امروز با موضوع طرح هر شهروند یک وکیل با شما هستیم.
«و السابقون السابقون، اولئک المقربون
سبقت گیرندگان، آنان مقربان درگاهند (سوره بقره آیه 11)»
ماجرا از کجا شروع و به کجا ختم شد، وفق اصل 34 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دادخواهی حق هر فرد است و هیچکس را نمیتوان از دادگاهی که به موجب قانون، حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.
براساس اصل 35 قانون اساسی نیز همه میتوانند وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب نداشته باشند باید شرایطی برای این دسته از افراد هم فراهم شود.
در سالهای اخیر خلاف جهت قانون اساسی با رویکردی نچندان منطقی، برخی قصد داشتند وکالت را اجباری نمایند، همانگونه که مستحضرید لفظ اجبار به ذات اثر منفی دارد به علاوه اینکه اجباری شدن وکالت با اصل 34 قانون اساسی در تعارض است که در زمان طرح این مطلب ایراد قانونی و کاملا صحیح به موضوع وارد شد و ماجرا برای همیشه به دست فراموشی سپرده شد.
از آنجا که اجبار به عمل خیر هیچگاه آثار پسندیده اختیار در انجام عمل خیر را ندارد. دست اندرکاران و صاحبنظران علم حقوق با پیشینه فکری به وجود آمده، طرح وکالت اجباری را با طرح هر شهروند یک وکیل هم سنگ دانستند و با نفی اولی که حاکی از اجبار و در تعارض با قانون اساسی بود قسم دوم را هم که حاکی از اختیار و امری صواب بود را نیز نادیده گرفتند.
موسسه حقوقی مهرپارسیان از زمان آغاز به فعالیت تا کنون با ایده اجرای طرح هر شهروند یک وکیل با انگیزه نوع دوستی، تمام سعی خود را بر آن داشته تا هیچ شهروندی از معاضدت و حمایتهای حقوقی وکیل بیبهره نماند و در این راه گامهای بلندی را با اتکا به ذات حق برداشتهایم.
نکات مهم در خصوص طرح هر شهروند یک وکیل
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
اگر توانایی مالی برای پرداختن حقالوکاله و گرفتن وکیل نداریم چه کنیم؟
عزل وکیل چه آثاری دارد؟
استعفای وکیل تحت هر شرایطی پذیرفته میشود؟
[/stextbox]
وکیل تسخیری چه فرقی با سایر وکلا دارد؟
وکیل تسخیری یک وکیل مدافع است برای دفاع از کسانی که از عهده دفاع از خود یا گرفتن وکیل شخصی در امور کیفری و یا حقوقی بر نمیآیند. وکیل تسخیری همچنین میتواند از منافع ملی، حقوق بازداشت شدگان تبعه یک کشور در کشور دیگر و در موارد خاص از حقوق اساسی و منافع یک کشور دفاع کند. اگر شما توانایی مالی درپرداخت حقالوکاله و معرفی وکیل به محاکم ندارید از دو طریق میتوانید وکیل تسخیری یا معاضدتی انتخاب نمایید.
- اثبات عدم توانایی مالی خویش و درخواست از محاکم برای انتخاب وکیل در پرونده
- مراجعه به کانون وکلای دادگستری و اثبات عدم توانایی مالی و درخواست انتخاب وکیل از آن مرکز
آیا عزل وکیل را باید به دادگاه هم اعلام کنیم؟
دقت داشته باشید که اگر عزل وکیل را به دادگاه اعلام ننمایید در محکمه همچنان وکیل معزول در حکم وکیل قانونی شما است و کلیه اقداماتش در حق شما موثر خواهد بود و از این بابت نیز مستحق اجرت عمل نیز وفق تعرفه وکالت یا قرارداد فی مابین خواهد بود.
آیا وکیل میتواند به بهانه عدم پرداخت حقالوکاله از ادامه وکالت در پرونده استعفا دهد؟
پاسخ به این پرسش تحت شرایط و بنا به وضعیت پرونده اشخاص متفاوت است در پروندههای کیفری وکیل با اعلام وکالت در محکمه تکالیف مهمی را عهدهدار میگردد و نمیتواند به بهانه عدم دریافت حقوق مالی خود از دفاع استنکاف نماید. در پروندههای حقوقی نیز وکیل در برخی مقاطع دادرسی به جهت جلوگیری از اطاله دادرسی نمیتواند استعفا دهد.
با توجه به حساسیت پروندهها و جلوگیری از حقوق اشخاص قانونگذار این چاره را اندیشه است که دادخواست تجدیدنظر تحت شرایطی از وکیل مستعفی پذیرفته میشود.
اگر توانایی پرداخت حقالوکاله وکیل نداشتیم چگونه از حقوق خود دفاع کنیم؟
نمیتوان برای تمامی موضوعات حقوقی یک نسخه یکسان تجویز نمود اما به شما این نوید را میدهیم که موضوعات بخش کثیری از پروندههای جاری در دستگاههای قضایی کشور با بهره بردن از مشاوره حقوقی با وکیل مجرب قابل حل است. هم اکنون میتوانید در این راستا از خدمات مشاوره موسسه حقوقی مهرپارسیان بهرهمند گردید.
طرح هر شهروند یک وکیل قابل اجرا است؟
[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]
اگر نیاز به خدمات مشاوره حقوقی دارید جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری در خصوص موضوعات کیفری، حقوقی، ملکی، خانواده، مطالبه مهریه، نفقه، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.
09120067665
گروه وکلای مهر
[/stextbox]
بدون دیدگاه