در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟

در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟

در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟


امروز با بررسی موضوع این سوال که در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟ با شما خواهیم بود.

وقتی تصادف می‌کنیم ابتدا دنیا برای یک لحظه متوقف می‌شود و بعد مرحله دیدن فرا می‌رسد؛ اما در صورت برخورد با پورشه زرد آخرین مدل کمی قضیه متفاوت است.

در صورت تصادف با پورشه آخرین مدل تنها نوبت به مرحله اول یعنی مرحله‌ی توقف دنیا می‌رسد؛ چرا که همه باخبر هستیم با یورو ۱۴ هزار تومانی این روزهای بازار ارز کشور، یک پورشه آخرین مدل چه قیمت کهکشانی‌ای می‌تواند داشته باشد.

آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که اگر با خودرویی گران‌قیمت همانند پورشه برخورد کنید، بیمه شخص ثالث شما تا چه میزان تعهدات مالی برای جبران خسارت یک پورشه آخرین مدل را پوشش می‌دهد؟

سازمان حقوقی مهر پارسیان با شعار، موسسه حقوقی مهر پارسیان خانه اعتماد، با نگاهی به قیمت قطعات پورشه در بازار این سوال بیش از پیش برجسته می‌شود که در صورت برخورد با پورشه ی آخرین مدل چه کنیم؟

نکات مهم و توضیحات کامل در خصوص این سوال که در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

طبق قانون چه مبنایی برای پرداخت خسارت پورشه اخرین مدل در قانون پیش‌بینی شده است؟

اگر مالک پورشه آخرین مدل بودیم و دچار تصادف رانندگی شدیم چه کنیم؟

مزایا و معایب تبصره جدید بیمه شخص ثالث چیست؟

[/stextbox]

 

در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟

تعویض چراغ جلوی پورشه پانامرا حدود بیست میلیون تومانی، بسته به نوع چراغ، هزینه به بار می‌آورد. قیمت چراغ جلوی خودرو لکسوس نیز حدود 8 میلیون.

بنابراین، در صورتیکه یک پراید با خودرویی از این دست تصادف کند اگر شانس بیاورد و تنها به چراغ پورشه آخرین مدل آسیب وارد کند باید هزینه‌های میلیونی بابت خسارت پرداخت نماید.

وفق قوانین و مقررات در سال‌های پیش، در صورتیکه شما با خودرویی گران‌قیمت تصادف می‌کردید،

بیمه‌گذار تنها بخشی از خسارت تصادف که مربوط به تعهدات مالی مندرج در بیمه‌نامه شخص ثالث بود را پذیرا می‌گردید؛ بنابراین خسارت‌زننده موظف بود طبق قانون مابقی خسارت را پرداخت کند.

نحوه کار نیز به این صورت بود که ابتدا خسارت باید از سوی کارشناسان رسمی برآورد می‌شد و

مبلغ غرامت تا سقف بیمه مورد نظر که در سال 94 حداقل 5/ 5 میلیون تومان بود را پرداخت می‌کرد و پرداخت مابقی خسارت را به عهده شخصی که خسارت را وارد کرده بود، می‌گذاشت؛

به ‌طور مثال در صورت برخورد یک پراید با یک پورشه آخرین مدل، در صورتی که 40 میلیون خسارت به پورشه وارد می‌شد

و راننده پراید مقصر بود، بیمه تنها به میزان تعهدات مالی درج شده در بیمه‌نامه خسارت را تقبل می‌کرد و مابقی خسارت باید از سوی شخصی که خسارت را وارد کرده بود، پرداخت می‌شد.

اگر فرد مبلغ تعیین‌شده برای خسارت را پرداخت نمی‌کرد،

شخص خسارت‌دیده، مثلا صاحب پورشه اخرین مدل، می‌توانست به دادگاه صالحه شکایت کند و کارشناسان دادگاه مجددا میزان خسارت به خودروی وی را بررسی می‌کردند و حکم به پرداخت خسارت می‌دادند؛ در اینجا حکم توقیف اموال فرد خسارت‌زننده صادر می‌شد.

اگر وی اموال در دسترسی داشت،

به‌ عنوان خسارت توقیف می‌شد و اگر این چنین نبود، به دلیل محکومیت مالی حکم جلب وی صادر می‌شد.

در این بین اگر خسارت‌زننده واقعا استطاعت پرداخت خسارت را نداشت و چهار شاهد بر مدعای او شهادت می‌دادند و می‌گفتند که خسارت‌زننده تنها مالش همین خودروی تصادفی است

که با آن امرار معاش می‌کند، قاضی برای او مبلغ خسارت را با توجه به درآمدش قسط‌بندی می‌کرد.

از آنجا که این موضوع مشکلات بسیاری را هنگام تصادف یک خودروی معمولی با خودروی پورشه اخرین مدل ایجاد می‌کرد و انتقادات بسیاری را متوجه نقش شرکت‌های بیمه به ‌عنوان حامی حقوق مردم می‌کرد،

حدود دو سال پیش دولت در این بخش از قانون بازنگری‌هایی انجام داد.

تبصره جدید بیمه شخص ثالث در خصوص سوال«در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟»

در سال ۹۵، بند جدیدی به قانون بیمه شخص ثالث اضافه شد؛ بنابر این بند، در صورتیکه یک خودروی معمولی با خودرویی گران‌قیمت تصادف کند، شرکت بیمه تعهد دارد، برابر با نصف دیه یک مرد مسلمان در ماه‌های حرام خسارت وارده را جبران کند.

در این قانون، بیمه‌گذار یک خودروی متعارف را مبنایی برای تعیین سقف پرداخت خسارت در نظر گرفته است؛ قیمت خودروی متعارف نیز نصف دیه یک مرد مسلمان در ماه‌های حرام در نظر گرفته شده است.

از آنجا که دیه در ماه‌های حرام در سال جاری ۳۰۸ میلیون تومان تعیین شده است، بنابراین نصف این مبلغ یعنی ۱۵۴ میلیون تومان حداکثر سقف پرداخت خسارت به خودروی گران‌قیمت از نظر قانون است.

بنابراین اگر کسی با پورشه اخرین مدل دو میلیارد تومانی برخورد کند بیمه باید النهایه ۱۵۴ میلیون تومان خسارت پرداخت کند.

در حالیکه بر اساس این قانون شرکت‌های بیمه و فرد مقصر در قبال خودروهای گران‌قیمت در حدود ۱۵۴ میلیون تومان نسبت به پرداخت خسارت مسئولیت دارند، که رییس کل بیمه مرکزی به همه دارندگان خودروهای گران‌قیمت در کشور توصیه می‌کند، حتما بیمه بدنه کامل داشته باشند تا بتوانند مابقی خسارت وارده به خودروی خود را از طریق بیمه بدنه جبران کنند.

از آنجا که قوه قضائیه هر سال نرخ دیه را اعلام می‌کند، اگر نرخ دیه در سال‌های آینده افزایش پیدا کند، به طریق اولی مبنای تعیین قیمت خودروهای متعارف گران‌قیمت نیز تغییر خواهد کرد.

مزایا و معایب تبصره جدید بیمه شخص ثالث در خصوص سوال«در صورت برخورد با پورشه آخرین مدل چکار کنیم؟»

هر چند این قانون در حال اجراست، بسیاری از مردم از آن اطلاع ندارند. در این بین یک پرسش وجود دارد اینکه تبصره جدیدی که در بیمه شخص ثالث مدنظر قانو‌گذار قرار گرفته است چه مزایا و معایبی دارد.

به گفته کارشناسان مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیت این بند جدید که در قانون بیمه شخص ثالث گنجانده شده،

این است که این قانون نگرانی و مشکلات مالکان خودرویی که با خودروهای گران‌قیمت تصادف می‌کردند، مرتفع کرده و امر بسیار مثبتی است.

چرا که در بسیاری از تصادفات چون مالک خودرو توانایی پرداخت مابقی خسارت را نداشت به زندان می‌رفت و مشکلات بسیاری را متحمل می‌شد.

در حالیکه قانونگذار با وضع این قانون توانسته نقش بیمه‌ها در بروز حوادث و سوانح رانندگی را افزایش دهد،

برخی از کارشناسان معتقدند که قانونگذار در تبیین این قانون نباید به گونه‌ای عمل می‌کرد که فرد خسارت‌دیده بخشی از خسارت خود را جبران کند

و بر این اساس تاکید کرده که مالکان خودروهای گران‌قیمت، تلاش کنند با بیمه بدنه کردن خودروی خود از بروز ضرر و زیان‌های احتمالی این‌چنینی جلوگیری کنند.

 

ایراد دیگری که برخی کارشناسان به این قانون می‌گیرند این است که تشخیص مبنای پنجاه درصد بر چه اساسی صورت گرفته و از طرفی تعریفی که برای خودرو متعارف می‌شود، چگونه صورت گرفته است؟

آیا قانونگذار در این قانون توجهی به برآورد خسارت قطعات داشته است؟ آیا قیمت قطعات خودروی متعارفی که در نظر گرفته شده با قیمت قطعات خودروهای گران‌قیمت تطابق دارد که به‌ عنوان مبنای تشخیص خسارات وارد به خودروها تلقی شود؟

بنابراین اینکه خودروی نامتعارف همچون پورشه اخرین مدل خودش اسباب جبران ضرر را فراهم کند امری منطقی نیست.

هر چند قانونگذار این بند را براساس تئوری خطر در قانون بیمه شخص ثالث قرار داده، اما باید تعهدات شرکت بیمه در قبال خسارات وارده را بیشتر تعیین می‌کرد تا مالکان پورشه‌های آخرین مدل آسیب‌دیده نیز دچار ضرر و زیان نشوند.

خدمات گروه وکلای مهر

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

چنانچه شما عزیزان با پورشه آخرین مدل برخورد کردید، قبل از هر اقدام با وکیل پایه یک دادگستری مشاوره نمایید. موسسه حقوقی داوری طلیعه عدالت و مهر پارسیان، با بهره‌مندی از گروه وکلای مهر در تمامی دعاوی حقوقی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین مشاوره حقوقی ارایه نموده و قبول وکالت می‌نمایند.

برای هماهنگی جهت مشاوره حقوقی، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین‌المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.

021-88799562

021-88795408

021-88796143

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

09120067665

سازمان حقوقی مهر پارسیان

[/stextbox]

 

5/5 - (21 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *