با بررسی حقوق ماهیت قرارداد مشارکت مدنی خصوصی همراهتان هستیم.
یکی دیگر از انواع قراردادهای مشارکتهای مدنی، قرارداد مشارکت مدنی خصوصی است و آن نوع قراردادی است که طبق معمول یکی از طرفین از سرمایه مادی برخوردار است و طرف دیگر، سرمایه معنوی دارد.
سرمایه این نوع مشارکت مدنی به صورت مساوی از طریق طرفین تامین میشود. مالک باید شش دانگ کامل ملک خود را بدون دریافت هیچ مبلغی در اختیار این قرارداد طبق زمان مشخص شده در آن قرار دهد. عامل به عنوان مدیریت داخلی این مشارکت مدنی در نظر گرفته خواهدشد و بابت مدیریت خود هیچ نوع حقوق و مزایایی را دریافت نخواهد کرد. یعنی در این نوع قرارداد سرمایه گذاری، شخصی که دارای سرمایه مادی است، تمام آن سرمایه را وارد کار میکند و طرف دوم نیز به عنوان مدیر، اجرای کار را بهعهده میگیرد. طرف اول سرمایه گذاری یا دارنده سرمایه مادی را مالک و طرف دوم یا دارنده سرمایه معنوی را عامل مینامند.
این قرارداد موضوعات بسیاری را شامل میشود. از قرارداد مشارکت مغازه که یکی از قراردادهای پرطرفدار است تا قرارداد مشارکت زمین که به عنوان مبنای شروع ساخت و ساز ملک خواهدبود. در برخی موارد، داروسازها به منظور شروع به کار در یک موقعیت مکانی مناسب، با شخصی که دارای سرمایه است، نمونه قرارداد مشارکت مدنی خصوصی یا قرارداد مشارکت داروخانه تنظیم میکنند.
رعایت نکته های اساسی در تنظیم قرارداد مشارکت مدنی خصوصی
- باید توجهکرد که ذکر بعضی از اطلاعات در این نوع از قرارداد اهمیت دارد.
- باید میزان سهم هریک از طرفهای قرارداد بهطور دقیق بیان شود و ذکر میزان سهم هریک از طرفین بسیار اهمیت دارد.
- طرفین هرگونه سرمایه اعم از نقدی و غیرنقدی را در قرارداد ذکر کنند.
- درصورت عدم ذکر هرگونه سهام و سرمایههای نقدی و غیرنقدی، اصل بر برابر بودن سرمایه و تساوی سهم شرکاء است و تامین سرمایه نیز چه به صورت نقدی و چه غیرنقدی، برعهده طرفین خواهدبود.
- مدتقرارداد مشارکت مدنی با توجه به هدف فعالیت موضوع قرارداد و موافقت شریک در ابتدای قرارداد معین میگردد و طرفین میتوانند نسبت به تمدید آن به توافق برسند.
- شرکا میتوانند درصورتیکه با یکدیگر به توافق برسند قرارداد مشارکت را تمدید کنند.
- مالک میتواند برای کنترل فعالیتهای عامل، فردی را نیز به عنوان ناظر تعیین نماید.
وظایف مدیر داخلی مشارکت یا همان عامل در قرارداد مشارکت مدنی خصوصی
مدیر داخلی مشارکت یا همان عامل وظایف بسیاری برعهده دارد که از جمله آنها میتوان به موارد ذیل اشاره داشت که عبارتانداز؛
- مدیریت مستمر و دائم در این مشارکت مدنی در مدت مرقوم.
- افتتاح حساب جاری مشترک نزد یکی از بانکهای کشور بهنام طرفین.
- تمرکز عملیات ریالی و ارزی این مشارکت در حساب جاری مزبور.
- تهیه و خرید و ساخت و توزیع و فروش در مرکز اصلی این مشارکت نسبت به امور موضوع قرارداد.
- تادیه هزینه های ناشی از انجام موضوع قرارداد اعم از دستمزد،کارمزد، بهای خرید و سایر هزینه های جانبی و بالاسری.
- تادیه مالیات، عوارض، بیمه، هزینه های سوخت.
- حفاظت از ابواب جمعی تحت تصرف عامل در رابطه با موضوع این قرارداد با قید اینکه عامل برای حفاظت مزبور ضامن است.
- جلوگیری از تضییع و تفریط و اصراف و تصریف و همچنین عامل ضامن اموالی که در رابطه با این قرارداد تحویل وی از حال لغایت تصفیه گردیده و میگردد، خواهدبود.
- بستن حسابهای این مشارکت در پایان هر سال شمسی از مدت و نیز در پایان این قرارداد و تنظیم و امضای ترازنامه عملیات سالانه در پایان هر سال شمسی و صورت حسابهای سود و زیان.
- موجودی برداری از نقدینگیهای ریالی و ارزی و جنسی، اعم از مواد اولیه و کالاهای در حال ساخت و یا ساخته شده به قیمت خرید جهت ضمیمه نمودن صورت آن به ترازنامه عملیات سالانه مزبور.
- تسلیم سهم سود سالانه این مشارکت مدنی به مالک در ازای دریافت رسید کتبی در پایان هر سال شمسی.
- تحویل تمامی سهمیه مالک اعم از ریالی و ارزی و جنسی و سود حاصله در زمان انقضای مدت یا فسخ این قرارداد به مالک در مقابل اخذ رسید کتبی.
- تحویل دادن ملک مرکز اصلی مشارکت قرارداد با الزام به رعایت مفاد قرارداد.
- تصفیه حساب کامل این قرارداد در پایان مدت با مالک با دریافت گواهی کتبی مفاصا حساب از ملک.
- انجام سایر امور پیشبینی نشده در رابطه با حسن جریان این قرارداد.
نمونه قراردادهای مشارکت مدنی خصوصی
قرارداد مشارکت مدنی مغازه
قرارداد مشارکت مدنی مغازه و فروشگاه نوعی دیگر از قرارداد مشارکت مدنی خصوصی است که به مشارکت مدنی در مغازه و فروش اختصاص دارد. این قرارداد هنگامی مطرح میشود که شخصی اقدام به تاسیس مغازه یا فروشگاه یا کارگاه کند اما به تنهایی قادر به شروع کسب و کار در آن نباشد. جنبه اقتصادی، هدف انعقاد این قرارداد، مشارکتکاری است که در صورت ذکر راههای درست در قرارداد، در مدت زمان کوتاه، طرفین قرارداد سود به نسبت زیادی را به دست خواهندآورد. بنابراین برای موفقیت در کسب و کار و اخذ سود بیشتر، تنظیم و امضای قرارداد مشارکت مدنی مغازه از اهمیت برخوردار است.
قرارداد مشارکت مدنی در تولید
هنگامیکه یک شخص بخواهد، در یک صنعت تولیدی به عنوان شریک شغلی وارد شود، میتواند مشارکت خود را با امضای نمونه قرارداد مشارکت مدنی در تولید، مکتوب کند. این قرارداد باید شامل جزئیاتی از شرایط و توافقات شرکا درخصوص میزان سهم و مسئولیتهای هر شخص در تولید، مسائل مربوط به حسابرسی امور مالی و نحوه توزیع سود و زیان باشد.
بدون شک، وارد شدن به حوزه تولید و توزیع کالا، نیازمند زیر ساختهای قوی و سرمایه اولیه بالایی است. هزینه خرید و تامین مواد اولیه؛ اجاره محل کارگاه یا تولیدی، هزینه دستگاههای تولید و تکثیر محصولات، دستمزد کارگران و نیروی انسانی و همچنین هزینههای انبارداری، بخشی از هزینههایی هستند که باید توسط شرکا تامین شوند. نیاز به این میزان سرمایه اولیه مانعی برای ورود به حوزه تولید محسوب میشود که شرایط شروع کار را کمی دشوار میکند.
ازطرف دیگر، درآمد و سود بالایی که از فعالیت در حوزه تولید، به خصوص از راه صادرات کالای تولیدی به دست میآید، باعث شده است که این نوع مشارکت برای افراد جذاب باشد و به میزان بیشتری به آن جذب شوند. به همین دلیل، قرارداد شراکت در تولید به مرور زمان اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
مدارک مورد نیاز برای قراداد مشارکت مدنی خصوصی
مدارک مورد نیاز برای قراداد مشارکت مدنی خصوصی شامل موارد ذیل میباشد؛
- درخواست کتبی مشتری،
- مدارک شناسایی متقاضی،
- اصل شناسنامه و رونوشت شناسنامه،
- مجوز نوع فعالیت برای افراد حقیقی،
- اساسنامه، شرکتنامه، آگهی روزنامهرسمی و آخرین تغییرات روزنامهرسمی برای افراد حقوقی.
نکته: اگر کالایی که مشارکت روی آن صورت گرفته است، وارداتی باشد، پیشفاکتور خرید آن و مجوزهای واردات آن هم باید حتما آماده باشد.
- مدارک و مستنداتی که ثابت کند مشارکت معتبر است و اتفاق افتاده است.
همانطور که ملاحظه نمودید، قرارداد مشارکت مدنی پیچیدگیهای زیادی دارند. با بهرهگیری از وکلای باتجربه و مجرب موسسه حقوقی مهرپارسیان میتوانید، در این خصوص گام موثری در رسیدن به هدف نهایی(پیروزی در پرونده خود) برداشته باشید. وکلای مبرز موسسه حقوقی مهرپارسیان، در حوزه قرارداد های مشارکت مدنی، با کلیه قوانین موجود و مربوط آشنایی کاملی دارند و به دلیل همین شناخت و تسلط، پس از بررسی پرونده یک راهکار مناسب جهت رسیدن به هدف نهایی، یعنی پیروزی انتخاب نموده و شما را در کلیه مراحل دعاوی خود، با مشاوره و راهنمایی موثرشان، همراهی مینمایند. مطمئن باشید با انجام این امر شانس پیروزی در پرونده مذکور چند برابر خواهدشد و از این بابت خیالتان راحت خواهدبود.
جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
نشانی دفتر وکالت وکیل قرارداد مشارکت مدنی خصوصی در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلام یکی از دوستان ما یک قرارداد مشارکت در ساخت نوشتن با مالک ملک حالا ما می خوایم باهاش شریک بشیم تو این موضوع و ی قراردادی بین خودمون بنویسم قالب این قرارداد چی باشه خوبه ؟
سلام وقت شما بخیر، قالب قرارداد شما می بایست مشارکت در ساخت باشد و ضمنا حتی میتوانید در قالب یک متمم به قرارداد مشارکت در ساخت اصلی نیز ملحق شوید.