امروز با معرفی وکیل مهریه با شما هستیم.
در بسیاری از کشورها تضمین کافی مالی، در هنگام عقد ازدواج از زوج به نفع زوجه، دریافت میشود. قوانین کشورهای غربی، درباره مهریه و تضمین مالی ازدواج، به تنصیف دارایی زوج، در هنگام زندگی مشترک محدود میشود.
درحقوق اسلام و شرع مقدس اسلام جهت تضمین مالی عدم تمایل به زندگی مشترک از سوی مرد، حقوق مالی برای زن در نظر گرفته شده است، از جمله این حقوق مالی، مهریه است.
مهریه و ترتیب پرداخت آن، هنگام عقد دائم ازدواج معین میشود. در ازدواج دائم، امکان اینکه مهریه در ابتدای توافقات طرفین تعیین نشده، و عقد بدون تعیین شدن مهریه منعقد شود وجود دارد اما در ازدواج موقت یا متعه (صیغه)، میزان مهریه باید مشخص و معلوم باشد و عقد ازدواج موقت بدون تعیین مهریه، و یا با مجهول بودن مهریه، اساسا باطل است.
حقوق مالی دیگر که بر عهده زوج می باشد
از جمله این حقوق مالی که پرداخت آن بر عهده زوج می باشد و با عقد ازدواج آغاز میشود، نفقه است.
نفقه، شامل خوراک، پوشاک و محل زندگی مشترک زوجین، مخارج بیماری های احتمالی زوجه، مخارج تحصیل زوجه و سایر موارد ضروری و لازم زوجه می باشد که توسط زوج پرداخت میشود.
شرط تنصیف دارایی چیست؟
از حقوق دیگر مالی که برای زوجه در نظر گرفته شده است، بند 1 عقدنامه می باشد که اشعار می دارد در صورتی که بین زوجین طلاقی واقع شود و طلاق به درخواست زوجه و یا تمرد و یا سرکشی وی و یا تخلف وی از وظایف زناشویی نباشد، مرد مکلف است نصف دارایی خود را که در زندگی زناشویی به دست آورده است، به عنوان تنصیف دارایی، به زن بپردازد.
شرط تنصیف دارایی برای چه اموالی از مرد ایجاد می شود؟
نکته قابل ذکر این است که نصف دارایی مرد شامل دارایی های قبل از ازدواج مرد نمیشود و ارثیه ای که به مرد تعلق می گیرد نیز شامل این نصف دارایی که باید به زوجه منتقل شود، نمیباشد.
سؤالات متدوالی که درباره مهریه و وصول مهریه و نیز وکیل متخصص جهت طرح دعوای مهریه برای شما عزیزان ممکن است پیش آید که در طول 10 سال سابقه موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان از طرف موکلین بیان شده و در پروندههای وصول مهریه، موجود است ممکن است به شرح زیر باشد.
نکات مهم در معرفی وکیل مهریه
- زمان اقدام جهت وصول مهریه، چه موقع می باشد؟
- اگر زوج توان پرداخت مهریه نداشته باشد، آیا خانوداه زوج، ضامن پرداخت مهریه هستند؟
- پرداخت مهریه بالای 110 سکه، به چه صورت است؟
- آیا می توان مهریه بالای 110 سکه طلا را وصول کرد؟
- آیا بابت مهریه، حکم زندان مرد صادر میشود؟
- آیا وکیل مهریه، باید شرایط خاصی داشته باشد؟
- خانم یا آقا بودن وکیل مهریه تفاوتی در روند رسیدگی دارد؟
- آیا با استفاده از وکیل در دعوای مطالبه مهریه، تفاوتی در نوع رسیدگی دادگاه وجود دارد؟
- مدارک لازم جهت وصول مهریه چیست؟
- اقدامات لازم جهت وصول مهریه چیست؟
- آیا می توان به مبلغی بیشتر یا کمتر از مهریه هنگام طلاق توافق کرد؟
- در صورت فسخ نکاح، تکلیف مهریه چیست؟
- در صورت ابطال نکاح، تکلیف مهریه چیست؟
- موسسه حقوقی معتبر جهت معرفی وکیل مهریه چه ویژگی هایی دارد؟
به این سؤالات و سؤالاتی درباره حقوق خانواده، وکیل خانواده، وکیل نفقه، وکیل طلاق و سایر مواردی که ممکن است درباره دعوی خانواده برای شما عزیزان پیش بیاید در ادامه این نوشته اشاره شده است.
مهریه چیست و شرایط وصول مهریه توسط وکیل مهریه چیست؟
همانطور که در بالا عنوان شد، مهریه، یکی از حقوق مالی زوجه می باشد که در هنگام عقد ازدواج و یا بعد از ان توسط طرفین یا شخص ثالثی تعیین میشود.
مهریه بر دو نوع است که به مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه تقسیم میشود.
در صورتی که مهریه عندالمطالبه باشد از هنگام عقد نکاح، زوجه امکان مطالبه مهریه را دارد و در صورتی که مهریه عندالاستطاعه باشد، زوجه میبایست استطاعت و توان مالی مرد در پرداخت مهریه را ثابت نموده و سپس مهریه خود را مطالبه نماید.
در صورتی که مرد مدعی اعسار از پرداخت مهریه باشد و توان پرداخت یکجای مهریه را نداشته باشد، امکان توافق طرفین بر نوع پرداخت مهریه به صورت اقساطی و یا امکان اقدام قانونی و قضایی برای زوجه وجود دارد.
مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده
یکی از راه های وصول مهریه، در صورتی که مهریه بیش از بیست میلیون تومان باشد، مراجعه به دادگاههای خانواده است.
دادگاه خانواده پس از دریافت دادخواست مطالبه مهریه و مدارک و اسناد پیوست با تعیین وقت رسیدگی، زوجین را جهت رسیدگی به دعوای مطالبه مهریه دعوت مینماید.
برای توقیف اموال مرد وکیل مهریه چه اقدامی انجام می دهد؟
با توجه به اینکه مهریه در سند ازدواج درج میشود، که سندی رسمی و لازم الاجراست، در صورت درخواست زوجه مبنی بر توقیف اموال زوج، قرار تأمین خواسته بدون تودیع خسارت احتمالی از سوی دادگاه صادر شده و امکان توقیف اموال منقول و غیر منقول بلامعارض زوج، وجود دارد.
قرار تأمین خواسته، قبل یا بعد از ابلاغ، بنا به درخواست زوجه یا خواهان و یا وکیل وی، اجرا شده و تمامی اموال مرد قابلیت توقیف، با قرار تأمین خواسته را دارند.
در صورتی که در طول رسیدگی، مهریه زوجه توسط زوج پرداخت شود و یا اموالی معرفی شود که استیفاء مهریه، از محل این اموال، امکانپذیر باشد، اموال به مزایده گذاشته شده و با توافق طرفین به عنوان مهریه یا جایگزین مهریه، به زن پرداخت میشود. راههای وصول مهریه، و وکیل مهریه ویژگی ها و مشخصاتی دارند که در ذیل به آنها پرداخته میشود.
راه های وصول مهریه
1) مطالبه مهریه از طریق اداره اجرای ثبت اسناد رسمی
در این حالت، وکیل زوجه با مراجعه به دفتر اسناد رسمی ازدواج، درخواست صدور اجرائیه و رونوشت سند نکاحیه را تقدیم سردفتر اسناد رسمی ازدواج مینماید، سردفتر اسناد رسمی ازدواج پس از صدور رونوشت و صدور دو نسخه اجرائیه به زوج ابلاغ مینماید که مهریه مافی الذمه در سند ازدواج را به زوجه، پرداخت نماید.
این اخطار، توسط اداره پست به نشانی و آدرسی که زوج در سند ازدواج دارد، ابلاغ میشود و نسخ اجرائیه و رونوشت به اداره اجرای اسناد رسمی ارسال میشود.
تشکیل پرونده در اجرای ثبت چه شرایطی دارد؟
پس از تشکیل پرونده در اداره اجرای اسناد رسمی ثبت اسناد و املاک نسخه ای از اجرائیه به نشانی زوج ابلاغ میشود و در صورت عدم پرداخت مهریه، ظرف 10 روز پس از ابلاغ، امکان توقیف اموال زوج و نیز ممنوع الخروج کردن و ممنوع المعامله کردن زوج بابت عدم پرداخت مهریه و عدم اقدام جهت اجرای مفاد اجرائیه صادر میشود.
در صورتی که در این مرحله، زوج، اقدام به پرداخت مهریه و جلب رضایت زوجه نماید نیاز به پرداخت نیم عشر دولتی نمی باشد اما اگر مراحل اجرائی ادامه یابد و منجر به مزایده اموال زوج و یا پرداخت اموال منقول توقیف شده زوج شود، نیم عشر هزینه اجرایی از زوج دریافت و به حساب دولت واریز میشود.
2) مطالبه مهریه از طریق دادگاههای خانواده
در این حالت، وکیل زوجه در تهران و مراکز استانها، با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، و در سایر شهرستانها، با مراجعه مستقیم به دفتر دادگاه خانواده، دادخواست مطالبه مهریه را تقدیم دادگاه، مینماید.
قبل از تقدیم دادخواست، در هنگام رسیدگی و یا بعد از تقدیم دادخواست، امکان تقدیم درخواست صدور قرار تأمین خواسته، نیز وجود دارد. صدور قرار تأمین خواسته به معنی درخواست توقیف اموال منقول و غیر منقول زوج می باشد که توسط دادگاه، با توجه به رسمی بودن سند ازدواج، پذیرفته خواهد شد.
توقیف اموال در مهریه بدون تودیع خسارت احتمالی
جهت صدور قرار تأمین خواسته بر اساس سند ازدواج، نیاز به تودیع خسارت احتمالی توسط وکیل زوجه نمی باشد و صرف درخواست، امکانپذیرش از طرف دادگاه را دارد.
دادگاهی که پرونده به وی ارجاع میشود پس از تعیین وقت رسیدگی به اصالت سند ازدواج و اظهارات طرفین، رسیدگی نموده و رأی مقتضی معمولا مبنی بر محکومیت زوج و پرداخت مهریه صادر مینماید.
نحوه تقسیط مهریه چگونه است؟
این رأی، قابلیت اعتراض در دادگاه تجدید نظر را دارد و زوج میتواند به محض قطعی شدن رأی در صورت عدم تمکن مالی جهت پرداخت یک جای مهریه دادخواست اعسار از پرداخت یک جای مهریه و تقسیط مهریه به دادگاه صادر کننده حکم بدوی تقدیم نماید.
این درخواست با توجه به قانون جدید نحوه اجرای محکومیت های مالی و قانون جدید اعسار، مورد رسیدگی قرار گرفته و در صورت اثبات اعسار زوج، پرداخت مهریه به صورت اقساط تعیین شده و به طرفین ابلاغ میشود.
این رأی نیز ظرف 20 روز پس از ابلاغ از سوی طرفین قابل اعتراض در دادگاههای تجدید نظر استان میباشد.
مدارک لازم جهت طرح دعوای مطالبه مهریه
1) کارت ملی و شناسنامه متقاضی
2) سند ازدواج
در صورتی که سند ازدواج در دسترس نیست امکان اخذ رونوشت عقدنامه از دفتر ازدواجی که عقد در ان منعقد شده، توسط متقاضی و یا وکیل وی وجود دارد با مراجعه به دفتر ازدواج رسمی که عقد ازدواج در ان ثبت و سند ازدواج صادر شده است و با پرداخت هزینه مقرر، امکان اخذ رونوشت سند ازدواج وجود دارد که این رونوشت جایگزین سند ازدواج شده و جزو مدارک به دادگاه و یا اداره اجرای اسناد رسمی ثبت تقدیم میشود.
3) وکالتنامه وکیل
جهت طرح دعوای مطالبه مهریه وکالتنامه وکیل نیز یکی دیگر از مدارک مورد نیاز جهت ارائه به دادگاه و یا اداره اجرای اسناد رسمی ثبت میباشد.مراحل انجام کار جهت مطالبه مهریه به شرح زیر است:
ابتدا، دادخواست و یا درخواست اجرای مهریه، بسته به اینکه پرونده در دادگاه مطرح شود و یا اجرای اسناد رسمی ثبت تقدیم میشود بعد از ابلاغ اجرائیه و یا نسخه ثانی دادخواست و ضمائم در دادگاه، جلسه رسیدگی تشکیل شده و پس از رسیدگی و قطعیت حکم، امکان وصول مهریه وجود دارد.
طول مدت دعوای مهریه در دادگاه، تا زمان قطعیت رأی معمولا حدود 3 الی 6 ماه می باشد و از طریق اداره اجرای اسناد رسمی اداره ثبت، معمولا 3 ماه زمان، جهت اخذ نتیجه نیاز دارد.
وکیل مهریه
با توجه به اینکه مبلغ مهریه، معمولا کمتر از 50 میلیون تومان نمی باشد، کارآموز وکالت، به تنهایی امکان قبول وکالت در پرونده مهریه را ندارد و لازم است وکیل پایه یک دادگستری در پرونده مهریه اعلام وکالت نماید.
وکیل پایه یک دادگستری به وکیلی اطلاق میشود که پس از قبولی در آزمون کانون وکلای دادگستری و گذراندن موفقیت آمیز دوره کارآموزی به مدت 18 ماه و سپس قبولی در آزمون شفاهی و کتبی اختبار کانون وکلای دادگستری، به دریافت پروانه وکالت پایه 1 دادگستری نائل میشود.
تفاوت وکیل پایه یک دادگستری و کارآموز وکالت در پرونده مهریه
وکیل پایه یک دادگستری حق دخالت در کلیه دعاوی و پروندهها را به صورت مستقل دارد. اما در صورتی که شما کارآموز وکالت، به عنوان وکیل انتخاب می فرمایید دقت بفرمایید لازم است کارآموز وکالت به همراه یک وکیل پایه یک دادگستری، اعلام وکالت نموده تا امکان طرح پرونده مطالبه مهریه را داشته باشد.
چگونه وکیل مهریه رایگان داشته باشیم؟
در صورتی که نیاز به خدمات وکیل دارید و امکان پرداخت هزینههای حق الوکاله را ندارید می توانید با مراجعه به اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری در تهران، به نشانی خیابان سعدی جنوبی و در مراکز استانها، به کانون وکلای دادگستری استان مربوطه، درخواست وکیل معاضدتی و رایگان نمایید.
در صورتی که حائز شرایط باشید، کانون وکلای دادگستری، با تعیین وکیل معاضدتی برای شما، امکان طرح پرونده مهریه را ایجاد خواهد نمود.
دقت بفرمایید حق الوکاله وکیل و هزینههای دادرسی نیز با محکومیت مستنکف از پرداخت مهریه یا زوج، قابل دریافت میباشد.
در هنگام تقدیم دادخواست، محکومیت زوج به پرداخت حق الوکاله وکیل و هزینههای دادرسی را نیز مطالبه بفرمایید.
موسسه مهر پارسیان با تشکیل دپارتمان اختصاصی وکیل مهریه، تمامی دعاوی خانواده اعم از مطالبه مهریه، مطالبه نفقه، حضانت فرزند، فسخ نکاح، تدلیس در ازدواج، نفقه زوجه و نفقه فرزندان، اجرت المثل،نحله و سایر دعاوی خانواده را با انتخاب دو وکیل پایه یک دادگستری، از ابتدا تا انتها برای شما انجام خواهد داد.
نشانی دفتر وکالت وکیل مهریه در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران
تماس با دفتر موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت موسسه مهر پارسیان – محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری
خدمات موسسه حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلام مطالبتون درباره حقوق خانواده عاليه ميشه ادرس كانال تلگرامتون رو بهم بدين ياتوسايت بزارين لطفاً
سلام وقت بخیر
من با اقایی دوسال آشنا شدم و قصدمون ازدواج منتها خانواده ایشون رضایت به ازدواج ندارن چون من 7 سالی از پسرشون بزرگترم و اعتقادات خانواده هامون متفاوت اقا پیشنهاد دادن بدون حضور بقیه ازدواج کنیم ولی بابت نگرانی که دارن گفتن 50 عدد سکه مهر کنیم و سال بعد 50 عدد دیگه رو افزایش مهریه بدیم سوالم این ایا ممکن ما بتونیم اینکار انجام بدیم ؟
سلام وقت بخیر
افزایش مهریه بعد از عقد نکاح امکان پذیر نمی باشد
به شرح نظریه شماره ۳۵۰۷۹/۳۰/۸۸ مورخ ۱۲/۵/۱۳۸۸ فقهای محترم شورای نگهبان « مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد واقع شده است و ازدیاد مهر بعد از عقد شرعاً صحیح نیست و ترتیب آثار مهریه بر آن خلاف موازین شرع شناخته شد.))