نمونه دادخواست مطالبه خسارت لغو پرواز

نمونه دادخواست مطالبه خسارت لغو پرواز

نمونه دادخواست مطالبه خسارت لغو پرواز


امروز با ارائه نمونه دادخواست مطالبه لغو پرواز و بحثی پیرامون چگونگی دریافت خسارت لغو پرواز از شرکت های هواپیمایی با شما سخن خواهیم گفت.

شعبه ۲۲۹ دادگاه عمومی حقوقی تهران، یک شرکت هواپیمایی ایرانی معروف را به خاطر لغو پرواز و بلاتکلیف گذاشتن شاکی پرونده (یکی از مسافران) به پرداخت ۲ هزار و ۲۸۰ یورو جریمه نقدی و عذرخواهی رسمی در یکی از جراید کثیرالانتشار محکوم کرد.

? ماجرا از این قرار است که شاکی پرونده در تاریخ ۲۴ دی سال ۹۶ بلیت رفت و برگشت از ارومیه به مقصد استانبول تهیه می‌کند اما در هنگام برگشت، پس از مراجعه به فرودگاه استانبول با پرواز لغو شده مواجه می‌شود و تماس‌های وی با شرکت خوانده به منظور تعیین تکلیف بی‌نتیجه می‌ماند و از آ‌ن‌جا که ارز مکفی به همراه نداشته، نمی‌توانسته از شرکت‌های هواپیمایی آن شهر بلیت برگشت تهیه کند.

در نهایت فردی ایرانی به شاکی پرونده که استاد دانشگاه هم است، مبلغی قرض می‌دهد و شاکی به تبریز عزیمت و از آنجا به منزل خود در ارومیه می‌رسد.

شاکی به لحاظ بحران روحی متحمل شده در ترکیه، تقاضای مطالبه خسارت معنوی و مادی را مطرح می‌کند و نماینده شرکت خوانده در جلسه دادرسی حاضر می‌شود اما دفاع موجهی از خود ارائه نمی‌کند و اعلام می‌دارد که شرکت حاضر است وجه بلیت پرداخت شده را مسترد کند اما در خصوص دلیل لغو پرواز مطالبی که اثبات کند عوامل ناگهانی موجب این امر شده یا حتی تقصیری متوجه شرکت نیست، بیان نمی‌کند.

نکات مهم در تنظیم دادخواست مطالبه خسارت لغو پرواز از شرکت های هوایی

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

برای مطالبه خسارت لغو پرواز از شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی چه مدارکی نیاز داریم؟

بهترین وکیل جهت شکایت ومطالبه خسارت از شرکت های هواپیمایی در ایران کیست؟

کدام دادگاه صلاحین رسیدگی به مطالبه خسار از شرکت های هواپیمایی را به عهده دارد؟

[/stextbox]

 

برای یافتن پاسخ این سوالات با گروه وکلای مهر همراه باشید.

مستندات شعبه 229 حقوقی تهران در محکومیت شرکت هواپیمایی به دلیل لغو پرواز

در حکم شعبه ۲۲۹ دادگاه عمومی حقوقی تهران آمده است:

طبق آیه شریفه «اوفوا بالعقود» اشخاص مکلف هستند به تعهدات خویش پایبند بوده و به آن بها دهند و این اهمیت به مفاد پیمان ضامن بقاء روابط اجتماعی و اعتماد مسلمین به یک‌دیگر است و رعایت حدیث «المسلمون عند شروطهم» بر همگان لازم است تا ضمن رواج راستگویی از برهم خوردن نظم در جامعه، جلوگیری به عمل آید لذا شرکت خوانده مکلف بوده تعهد خود را اجرا کند و از آنجا که بدون هیچ دلیل موجهی از ایفای تعهد سرباز زده، مرتکب تقصیر قراردادی شده است.

در بند دوم استدلال دادگاه مبنی بر وارد بودن خواسته خواهان آمده است:

به موجب حدیث نبوی «لاضرر و لاضرار فی الاسلام»، ضرر رسانیدن به دیگران در دین اسلام نهی شده و ممنوع است و این ضرر عبارت از ضرر به مال، عرض، آبرو، شأن و جایگاه فرد است که به مراتب اهمیت و جایگاه والاتری نسبت به مال دارد کمااینکه در احادیث مختلف حضرات معصومین (ع) مکررا تذکر داده‌اند که عرض و آبروی مومن باید از گزند رفتارهای نابهنجار دیگران در امان بماند.

مطالبه خسارت معنوی ناشی از لغو پرواز

این حکم می‌افزاید: هر چند خسارت معنوی قابل ارزش گذاری مادی نیست

اما این امر به آن معنی نیست که نباید به جبران آن توجه کرد زیرا جبران نشدن خسارت وارده به روح و روان افراد و به طور کلی خسارت معنوی موجب تجری کسانی می شود

که در پی سرکشی و تعدی به حقوق سایرین هستند یا حداقل موجب بی‌مبالاتی و ناچیز انگاشتن شأن، جایگاه و شخصیت اجتماعی دیگران می‌شود

و این موضوع به صراحت در اصل ۲۲ و ۱۷۱ قانون اساسی که میثاق ملی کشور است، در ماده یک قانون مسئولیت مدنی هم قید شده که واردکننده خسارت معنوی مسئول جبران ناشی از عمل خود است و این قابل تقویم نبودن خسارت (عدم امکان کارشناسی) بنا به صراحت مواد یک، دو، سه و پنج همان قانون موجب نخواهد شد که دادگاه میزان خسارت را با توجه به اوضاع و احوال قضیه تعیین نکند و در ماده ۱۴ قانون آئین دادرسی کیفری نیز دادگاه مکلف شده، جبران خسارت معنوی را مدنظر قرار دهد.

چه دفاعی در دادگاه باعث پذیرش خواسته خواهان گردید؟

در بخش دیگر این حکم تاکید شده است: آنچه دادگاه را در پرونده حاضر به پذیرش ادعای خواهان مجاب کرده نه صرفاً نفس خلف وعده شرکت خوانده در لغو شدن پرواز است، بلکه بیشتر بی‌اهمیتی به وضعیت مسافری است که در کشوری دیگر رها کرده و اندیشه‌ای در ذهن خود نمی‌پروراند

که چگونه وی را به وطن خویش بازگرداند. این بی‌توجهی نه تنها به تهیه پرواز جایگزین بلکه حتی به وضعیت تغذیه یا اسکان مسافر نیز است تا جایی که فردی که از جمله اساتید دانشگاهی و نخبگان این میهن است،

برای رفع نیازهای خود و بازگشت به وطن مجبور می‌شود در مقابل هر فردی دست کمک دراز کند و در مقابل بیگانگان ابن السبیل شود و شخصیت اجتماعی خود را در پس نگاه‌های تحقیرآمیز دیگران خرد شده ببیند.

کدام کنوانسیون بین المللی مستند حکم دادگاه قرار گرفت؟

در بخش پایانی این حکم آمده است: این دادگاه توجهاً به موارد فوق‌الاشاره و مفاد کنوانسیون های بیان شده و عرف مسلم بین‌المللی مستنداً به مواد ۲۲۰، ۲۲۵و ۲۲۶ قانون مدنی و ماده ۵۱۵ قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، شرکت خوانده را به پرداخت ۱۴۰ هزار تومان هزینه سفر از تبریز به ارومیه و ۳۸۰ یورو وجه بلیت بازگشت به ایران و به عنوان خسارت معنوی وارده و صرفاً به منظور تشفی خاطر زیان‌دیده، به پرداخت ۵ برابر وجه بلیت اخیرالذکر در حق خواهان محکوم و همچنین شرکت خوانده را به عذرخواهی رسمی در یکی از جراید کثیرالانتشار مکلف می‌کند.

نمونه دادخواست مطالبه خسارت لغو پرواز از شرکت های هواپیمایی

خواهان: نام نام خانوادگى نام پدر شغل سن محل اقامت   خیابان–شهر  پلاك- کدملی – -کوچه –  شماره خواهان

خوانده: شرکت هواپیمایی 2 – شرکت هواپیمایی کشور

مشخصات وکیل یا نماینده قانونى مشخصات وکیل

تعیین خواسته و بهای آن: مطالبه خسارت لغو پرواز از شرکت هواپیمایی

مطالبه مبلغ 500 فرانک مقوم بر …ریال بر اساس ماده هشتم اصلاحی پروتکل گواتمالا بشرح متن بعنوان مطالبه مبلغ مطالبه خسارات مادی ناشی از عدم انجام تعهد  (لغو پرواز بدون اطلاع قبلی) فعلاً و علی الحساب

2زیان معنوی   میلیون ریال با جلب نظر کارشناس رسمی ضمن احتساب کلیه خسارات ناشی از دادرسی از باب تسبیب  مقوم بر قانون وصول در زمان اجرای حکم تأدیه خواهد شد 3 ماده 11  (تفاوت تمبر مالیاتی برابر بند

دلایل و منضمات دادخواست

فتوکپی مصدق بلیط خریداری شده، دلیل سمت، وکالتنامه ملصق به تمبر ثانی دادخواست، جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری.

 ریاست محترم دادگستری شهرستان تهران

با سلام و احترام، به وکالت از ناحیه خواهان مرقوم در صدر دادخواست، خاطر عالی را مستحضر داشته خواسته موکل بدلایل مشروحه آتی الذکر اعتبار قانونی را واجد بوده در یک جمله مستوجب پذیرش می باشد:

به موجب یک  طغری بلیط رفت و برگشت از فرودگاه ……..به مقصد  …..موکل رابطه قراردادی با خواندگان محترم دارد.

موکل پس از مراجعت به فرودگاه جهت عزیمت به مقصد معلوم متوجه می شود پرواز بدون اطلاع قبلی لغو شده و لغو پرواز، سردرگمی و تفویت منافع مالی و روحی و روانی  موکل را موجب گردیده است.

ق.آ.د.ك .سابق و جدید مصوب مضافاً مطابق قوانین عمومات کشوری، ضرر و زیان مشتمل بر ضرر مادی و معنوی می باشد، و بر اساس ماده 9 از جمله ضرر و زیان قابل مطالبه، ضررهایی است که مستلزم کسر حیثیت و بی اعتباری اشخاص و صدمات روحی می باشد که این 1392 ( موضوع تأکیداً در ماده یک قانون مسئولیت مدنی و ماده دوم همان قانون)، مورد توجه مقنن واقع شده است.

قانون اساسی خسارت معنوی را قابل مطالبه دانسته و تناقضی با  شرع و قانون ندارد.

شرح خواسته از زبان وکیل خواهان

و استناداً به ماده هشتم اصلاحی پروتکل گواتمالا مصوب مارس 1971  که ایران با تصویب مجلس شورای ملی و تصویب سنا در 1303/11/10  به آن پیوسته است بنائاً به مراتب و معنونه در فوق:، و مسئولیت تأخیر در حمل و نقل را 13 01/2/31 و هزار و پانصد فرانک ق.آ.د.م .و لحاظ قاعده فقهی و ارزشمند 019 و 010 و 191 (هر چند این خسارت جبران کننده نبوده بلکه صرفاً خشنود کننده است )و مواد رسیدگی و استماع خواسته و در مانحن فیه صدور حکم بشرح ستون خواسته از محضر دادگاه مورد استدعاست.

وکیل مطالبه خسارت از شرکت های هواپیمایی

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

برای دریافت مشاوره کیفری با وکیل پایه یک دادگستری و عضو گروه وکلای مهر، همه روزه از ساعت‌های 19 الی9 و پنجشنبه‌ها15 الی9 با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

021-88663925

021-88663926

021-88663927

021-88663628

021-88799562

021-88795408

021-88796143

09120067665

تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.

09120067669

موسسه حقوقی مهر پارسیان

[/stextbox]

 

5/5 - (5 امتیاز)

2 دیدگاه

  • سلام، خسته نباشید، من از سایت سنپ برای ۵ فوریه یک بلیط با هواپیمایی امارات از تهران به فرانکفورت خریداری کردم. ۱۰ روز قبل از پرواز از سایت سنپ به من اطلاع دادند که پرواز صبح آن روز انجام نیمشه، ۹،۱۰ ساعت بعد، بعد از ظهر آن روز انجام خواهد شد و همکاران سنپ به من خاطرنشان کردند که من این حق دارم پرواز کنسل کنم، این کار را هم انجام دادم. اما حالا سایت سنپ از دادن تمام مبلغ بلیط هواپیما خودداري میکنند و می گویند، به آنها ارتباطی ندارد، من باید از ایر لاین شکایت کنم ! من چه چگونه می توانم مبلغ بلیط هواپیما را از آژانس پس بگیرم؟

    • سلام ما از ایرلاین خریداری نکردید. شرایط کنسل کردم پرواز در زمان خرید بلیط نمایش داده میشه و خرید بلیط و پرداخت مبلغ یعنی اینکه شما شرایط رو پذیرفتین. طبق شرایط قرارداد ایرلاین مربوطه وجه به شما برمیگرده و هر شکایتی رو باید از اداره کل گردشگری و یا بازرسی سازمان هواپیمائی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *