امروز با موضوع ابعاد کیفری جرایم مالی و مفاسد اقتصادی در ایران همراه شما هستیم.
در دنیای ارتباطات اقتصاد نقش كليدي در زندگي بشر بازي ميكند. به همين دليل مبارزه با مفاسد اقتصادي داراي جايگاه منحصر به فردي است. براي جرايم اقتصادي عناويني چون مفاسد اقتصادي، جرايم يقه سفيدها و اصطلاح جرايم سازمان يافته ( جرايمي كه هدف وغايت آن كسب قدرت مادي است كه با نبوغ فرد به وقوع مي پيوندد و نياز به برنامه ريزي دارند.) و … به كار ميرود.
شواهد زيادي در دهههاي اخير نشان ميدهد، که فساد تاثيرمنفي و نامطلوبي بررشد سرمايهگذاري اقتصادي دارد و باعث هدر رفتن منابع مالي كشور ميشود.
اين امر يكي از معضلات مهم اكثر جوامع محسوب ميگردد كه آثار اقتصادي سياسي و اجتماعي بسيار منفي را به دنبال دارد.
امروزه با توجه به گسترش و سهولت ارتباطات و پيشرفت فن آوري، اين آثار مخرب، محدود و منحصر به يك يا چند كشور نشده بلكه نظم و امنيت جهاني را نيز مختل مينمايد.
دفتر حقوقی و وکالت محمدرضا مهری به عنوان بهترین وکیل جرایم مالی و اقتصادی در ایران، به بررسی جرایم مالی و راهکارهای مبارزه با آن و نکات مهم ابعاد کیفری اینگونه جرایم پرداخته است.
نکات مهم ابعاد کیفری جرایم مالی و مفاسد اقتصادی در ایران
- فساد مالی و اقتصادی چه مصادیقی دارند؟
- آیا اخذ رشوه تحت عنوان جرم فساد مالی قابل پیگیری است؟
- فساد سیاسی چه تفاوتی باغ فساد اداری دارد؟
فساد مالی و اقتصادی شامل چه ابعادی است؟
در تعریفی مختصر فساد يعني سوء استفاده از قدرت، اخذ رشوه، پارتي بازي، اخذ هديه، كلاه برداري، دزدي، اغوا، فعاليت هاي غير قانوني و نقض قانون و اما در تعریفی تعريف گسترده تر از فساد به استفاده از مقام رسمي و دولتي براي بهره برداري شخصي و گروهي كه شامل افعال غير اخلاقي چون اخذ رشوه، پارتي بازي، تضاد منافع، وفاداري، استفاده از نفوذ براي بهره برداري شخصي، دو شغله بودن، سو استفاده از مقررات و قوانين، به عنوان سرمايه اداري اشاره دارد.
فساد سیاسی چه تفاوتی با فساد اداری دارد؟
فساد سياسي رفتار يك مقام رسمي منتخب است از وظايف و اختيارات، حقوق و تعهدات وي منحرف شده باشد وهمچنين سو استفاده از مقام رسمي براي بهره برداري هاي شخصي؛ در حالی که فساد اداري به صورت سو استفاده نهادينه شده شخصي از منافع عمومي توسط كاركنان دولت تعريف شده است.
چه مصادیقی برای مفاسد اقتصادی قابل فرض است؟
1-استفاده غير قانوني از از اختيارات اداري/ دولتي براي نفع شخصي. 2-سوء استفاده از قدرت عمومي براي كسب سود شخصي
3-اقدامات غيرقانوني يا سو استفاده از مقام دولتي 4-زيرپا گذاشتن قوانين و ضوابط براي دستيابي به منافع شخصي
5-پول پرستي و اختلاس مقامات دولتي، سياست مداران و كارمندان دولت در جهان كاپيتاليست
6-سو استفاده از مقام وموقعيت دولتي( عمومي) براي كسب منافع شخصي
7-رشوه خواري يا هر رفتاري ديگر در برخورد با افراد مسئول در بخش دولتي يا بخش خصوصي كه موجب نقض وظايف اين افراد در مشاغل دولتي، مستخدم بخش خصوصي، عامل مستقيم و يا هرگونه رابطه ديگر از اين نوع به قصد كسب امتيازات ناشايست از هر نوع براي خود و ديگران.
8-يك كارمند يا مسئول دولتي هنگامي مرتكب فساد اداري شده است كه در اتخاذ تصميمات اداري تحت تاثير منافع شخصي و يا روابط و لايق خانوادگي و دوستيهاي اجتماعي قرارگرفته باشد.
9-آن گروه از اقدامات كارمندان و مسئولين دولت كه اولاً به منافع عمومي لطمه بزند و ثانياً هدف از انجام آن رساندن فايده به عامل يا به شخص ثالث كه عامل را اجير كرده است، باشد.
10-هنگامي كه براساس عاليترين نظرات و اخلاق سياسي وقت، نيت و شرايط يك اقدام را بررسي كرده و چنين قضاوت ميكنيم كه اين عمل منافع عموم را بخاطر منافع شخصي قربان كرده است، چنين عملي فعل فاسد تلقي ميگردد .
وکیل متخصص جرایم مالی ایران
اگر نیاز به خدمات مشاوره حقوقی و داوری در مباحث جرایم مالی و مفاسد اقتصادی یا سایر موارد دارید جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری در خصوص موضوعات کیفری، حقوقی، ملکی، خانواده، مطالبه مهریه، نفقه، و …مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.
- 021-88795408
- 021-88796143
در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.
- 09120067665
- 09121281014
گروه وکلای مهر
بدون دیدگاه