جرم فریب در ازدواج

جرم فریب در ازدواج

جرم فریب در ازدواج


با بررسی موضوع جرم فریب در ازدواج  همراهتان هستیم.

بارها و بارها شاهد این بودیم که دختری با چشمان گریان پیش والدین خودش می‌رود و از اینکه یک پسر به او قول ازدواج داده و به قولش عمل نکرده است، شکایت می‌کند.

در این مقاله قصد داریم که این موضوع را از نگاه حقوقی بررسی کنیم.

 وعده ازدواج به دیگری و یا حتی تنظیم قول و قرار ازدواج بدون اینکه سو رفتار با طرف مقابل داشته باشد، جرم محسوب نمی‌شود و مجازات ندارد، مگر در شرایط خاص که در ادامه ذکر خواهیم کرد.

اخلاق و حقوق می‌توانند حیطه مشترکی داشته باشند. یعنی امری هم غیراخلاقی باشد و هم جرم تلقی شود. اما گاهی اوقات برخی مسائل فقط جنبه اخلاقی داشته و برای آنها مجازات تعیین نشده است. متأسفانه در جوامع درحال گذار مانند ایران، در روابط شخصی افراد با ناهنجاری‌های اخلاقی مواجه می‌شویم.

یکی از مواردی که در این خصوص مشاهده می‌شود روابط دختر و پسر در جامعه ماست که گاهاً دختران با هدف ازدواج وارد این رابطه می‌شوند اما پسران قصد سواستفاده دارند.

با توجه به اینکه یکسری از افراد می‌خواهند از طرف مقابل سوء استفاده کنند به قول و قرارهایی که داده‌اند، عمل نمی‌نمایند و با دادن وعده ازدواج به طرف مقابل، به قصد و نیت خود از برقراری ارتباط می‌رسند و در نهایت این رابطه را به هم می‌زنند.

به طور مثال دختری که با هدف گرفتن ماشینی از پسری به او وعده ازدواج می‌دهد اما پس از اینکه ماشین را به نام خودش زد، رابطه را تمام می‌کند یا برعکس پسری برای بازی با آبروی دختر به او وعده ازدواج می‌دهد، اما پس از اینکه دختر او را به همه معرفی کرد، به قول و قرار و وعده ازدواجی که داده عمل نمی‌کند و رابطه را تمام می‌کند.

شکایت از دفاتر خدمات مسافرتی

جرم وعده دروغ برای ازدواج چیست؟

در کل باید این‌گونه عنوان کرد که وعده دروغ ازدواج خود به تنهایی جرم نیست. در واقع به خاطر دادن یک وعده به طرف مقابل عمل مجرمانه‌ای صورت نمی‌گیرد و قابل مجازات نمی‌باشد. زیرا هر کسی اختیار این را دارد که در ازدواج خود تصمیم گیری‌هایی انجام دهد و اگر خلاف آن اثبات شد به صرف به هم زدن وعده ازدواج نمی‌تواند جرم محسوب گردد و طرف مقابل را مجبور به پرداخت خسارت کرد و اینکه صرف دروغ‌گویی در قانون مجازات ایران جرم‌ محسوب نمی‌شود، مگر اینکه دروغ در دادگاه و برای شهادت در دعوایی مطرح گردد.

اما اگر شخصی در نتیجه این دروغ‌گویی‌های مکرر خود برای جلب نظر دیگری و جلب اعتماد او باعث گردد که مالی به او سپرده شود و یا مال شخص فریب خورده را از این طریق تملک کند می‌تواند خیانت در امانت باشد و واجد عنوان کیفری گردد.

اگر هم دروغ به تنهایی نباشد و همراه با عملیات و رفتاری باشد که شخص در نتیجه آن رفتار یا عملیات فریب خورده و مال خود را در اختیار او قرار دهد، می‌توان شکایت کلاهبرداری مطرح نمود.

تفاوت میان وعده دروغین ازدواج و فریب در ازدواج

فریب در ازدواج، یعنی یک شخصی دارای آن صفات و ویژگی‌هایی که می‌گوید نیست و یکسری صفات و مشخصات دروغ به خود نسبت می‌دهد و شخص مقابل را تحت تاثیر قرار می‌دهد که با او ازدواج کند مانند اینکه یک شخص عادی خود را یک دکتر سرشناس قلب معرفی نماید حال اگر این ازدواج اتفاق بیفتد طرف مقابل باید مجازات شود، زیرا عمل مجرمانه انجام داده است.

در وعده دروغ در ازدواج، ازدواج صورت نمی‌گیرد. بلکه شخص فقط یک سری دروغ در مورد وعده ازدواج به طرف مقابل بیان می‌کند. طرف را امیدوار به شکل گیری نکاح می‌کند. در این صورت ازدواج محقق نگردیده است که شخص به جرم محکوم گردد. ولی اگر تحت تاثیر این دروغ عوامل دیگری اتفاق بیفتد که مجرمانه باشد باید مجازات گردد.

وکیل خیلی خوب در تهران

وعده دروغین ازدواج و جرم آن

طبق قانون مجازات اسلامی هر فعلی یا عملی و یا ترک فعلی یا عمل و رفتاری که قانون برای آن مجازات تعیین کرده باشد جرم محسوب می‌گردد و برای آن مجازات تعیین شده است. بنابراین در قانون اسلامی برای وعده ازدواج دروغین مجازات تعیین نگردیده است، زیرا عملی انجام نگرفته است.

وعده دروغین ازدواج یک عمل غیراخلاقی و غیرانسانی می‌باشد که بین دختر و پسر اتفاق می‌افتد که طرف مقابل خود را برای ازدواج با خود تشویق می‌کند بدون اینکه اصلا از ابتدا قصد و نیت انجام چنین کاری را داشته باشد.

تنها در این صورت می‌توان از او شکایت کرد و جبران خسارت نمود که طرف مقابل را دچار خسارت‌های روحی و معنوی کرده باشد.

مواردی که با دادن وعده دروغ ازدواج، قابل مجازات است

درست است که صرف اینکه شخصی وعده دروغ ازدواج به دیگری بدهد جرم محسوب نمی‌شود و مجرم نیست، اما در بعضی از موارد به وسیله وعده دروغین ازدواج می‌تواند خسارت‌های به طرف مقابل بزند که چنانچه به وسیله وعده دروغین ازدواج جرم صورت بگیرد مثل کلاهبرداری یا فروش مال غیر و …  قابل پیگیری است.

اما در جرم فریب در ازدواج، ممکن است شخص علاوه بر فریب در ازدواج مرتکب جرایم دیگر هم شود که موجب تعدد جرم شود، بنابراین قابل پیگیری می‌باشند.

برقرار کردن رابطه نامشروع با وعده ازدواج

اگر مردی از دختری درخواست ازدواج دروغی کند و به واسطه این درخواست از او درخواست رابطه نامشروع داشته باشد و دختر هم به دلیل این‌که در نهایت با این مرد ازدواج خواهد کرد به خواسته او جواب مثبت می‌دهد، ولی بعد از مدتی دختر متوجه این موضوع می‌گردد که او فریب خورده است و طرف مقابل قصد ازدواج ندارد در این صورت با داشتن دلیل و مدارک لازم می‌تواند از آن مرد شکایت کیفری به عمل آورد.

فروش مشروبات الکلی در فضای مجازی

اگر دلایل برای دادگاه به اثبات برسد آن مرد محکوم به مجازات ۹۹ ضربه شلاق می‌گردد، ولی دختر هم به دلیل انجام دادن رابطه نامشروع به مجازات تا ۹۹ ضربه شلاق محکوم می‌گردد. مگر اینکه ثابت کند رابطه‌اش به عنف (زور) بوده است که در اکثر موارد با رضایت هر دو انجام می‌گیرد.

اما در جرم فریب در ازدواج برقراری رابطه نامشروع، وجود ندارد زیرا ازدواج به صورت قانونی صورت گرفته است و رابطه نامشروعی صورت نگرفته است.

گرفتن مبلغی پول از طرف مقابل با توجه به وعده‌های دروغین ازدواج:

اگر مرد یا زنی با توجه به وعده دروغین ازدواج از طرف مقابل پول دریافت کند، شخص زیان‌دیده می‌تواند به عنوان کلاهبرداری از طرف مقابل به دادگاه شکایت کند.

در جرم فریب در ازدواج چنانچه ثابت شود برای انجام ازدواج شخص را فریب داده است علاوه بر فسخ ازدواج، می‌توان مطالبه خسارت نمود.

رابطه زناشوئی با توجه به وعده دروغین ازدواج:

اگر مردی با توجه به وعده دروغین ازدواج، زنی را به برقراری رابطه جنسی ترغیب کند همچنین آن زن یا دختر به خاطر وعده ازدواج این کار را انجام دهد در این صورت زن می‌تواند به دادگاه شکایت کند و شکایت او، رابطه نامشروع تحت عنوان زنا می‌باشد.

البته این در صورتی برای دادگاه قابل استناد می‌باشد که دختر برای انجام این عمل دلایل و مستندات کافی را داشته باشد از آن جمله چهار شاهد و یا چهار اقرار دختر و مرد و همچنین اگر دختر نتواند این شکایت خود را ثابت کند می‌تواند منجر به محکومیت دختر گردد و حکمی که برای او بریده می‌شود صد ضربه شلاق می‌باشد.

مگر اینکه دختر ثابت کند تمایلی به برقراری رابطه نداشته و مرد به عنف و زور با او اقدام به رابطه زناشوئی یا زنا کرده است.

در صورت رضایت دختر این امر منتفی می‌باشد حتی با وعده دروغین ازدواج

تحریک و ترغیب طرف مقابل برای ازدواج دروغین: اگر کسی طرف مقابل را به وعده ازدواج دروغین ترغیب کند و باعث شود که او یک سری جرایمی انجام دهد هر چند که شخصی که خودش مرتکب جرم شده است مورد مجازات قرار می‌گیرد، اما آن شخصی هم که او را ترغیب کرده است به دلیل معاونت در جرم مورد مجازات قرار می‌گیرد.

مجازات ساخت تجهیزات دریافت از ماهواره

نکاتی در مورد تنظیم لایحه دفاعیه جرم فریب در ازدواج

به تمامی افرادی که قصد تنظیم لایحه دفاعیه جرم فریب در ازدواج را دارند، توصیه می گردد که انجام این کار تخصصی را به یک تیم ماهر و متخصص که در این زمین دارای تجربه فراوان می‌باشد، بسپارند.

شما باید این موضوع را بدانید که تنظیم لایحه دفاعیه کار ساده و آسانی نمی‌باشد و دارای جزییات بسیار زیادی است، به همین خاطر نیز ممکن است هرگونه خطا و کوتاهی باعث ضایع شدن حقوق افراد شود.

بنابراین در مورد تنظیم لایحه دفاعیه جرم فریب در ازدواج، دقت داشته باشید که:

برای تکمیل دادخواست یا همان عرض حال، تنظیم لایحه دفاعیه الزامی است.

برای تنظیم لایحه دفاعیه باید از مستندات قانونی و ادله اثبات استفاده شود.

عدم ارائه لایحه دفاعیه باعث ایجاد نقص در روند دادرسی می‌گردد.

لایحه دفاعیه علاوه بر آنکه باید کوتاه و صریح و منجز باشد و حاوی مسائل غیر ضروری و بی‌فایده نیز نباشد.

لایحه دفاعیه باید در مهلت مقرر شده توسط دادگاه آماده شود و از جانب اصحاب دعوا تنظیم و تقدیم شود.

نمونه شکوائیه فریب در ازدواج و کلاهبرداری

با سلام

احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب به موجب تصویر مصدق عقدنامه شماره …….. مورخ …… دفترخانه شماره ……. شهرستان …….. با خوانده عقد ازدواج دایم منعقد کرده‌ایم.

ایشان قبل از ازدواج و در زمان خواستگاری و نامزدی خود را دارای شغل ………. درآمد ……… و تحصیلات ………. معرفی کردند. پس از عقد و آشنایی بیش‌تر با مشتکی‌عنه متوجه شدم که بنده را فریب داده‌اند و نه تنها دارای آن شغل، درآمد و تحصیلات نیستند بلکه در وضعیت بسیار بدی از نظر شغلی، درآمدی و اجتماعی قرار دارند.

لذا با توجه به شرح موضوع و ادله اینجانب که شامل شهادت شهود، تصویر مصدق عقدنامه شماره ……. مورخ ………؛ و … می‌باشد و همچنین به استناد ماده ۶۴۷ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، تعقیب و مجازات مشتکی‌عنه را به اتهام فریب در ازدواج استدعا دارم. همچنین با توجه به خسارت‌های وارده به اینجانب که مبلغ …… است، بدواً صدور و اجرای فوری قرار تامین خواسته را تقاضا دارم.

مقابله با جرایم مالی در فضای مجازی

و در آخر باز هم به این موضوع باید اشاره کنیم در مورد جرم فریب در ازدواج حتما باید با وکیلی متخصص مشورت و همکاری داشته باشید

موسسه حقوقی مهرپارسیان با همکاری با وکلای متخصص می‌تواند بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک ۱۴- طبقه ۴- واحد ۹ و ۱۰

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف ۱۲ ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

۵/۵ - (۲ امتیاز)

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *