امروز با موضوع دعوا به طرفیت بیمه گر و مقصر حادثه در خدمت شما هستیم.
اصل جبران خسارت از جمله اصولی است که در بیمه های خسارت، اهمیت فوق العاده ای دارد.
در واقع، محاکم دادگستری مکلف اند در دعاوی بیمهای به اصل جبران خسارت کاملاً توجه کرده و اختلافات را در پرتو این اصل حل و فصل نمایند.
حق قائم مقامی بیمه گر نیز از اصل جبران خسارت میآید و بیمه گذار را از هر اقدامی که منافی این حق باشد، بر حذر میدارد؛ در نتیجه این بیمه گر است که باید جبران خسارت بیمه گذار و یا اقدام منافی حق قائم مقامی خود را ثابت کند.
نکات مهم دعوا به طرفیت بیمه گر و مقصرحادثه
هدف از بیمه خسارت چیست؟
اگر اختلافی بین بیمه گر و بیمه گذار ایجاد شود، چه تصمیمی گرفته میشود؟
بیمه گر تا چه میزان مسئول پرداخت خسارت است؟
برای مطالبه خسارت از بیمه گر چه باید کرد؟
ماهیت بیمه خسارت چیست؟
در واقع، هدف از بیمه ی خسارت این است که پس از ایراد خسارت به مال بیمه شده، بیمه گر در مقام جبران این خسارت بر آمده و با پرداخت غرامت بیمهگذار، وضعیت مالی او را به موقعیت قبل از حادثه برگرداند.
چون احراز خسارت برای الزام بیمه گر به جبران خسارت کافی است، پس اثبات هر ادعایی که اصل جبران خسارت را منتفی کند، با بیمه گر است.
در صورت اختلاف بین بیمه گر و بیمه گذار چه اتفاقی میافتد؟
به عبارت دیگر، هرگاه بین بیمه گر و بیمه گذار در مورد جبران یا عدم جبران خسارت اختلاف حاصل شود با احراز خسارت، این بیمه گر است که باید به عنوان متعهد، جبران خسارت بیمه گذار را ثابت کند.
به همین ترتیب، در صورتی که دلایل موجود در پرونده دارای قوت اثباتی برابر و در عین حال معارضی باشند، دادگاه رسیدگی کننده مکلف است با تکیه بر اصل جبران خسارت حکم خود را به نفع بیمه گذار صادر کند. بیفزاید.
اگر اشخاص متعددی خسارت را وارد کرده باشند، چه میزان از خسارت را میتوان طلب کرد؟
در مواردی که اشخاص متعددی خسارتی را وارد کرده اند و یا قانون گذار بیش از یک شخص را مسئول جبران خسارت میداند، استحقاق زیان دیده، محدود به همان خسارتی است که به او وارد شده است و در هیچ حالتی زیان دیده حق ندارد خسارتی را که جبران شده دوباره بگیرد.
بیمه گر تا چه میزان مسئول پرداخت خسارت است؟
طبق قانون بیمه که ناظر بر حق قائم مقامی بیمه گر است، بیمه گر در حدودی که خسارات وارده را قبول یا پرداخت میکند، در مقابل اشخاصی که مسئول وقوع حادثه یا خسارت هستند، قائم مقام بیمه گذار خواهد بود و اگر بیمه گذار اقدامی کند که منافی با عقد مذکور باشد، در مقابل بیمهگر مسئول شناخته میشود.
قائم مقامی بیمه گر با قبول و پرداخت خسارت تحقق مییابد؛ بنابراین طلب بیمه گذار از مقصر حادثه توأم با تمامی حقوق مربوط به آن، به بیمه گر منتقل میشود.
چه زمانی بیمه گذار حق مراجعه به مقصر حادثه را دارد؟
علاوه بر این، حق قائم مقامی مشروط و محدود به مبلغ پرداختی از سوی بیمه گر است و در نتیجه، هرگاه به دلایلی مبلغ پرداختی از سوی بیمه گر تمامی خسارات بیمه گذار را پوشش ندهد، بیمه گذار حق مراجعه به مقصر حادثه را داشته و دعوای قائم مقامی نیز منتفی است
بیمه گذار از انجام چه فعالیتهایی ممنوع شده است؟
بیمه گذار حق مصالحه با مقصّر حادثه را ندارد و به طور کلی از انجام هر عملی که دعوای بیمه گر را علیه مقصّر حادثه با مشکل مواجه سازد، ممنوع است و اگر مشکلی پیش بیاید، بیمه گر مسئولیتی ندارد.
بیمه گذار برای مطالبه خسارت از بیمه گر، باید چه کند؟
بیمه گذار برای مطالبه ی غرامت از بیمه گر، ابتدا باید ورود خسارت را ثابت کند.
درمقابل، بیمه گر نیز که مدّعی عدم استحقاق بیمه گذار در گرفتن غرامت است، باید ادّعای خود را مستند به دلایلی نماید که در خاتمه رسیدگی در مقابل دفاعیات بیمه گذار مقبولتر باشد.
اما اگر بیمه گر فاقد چنین ادلّه ای باشد یا در فرض برابری دلایل طرفین، دادگاه ملزم است به اتکای اصل جبران خسارت، دعوای بیمه گر را باطل اعلام کند.
وکیل متخصص دعوا به طرفیت بیمه گر و مقصر حادثه
قبول وکالت در پرونده های دعوا به طرفیت بیمه گر و مقصرحادثه،
مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری،
توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.
جهت هماهنگی از روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری و مسعود تیموری وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
شماره تلفن وکیل دعوا به طرفیت بیمه گر و مقصرحادثه
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
شماره تلفن وکیل دعوا به طرفیت بیمه گر و مقصرحادثه
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با دفتر حقوقی محمدرضا مهری از طریق شماره موبایل های اعلامی امکان پذیر است.