مجازات شرکت در چهارشنبه سوری

مجازات شرکت در چهارشنبه سوری

مجازات شرکت در چهارشنبه سوری


امروز با موضوع مجازات شرکت در چهارشنبه سوری با شما همراه هستیم.

یک لحظه تصور کنید چه جرایمی در دل جرقه‌های آتش افروزی‌های این شب نهفته است؛ در سیاهی این شب که همه جا بوی گودگرد و سوختن چوب می‌دهد چه کسانی امنیت خود و دیگران را به خطر می‌اندازد تا سال نو را برای مردم با غم و اندوه رقم بزنند، به یاد بیاورید موتور سوارانی که با یک کوله پشتی پر از نارنجک‌های دست ساز و در حال حرکت بی هدف و صرفا برای خنده نارنجک‌ها را به هرجایی پرتاب می‌نمایند و عواقب آن را در نظر نمی‌گیرند.

جوانی که برای خودنمایی گاز کمپی را در آتش می‌اندازد، و نوجوانی که برای نشان دادن شجاعت خود به گروه هم سالان ترقه را در دست خود منفجر می‌سازد،و  اشخاصی که بعضا دچار اختلال روانی آتش افروزی هستند و از سویی دیگر عده‌ای سوداگر مرگ که به قصد سودجویی مواد محترقه را در محل‌های مسکونی انبار کرده‌اند و به صورت غیرقانونی نیز به فروش می‌رسانند، قانونگذار برای برخورد با تمامی این اشخاص که ناقض حقوق مردم هستند،  ضمانت اجراهایی پیش بینی کرده است که در این مقاله سعی بر آن داریم تا به تبیین این موارد بپردازیم، با امید اینکه چهارشنبه سوری امسال شبی بی خطر برای خانواده‌های ایرانی باشد.

نکات مهم مجازات شرکت در چهارشنبه سوری

اگر خیلی راحت و بدون ترس قصد دارید در آتش افروزی‌های چهارشنبه سوری شرکت نمایید با مجازات حریق به عنوان یک هشدار کاملا جدی از سوی قانونگذار آشنا شوید؟

مطابق قانون مجازات اسلامی هرکس عمداً عمارت یا بنا یا کشتی یا هواپیما یا کارخانه یا انبار و به طور کلی هر محل مسکونی یا معد برای سکنی ‌یا جنگل یا خرمن یا هر نوع محصول زراعی یا اشجار یا مزارع یا باغ‌های متعلق به دیگری را آتش بزند به حبس از دو تا پنج سال محکوم می‌شود.

اعمال فوق در این فصل در صورتی که به قصد مقابله با حکومت اسلامی باشد مجازات محارب را خواهد داشت‌.

مجازات شروع به جرایم فوق شش ماه تا دو سال حبس ‌می باشد.

هر کس سایر اشیای منقول متعلق به دیگری را آتش بزند به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

هر کس عمداً اشیای منقول مانند خودرو  یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب نماید یا به هر نحو کلا یا بعضاً تلف نماید و یا از کار اندازد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

عوامل تشکیل دهنده جرم تخریب(حریق) چیست؟

محرز شدن قصد مجرمانه مرتکب که موجب ضرر به دیگری شده باشد.

موضوع جرم تخریب(حریق) میتواند هر شی منقول و یا غیر منقول باشد.

صدمه ای که به مال دیگری وارد می شود باید آگاهانه باشد.

و اما چنانچه از ایجاد حرق کسی دچار سوختگی شد علاوه بر مجازات جرم در خصوص دیه سوختگی میزان آن به چه شکل محاسبه می‌گردد؟

سوختگی دیه مشخص ندارد زیرا صدمه ای است که با قانون دیات تطبیق ندارد . برای همین در این زمینه ارش برای آن تعیین می شود . برخلاف آن چیزی که در سایت ها و منابع دیگر گفته می شود تعیین ارش فوق توسط کارشناسان خبره پزشکی قانونی صورت می پذیرد و نه توسط قضات دادگستری.

جهت تعیین ارش در چنین مواقعی سطح سوختگی به نسبت سطح بدن ، برای سوختگی های درجه 1 در عدد 0.5 ، برای سوختگی های درجه 2 در عدد 1 ، برای سوختگی های درجه 3 در عدد 1.5 و برای سوختگی های درجه 4 در عدد 2 ضرب خواهد شد.

کف دست هر انسان تقریبا 1 درصد مساحت بدنش را تشکیل می دهد. بنابراین برای سوختگی های با وسعت کم ، از اندازه کف دست فرد آسیب دیده (یا پشت دست) برای تعیین درصد سوختگی استفاده می گردد.

در زمینه سوختگی بدن ما با جدولی روبرو هستیم که به نام جدول 9 درصد یا جدول والاس معروف است.  در این جدول هر قسمت بدن با ضریبی از عدد 9 درصد بندی می شود و براساس این درصدبندی می توان وسعت سوختگی را مشخص کرد . وسعت سوختگی همراه با شدت سوختگی مشخص کننده میزان دیه ای است که باید پرداخت گردد .

بر اساس این جدول در افراد بزرگسال سرو و گردن : 9 درصد ، پشت تنه : 18 درصد ، جلوی تنه : 18 درصد ، اندام فوقانی هر یک 9 درصد ، اندام تحتانی هر یک 18 درصد و اندام تناسلی 1 درصد بدن را تشکیل می دهند.

در مورد کودکان نیز وضعیت تقریبا به همین گونه است به استثنای اینکه سر و گردن در خردسالان 18 درصد حساب می شود و اندان تحتانی برای خردسالان هر یک 14 درصد محاسبه می شود .

شدت سوختگی نیز عامل دیگری است که در میزان دیه تاثیر دارد.

شدت سوختگی معمولا به سه دسته زیر تقسیم می گردد:

سوختگی درجه 1: به صورت قرمزی، درد، حساسیت و گرمی محل سوختگی مشخص می شود.

سوختگی درجه 2: در این نوع سوختگی پوست به رنگ صورتی درآمده و متورم ، مرطوب و دردناک می شود. به لمس حساس است و معمولا تاول می زند.

سوختگی درجه 3: پوست به صورت سفید یا زرد مایل به قهوه ای درآمده ، درد وجود ندارد و تمامی لایه های پوست و زیر آن شامل عضلات، استخوان و چربی دچار سوختگی می شوند . پوست ظاهری خشک دارد و ممکن است درد اصلا وجود نداشته باشد که ناشی از سوختن اعصاب ناحیه است.

سوختگی درجه دوم بخش هایی از پشت دست راست و ساعت راست معادل 1/3 پشت دست: 1/3 پشت دست یعنی 1/3 از 1/00 که می شود 1/300 . چون سوختگی از نوع درجه دوم بوده است ضربدر 1 می شود که باز هم می شود 1/300 دیه کامل که معادل سه میلیون تومان به نرخ دیه سال 1397 است .

سوختگی درجه دوم بخش هایی از پشت دست چپ و ساعد چپ معادل 1/3 پشت دست

درجه سوختگی و مساحت آن مانند مثال بالا است و بنابراین می شود 1/300 دیه کامل که به نرخ سال 1397 برابر است با  سه میلیون تومان

سوختگی درجه دوم بخش هایی از سمت راست گردن معادل 1/8 سطح گردن

در این حالت هم 1/8 ضربدر 9 درصد می شود که معادل 1.125 درصد بدن می شود و چون سوختگی از نوع درجه دوم است ضربدر 1 می گردد که نهایتا 1.125 درصد دیه کامل می شود. مبلغ فوق به نرخ دیه سال 1397 معادل  دو میلیون و ششصد هزار تومان می‌شود.

سوختگی درجه دوم بخش هایی از قدام بالای قفسه صدری معادل 1/12 قدام قفسه صدری

قفسه صدری 18 درصد بدن را تشکیل می دهد که ضربدر 1/12 می شود 1.5 درصد بدن. چون سوختگی درجه 2 است ضربدر 1 می شود که نتیجتا 1 درصد دیه کامل تعلق می گیرد که معادل دو میلیون و سیصد و ده  هزار تومان می شود.

سوختگی درجه دوم بخش هایی از صورت و گوش ها معادل 1/10 صورت:

در این حالت 1/10 ضربدر 9 درصد می شود 9/1000 سطح بدن . چون سوختگی از درجه 2 است بنابراین همین 9/1000 میزان ارش فوق می شود که به نرخ سال 1397 برابر با دو میلیون و سیصد و دوازده هزار تومان

سوختگی درجه دوم بخش هائی از مچ و پای چپ معادل 1/8 پای چپ 

پای چپ 18 درصد بدن را تشکیل می دهد که تقسیم بر 8 می شود 2.25 درصد بدن. چون سوختگی از نوع درجه دوم است ضربدر 1 می شود که نهایتا 2.25 درصد دیه کامل ، ارش دارد . این مبلغ در سال 1397 برابر با  پنج میلیون و صد و  نود هفت هزار تومان تومان می‌شود.

سوختگی درجه سوم بخش هایی از سطح پشتی پای راست معادل 1/4 پای راست: اولین تفاوت این سوختگی با سوختگی های قبلی نوع آن است که از نوع درجه سوم است . پای راست 18 درصد بدن است که تقسیم بر 4 برابر با 4.5 درصد می شود . چون سوختگی از نوع درجه سوم است ضربدر 1.5 می شود که برابر 6.75 درصد دیه کامل می گردد.

مبلغ فوق به نرخ سال 1396 برابر است با پانزده میلیون و پانصد و نود هزار تومان .

 

وکیل شکایت  از جرایم  چهارشنبه سوری

اگر نیاز به خدمات مشاوره حقوقی و داوری در مباحث مجازات شرکت در چهارشنبه سوری یا سایر موارد دارید جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری در خصوص موضوعات کیفری، حقوقی، ملکی، خانواده، مطالبه مهریه، نفقه، و …مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.

  • 021-88795408
  • 021-88796143

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

09120067665

09121281014

گروه وکلای مهر

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *