امروز با موضوع معرفی مشاوره حقوقی ازدواج کودکان در ایران و با نگاه حقوقی به موضوع ازدواج کودکان در ایران با شما هستیم.
تعریف کودک
در کنوانسیون بین المللی حقوق کودک، منظور از کودک، افراد انسانی زیر 18 سال می باشد، مگر این که طبق قاانون قابل اعمال،کمتر از آن، سن بلوغ به حساب نیاید.
در قانون ایران تعریف مشخصی از سن کودک ارائه نشده است، اما طبق تعریف قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، کودک کسی است که بالغ نشده است.
لذا حداقل سن برای ازدواج، هجده سال تعیین شده(با توجه به پیوستن ایران به کنوانسیون جهانی حقوق کودک)،که همان سن رضایت می باشد.
اگر کسی زیر این سن پیوند رسمی زناشویی ببندد، از مصادیق ازدواج کودکان است که بهترین وکیل و مشاور حقوقی ازدواج کودکان در ایران و عضو گروه وکلای مهر نسبت به بررسی چالشهای موجود در موضوع ازدواج کودکان، با همکاری موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان اقدام نموده و نتیجه در وب سایت رسمی برترین موسسه حقوقی کشور درج خواهد شد.
نکات مهم در بررسی ازدواج کودکان
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
قانون کشور ما درباره ازدواج کودکان چه میگوید؟
آیادر قانون ایران سن کودک برای ازدواج مشخص شده است؟
آثار حقوقی ازدواج کودکان و مسئولیت والدین در ازدواج کودکان چیست؟
آیا میتوان به حکم دادگاه خانواده کودک را مجبور به ازدواج نمود؟
بهترین وکیل و مشاور حقوقی ازدواج کودکان در ایران کیست؟
[/stextbox]
بررسی قوانین ایران در باب ازدواج کودکان
مونا رزمی، مشاور حقوقی موسسه مهر پارسیان، بیان داشت: در قانون مدنی ایران، برای دختران سن 13 سال و برای پسران سن 15 سال برای ازدواج بیان شده است.
ولی اگر دختر یا پسری زیر این سن اقدام به ازدواج کنند، با حصول شرایطی مثل گرفتن گواهی رشد، مانعی برای آنها نخواهد بود.
گرچه ایران به کنواسیون حقوق کودک پیوسته و در این کنواسیون افراد زیر سن هجده سال کودک تلقی می شوند، ولی در عمل پایبند به این تعهد نامه بین المللی نیست و امکان دور زدن قانون حمایت از کودکان، با اخذ حکم رشد از دادگاه خانواده وجود دارد.
ملاک تعیین سن مناسب برای ازدواج چیست؟
چون در قوانین ایران تعریف مشخصی از سن کودک وجود ندارد، لذا در پاره ای از شرایط سن شناسنامه ای و در برخی دیگر سن بلوغ، ملاک ازدواج قرار میگیرد.
در واقع بلوغ شرعی میتواند مبنای اجازه ازدواج حتی در سن کمتر از 18 سال و یا زیر 15 سال قرار گیرد.
آثار و تبعات حقوقی ازدواج کودکان در ایران
طبق آمار رسمی، 17درصد از ازدواج دختران در ایران پیش از رسیدن به سن هجده سال صورت می گیرد و بیش از 5 درصد از آنها، پانزده سال دارند.
ازدواج در دوران کودکی به دلیل فقدان رشد شناختی- اجتماعی لازم میتواند آثار روانی، اجتماعی و هیجانی جبران ناپذیری در کودکان بجا بگذارد.
بسیاری از این کودکان به اجبار ازدواج میکنند و در زمینه انتخاب همسر تصمیمگیرنده نیستند.
ازدواج زود هنگام مانع پیشرفت دختران شده، امکان تحصیل و آزادیهای فردی را از آنها سلب میکند و تاثیرات منفی بسیاری بر دختران می گذارد.
بنابراین فقر و نداشتن استقلال اقتصادی نیز از عوامل موثر در ازدواجهای زود هنگام و ترک تحصیل دختران است.
ازدواج کودکان طبق قانین و کنوانسیون های بین المللی، نقض حقوق بشر به حساب می آید.
کودک همسری تبعات جسمانی و روانشناختی بسیاری به بار می آورد.
افزایش بیماریهای مقاربتی و خشونت جنسی از دیگر آثار این نوع ازدواج هاست، محرومیت از تحصیل، محرومیت از اشتغال، بستری مناسب برای ایجاد فقر خواهد شد و بسیاری از این نوع ازدواج ها به طلاق یا رهایی منجر می شوند.
يكي از مهمترين مخاطرات ازدواج كودكان را بايد طلاق و جدايی آنها دانست.
بر طبق آمار، تعداد بیوههای زیر 18 سال کشور 24 هزار زن اعلام شده است ، آماری که ضرورت تغییر رویه ازدواج کودکان در ایران را نشان می دهد.
ممانعت از ازدواج کودکان توسط دادستان و دادگاه
منظور این است آیا با وجود رضایت والدین مبنی بر ازدواج کودکشان، مرجع قضایی می تواند با این امر مخالفت کند؟
رزمی در موسسه مهر پارسیان بیان می دارد: ماده 1041 قانون مدنی در مورد سن ازدواج اذعان میدارد: «عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح»، در حالی که با آوردن قید «شرط اذن ولی» راه را برای خانواده ها باز گذاشته تا کودکان خود را به ازدواج اجباری وادار کنند.
به هر روی، طرح ممنوعیت ازدواج کودکان در مجلس شورای اسلامی با مخالفت مواجه و رد شد و کودکان در این زمینه از حمایت قانون بر خوردار نشدند.
اما دادستان به عنوان مدعی العموم، در مواردی که ازدواج کودک به صلاح وی نباشد، امکان دخالت در موضوع را داشته و میتواند مانع ازدواج شده و از دادگاه صدور حکم مبنی بر ممانعت از ازدواج کودک را به دلیل عدم مصلحت خواستار شود.
وکیل و مشاور حقوقی ازدواج کودکان در ایران
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل ازدواج کودکان در ایران، معرفی بهترین وکیل خانواده در ایران، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.
شماره تماس مشاور حقوقی ازدواج کودکان
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.
09120067665
گروه وکلای مهر
[/stextbox]
بدون دیدگاه