با بررسی موضوع پشیمان شدن از معامله ملک همراهتان هستیم.
از جمله موضوعاتی که در معاملات ملکی مانند اجارهنامه، قولنامه و مبایعهنامه مطرح است، پشیمان شدن از معامله ملک میباشد که طرفین قرارداد میتوانند از آن استفاده نمایند.
اینکه اشخاص در معاملههای خود چگونه میخواهند از شرط پشیمان شدن از معامله استفاده کنند براساس شرایط متنوعی، متفاوت میباشد و باید طرفین قرارداد در این مورد اطلاعات لازم را داشته باشند.
لازم به توضیح است حق پشیمان شدن از معامله ملک در برخی از موارد نوعی از اختیار فسخ کردن معامله است، به همین علت مدت این شرط از اهمیت ویژهای برخوردار است که باید طرفین به آن دقت بسیاری داشته باشند.
در گروه وکلای حقوقی مهر پارسیان، تیم پژوهشی به بررسی موضوع پشیمان شدن از معامله ملک پرداخته و همچنین آماده ارائه خدمات در این زمینه به شما مخاطبان میباشد.
سوالات مهم در بررسی موضوع پشیمان شدن از معامله ملک
- شرط پشیمان شدن در معامله ملک چیست و چه شرایطی دارد؟
- نحوه اعمال شرط پشیمان شدن در معامله ملک چگونه است؟
- نحوه اجرای شرط پشیمان شدن در معامله ملک چگونه است؟
- مستندات قانونی برای پشیمان شدن در قرارداد ملک چه میباشند؟
- بهترین وکیل در زمینه پشیمان شدن از معامله ملک کیست و دارای چه ویژگیهایی میباشد؟
شرط پشیمان شدن در معامله ملک چیست و چه شرایطی دارد؟
شرط پشیمان شدن در معامله به معنی وجود نوعی اختیار فسخ با پرداخت خسارت مقطوع به طرف مقابل قرارداد است.
البته برخی از مردم فکر میکنند که شرط پشیمان شدن در معامله به صورت پیش فرض در کلیه قراردادها است و این تصور را دارند که آنها هر زمان که اراده نمایند میتوانند این شرط را اعمال کنند که این تصورکاملا غلط است.
بنابر قانون، هر آنچه که در قرارداد به صورت مکتوب قید شود، قابلیت اجرا را دارد.
در خصوص شرط پشیمان شدن در معامله هم در صورتی که به طور مکتوب در قرارداد نوشته شود و برای آن مدت تعیین شود، قابل اجرا است و ظرف مهلت مشخص میتوان آن را اعمال کرد.
نکته دیگر در شرط کردن حق پشیمان شدن در معامله این است که باید حتما در قرارداد اینکه ظرف چه مدتی خریدار یا فروشنده میتواند از حق پشیمان شدن در معامله خود استفاده کنند، ذکر گردد.
زیرا در صورتی که مدت، تعیین نشود این شرط باطل خواهد بود.
زیرا این حق، نوعی خیار شرط محسوب میشود و اگر برای خیار شرط، مدت تعیین نشود، خیار باطل است.
حتی میزان ضرر و زیان پرداختی به طرف مقابل هم باید به صورت دقیق، این که چه مبلغی باید پرداخت شود، ذکر گردد.
تعیین ضرر و زیان برای فسخ قرارداد ملکی
مبلغ ضرر و زیان معمولا یا به صورت مبلغی مشخص (مثلا 10میلیون تومان) تعیین میشود، یا به صورت درصدی از ثمن (مبلغ) معامله (مثلا 5 درصد از ارزش کل معامله) تعیین خواهد شد.
اگر مبلغ ضرر و زیان در قرارداد قید نشده باشد، با استفاده از حق پشیمان شدن در معامله تنها میتوان قرارداد را فسخ نمود.
یعنی هیچ یک از طرفین نمیتواند ادعای ضرر و زیان نمایند.
پشیمان شدن در معامله تنها با اعلام آن محقق نمیشود، برای اجرای کامل آن باید پرداخت خسارت (ضرر و زیان) به طرف مقابل قرارداد صورت گیرد.
در این خصوص طرفین معامله میتوانند با یکدیگر توافق کنند که به عنوان مثال اگر تمامی خیارات را در قرارداد مانند خیار غبن (ضرر دیدن) و … را در معامله ساقط کنند، میتوانند بند دیگری در قرارداد مبنی بر شرط پشیمان شدن در معامله و فسخ قرارداد با تعیین مدت و مبلغ پرداختی به عنوان خسارت به طرف مقابل درج کنند.
نحوه اعمال شرط پشیمان شدن در معامله ملک چگونه است؟
در این خصوص و جهت فسخ قرارداد به هر علتی که میتواند استفاده از خیارات مندرج در قرارداد یا اعمال حق پشیمان شدن در معامله و… باشد، تنها صرف اعلام این موضوع به بنگاه املاک کافی نیست و موضوع باید از طریق مراجع قضایی اعلام و پیگیری شود.
پس صرف اعلام به مشاور املاک جهت اعمال حق پشیمان شدن برای فسخ معامله، لازم میباشد اما کافی نیست.
نکته دیگر در خصوص اعمال شرط پشیمان شدن در معامله که باید خریدار و فروشنده به آن توجه کنند این است که بلافاصله بعد از انجام معامله و امضای مبایعهنامه، آنان مکلف به پرداخت حق کمیسیون مشاورین املاک هستند.
پس حتی در صورت اعمال حق پشیمان شدن در معامله باید، کمیسیون املاک پرداخت شود.
در صورتی که یکی از طرفین معامله با استفاده از حق پشیمان شدن در معامله قصد فسخ معامله را نیز داشته باشد، باید کمیسیون قانونی هر دو طرف معامله را علاوه بر مبلغ ضرر و زیان پرداخت کنند.
نکته دیگر در خصوص روش دریافت ضرر و زیان میباشد، دریافت خسارت فسخ معامله برای فروشنده خیلی راحتتر از خریدار میباشد.
در صورتی که خریدار از شرط پشیمان شدن در معامله ملک استفاده نماید، فروشنده میتواند مبلغ ضرر و زیان را از پولی که خریدار در مجلس پرداخته است کسر کند و باقی پول را به خریدار بدهد.
اما در صورتی که فروشنده از شرط پشیمان شدن در معامله ملک استفاده نماید، دریافت ضرر و زیان برای خریدار دشوار است.
از جمله راهکاری که به خریدار توصیه میشود این است که از طریق صحبت کردن و مذاکره اقدام کند.
اگر فروشنده پرداخت خسارت فسخ را قبول نکند در اینجا خریدار میتواند از طریق مراجع قانونی برای دریافت حق خود اقدام نماید.
نحوه اجرای شرط پشیمان شدن در معامله ملک چگونه است؟
اجرای شرط پشیمان شدن در معامله ملک بستگی به شرایطی دارد که عبارت است از:
اطلاع به طرف مقابل برای پشیمان شدن از معامله.
اقدام به موقع در زمان تعیین شده در قرارداد.
اقدام از طریق مراجع قانونی و نه مشاور املاک.
مستند قانونی برای پشیمان شدن در معامله ملک
مطابق شماره نظریه۷/۹۸/۱۷۴۸:
چنانچه شخص «الف» در دفترخانه اسناد رسمی به شخص «ب» وکالتنامه بلاعزل (بدون حق برکناری) در خصوص موضوعات مالی و غیرمالی اعطاء کند:
1. آیا طرح دعوی تایید منفسخ شدن وکالت و ابطال وکالتنامه مزبور از جانب موکل با ادعای انجام مورد وکالت توسط خودش یا فرد دیگری به جز وکیل ممکن است؟
2. آیا امکان ابطال وکالت نامههایی که به صورت بلاعزل (بدون حق برکناری) اعطاء میشود و بعد از مدتی موکل به هر دلیل از اعطای آن پشیمان میشود، وجود دارد؟
ماده ۶۸۳ قانون مدنی
هرگاه متعلق وکالت از بین برود یا موکل عملی را که مورد وکالت است خود انجام دهد یا به طور کلی عملی که منافی با وکالت وکیل باشد به جا آورده مثل اینکه مالی را که برای فروش آن وکالت داده بود خود بفروشد وکالت منفسخ میشود.(از بین میرود)
در این صورت بنابر فرض سؤال که موکل مدعی میباشد موضوع وکالت انجام شده و به تبع آن وکالت وکیل زایل شده است، میتوان از طریق ارسال اظهارنامه، وکیل را از این امر مطلع سازد.
اما در صورت بروز اختلاف میان وکیل و موکل در باب زوال وکالت و یا تاریخ آن، طرح دعوای انفساخ وکالت مطابق ماده فوق از سوی موکل قابل استماع (شنیده شده و رسیدگی) میباشد و در هر صورت تشخیص مصداق بر عهده قاضی رسیدگی کننده است.
تحلیل ماده 190 قانون مدنی
صرف نظر از آنکه پشیمان شدن موکل از اعطای وکالت به شرح مذکور در استعلام نمیتواند از موجبات بطلان عقد وکالت محسوب شود، ولی دعوای اعلام بطلان وکالت و نیز ابطال وکالتنامه رسمی حتی اگر توأم با اسقاط حق عزل وکیل باشد، قابل استماع (شنیده شدن و رسیدگی) است.
بنابراین در فرض ذکر شده مدعی حسب مورد باید ثابت نماید که عقد وکالت فاقد شرایط اساسی صحت معامله موضوع ماده ۱۹۰ قانون مدنی میباشد و یا آن که عقد مذکور متضمن شرط یا قیدی بوده که حسب مورد وجود یا فقدان آن به ارکان اصلی عقد خلل وارد کرده است.
بهترین وکیل پرونده پشیمان شدن از معامله ملک
دریافت مشاوره از وکیل متخصص و مجرب دربارهی موضوع پشیمان شدن از معامله ملک موجب کسب اطلاعات کامل و مستند در این خصوص میشود، همچنین با ارائه راهکارهای قانونی و اصولی پرونده شما در زمینه موضوع پشیمان شدن از معامله ملک با سرعت بالاتری به نتیجه میرسد.
چنانچه به دنبال دریافت مشاوره درباره موضوع پشیمان شدن از معامله ملک هستید، ما موسسه حقوقی مهر پارسیان، با مدیریت وکیل محمدرضا مهری را به شما معرفی میکنیم که دارای وکلای متخصص و باتجربه در زمینه موضوع پشیمان شدن از معامله ملک است.
جهت دریافت نوبت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر درباره موضوع پشیمان شدن از معامله ملک، میتوانید با شماره تماسهای موسسه حقوقی مهر پارسیان نیز، تماس حاصل نمایید.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
با سلام و احترام . مبایعه نامه که 8 سال پیش نوشتیم و نصف ثمن معامله را دریافت نکردیم و در ان حق پشیمانی بدون قید مهلت و زمان گذاشته ایم ایا قابل ابطال و فسخ است یا خیر؟؟
با سلام و وقت بخیر. بله به موجب ماده 401 قانون مدنی هم قرارداد مبایعه نامه و هم شرط مندرج در آن باطل است. جهت اعمال حق فسخ تعیین مدت لازم میباشد. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره های موسسه تماس گرفته و با وکیل مربوطه مشاوره شوید.
سلام وقت بخیر ما یک ملکی رو در نارمک تهران معامله کردیم ولی الان پیشمون هستم از این معامله مادرم قلبا راضی به فروش منزل نیست ما هیچ حق ضرر و زیانی تو معامله برای فسخ شرط نکردیم آیا من باید درصورت فسخ خسارت بدم ؟
عرض سلام و احترام خدمت شما
با توجه به اینکه از مفاد قرارداد شما اطلاعی نداریم امکان اظهار نظر وکلای موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان وجود ندارد.
در صورت نیاز به دریافت پاسخ صحیح از وکلای تخصصی قراردادهای ملکی با دفتر موسسه تماس بگیرید.
سلام سوالی داشتم ما قراردادی رو امضاکردیم و در اون قرار داد مبلغی برای ضرر وزیان قید نکردیم ولی طرف مقابل ایفا تعهد نکرده آیا میتوان مطالبه ضرر و زیان نمود؟
سلام وقت شما بخیر
اگر مبلغ ضرر و زیان در قرارداد قید نشده باشد، با استفاده از حق پشیمان شدن در معامله تنها میتوان قرارداد را فسخ نمود. یعنی هیچ یک از طرفین نمیتواند ادعای ضرر و زیان نمایند.
من زمین کشاورزی را حدودا سه ماه پیش قولنامه ای به قیمت 350 میلیون فروختم و فقط 120 تومن به کارت خودم و برادرم زده که در معامله قید شده، 130 میلیون رو بعد از 6 روز به حساب من زد. الان سه ماه گذشته و مبلغ 100 میلیون ما را نداده که در معامله 50 میلیون ضرر و زیان درطول یک روز نوشتیم حتی قید شده معامله زمانی اعتبار داره که فروشنده کل مبلغ را واریز کنه درغیر معامله فسخ خواهد گردید حالا بنده اظهارنامه دادم که به تعهدات خود عمل کنید که در غیر این صورت برابر قانون عمل خواهم کرد، آیا میتوانم دادخواست فسخ بدهم؟
سلام وقت شما بخیر
شما باید ابتدا اظهارنامه مبنی بر فسخ بیع و درخواست شماره حساب برای استرداد مبلغ پرداخت شده توسط فروشنده، ارسال نمایید و سپس دادخواست تنفیذ فسخ بیع به علت خیار تخلف از شرط و خسارات را مطرح نمایید. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکلای متخصص در امور فسخ معامله با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.