یکی از مواردی که ایرانیان خارج از کشور با آن مواجه هستند؛ مبحث انحصار وراثت است. با توجه به اهمیت این موضوعات در اقدامات حقوقی باید به صورت تخصصی عمل نمود و گام به گام از مشاورههای وکلای مجرب استفاده نمود.
انحصار وراثت یکی از امور حسبی محسوب میشود. . اموری که دادگاه بر حسب وظیفه خود و بدون هیچگونه اختلاف و مرافعی به آنها رسیدگی مینماید.
یکی از موارد مورد توجه در امور حسبی، مسئله ارث است که احکام ورثه (افرادی که ارث میبرند) و مورث (ارثگذار) به صورت دقیق در آن اجرا میشود.
در مسئله ارث آنچه که باید مورد توجه باشد. مسئله انحصار وراثت که باید تعریف شده و احکام جاری در آن را بازشناخت.
در موارد بسیاری ایرانیان به دلایل متعددی که مهاجرت میکنند.در امور مربوط به فوت اقوام خود در ایران یا خارج کشور، دچار مشکلاتی میشوند که باید با دسترسی به وکیل درصدد رفع آن برآیند.
از همین رو باید مسائل حقوقی مربوط به ارث را شناخته و به نکات انحصار وراثت پرداخت.
سوالات مهمی که در خصوص انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور، بررسی میشوند:
-
سهمالارث چیست؟
-
انحصار وراثت چیست؟
-
انحصار وراثت شامل چه مواردی میشود؟
-
انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور به چه صورت خواهد بود؟
-
آیا اقدام برای انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور نیازمند حضور وکیل است؟
-
بهترین وکیل متخصص در زمینه انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور کیست؟
سهم الارث:
ابتداییترین قانون سهمالارث، در سوره مبارکه نسا آمده که نحوه تقسیم ارث را بیان داشته است. قانون ایران نیز آن را پذیرفته و مطابق آن عمل مینماید.
قانون ناظر بر تقسیم سهمالارث را قانون مدنی میگویند. به تبعیت آن از فقه شیعه و قرآن کریم نحوه تقسیم الارث، بین ورثه مانند نحوه تقسیم ارث مادر بین ورثه مشخص است.
تمامی اموالی که از فرد فوت شده باقی بماند باید میان ورثه او تقسیم شود.هر یک از ورثه با توجه به ضوابط و قواعدی که در قانون تعریف شده است، مقداری از ماترک را میبرد که به آن سهم الارث میگویند.
البته باید توجه داشت که سهمالارث تقسیم نمیشود؛ مگر آنکه تمامی بدهیهای متوفی پرداخت شده باشد و هزینههایی که قانون لازم دانسته است؛ تصفیه گردیده باشد.
انحصار وراثت:
به تقسیم اموال به جا مانده از متوفی (ماترک) بین وراث قانونی ایشان و براساس وصیتنامهای که متوفی از خود به جا گذاشته، انحصار وراثت گفته میشود.
انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور مانند انحصار وراثت ایرانیان داخل کشور انجام میشود. برای هر دو مورد باید گواهی انحصار وراثت دریافت شود.
در مسیر اقدام برای انحصار وراثت اقداماتی باید صورت گیرد و مدارکی فراهم گردد؛ از جمله:
گواهی فوت:
ورثه باید فوت متوفی را به سازمان ثبت احوال اطلاع دهند. سازمان مربوطه پس از بررسی مدارک و احراز فوت شخص، اقدام به ثبت در سامانه نموده و شناسنامه متوفی را باطل میکند. سپس گواهی فوت متوفی را صادر میکند.
همچنین اگر متوفی خارج از کشور فوت کرده باشد.میتوان گواهی فوت ایشان را از طریق سفارت دریافت کرد یا به رویت سفارت رساند تا ترجمه آن از ایران قابل دریافت باشد.
غیر از افراد نام برده، اعضای خانواده، افراد فامیل که در زمان فوت حضور داشتند، مالک ملکی که متوفی در آن فوت کرده، کارکنان قبرستان، ماموران امداد و انتظامی میتوانند این گواهی را دریافت کنند.
مراجعه به شورای حل اختلاف برای دریافت انحصار ورثه:
دعاوی راجع به ترکه متوفی اگر چه خواسته، دین (بدهی) و یا مربوط به وصایای متوفی باشد.تا زمانی که ترکه تقسیم نشده در دادگاه محلی اقامه میشود که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران، آن محل بوده است.
اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد. رسیدگی به دعاوی یاد شده در صلاحیت دادگاهی است که آخرین محل سکونت متوفی در ایران، در حوزه آن بوده است.
بنابراین ورثه باید به شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفی مراجعه نمایند.به عنوان مثال اگر آخرین محل سکونت متوفی مشهد باشد، طبق قانون یاد شده ورثه باید به دادگاه مشهد مراجعه نمایند.
احراز افرادی که ورثه هستند:
در این مرحله باید اثبات شود که متوفی ورثهی دیگری ندارد.
برای این کار باید وکیل انحصار وراثت به همراه سه نفر از افرادی که همه وراث متوفی را میشناسند به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کند .این سه شخص باید گواهی دهند که متوفی ورثهای غیر از افراد نامبرده ندارد.
تعیین مالیات بر ارث:
برای تکمیل مراحل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور، باید وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور با لیست اموال متوفی به اداره دارایی و مالیات مراجعه کند.
در این مرحله با توجه به طبقات وراث و نوع اموال مالیات بر ارث اموال متوفی مشخص و کسر میشود.
ورثه میتوانند از طرق مختلف به وکیل دادگستری وکالت دهند .تا جهت صدور گواهی حصر وراثت، اقدامات لازم را انجام دهد.
آگاهی از عدم وجود وارث دیگر:
برای انحصار وراثت نامحدود به دستور دادگاه یک آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار چاپ میشود و مشخصات متوفی در آن قید میشود.
در این صورت تا یک ماه اگر شخصی ادعای وراثت کرد مورد برسی قرار میگیرد. در غیر این صورت گواهی انحصار وراثت صادر میشود.
موارد انحصار وراثت:
هنگامی که متوفی از دنیا میرود ممکن است علاوه بر اموال مختلفی مانند؛ خانه، باغ، خودرو، زمین و…، برخی از طلبهایی که داشته است را مطالبه نکرده باشد.
به تعبیری متوفی ممکن است از برخی، طلبکار بوده باشد. طلب او توسط بدهکاران پرداخت نشده و در نهایت طلبکار وفات یافته است.در این حال تمامی طلبهای او به ورثه رسیده و آنها میتوانند برای مطالبه آن اقدام کنند.
انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور:
انحصار وراثت اموال متوفی مطابق قانون ایران شکل خواهد گرفت با توجه به اهمیت موضوع ارث، اتباع ایرانی در خصوص امور مربوط به ارث، تابع قانون ایران خواهند بود.
بنابراین مطابق قانون امور حسبی، باید تمام اتباع ایرانی که در ایران و یا در خارج از ایران هستند را، تابع قوانین و نظام حقوقی ایران دانست.
آیا اقدام برای انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور نیازمند حضور وکیل است؟
بدیهی است که با توجه به قواعد پیچیده و سر در گم کنندهی ارث، در خصوص مسائل مختلف مربوط به ارث، از وکیل متخصص استفاده شود که حصول نتیجه ممکنتر و سهلتر گردد.
با توجه به اینکه ابتدا باید اموال متوفی شناسایی شود و این خود نیازمند نظارت دقیق و تخصصی و از اقدامات کشف اموال است؛ قاعدتا باید با حضور وکیل اقدام نمود.
علاوه بر موارد فوق، دوری و عدم دسترسی ایرانیان خارج نشین و عدم آشنایی آنان به قواعد پر پیچ و خم در امور حسبی از جمله ارث، نیازمند تخصص، تعهد و تجربه کافی است.
در غیر این صورت، هرگونه اقدام خودسرانه و عدم آشنایی با ضوابط حقوقی درخصوص ارث، میتواند حق مسلم و قطعی را به عرصهی نابودی بکشاند؛ پس بی شک در این موارد از وکیل متخصص استفاده کنید.
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”انحصار وراثت چیست؟” answer-0=”هنگامی که ورثه برای مطالبه ی سهم الارث اقدام مینمایند، پس از انجام برخی نکات ضرروری میتوانند سهم خود را مشخص شده مطالبه نمایند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”انحصار وراثت شامل چه مواردی میشود؟” answer-1=”با توجه به توضیحات تفصلی ، در متن مقاله توضیحات لازم ذکر گردیده است.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلام وقتتون بخیر، پدر شوهر من در ترکیه فوت کرده و من آدرسی ازش ندارم، الان میخوام مهریه ام رو از ارثی که از ایشون به همسر سابقم میرسه مطالبه کنم، چون 2 سالی هست ازشون بیخبرم و متارکه کردیم ولی من مهریه ام رو نبخشیدم الان از کجا باید اقدام کنم؟
لام جناب وکیل روز بخیر
من ساکن دوبلین هستم و پدرم در ایران فوت شدن ما دو بچه هستیم که هردو در خارج از ایران هستیم و ایشون در اسایشگاه بودن من میخواستم بدونم ایا ماهم باید انحصار وراثت انجام بدیم؟
سلام وقت شما بخیر
انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور مانند انحصار وراثت ایرانیان داخل کشور انجام میشود.
سلام وقت شما بخیر، پدر بزرگ من 5 سال پیش در تهران فوت شده، ما ساکن فلوریدا هستیم، حالا میخوایم که اموال به جا مونده از پدربزرگمون رو بفروشیم . اینجا رفتم دادگاه ایالتی گفتن ما کاری نمیتونیم براتون بکنیم. من چی کار باید بکنم؟
سلام وقت شما بخیر
شما میتوانید از طریق اعطای وکالت به اشخاصی در ایران این موضوع را پیگیری نموده و دادخواست صدور گواهی حصر وراثت را تقدیم محاکم نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکل با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.
سلام خسته نباشید من میخواستم بدونم اگر فردی در خارج از کشور فوت بشه چه طور باید براشون گواهی فوت گرفته بشه؟
سلام وقت شما بخیر
اگر متوفی خارج از کشور فوت کرده باشد میتوان گواهی فوت ایشان را از طریق سفارت دریافت کرد یا به رویت سفارت رساند تا ترجمه آن از ایران قابل دریافت باشد.