جعل رایانه‌ای

جعل رایانه‌ای

 

آشنایی با جعل رایانه‌ای

جهت مشاوره درباره جعل رایانه‌ای و جعل سنتی با بهترین وکیل حقوقی در تهران، موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی مهر پارسیان، در تمامی ایام هفته، امکان مشاوره آنلاین غیر حضوری با تخصصی ترین گروه وکلای تهران را برای عزیزان فراهم نموده است.

 

مستندات قانونی جرم جعل رایانه‌ای

علاوه بر کنوانسیون جرایم سایبری بوداپست که کشورهای عضو کنوانسیون را مکلف به جرم انگاری جعل رایانه‌ای و استفاده از داده‌های مجعول نموده است، قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب 9 دیماه 82 در صدر ماده 131 همین قانون، هر گونه تغییر یا حذف اطلاعات، الحاق، تقدیم یا تاخر تاریخ نسبت به تاریخ حقیقی را که به طور غیر مجاز، توسط افراد نظامی در سیستم های رایانه‌ای یا سامانه های مخابراتی، و نرم افزار های مربوطه صورت گیرد به عنوان جعل رایانه‌ای قابل تعقیب و مجازات دانسته است.

در قانون تجارت الکترونیکی نیز، از جعل کامپیوتری سخن رفته است که در ماده 68 این قانون نیز می توانیم مصادیق جرم جعل رایانه‌ای را مشاهده نماییم. قانون جرایم رایانه‌ای ایران نیز، در ماده 6، مصادیق کامل تری از جرم جعل رایانه‌ای را بر شمرده است. ایجاد داده‌های قابل استناد، تغییر در داده‌های قابل استناد، وارد کردن یا ایجاد داده‌های قابل استناد دروغین به داده‌های قبلی، تغییر در داده‌های کارت های حافظه، تغییر علایم قابل پردازش در سامانه های مخابراتی یا نرم افزار های کامپیوتری و یا وارد کردن متقلبانه داده ها به آن‌ها از مصادیق جعل رایانه‌ای می باشد که استفاده کننده از این موارد نیز به عنوان استفاده از داده‌های مجعول، به شرط علم و اطلاع قابل مجازات است.

 

ویژگی های جرم جعل رایانه‌ای

  • جرم جعل رایانه‌ای با ترک فعل محقق نمی‌شود بلکه فقط با ایجاد داده قابل استناد، تغییر و ورود متقلبانه داده ها قابل تحقق است.
  • جعل رایانه‌ای هم به مانند جعل سنتی، می‌تواند از طریق ایجاد داده ابتدایی، دستکاری در داده‌های رایانه‌ای، تغییر داده‌های اصلی، به صورت غیر مجاز و متقلبانه صورت گیرد.
  • جعل رایانه‌ای درباره داده‌های قابل استناد محقق می‌شود. یعنی جعل رایانه‌ای وقتی محقق می‌شود که داده جعلی، قابلیت استناد پذیری داشته باشد. اما لازم نیست که حتما مورد استناد قرار گرفته باشد.

مجازات جرم جعل رایانه‌ای

مجازات جعل رایانه‌ای اشخاص حقیقی: تحمل یک تا پنج سال حبس یا پرداخت دو میلیون تا ده میلیون تومان جزای نقدی و یا تحمل هر دو مجازات، برای اشخاص حقیقی بدون رعایت کیفیت مشدده مجازات جرم جعل رایانه‌ای است.

اما اگر مرتکب جعل رایانه‌ای، از کارکنان دولت و سازمان های دولتی و عمومی باشد، یا از اعضای نیروهای مسلح، و به سبب شغل خود مرتکب جرم جعل رایانه‌ای شده باشد، با تشدید مجازات بر اساس ماده 27 قانون جرایم رایانه‌ای مواجه خواهد شد.

مجازات جعل رایانه‌ای اشخاص حقوقی: مجازات ارتکاب جعل رایانه‌ای توسط اشخاص حقوقی، محکومیت به پرداخت سی تا شصت میلیون تومان برای بار اول و تعطیلی یک تا نه ماهه خواهد بود.

در صورت تکرار جرم توسط شخص حقوقی، علاوه بر پرداخت جزای نقدی مذکور، تعطیلی از یک تا پنج سال در انتظار شخص حقوقی خواهد بود.

 

جرم استفاده از داده‌های جعلی

استفاده از داده‌های جعلی رایانه‌ای در صورت استفاده تعمدی و با علم و اطلاع دارنده از این داده ها، به استناد ماده 7 قانون جرایم رایانه‌ای جرم محسوب می‌شود و بر اساس ماده 6 پیش گفته همین قانون، برای اشخاص حقیقی و حقوقی مجازات جداگانه تعیین می‌شود. بنا براین همانند جرم جعل سنتی، و استفاده از سند مجعول، جعل رایانه‌ای و استفاده از داده مجعول رایانه‌ای دو جرم مستقل که به صورت جداگانه قابل مجازات هستند.

 

بهترین وکیل حقوقی تهران

تشخیص جرم ارتکابی و انطباق ان با قانون، توسط بهترین وکیل حقوقی تهران و متخصص در جرایم رایانه‌ای، همکار گروه وکلای مهر، به صورت آنلاین و مشاوره حضوری در تمامی ایام هفته امکان‌پذیر است. در صورتی که متضرر از یکی از جرایم رایانه‌ای شده اید و یا بابت اتهام جرم جعل رایانه‌ای یا سرقت رایانه‌ای به دادسرا یا پلیس فتا احضار شدید، می توانید جهت مشاوره حقوقی حضوری با بهترین وکیل تهران و ایران، با موسسه حقوقی مهر پارسیان تماس حاصل فرمایید. دفتر وکالت محمد رضا مهری در تهران، به عنوان تخصصی ترین دفتر وکالت ایران و تهران، پاسخگوی سوالات حقوقی شماست.

5/5 - (17 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *