دفتر وکیل ارث در تهران

دفتر وکیل ارث در تهران

دفتر وکیل ارث در تهران

موضوع بسیار مهم نحوه تقسیم ارث، طبقاتی که از میت ارث می برند، شرایط محرومیت از ارث و همچنین مشاوره با وکیل متخصص ارث، یکی از چالشهای مهم در سوالاتی است که موکلین از گروه وکلای مهر تهران و وکلای متخصص موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، مطرح می‌نمایند. در واقع دفتر محمدرضا مهری به عنوان دفتر وکیل ارث در تهران به صورت تخصصی، به مسائل فوق پرداخته و امکان پاسخگویی به سوالات عزیزان درباره موضوع ارث را فراهم آورده است.

 

زن و شوهر در چه شرایطی از یکدیگر ارث می‌برند؟

یکی از شرایط لازم برای این که زن و شوهر وارث هم بشوند عقد نکاح دائم است، یعنی در ازدواج موقت توارث بین زوجین برقرار نمی‌شود و شرط بعدی برای ارث بردن زن و مرد از یکدیگر این است که در زمان فوت، زن و مرد در عقد هم باشند و رابطه زوجیت موجود باشد.

البته در این مورد یک استثناء وجود دارد و ان طلاق رجعی است که در ایام عده طلاق رجعی زن و شوهر از هم ارث می‌برند؛ زیرا در حکم زن و شوهر هستند و هنوز رابطه زناشویی به طور کامل قطع نشده و با پشیمانی شوهر از طلاق در ایام عده قرارداد ازدواج (عقد ازدواج) به‌قوت خود باقی است و مانند ان است که طلاقی اتفاق نیفتاده است. به همین علت مرد در ایام عده طلاق رجعی مکلف خواهد بود همسر را در منزل خود بپذیرد و نفقه او را بپردازد.

 وکیل زن در شیراز

در صورتی که مردی در حال بیماری اقدام به انعقاد عقد با زنی کند و به دلیل همان بیماری و قبل از ازدواج با زن فوت نماید زن از او ارث نخواهد برد.

همانطور که گفته شد شرط ارث بردن زن و مرد از یکدیگر وجود رابطه زوجیت و عقد نکاح در هنگام فوت بین ان دو است. وقوع هر نوع طلاقی بین زن و شوهر به غیر از طلاق رجعی باعث می‌شود ان‌ها از ارث بردن از یکدیگر محروم شوند الا در طلاق رجعی که در ایام عده، زن و مرد از هم ارث می‌برند با وجود این، ماده ۹۴۴ قانون مدنی می‌گوید «اگر شوهر در حال مرض زن خود را طلاق دهد و ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد، زوجه از او ارث می‌برد اگر چه طلاق بائن باشد، مشروط بر این زن شوهر نکرده باشد.

بنابراین قانون‌گذار این استثناء را نیز به نفع زن در نظر گرفته است که چانچه شوهر در حال بیماری زن خود را طلاق دهد و بر اثر همان بیماری ظرف یک سال فوت نماید و زن نیز بعد از طلاق با دیگری ازدواج نکرده باشد از ارث همسر سابق خود بهره مند می‌شود، هرچند که طلاق بائن بوده و رابطه زناشویی کاملاً قطع شده باشد.

میزان سهم الارث زن و شوهر

در میزان سهم الارث زن و شوهر تفاوت‌هایی وجود دارد و همچنین وجود یا عدم وجود فرزندان در میزان سهم الارث زن و مرد تاثیر دارد و چنانچه مرد دارای همسران متعدد باشد نیز در میزان سهم الارث زن یا زنان، تغییراتی ایجاد می‌شود. این تغییرات عبارتند از:

جرایم علیه خانواده

– چنانچه زن فوت کند و دارای فرزند یا فرزندانی نباشد، شوهر نصف اموال زن را به ارث می‌برد و اگر زن وارث دیگری مانند پدر و مادر نداشته باشد نیز بقیه اموال زن برای شوهر خواهد بود، ولی اگر زن فوت کند و دارای اولاد و یا اولاد اولاد باشد (زیرا اولاد اولاد نیز در صورت نبود اولیاء خود جانشین ان‌ها محسوب شده و مانند ان‌ها ارث می‌برد) شوهر یک چهارم اموال زن را به ارث می‌برد

– در صورتی که شوهر فوت کند و اولاد نداشته باشد زن یک چهارم اموال شوهر را به ارث می‌برد، ولی اگر شوهر دارای اولاد یا اولاد اولاد باشد زن یک هشتم اموال شوهر را به ارث می‌برد و چنانچه زن بعد از فوت همسر خود و قبل از تقسیم ارث فوت کند، سهم الارث زن به وارثان وی تعلق خواهد گرفت

.- چنانچه مرد دارای دو یا چند همسر باشد، سهم الارث زن یعنی یک هشتم بین همسران به طور مساوی تقسیم خواهد شد. البته در صورتی که همسران در عقد دائمی‌باشند و در هنگام فوت مرد نیز رابطه زوجیت و عقد دائم برقرار بوده باشد.

– در ماده ۹۴۶ اصلاحی مصوب ۱۳۸۷ قانون مدنی آمده است؛ زوج از تمام اموال زوجه ارث می‌برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می‌برد. در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق است.

– در ماده ۹۴۸ قانون فوق نیز که پس از حذف ماده ۹۴۷ تصویب شده است آمده؛ هرگاه ورثه از اداء قیمت امتناع کنند، زن می‌تواند حق خود را از عین اموال استیفاء کند.

وکیل پایه یک قرارداد شفاهی

دفتر وکیل متخصص ارث

جهت دریافت مشاوره حقوقی با وکیل متخصص ارث و آشنایی با نحوه تقسیم ارث بین زن و شوهر، با گروه وکلای تخصصی مهر تهران تماس بگیرید. در ضمن امکان مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری نیز برای عزیزان وجود دارد.

دپارتمان حقوق خانواده گروه وکلای مهر

۵/۵ - (۵ امتیاز)

۲ دیدگاه

  • سلام وقت بخیر سوالی داشتم من از سوادکوه پیام میدم، مادر ما خیلی سال هست که عمرشون را دادند به شما ،به اصرار خواهرهام برای بابامون زن جوانی گرفتیم که وضع مالی خوبی نداشت بعد از چند سال از این ازدواج پدرمون مریض شدن و سرطان گرفتن دیالیزم میشدن، اون خانومم که همسر پدر ما شده بود میگفت حق و حقوق منو بدید برم پیش خانوادم و بگید طلاق منو پدرتون بده من مهریمو بگیرم برم چیز دیگه ای نمی خوام؛ با درخواست ما که وکیلم گرفتیم زن را با دادن کلیه حق و حقوقش طلاق دادیم، پدر ما هم متاسفانه در حال بیماری ۶ ماه بعد از طلاق این زن چون که سرطان کل بدنش را گرفته بود دیگه به شیمی درمانی هم جواب نداد، فوت شد و به رحمت خدا رفت . حالا اون زن که به پدر ما خدمتم نکرد کل حق و حقوقش را گرفته فهمیدیم ۸ ماه بعد فوت بابای ما(یعنی چهارده ماه بعد طلاق ) با یک نفر که از قدیم همدیگرو می خواستن ازدواج کرده .حالا هم طلبکار اومده میگه به من سهم الارث هم تعلق میگیره، برادر زاده ما خودش حقوق هم خونده دانشگاه سراسری،میگه که عمو به این زن هیچ ارثی تعلق نمیگیره چون قانون گفته که زن نباید شوهر کنه اگر شوهر کنه ارث نمیبره خواهش میکنم آقا وکیل محمدرضا مهری لطف کنن جواب مارو بدهند. ما همین حرف برادر زادمونو به این خانم گفتیم ولی باز این زن قانع نشد میخواد شکایت کنه آبروی مارو تو محل هم ببره.منم میگم واقعا اگر حقش هست بدیم کار به شکایت نرسه پدر ما آبرو دار بود تو محل لطفا ما را راهنمایی کنید

    • سلام وقت بخیر ، ماده ۹۴۴ قانون مدنی مقرر کرده است که اگر شوهر در حال بیماری زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به علت همان بیماری مرد بمیرد زن مطلقه از او ارث میبرد اگرچه ‌طلاق بائن باشد به شرط اینکه زن شوهر نکرده باشد. و منظور این ماده قانونی این هست که قبل از فوت مرد، زن شوهر نکرده باشد و در هر صورت به این خانم ارث می رسد. زوجه مطلقه از عین اموال منقول و قیمت اموال غیرمنقول ارث می برد.
      موسسه حقوقی مهر پارسیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *