دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز

امروز با معرفی دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز با شما هستیم.

دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز

دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز به عنوان یکی از دادسراهای اختصاصی و تخصصی در شهر تهران تشکیل شده است.

این دادسرا یکی از معاونت‌های دادستانی تهران می‌باشد که در راستای تخصصی کردن رسیدگی‌ها در تهران  و بر اساس قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آیین نامه اجرایی آن تشکیل شده است.

صلاحیت دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز، صلاحیت دادگاه انقلاب به عنوان دادگاه ویژه قاچاق کالا و ارز، صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان مرجع رسیدگی به تخلف قاچاق کالا و ارز، صلاحیت دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور در پرونده‌های قاچاق کالا و ارز، از جمله مواردی هستند که توسط وکیل قاچاق کالا و ارز موسسه حقوقی بین‌المللی و داروی مهر پارسیان مورد بررسی تخصصی قرار خواهد گرفت.

مشاوره حقوقی درباره شرح وظایف و صلاحیت دادسراها، دادگاه‌ها و سایر مراجع قضایی و شبه قضایی در سراسر دنیا را در سایت رسمی گروه وکلای مهر مطالعه فرمایید.

قاچاق کالا و ارز وکیل قاچاق کالا و ارز وکیل دادگاه انقلاب
دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز در جرایم قاچاق کالا و ارز به تحقیق و تعقیب متهم می‌پردازد.

سوالات تخصصی درباره دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز تهران

  • – دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز تهران به چه دلیل تشکیل شد و صلاحیت تخصصی دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز تهران در چه اموری است؟
  • – آیا قاچاق مشروبات الکلی در صلاحیت تخصصی دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز تهران قرار دارد و یا دادسرای ویژه ارشاد عهده دار این موضع است؟
  • – صلاحیت دادگاه انقلاب تهران در موضوع رسیدگی تخصصی به کیفر خواست‌های صادر شده از دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز تهران به چه نحو اعمال می‌شود؟
  • – مرجع رسیدگی به اعتراض در پرونده‌های قاچاق کالا و ارز دادگاه تجدید نظر استان است و یا دیوان عالی کشور صلاحیت رسیدگی به اعتراض متهم و مدعی‌العموم را دارد؟
  • وکیل متخصص در پرونده‌های قاچاق کالا و ارز چگونه قابل دسترسی می‌باشد و آیا موسسه حقوقی مهر پارسیان و گروه وکلای مهر در این زمینه خدماتی ارائه می‌دهند؟

صلاحیت دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز تهران

با توجه به اصول و قواعد کیفری، برای انجام تحقیقات مقدماتی و شروع به کشف جرم، مرجع کیفری دادسرا عهده‌دار رسیدگی می‌باشد و با نظر به تخصصی شدن وظایف دادسرا و حجم کثیر پرونده‌های کیفری، هر کدام از این دادسراها به صورت ویژه و تخصصی صلاحیت رسیدگی دارند.

دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز تهران یکی از مواردی است که با توجه به قانون قاچاق کالا و ارز عهده‌دار تعقیب و رسیدگی به جرایم مربوط به قاچاق کالا و ارز می‌باشد که براساس نوع کالایی که قاچاق می‌شود و بسته به اینکه مربوط به کدام از مصادیق کالای قاچاق باشد، مرجع صالح برای صدور رای کیفری متفاوت خواهد بود.

صلاحیت دادسرای ویژه‌ی قاچاق کالا و ارز در مواردی است که موضوع کالای قاچاق شامل کالاهای ممنوعه، یعنی مشروبات الکلی، آثار سمعی و بصری مستهجن، دریافت تجهیزات دریافت از ماهواره به طور غیر مجاز، اموال تاریخی و فرهنگی و آلات و وسایل قمار) باشد و یا قاچاق کالاهای ممنوع و قاچاق کالا و ارز که مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی گردد و همچنین مواردی که قانون رسیدگی به قاچاق کالا را در صلاحیت دادگاه انقلاب قرار داده است.

در این صورت دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز به عنوان مرجع ابتدایی و تحقیق، تحقیقات مقدماتی را آغاز و در صورت احراز مجرمیت فرد، با صدور قرار مجرمیت و قرار کیفرخواست، پرونده را به دادگاه انقلاب ارسال می‌کند.

با توجه به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان تعزیرات حکومتی در مواردی که کالای موضوع قاچاق مشمول موارد بالا نگردد، صلاحیت رسیدگی دارد.

صلاحیت رسیدگی به قاچاق مشروبات الکلی

با توجه به تخصصی شدن رسیدگی دادسراها، دادسرای دیگری به صورت تخصصی در کنار دادسراهای دیگر صلاحیت رسیدگی دارد.

در صورتی که موضوع جرم، تهیه و تولید و توزیع و نگهداری و یا فروش مشروبات الکلی باشد، دادسرای تخصصی ارشاد صلاحیت رسیدگی به جرایم مربوطه را دارد.

بنابراین در صورت قاچاق مشروبات الکلی، مرجعی که صلاحیت رسیدگی به جرم مورد نظر را دارد، دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز و دادگاه انقلاب می‌باشد.

صلاحیت دادگاه انقلاب تهران در رسیدگی به کیفرخواست صادره از دادسرای قاچاق کالا و ارز

بعد از صدور قرار مجرمیت و تهیه کیفرخواست توسط دادسرای قاچاق کالا و ارز، دادگاه انقلاب تهران به عنوان مرجع رسیدگی کننده و صدور رای، در رابطه با ادله‌ی مجرم و کیفرخواست و دفاعیات نماینده‌ی دادستان، اقدام به رسیدگی می‌نماید:

در صورتی که موضوع کالای قاچاق، مواد مخدر و روانگردان باشد، در این صورت با توجه به قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر، بر حسب امر مجازات ان می‌تواند بر اساس قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر تعیین گردد.

در صورتی که موضوع قاچاق و ورود کالاهای ممنوع به کشور، شامل مشروبات الکلی و یا آثار سمعی و بصری غیرمجاز باشد، در این صورت به مجازات مقرر در قانون محکوم می‌شود.

چنانچه ورود کالای قاچاق از مصادیق محاربه و به قصد مقابله با نظام و به منظور اخلال در نظام اقتصادی باشد، به مجازات محاربه محکوم می گردد.

قاچاق کالا و ارز قاچاق مشروبات الکلی وکیل قاچاق کالا و ارز بهترین وکیل قاچاق
دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز در کنار دادگاه انقلاب به جرایم قاچاق رسیدگی می‌کند.

مرجع اعتراض در پرونده‌های قاچاق کالا و ارز

مرجع رسیدگی به اعتراض در پرونده‌های قاچاق کالا و ارز، بسته به اینکه رای از کدام مرجع صادر شده باشد، متفاوت خواهد بود:

در صورتی که مرجع صادرکننده و صالح در رابطه با قاچاق کالا و ارز، سازمان تعزیرات حکومتی و آرای شعب بدوی تعزیرات کمتر از دو میلیون تومان باشد، قطعی است، در غیر این صورت شعب تجدیدنظر ویژه رسیدگی به پروندهای قاچاق کالا و ارز، در ظرف مدت بیست روز، صالح به رسیدگی می‌باشند.

در صورتی که مرجع رسیدگی به اعتراض در پرونده‌های قاچاق کالا و ارز، دادگاه انقلاب باشد، بسته به اینکه رای صادره مشمول کدام یک از درجات مجازات‌های تعزیری باشد، متفاوت است:

الف) در صورتی‌که ارزش‌کالا تا ده میلیون ریال (10000000) باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق؛ که معادل جزای نقدی درجه 6 می‌باشد و قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان می‌باشد.

ب) اگر ارزش کالا از ده میلیون (10.000.000) تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق؛ که به جزای نقدی درجه 3 محکوم می‌شود و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور می‌باشد.

پ)  در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (100.000.000) تا یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق.

با توجه به تبصره ی 3 ماده 19 قانون مجازات اسلامی و تعدد مجازات در مورد مذکور، ملاک مجازات حبس خواهد بود که درجه 6 و در نتیجه قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان می‌باشد.

ت)  در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق؛

که با توجه به تبصره ی 3 ماده 19 قانون مجازات اسلامی و تعدد مجازات در مورد مذکور، ملاک مجازات حبس خواهد بود که درجه 5 و در نتیجه قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدید نظر استان می‌باشد.

ث) در صورتی که قاچاق، به منظور مقابله با نظام و اخلال در نظام اقتصادی باشد، از مصادیق محاربه و بغی و افساد فی الارض  شناخته می‌شود که مجازات اعدام را در بر دارد که قابل تجدید نظر خواهی در دیوان عالی کشور می‌باشد.

در صورتی که رای دادگاه انقلاب مبنی بر مجازات بند ب و ث فوق‌الذکر باشد، دیوان عالی کشور و در باقی موارد دادگاه تجدید نظر استان، مرجع تجدیدنظر خواهی خواهد بود.

در صورتی که رای دادگاه انقلاب مبتنی بر برائت متهم باشد، در این صورت برای دادستان حق اعتراض به حکم برائت در ظرف مدت بیست روز، (بسته به موضوع کالای قاچاق و مجازات جزای نقدی مصرح در قانون و یا اعدام) در دادگاه تجدید نظر استان یا دیوان عالی کشور خواهد بود.

مشاوره حقوقی درباره دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز

موسسه حقوقی مهر پارسیان به عنوان بهترین موسسه حقوقی در زمینه‌ی امور مربوط به موارد کیفری در مورد جرایم قاچاق و نحوه‌ی رسیدگی در جرایم مربوط به قاچاق، مشاور حقوقی بازرگانی و شهرداری‌ها و کارشناس رسمی دادگستری در امور گمرکی، دعاوی مالی و بازرگانی، امور شرکت‌های تجاری و قراردادهای داوری بین‌الملل، به همراه تیم وکلای تخصصی، اقدام به مشاوره و قبول دعاوی شما عزیزان می‌کند.

برای انجام امور حقوقی خود و تعیین وقت مشاوره حضوری با گروه وکلای مهر، می‌توانید با موسسه تماس بگیرید.

جهت دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری، با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

راه‌های ارتباطی با موسسه حقوقی مهرپارسیان

  • 021-88795408
  • 021-88796143

شماره های همراه

  • 09121281014
  • 09120067665

09120067669

 

5/5 - (71 امتیاز)

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *