کلاهبرداری سایت های همسریابی
با گسترش روزافزون فناوری های نوین ارتباطی و پیشرفت های شگرف در علوم رایانهای، شاهد ایجاد و شکل گیری نوعی زندگی مجازی در فضای سایبری هستیم که ابعاد متنوعی از زندگی انسانی از امور اداری، دولت الکترونیک و کسب و کار مجازی گرفته تا قلمرو دانش و فناوری، کتابخانه های مجازی و حتی تفریح و سرگرمی را دربر می گیرد. اگرچه تاثیرات شگرف و منحصر به فرد فضای مجازی در افزایش سرعت انتقال اطلاعات انکارناپذیر است، اما از سوی دیگر به دلیل ویژگی پنهان پذیری و هویت مجازی کاربران، این فضا مستعد شکل گیری انواع جرایم سایبری است، که از جملهی آنها کلاهبرداری و از نمونه های ان، کلاهبرداری سایت های همسریابی میباشد.
در واقع افراد کلاهبردار و سودجو، از قابلیت های این فضای رایانهای و مجازی سوء استفاده کرده و به منظور کسب درآمد، اقدام به راه اندازی سایت ها و وب گاه هایی در خصوص همسریابی می کنند و با هدف کلاهبرداری و با عنوان سایت های ازدواج دائم یا موقت، اقدام به عضوگیری مینمایند. به همین جهت موسسهی حقوقی طلیعه عدالت و مهر پارسیان با توجه به مبتلا به بودن کلاهبرداری سایت های همسریابی، مطالبی را در این زمینه منتشر مینماید.
طریقهی کلاهبرداری سایت های همسریابی
این سایت ها پس از عضوگیری، اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی افراد کرده و آنها را بدون اجازه فرد در اختیار دیگران قرار می دهند. همچنین طراحان سایت های ازدواج نیز با توجه به دسترسی به کلیه اطلاعات کاربران، به راحتی میتوانند از اطلاعات انان سوء استفاده کنند و بدون اجازهی شخص، عکس ها و اطلاعات اعضا را در اختیار دیگران قرار دهند و همین امر موجب تحقق جرم اخاذی و کلاهبرداری می گردد؛ چرا که مدیران این سایت ها به تمام اطلاعات وارد شده توسط کاربر اعم از نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس، شماره تماس و …. دسترسی دارند و از همین طریق اقدام به کلاهبرداری می کنند.
برخی از افرادی که تصاویر انان در اینگونه سایت ها وجود دارد، وجود خارجی نداشته و فقط تصویر آنها در سایت های ازدواج وجود دارد. تصویری که حتی ممکن است دستکاری شده باشد. این افراد با استفاده از تصاویر سلفی که کاربران در فضای مجازی منتشر می کنند، سعی می کنند سایت خود را به روز رسانی کرده و اهداف مجرمانه خود را که همان سوء استفاده از کاربران فضای مجازی است، عملی کنند. این طیف از کلاهبرداران از طریق درست کردن پروفایل در سایت های همسریابی، دوست یابی و جعل هویت و جنسیت و جلوه دادن خود به عنوان یک فردی از خانواده مرفه و تحصیل کرده و شاغل در یکی از شرکت های معتبر اروپایی که قصد ازدواج در ایران و نقل مکان به یک کشور خارجی را دارند، اقدام به فریب دختران و پسران می کنند .
عنصر قانونی جرم کلاهبرداری سایت های همسریابی
برای کلاهبرداری سایت های همسریابی، مانند کلاهبرداری رایانهای یا مجازی به ماده 13 قانون جرایم رایانهای استناد میشود و عنصر قانونی ان است؛ زیرا فرد قربانی اصلا با کلاهبردار رو به رو نیست و کلاهبرداری از طریق تقلب و نفوذ در دادههای شخصی کاربر این سایت ها اتفاق می افتد و مجرم موفق به بردن مال قربانی میشود.
مانور متقلبانه در کلاهبرداری سایت های همسریابی
عملیات متقلبانه این سایت ها اینگونه است که این سایت ها معمولا اطلاعات جذاب تعدادی کاربر دختر و پسر را به شکلی که واقعی جلوه کند، در بانک اطلاعاتی نرم افزار خود وارد می کنند، بعد کاربر تازه عضو شده، ناگهان با افراد زیادی مواجه میشود که از او درخواست ازدواج کرده اند و وقتی می خواهد اطلاعات بیشتری از آنها ببیند، سایت به صورت برنامه ریزی شده از او می خواهد مبلغی را به حساب مدیر سایت واریز کند تا اجازه نمایش اطلاعات به او داده شود.
علاوه بر کلاهبرداری توسط مدیر سایت ازدواج، نمونه دیگر ان این است که بعضی کاربران این سایت ها ، خود کلاهبردار میباشند و از دیگر کاربران کلاهبرداری مینمایند؛ به این صورت که این کاربران اطلاعاتی را از خود نمایش می دهند که اغلب صحیح نیست و تنها برای جذب طرف مقابل منتشر میشود. این افراد که بعضا خود دارای همسر و فرزند هستند با عضویت در سایت های همسریابی، دختران را اغفال کرده و پس از جلب اعتماد آنها، به بهانه های مختلف از آنها پول می گیرند.
بسیاری از این کلاهبرداران برای به دست آوردن علاقه و اعتماد افراد، اقداماتی نظیر استفاده از کلمات عاشقانه، به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی و ارسال هدایایی برای چند ماه انجام می دهند و پس از ایجاد ارتباط عاطفی تدریجی و مبادله شماره تلفن و پست الکترونیک با ترفندهای مختلف از جمله تصادف، در دسترس نبودن هزینه درمان و مواردی از این قبیل، بزه دیدگان را فریب داده و از انان درخواست پول به عنوان قرض داشته و پس از خاتمه پروسه کلاهبرداری، اقدام به خاموش کردن تلفن همراه که تنها راه ارتباطی قربانی است، می کنند، یا اینکه بعد از به دست آوردن اعتماد و کاهش مقاومت قربانی مورد نظر، از مخاطب به صورت ماهرانه و مستقیم، درخواست پول و جزییات کارت اعتباری بانکی می کنند و در برخی موارد نیز درخواست ارسال تصاویر و فیلم های شخصی را مینمایند تا پس از اتمام کلاهبرداری، قربانی را تهدید به انتشار تصاویر شخصی، یا چت های خصوصی با خود کنند که به این طریق او را از طرح شکایت بازدارند.
مرجع رسیدگی به کلاهبرداری سایت های همسریابی
در پاسخ باید گفت اکثر کلاهبرداری هایی که توسط این سایت ها انجام می گیرد چون از طریق فضای رایانهای و مجازی صورت گرفته و مرتکب از طریق این فضا قربانی خود را انتخاب می کند مانند دیگر جرایمی که در فضای مجازی رخ میدهد در صلاحیت دادسرای جرایم رایانهای می باشد و تحقیقات در مورد این جرم نیز توسط پلیس فتا صورت میگیرد.
وکیل شکایت از سایت های همسر یابی کلاهبردار در تهران
چنانچه سوال یا ابهاماتی در مورد کلاهبرداری سایت های همسریابی دارید یا می خواهید بهترین وکلای کشور در این زمینه را بشناسید و از آنها مشاوره دریافت نمایید، با موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان تماس حاصل نمایید.
دپارتمان حقوق و جرایم سایبری گروه وکلای مهر
بدون دیدگاه