تعهدات ارزی وارد کنندگان

رفع تعهدات ارزی وارد کنندگان

رفع تعهدات ارزی وارد کنندگان


با توجه به محدودیت‌های ارزی کشور و رفع تعهدات ارزی وارد کنندگان ،حیاتی بودن ارز در مسائل اقتصادی و بی­ن‌المللی، صادرکنندگان با توجه به فرایند صادرات خود، باید ارز وارد کشور کنند.

قابل توجه است که صادرکنندگان باید درصد مشخصی از ارز حاصل شده به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند. در برابر این فعالیت از معافیت‌های مالیاتی برخوردار گردند.

در غیر این صورت، تعهد ارزی بر عهده­ صادرکنندگان به وجود می‌­آید که باید رفع شود. اگر برای رفع چنین تعهدی اقدامات لازم را انجام ندهند، دیگر معاف از مالیات نبوده و باید مالیات بپردازند.

همچنین واردکنندگان کالا و خدمات که برای کسب سود بیشتر از ارز دولتی استفاده می­‌کنند.باید ظرف مدت مشخصی کالا و خدمات وارد شده را از گمرک ترخیص نمایند. در غیر این صورت متعهد به بازفروش ارزهای دریافتی به بانک خواهند بود.

بنابراین تعهدات ارزی را باید هم در خصوص صادرکنندگان و هم درخصوص واردکنندگان مورد بررسی قرار داد.

سوالات مهم رفع تعهدات ارزی وارد کنندگان:

  1. تعهدات ارزی چیست؟

  2. منظور از رفع تعهدات ارزی چیست؟

  3. راه­‌های رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان چیست؟

  4. راه­‌های رفع تعهدات ارزی واردکنندگان چیست؟

  5. مجازات‌های عدم رفع تعهدات ارزی چیست؟

تعهدات ارزی:

تعهدات ارزی دامنه­ وسیعی دارند . هر زمان موضوع تعهدی، ارز یا همان پول خارجی مانند دلار و یورو باشد، تعهد ارزی شناخته می­‌شود.

اما این تعریف از تعهدات ارزی، تعریفی عام و کلی به حساب می‌آید.آنچه که امروزه از تعهدات ارزی، در معنای خاص، صحبت به میان می‌­آید. متفاوت است.
مهم‌ترین فعالیت­‌های اقتصادی، در عرصه­‌های بین‌المللی صورت می­‌گیرد.آنچه که برای فعالیت‌­های اقتصادی در عرصه­‌های بین ­المللی، بسیار مهم و قابل توجه است، ارز می­‌باشد.

کشور ما با توجه به محدودیت ­ارزی که در پیش رو دارد، باید اهمیت ویژه‌­ای برای مسئله­ ارز قائل شود که بتواند از آن طریق به فعالیت­‌های اقتصادی خود در عرصه ­بین‌­المللی و جهانی ادامه دهد و کسب منفعت کند.

تعریف تعهد ارزی:

از این‌رو قانونگذار با در نظر داشتن نکات مهمی، اقدام به طرح تعهد ارزی کرده است.به این معنی که صادرکنندگان متعهد هستند نسبت به وارد کردن ارز به داخل کشور و اختصاص قسمت مشخصی از آن به چرخه­ اقتصادی، اقدام کنند.

همچنین واردکنندگان نیز متعهد هستند که ظرف مدت زمانی مشخصی کالا و خدمات وارداتی که به آن ارز دولتی اختصاص یافته است، را از گمرک ترخیص و وارد کشور کنند.

در غیر این صورت، متعهد ارزی شناخته شده که برحسب صادرکننده و یا واردکننده شناخته شدن، موظف به پرداخت مالیات و یا فروش ارز به بانک­‌ها می‌­شوند.
شما می‌­توانید در خصوص تعهدات ارزی و رفع تعهدات ارزی، از مشاوره­ وکلای مجرب و متخصص موسسه حقوقی و بین‌المللی مهر پارسیان بهره‌­مند شوید.

رفع تعهدات ارزی:

بهترین وکیل دادسرای ویژه جرایم اقتصادی تهران توضیح می‌دهد:
در مسیر موضوع صادرات و واردات، صادرکنندگان معاف از مالیات می‌­شوند . واردکنندگان از ارزی که دولت به آن­ها برای وارد کردن کالا و خدمات اختصاص داده است بهره‌­مند می­‌شوند.

در قبال چنین سود و کسب منفعتی، صادر کنندگان موظف می­ شوند میزان مشخصی از ارز را وارد چرخه­ اقتصادی کنند . واردکنندگان نیز وظیفه دارند. .کالا و خدمات موردنظر را در مدت زمان مشخصی وارد کشور سازند.

هنگامی که صادرکنندگان و واردکنندگان دچار تعهد ارزی می­‌شوند. مزایای قانونی که برای آن­ها درنظر گرفته است بهره­‌مند نمی­‌شود. مگر آنکه درصدد رفع تعهد ارزی اقداماتی که قانون مشخص کرده است را انجام دهند.

اگر صادرکنندگان و یا واردکنندگان نسبت به رفع تعهدات ارزی طبق قانون اقدام نمایند. مجدد می‌­توانند از مزایای قانونی برخوردار گردند.
با این حال راه‌­های رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان را به صورت مجزا و تفکیک شده مورد بررسی قرار می­‌دهیم.

راه­‌های رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان:

صادرکنندگان برای آن که بتوانند از مزیت­ قانونی، یعنی معافیت از پرداخت مالیات، بهره‌­مند شوند، باید اقدام به رفع تعهدات ارزی خویش بنمایند.

برای رفع تعهدات ارزی روش­‌های متفاوتی وجود دارد:

  • فروش ارز حاصل از صادرات، در قالب حواله در سامانه نیما
  • انتقال ارز حاصل از صادرات به صرافی‌­های مجاز و بانک­‌ها، به صورت اسکناس
  • اقدام به انجام واردات در مقابل صادرات‌های انجام گرفته
  • انتقال ارز حاصل از صادرات به شخص دیگر
  • بازپرداخت دیون (بدهی) تسهیلات ارزی که از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری، فاینانس (تأمین مالی)، حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی، قرض گرفته شده است.

صادرکنندگان می‌­توانند پس از پرداخت مالیات مقرر شده که به عهده­­ی آنان قرار گرفته است، اقدام به رفع تعهدات ارزی خود نمایند؛ پس از انجام رفع تعهدات ارزی، می­توانند مالیات­های پرداخت شده را پس بگیرند.

از متداول‌ترین روش‌­ها جهت رفع تعهدات ارزی، اقدام از طریق سامانه نیما بوده که به صورت غیرحضوری و آنلاین، صادرکنندگان می‌­توانند رفع تعهدات ارزی خود را انجام دهند.

راه­ های رفع تعهدات ارزی واردکنندگان:

گفته شد که واردکنندگان می­‌توانند از ارز­های دولتی که توسط بانک مرکزی نسبت به امر واردات اختصاص پیدا می­‌کند، منفعت کسب کنند.

در قبال این سود، واردکنندگان باید کالا و خدمات وارداتی را در مدت مشخصی وارد به کشور نمایند؛ در غیر این صورت ملزم به بازفروش ارزهای دریافتی به بانک‌ها خواهند بود.

هنگامی که تعهد ارزی بر عهده­ی واردکنندگان وارد می­‌گردد، روش­‌های مختلفی پیش بینی شده است که به کمک آن­ها، واردکننده بتواند اقدام به رفع تعهدات ارزی بنماید و مجدد از مزایای مقرر شده، استفاده نماید.

تعهد ارزی، نوعی تعهد مثبت و یا انجام کار است و هنگامی ادعای واردکننده مورد پذیرش واقع می­‌شود که واردکننده ادعای خود، مبنی بر وارد کردن کالا و خدمات اثبات نماید؛ در غیر این صورت، همچنان متعهد ارزی شناخته می­‌شود.

مواردی که ممکن است واردکننده به عنوان متعهد ارزی شناخته شود عبارت است از:

الف. تعهد ارزی ناشی از عدم ورود کالا

واردکنندگان باید در برابر ارز­های دریافتی خود اقدام به ورود کالا به اوصاف مقرر شده بنماید؛ بهترین سندی که می‌­تواند اثبات کننده کالا با اوصاف مقرر شده باشد، پروانه سبز گمرکی است.
سندی که گمرک، پس از بررسی و رعایت تشریفات نسبت به کالا و خدمات وارد شده تنظیم می­‌کند، پروانه سبز گمرکی می‌گویند.

در واقع این سند بیان می­‌کند که کالا با چه اوصافی، پس از رعایت تمام قوانین و پرداخت تمام عوارض و هزنیه‌های لازم وارد کشور گردیده و متعهد تعهد خود را به انجام رسانیده است.

در صورتی که پروانه سبز گمرکی ارائه نگردد هر چند به طور قطعی نمی­‌توان شخص واردکننده را مسئول و متعهد ارزی معرفی کرد ولی می‌­تواند کاشف از تعهد ارزی واردکننده باشد.

ب. تعهد ارزی ناشی از کمیت کالای وارده

هنگامی که کالای وارداتی از میزان مقرر شده کمتر باشد.
این کسری کالای وارداتی ممکن است موجب تعهد ارزی واردکننده قلمداد شود.

تعهد ارزی ناشی از کیفیت کالای وارده

هنگامی که کالای وارداتی مورد نظر بیش از آنچه که می­‌ارزد؛ اعلام شده باشد که گمرک کیفیت کالا را مورد بررسی قرار داده و مراتب را به به بانک مرکزی اعلام می­‌کند.

اگر کالای وارد شده با مشخصات کالای مورد واردات که واردکننده اعلام داشته است؛ مطابقت نداشته باشد دفتر ارزش تعیین گمرک گواهی گران­نمایی صادر می­‌نماید.

واردکننده برای رفع تعهد ارزی باید انجام تعهد خود، یعنی ورود کالا با کمیت و کیفیت اعلام شده را اثبات نماید.

راه‌­های رفع تعهد ارزی برای واردکننده عبارتند از:

الف. ارائه برگه سبز گمرکی

برگه سبز گمرکی اعلام می‌­کند که کالا پس از رعایت تشریفات گمرکی و پرداخت عوارض و هزینه‌ها، از گمرک ترخیص شده و وارد کشور گردیده است.

ب: ارائه قبض‌­های گمرکی

پس از طی شدن مراحل قانونی از ورود کالا به گمرک و ترخیص آن از گمرک، ممکن است برگه سبز گمرکی صادر نداشه باشد؛ که در این حالت واردکننده می‌­تواند با استناد به قبض­‌های گمرکی، تعهد خود مبنی بر ورود کالا به کشور را اثبات نماید.

پ: ارائه برگ عمل­کرد مالیاتی

هنگامی که مالیات مربوط به واردات پرداخت شود.اسنادی که گواه بر ورود کالا به کشور و پرداخت مالیات­‌های آن باشد. در وزارت دارایی ثبت می‌­گردد. این اسناد می­‌تواند در جهت رفع تعهد ارزی واردکننده مؤثر واقع گردد.

در راستای اقدام برای رفع تعهدات ارزی می­‌توانید از مشاوره ‌های وکلای متخصص ما در زمینه تعهدات ارزی استفاده نمایید.

مجازات‌های عدم رفع تعهدات ارزی:

در صورتی که تعهدات ارزی رفع نشوند . صادرکنندگان و واردکنندگان درصدد رفع تعهدات ارزی خود اقدامات لازم را انجام ندهند.

علاوه بر آنکه از مزایای قانونی مانند معافیت از پرداخت مالیات و استفاده از ارزهای دولتی دیگر بهره‌­مند نمی­‌شوند.برخی مجازات‌­ها را متحمل می‌­شوند.

یکی از مجازات‌های مقرر شده این است.دیگر نمی‌­توانند از مسیر سبز استفاده کنند.

لذا کالاهایی که توسط این افراد اظهار می‌شود. در مسیر قرمز اظهارنامه قرار و به صورت فیزیکی کنترل‌های لازم به عمل آمده و مورد ارزیابی کامل قرار می‌گیرد.

ویژگی‌های وکیل تخصصی جرایم اقتصادی

  • آشنایی با قوانین پولی و بانکی.
  • مطالعه دقیق مجموعه قوانین جرم انگاری در حوزه جرایم مالی و ارزی.
  • داشتن روزمه قوی در پرونده های جرایم اقتصادی.
_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

 

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”تعهدات ارزی چیست؟” answer-0=”صادرکنندگان و واردکنندگان کالا و خدمات در برابر مزایای دریافتی از طرف دولت، موظف­اند نسبت به ورود ارز به چرخه اقتصادی و کالا به کشور اقدامات لازم را انجام دهند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”منظور از رفع تعهدات ارزی چیست؟” answer-1=”اگر واردکنندگان و صادرکنندگان در برابر مزایایی که دریافت کرده­اند، متعهد ارزی شناخته شوند؛ باید در جهت رفع این تعهدات ارزی اقدام کنند.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

5/5 - (19 امتیاز)

7 دیدگاه

  • سلام وقتتون بخیر، میخواستم بدونم که آیا روش های مختلفی برای رفع تعهدات ارزی وجود دارد؟

    • سلام وقت شما بخیر
      بله، فروش ارز حاصل از صادرات در قالب حواله در سامانه نیما و انجام واردات در مقابل صادرات صورت گرفته از جمله روش‌های رفع تعهدات ارزی می‌باشد. می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکیل متخصص در امور بانکی به ویژه رفع تعهدات ارزی با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.

  • سلام و عرض ادب
    من میخواستم بدونم اگر در موضوع تعهد ارزی من برگه سبز ارائه بدم این مورد کارگشا هست؟

    • سلام وقت شما بخیر
      بله، برگه سبز گمرکی اعلام می‌کند که کالا پس از رعایت تشریفات گمرکی و پرداخت عوارض و هزینه‌ها، از گمرک ترخیص شده و وارد کشور گردیده است.

  • سلام وقتتون بخیر، میخواستم بدونم مهلت بانک برای ارائه اسناد و ترخیص کالا بعد از ۶ ماه از تاریخ حواله قابل تمدید هست و اگر هست تا چه مقدار؟

    • سلام وقت شما بخیر
      بله، در خصوص ارائه اسناد حمل در صورت تولیدی بودن و همکاری بانک عامل قابل تمدید خواهد بود ولی در غیر این صورت معمولا بانک‏‌ها همکاری نمی‌کنند، ولی بهتر است با یک وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *