با موضوع دادخواست حقوقی خیانت در امانت با شما هستیم.
خیلی راحت پیش از شروع بحث به شما می گوییم چیزی به عنوان دادخواست خیانت در امانت وجود خارجی ندارد، بلکه آنچه صحیح است شکواییه خیانت در امانت است.
پس بدون شک چیزی به عنوان دادخواست حقوقی خیانت در امانت وجود ندارد.
اما در صورت اثبات خیانت در امانت برای استرداد (پس دادن) اموال برده شده باید دادخواست حقوقی خیانت در امانت را تقدیم دادگاه نماییم.
برای درک بهتر این موضوع با ما در این مقاله همراه باشید.
شکایت کیفری برای اعمالی است که در آن جرم انجام شده و مجازات تعیین شده باشد.
تعریف جرم خیانت در امانت
شکایت کیفری ابتدا در دادسرا مطرح می شود و بعد از تحقیقات در کلانتری (یا آگاهی) و دادسرا به دادگاه کیفری فرستاده می شود. شخصی که شکایت کیفری طرح می کند شاکی و طرف مقابل او مشتکیعنه (متهم) نامیده می شود.
اما در هر موضوع دعوی کیفری امکان مطالبه خسارات و ضرر و زیان که از جرم به وجود میآید، وجود دارد، دعوای حقوقی مجازاتی ندارد و طرف دعوی به دادن حق یا انجام تکلیفی ملزم خواهد شد.
فرق وکیل پایه یک و دو
دعوای حقوقی مستقیماً در دادگاه حقوقی مطرح می شود و شخصی که دعوا طرح می کند خواهان و طرف مقابل او خوانده نامیده می شود. متن خواسته باید در برگه مخصوصی که دادخواست نام دارد نوشته شود.
پس بدون شک چیزی به عنوان دادخواست حقوقی خیانت در امانت وجود ندارد.
اگر به دنبال تنظیم دادخواست حقوقی خیانت در امانت که نه ولی اگر به دنبال تنظیم شکواییه خیانت در امانت هستید ما به شما محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری با سابقه قضاوت را معرفی مینماییم.
جهت رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و یا تلفنی با خطوط تلفن ثابت و یا همراه موسسه تماس حاصل نمایید و درخواست رزرو وقت مشاوره با دکتر محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری جهت دادخواست حقوقی خیانت در امانت را ثبت نمایید.
نکات دادخواست حقوقی خیانت در امانت
- برای ثبت دادخواست حقوقی خیانت در امانت چه باید کرد؟
- شکواییه خیانت در امانت چیست و به کدام مرجع تقدیم می شود؟
- بهترین وکیل خیانت در امانت در تهران کیست؟
- تفاوت دادخواست و شکواییه در چیست؟
تفاوت دعوی حقوقی و کیفری
دعاوی در یک دسته بندی کلی به دو نوع حقوقی و کیفری تقسیم میشوند. دعاوی حقوقی شامل مطالبه (دریافت) خسارت، الزام به تنظیم سند رسمی املاک، مطالبه اجارهبها و اجرتالمثل (اجرتی که در صورت عدم قرارداد باید پرداخت گردد) املاک میشود.
لیکن دعاوی کیفری مانند خیانت در امانت، کلاهبرداری، جعل، قتل، ضرب و شتم و تخریب اموال دارای وصف مجرمانه هستند.
البته در پارهای اوقات بعضی از خواستهها ماهیتی دوگانه دارند بدین صورت که هم میتوانند موضوع دعوی کیفری قرار بگیرند و هم حقوقی مانند ترک انفاق (نپرداختن نفقه یا همان خرج و مخارج زن) و چک بیمحل (چکی که حساب مربوط به آن دارای وجه یا اعتبار نمیباشد) از جمله مهمترین این موارد هستند.
یکی از مسایلی که باید مراجعین به دادگستری به آن توجه کنند، تفکیک این دو عنوان است که روند دادرسی را کوتاهتر میکند. پس بدون شک چیزی به عنوان دادخواست حقوقی خیانت در امانت وجود ندارد.
تفاوت کلاهبرداری و خیانت در امانت
دعوای کیفری مربوط به عملی است که برای مرتکب آن، دادگاه مجازات تعیین میکند، ولی برای دعوای حقوقی دادگاه مجازاتی در نظر نمیگیرد و فقط مرتکب عمل را به دادن حقوق قانونی دیگران یا انجام تکالیفش ملزم میسازد.
شکایت کیفری مثل خیانت در امانت را در هرکاغذی میتوان تنظیم و به مرجع قضایی برد، ولی دعوای حقوقی حتما باید در کاغذ مخصوصی به نام دادخواست نوشته شود، وگرنه مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
چنانکه اشاره شد، در شکایت کیفری باید ابتداء به مرجعی بنام دادسرا مراجعه کرد و بعد از انجام تحقیقات در کلانتری و دادسرا، جهت رسیدگی به دادگاه فرستاده میشود. ولی دادخواست حقوقی باید به صورت مستقیم به دادگاه تقدیم شود. پس بدون شک چیزی به عنوان دادخواست حقوقی خیانت در امانت وجود ندارد.
فرق شکواییه و دادخواست در عمل
شکایتهای کیفری را بدون استفاده از وکیل هم میتوان در دادگستری مطرح کرد، لیکن بیشتر شکایتهای حقوقی به جهت پیچیدگی و فنی بودن شایسته است که توسط وکیل دادگستری مطرح شود.
فرق شکواییه و دادخواست از حیث هزینه
برای مطرح کردن شکایت کیفری (از هر نوعی که باشد) فقط یک تمبر چند ده هزار تومانی لازم است که در دادگستری بر روی آن زده شود، ولی برای طرح دعوی حقوقی، باید در مرحله بدوی (نخستین) بیش از ٢۰۰ میلیون ریال، سه و نیم درصد از ارزش خواسته تمبر باطل کرد.
اما در دعاوی مالی غیرمنقول (اموالی که نتوان آنها را جابجا نمود مثل خانه و زمین) و خلع ید (تخلیه) از اموال غیرمنقول، هزینه دادرسی مطابق ارزش معاملات املاک در هر منطقه توسط دفتر دادگاه تقویم و بر اساس هزینه دادرسی تعیین میگردد و سپس ابطال تمبر صورت میگیرد.
فرق شکواییه و دادخواست در پس گرفتن دعوی
پرونده بسیاری از شکایتهای کیفری حتی با پس گرفتن شکایت از طرف شاکی به لحاظ اینکه واجد جنبه عمومی هستند و صرفاً جنبه خصوصی ندارند، مختومه نمیشوند مثل شکایت راجع به جرم رشوه، قتل، زنا (رابطه جنسی) و…، اما دعاوی حقوقی با پس گرفتن دعوی از طرف خواهان، خاتمه مییابند.
نام اصحاب دعوی در شکایت و دادخواست
در شکایات کیفری، به شکایت کننده شاکی و به طرف او متشاکی یا مشتکی عنه و یا متهم گفته میشود و به موضوع پرونده نیز اتهام میگویند. اما در شکایتهای حقوقی، به شکایت کننده خواهان، به طرف او خوانده گفته میشود و به موضوع پرونده هم خواسته میگویند.
نحوه دعوت اصحاب دعوی به دادگاه
برای دعوت کردن طرف شکایت کیفری (متهم) به دادگاه برگهای بنام احضاریه برای او فرستاده میشود و در صورت عدم حضور جلب خواهد شد، ولی برای دعوت کردن طرف دعوی حقوقی (خوانده) از ورقهای بنام اخطاریه استفاده میشود.
دادخواست حقوقی خیانت در امانت
تفاوت عدم توجه به ابلاغ در دعوی کیفری و حقوقی
در شکایت کیفری، اگر متهم (مشتکی عنه) به احضاریه توجه نکند و در وقت تعیین شده خود را به مرجع قضایی معرفی نکند، وی را جلب و به اجبار به دادگستری دلالت میکنند، ولی در دعاوی حقوقی اگر خوانده به موقع حاضر نشود، منتظر او نمیمانندو به پرونده رسیدگی میشود و ممکن است حق را به خواهان بدهند.
وکیل خیانت در امانت منطقه سه تهران
نحوه ارائه دلایل در دعاوی کیفری و حقوقی
در شکایات کیفری با درج دلایل و مستندات در قالب لایحه میشود به حکم دادگاه اعتراض کرد و خواستار ارسال پرونده به دادگاه تجدیدنظر شد، ولی در دعواهای حقوقی، باید به وسیله دادخواست مراتب تجدید نظرخواهی اعلام شود.
سلام کافرما از من سه تا سفته گرفته ، رسید هم بهم داد ولی رسید تاریخ نداره بعد اینکه حالا یکیشو داده دست پسرش برده پسرش سفته منو دادگاه توش هم دستکاری کرد سفته یک میلیونی را کرده هفت میلیون رفتم پیش عریضه نویس همون دادگاه گفت باید دادخواست حقوقی خیانت در امانت بدی، خواستم منو راهنمایی کنید چیکار باید بکنم.
سلام متاسفانه شما توسط عریضه نویس محترم اشتباه راهنمایی شده اید برای این امور حتما با وکیل پایه یک دادگستری مشاوره دریافت نمایید. ، ما چیزی به عنوان دادخواست حقوقی خیانت در امانت نداریم، برای اینکار باید علیه کارفرما خود شکایت خیانت در امانت انجام بدهید و از دادگاه درخواست ارجاع به کارشناسی خط برای موضوع جعل بنمایید ، یعنی در اصل شما دو موضوع کیفری برای شکایت دارید جعل و خیانت در امانت .ثبت شکواییه از طریقه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی صورت می گیرد
سلام خدمت وکلای عزیز. من 300 گرم طلا به شخصی امانت دادم. حالا که طلامو پس میخوام بهم میگه چیزی به من ندادی و کلا منکر میشه. شاهد هم دارم که وقتی داشتم طلا رو بهش میدادم دید. به نظرتون چی کار میتونم بکنم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام. در صورت داشتن شاهد میتوانید این امر را اثبات کنید که باید دعوایی مبنی بر خیانت در امانت علیه آن شخص مطرح نمایید. جهت دریافت اطلاعات دقیقتر با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
09120067662
سلام من همیشه مطالب خوب سایتتون را دنبال میکنم خیلی ممنونم که با قرار دادن توضیحات صوتی اون هم به صورت مختصر کمک کردین تا مطالب حقوقی پیچیده برای ما ساده سازی بشه .
ممنونم برای فایل صوتی خیلی مفید بود. من سوالات بیشتری دارم حتما زنگ میزنم برای مشاوره وقت میگیرم
سلام وقت بخیر دادخواست استرداد مال در خیانت در امانت دادم،حالا که متهم رو پیدا کردم دستور جلب نمیدن میگن اگه لوازم تو خونش باشه بگیرید و گرنه متهم آزاد میشه،آیا متن دادخواست باید عوض بشه ممنون
سلام وقت به خیر
از مفاد دادخواست حقوقی بابت استرداد مال امانی در اهام خیانت در امانت که شما به دادگاه ارائه دادید اطلاعی نداریم.
در صورت نیاز به مشاوره با وکیل تخصصی پرونده خیانت در امانت با مهر پارسیان تماس بگیرید.
با سلام.
خواهشمندم منو راهنمایی بفرمایید متاسفانه وکیل پرونده ام اصلا در خصوص پرونده اطلاعاتی نداره و جواب هیچ کدام سوالهام رو نمیده، و تمام دفاعیات و ماده ۷ قانون محازات اسلامی و…. را خودم در لایحه دفاعیه نوشته بودم. موضوع از این قراره که
سه سال قبل جرم خیانت در امانت در ترکیه ارتکاب یافته ( شاکی و مشتکه عنه هر دو تبعه ایران هستند)
و شاکی هم در ایران و هم در کشور محل وقوع جرم شکایت کرده است ، و شکایت ترکیه هنوز منجر به رای قطعی نشده است ولی دادگاه تجدیدنظر ایران بدلیل ماده ۷ ق.م.ا قرار موقوفی تعقیب صادر کرده باشد.
۱) آیا در صورت برگشت مجرم به ایران قبل از اعمال مجازات در آن کشور، میتوان با وجود قرارموقوفی تعقیب، مجددا از مجرم شکایت کرد یا پرونده با قرار موقوفی تعقیب دیگر مختومه شده است؟
۲) آیا از مجرم بعد از برگشتش به ایران میتوان برای استرداد مال, دعوای حقوقی مطرح کرد ؟ یا چون دعوای کیفری بدلیل قاعده منع مجازات مضاعف منتفی است، دعوای حقوقی هم منتفی خواهد بود؟
باتشکر فراوان
سلام وقت به خیر
برای پاسخگویی به سوالات متعدد شما امکانی در اینجا فراهم نیست.
بدون اطلاع از محتویات پرونده هم امکان راهنمائی صحیح وجود نداره.
در صورت نیاز به مشاوره تخصصی با وکیل با شماره زیر تماس بگیرید.
09120067665