امروز با موضوع مجازات ترک انفاق با شما خواهیم بود.
جرم ترک انفاق عبارت است از «امتناع» و «استنکاف» از پرداخت نفقه افراد واجب النفقه، در صورت قدرت فرد بر انفاق.
جرم ترک انفاق از جمله جرایم قابل گذشت است که با اعلام رضایت قطعی و منجز شاکی خصوصی، در هر مرحله ای از رسیدگی، پرونده با قرار موقوفی تعقیب یا موقوفی اجرا بسته خواهد شد.
موسسه حقوقی مهر پارسیان با مشاوره بهترین وکیل خانواده در تهران، به بررسی مجازات جرم ترک انفاق خواهد پرداخت و در خاتمه با معرفی بهترین وکیل خانواده در تهران متن را پایان خواهد بخشید.
نکات مهم و توضیحات کامل در خصوص مجازات ترک انفاق
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
مجازات ترک انفاق چیست؟
چه زمانی زن مستحق نفقه نخواهد بود؟
نفقه در چه صورت تعلق میگیرد؟
آیا برای شکایت ترک انفاق کیفری نیازی به مشاوره وکیل خانواده داریم؟
[/stextbox]
تعریف نفقه
مونا رزمی کارشناس حقوقی موسسه مهر پارسیان، در تعریف نفقه بیان داشتند: نفقه حقی است که، در صورت عدم نافرمانی از همسر به زن تعلق میگیرد و این جمله یعنی صرف ادعای زن و در خواست زن، او صاحب حق است و نیاز به اثبات اینکه به او نفقه تعلق میگیرد نیست و این حق به واسطه رابطه زوجیت فراهم شده، اما این مفهوم تعلق گرفتن نفقه وابسته به تمکین کامل است؛ یعنی تمکین عام و خاص به همراه هم باید وقوع پیدا کند.
تمکین خاص: بر آورده شدن نیازهای جنسی مرد از طرف زن.
تمکین عام : فرمانبرداری از کلیه امور زندگی توسط زن.
به بیان سادهتر تامین هزینههای زندگی زن، خوراک، پوشاک، دارو و درمان بعد از وقوع ازدواج به عهده مرد است با حصول شرایطی.
نفقه با توجه به شان زندگی زوج و عرف تعیین میشود و اگر در میزان آن اختلاف باشد، دادگاه میزان نفقه را مشخص میکند.
طبق ماده 1108 قانون مدنی، در مواردی که زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت خودداری کند مستحق نفقه نخواهد بود.
قابل ذکر است که امتناع از وظایف زوجیت چه از جانب زوج و چه از جانب زوجه، نشوز (نافرمانی) نامیده میشود و ممتنع اگر مرد باشد ناشز و اگر زن باشد ناشزه است.
مجازات ترک انفاق
درصورتی که مرد بر پرداخت نکردن نفقه اصرار ورزد، حبس در انتظارش خواهد بود.
ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۹۲ برای عدمپرداخت نفقه، جنبه کیفری در نظر گرفته است.
هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را درصورت تمکین او ندهد یا از پرداخت کردن نفقه سایر اشخاصی که نفقه به آنها تعلق میگیرد امتناع کند، به حبس تعزیری (۶ ماه و یک روز تا ۲ سال) محکوم میشود.
تعقیب کیفری هم بستگی به شکایت شاکی خصوصی دارد و البته جزو جرایم قابلگذشت است. درصورت گذشت شاکی در هر زمان، تعقیب جزایی یا اجرای مجازات متوقف میشود.
امتناع از پرداخت نفقه زوجهای که به موجب قانون، مجاز به عدمتمکین است، این مورد را در بر نمیگیرد؛ بهطور مثال مرد به واسطه اینکه زن در خلال عادت زنانگیاش از ایفای وظایف زناشویی خودداری میکند، نمیتواند از دادن نفقه زن خودداری کند و موظف است که نفقه او را بپردازد.
بعد از اینکه زن توسط حکم دادگاه همسر خود را ملزم به پرداخت نفقه کند و مرد توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد، زن میتواند تقاضای طلاق کند.
بهترین وکیل خانواده در تهران
برترین وکلای خانواده تهران در موسسه حقوقی و داوری مهر پارسیان گرد هم آمدهاند تا با ارایه بهترین مشاوره حقوقی خانواده، خدمتی در راستای وظیفه وکالتی به جامعه ارایه دهند.
تماس با مشاورین حقوقی ما در گروه وکلای مهر در ساعات اعلام شده و از طریق شمارههای تماس ممکن است؛ برای مشاوره حقوقی رایگان 24 ساعته نیز می توانید از طریق سایت ایمیل با ما در تماس باشید.
دفتر وکیل خانواده شمال تهران
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری در امور خانواده و معرفی بهترین وکیل خانواده در تهران، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بینالمللی مهر پارسیان تماس بگیرید.
شماره تماس دفتر وکیل در امور خانواده در تهران
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.
09120067665
گروه وکلای مهر
[/stextbox]
1 دیدگاه