بررسی وظایف کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری موضوع این نوشته است.
با تشکیل شهر و جوامع انسانی و گسترش خدمات شهری، ساختمان ها و منازل اداری بسیار زیادی در داخل شهرها شکل گرفت.
در نتیجه به جهت ازدحام جمعیت و شلوغی شهرها، سازمانی دولتی تحت عنوان شهرداری شکل گرفت که به عنوان مرجع و نهادی مهم در جهت تنظیم امور و خدمات شهری فعالیت تاثیر گذاری دارد.
برای تامین بخشی از این هزینههایی را که شهرداری در راستای خدمت رسانی انجام میدهد، مبالغی را از سایر اشخاص و شهروندان شهرها دریافت می کند.
این هزینه و مبالغ به عنوان تعهد مالی بر ذمه ی شهروندان شهرها که از خدمت شهری شهرداری استفاده میکنند، قرار میگیرد که به هر نحو شهرداری میتواند آن را از مودیان وصول نماید.
در این مقاله به بررسی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری، مرجع شکایت علیه شهرداری تهران، کمیسیون های تخصصی شهرداری تهران، وظایف کمیسیون ماده 77 شهرداری تهران، که توسط موسسهی حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان و بهترین وکیل پروندههای شهرداریها، منتشر میگردد، پرداخته میشود.
سوالات مرتبط
– ماهیت کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری تهران چیست؟
– رسیدگی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری چیست؟
نحوه تقسیط بدهی به شهرداری تهران چگونه است؟
– تقسیط عوارض در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری به چه نحوی است؟
ماهیت کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
شهرداریها و موسسات وابسته به شهرداری به عنوان یک سازمان دولتی و عمومی اقدام به انجام فعالیتهای گستردهای در زمینهی شهرسازی و شهری انجام و خدماتی را ارائه میدهند که در ازای انجام این فعالیتها، به جهت هزینههایی که برای این سازمان ایجاد میگردد، باید مبالغ و هزینههای آن به نحوی جبران شود.
به همین خاطر هزینهها و مبالغی را تحت عنوان عوارض از سایر اشخاص خصوصی و عمومی دریافت میکنند که بابت ارائه ی خدماتی است که به شهروندان شهر ارائه داده است.
عوارض تعیین شده شامل عوارض شغلی موجود در حوزه ی شهری، عوارض نوسازی، عوارض نقل و انتقال، عوارض سالیانه ی خو درو و عوارض ساخت و سازی و زیر بنا می گردد.
اشخاصی که این عوارض برای آنها صادر گردیده باید آنها را در زمان مقرر پرداخت نمایند.
در صورتی که مودیان در پرداخت این عوارض با شهرداری دچار اختلاف گردند و و به پرداخت مبلغ عوارض اعتراض داشته باشند، میتوانند دادخواست و اعتراض خود را نسبت به مبلغ عوارض تحویل دهند و در نتیجه کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری، مرکب از نماینده شهرداری و نماینده دادگستری و نماینده انجمن شهر تشکیل میشود که به عنوان یک مرجع غیر دادگستری صلاحیت رسیدگی به اختلافات اشخاص خصوصی و شهرداری را داراست و در این زمینه رای صادر می کند.
رسیدگی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
کمیسیون ماده 77 به عنوان یک مرجع حقوقی عهده دار رسیدگی به اختلاف اشخاص و شهرداری میباشد رسیدگی آن به شرح وظایف ذیل است:
– عمدهترین وظیفه و صلاحیت رسیدگی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری، رسیدگی به شکایات اشخاص خصوصی نسبت به جریمههای ناشی از تخلفات ماده ی 100 قانون شهرداری است که به علت عدم رعایت اخذ مجوز و پروانه در ساختمان سازی ایجاد میگردد، میباشد که در این زمینه اقدام به صدور رای و البته تقسیط پرداخت عوارض مینماید.
– رسیدگی به شکایات اشخاص خصوصی نسبت به عوارض مربوطه ی شهری است که در این مورد اقدام به صدور رای و تقسیط مبالغ ان مینماید.
– رسیدگی به اختلافات ناشی از پرداخت مالیات و عوارض موضوعاتی مانند حمل و نقل برون شهری مسافر در داخل كشور با وسايل زمينی، عوارض ساليانه انواع خو دروهای سواری و وانت دو كابين اعم از توليد داخلی يا وارداتی و شماره گذاری انواع خودروهای سواری و وانت دو كابين اعم از توليد داخل و يا واردات، میباشد.
صدور رای در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
به طور کلی رایی را که کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری در زمینهی رسیدگی بر اساس صلاحیت خود صادر می کند، قطعی و به صورت سند رسمی لازم الاجرا می باشد؛ بنابراین مفاد رای صادره ی کمیسیون را میتوان از طریق واحد اجراییهی ثبتی به اجرا گذاشت.
تقسیط عوارض در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری
در صورت تصویب و تعیین مبالغ به عنوان عوارض، در صورتی که شخص مودی به مبلغ عوارض و جریمه ی ناشی از تخلفات، اعتراض داشته باشد، ممکن است که در این مورد کمیسیون ماده 77 تصمیم به تقسیط عوارض و جریمه ها داشته باشد.
در همین زمینه بر اساس آیین نامهی مالی شهرداری، شهرداری مجاز به تقسیط مطالبات خود نمی باشد؛ مگر در مواردی که به تشخیص کمیسیون منظور در ماده 77 قانون شهرداری مصوب سال 1344، مودی قادر به پرداخت تمام بدهی خود به طور یک جا بنا شد که در این صورت ممکن است بدهی مودی برای مدتی که از سه سال تجاوز نکند، تقسیط شود.
مرجع اعتراض به رای
آرایی را که مرجع کمیسیون صادر می کند به صورت قطعی است و بنابراین قابل تجدید نظر خواهی نخواهد بود ولی بر اساس اصل 173 قانون اساسی در صورتی که اختلافی بین اشخاص خصوصی و سازمآنهای دولتی با توجه به مصوبهی آنها، آیین نامه ها و آرایی که از مراجع آنها صادر میشود، ایجاد گردد، میتواند قابل فرجام خواهی در دیوان عدالت اداری باشد.
در این صورت دیوان عدالت اداری آرای صادره را با شرع و قانون مطابقت میدهد و در صورت تطبیق، حکم به ابرام و در صورتی كه تصميمات و اقدامات موضوع شكايت، موجب تضييع حقوق اشخاص شده باشد، شعبه رسيدگی كننده، حكم بر نقض رای يا لغو اثر از تصميم و اقدام مورد شكايت يا الزام طرف شكايت به اعاده حقوق تضييعشده، صادر می نمايد.
وکیل متخصص مشاوره حقوقی پروندههای شهرداری
انجام پروندههای موفق در دادخواست های فرجام خواهی در دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور، در گروه وکلای مهر قابل مشاهده در وب سایت رسمی این گروه می باشد.
برای مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری، وکیل دادگستری شمال تهران با شمارههای موسسه حقوقی مهر پارسیان تماس حاصل فرمایید.
راههای ارتباطی با دفتر محمدرضا مهری
021-88663925
021-88663926
021-88663927
شماره های همراه
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل
پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی
مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.
09120067669
بدون دیدگاه