید. دراین صورت نیز با پذیرش اعسار شوهر، مهریه تقسیط می‌شود و البته این هم به منزله عدم استحقاق زن در مهریه و طلاق دادن زن بدون مهریه توسط مرد نیست.

هر گاه عقد ازدواج (دایم یا موقت) بین زوجین به دلیلی باطل بوده باشد و بین آن‌ها نزدیکی واقع نشده باشد زن حق مهر ندارد.

و همچنین، هر گاه به دلیلی نکاح بین زوجین، فسخ گردد و بین آن‌ها نزدیکی واقع نشده باشد، زن مستحق مهر نخواهد بود؛ البته استثنایی در این زمینه وجود دارد

بهترین وکیل مطالبه و وصول مهریه

برای تنظیم دادخواست و تنظیم لایحه حتما با وکیل پایه یک دادگستری مشاوره نمایید. موسسه حقوقی طلیعه عدالت و مهر پارسیان همکار گروه وکلای مهر، با بهره‌مندی از کادر تخصصی وکیل مهریه، در تمامی پرونده‌ها و دعاوی خانوادگی همراه شما عزیزان می‌باشد.

وکیل خانواده

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.

شماره تماس دفتر وکیل خانواده

021-88663925

021-88663926

021-88663927

021-88663628

021-88799562

021-88795408

021-88796143

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

09120067665

گروه وکلای مهر

[/stextbox]

 

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *