تغییر کاربری در اراضی و ساختمان های شهری
آیا از مرجع صدور مجوز تغییر کاربری در اراضی و ساختمان های شهری اطلاع دارید؟ با تصویب شورای شهر تهران می توان از اماکن مسکونی به عنوان باشگاه ورزشی استفاده نمود؟ جهت دریافت مجوز باشگاه ورزشی چه مراحلی لازم است؟ شکایت از شهرداری به دلیل عدم انجام وظیفه در کدام مرجع طرح میشود؟ بهترین وکیل کیفری تهران کیست؟ آیا صدور رای تغییر کاربری در کمیسیون ماده صد شهرداری مورد تنفیذ قانون است؟ چه مراحلی جهت تغییر کاربری مسکونی در کمیسیون ماده صد شهرداری باید طی شود؟ جهت یافتن پاسخ سوالات خود مقالات تخصصی درباره قانون شهرداری ها را در وب سایت رسمی گروه وکلای مهر تهران دنبال نمایید.
تعیین مرجع صالح تصمیم گیری درباره تغییر کاربری در ساختمان ها و زمین های محدوده شهرها، به موجب قانون شهرداری ها انجام شده است. دستور العمل و آیین نامه مرتبط با کمیسیون های شهرداری، به دلیل مختلف و متنوع بودن همواره باعث چالشی جدی در روابط بین شهروندان با شهرداری میباشد. طبق آخرین آماری که از فساد رایج در دستگاه های دولتی منتشر شده است، روابط ناسالم در شهرداری ها از سایر دوایر و ادارات دولتی و عمومی بیشتر بوده و این خود چالشی پیش روی مدیریت شهری میباشد. موسسه حقوقی و داوری بین امللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان با همکاری ده وکیل برتر کیفری در ایران، نسبت به جمع آوری مستندات تخلفات و پروندههای مرتبط با شهرداری اقدام نموده تا با بررسی قانونی و حقوقی مشکلات مربوط به شهرداری، گامی هر چند ناپیز جهت اعتلای فرهنگ حقوقی شهروندان بردارد.
تغییرکاربری مسکونی به ورزشی خارج از شمول تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداری
تامین سرانه های ورزشی جهت حفظ سلامت شهروندان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل، تغییر کاربری مسکونی به ورزشی نه تنها مشمول منع قرار نگرفته بلکه شوراهای شهر، با تصویب مصوباتی به دلیل مصلحت، به این نوع تغییرکاربری، امتیازاتی نیز اعطا مینمایند.
به استناد دستورالعمل اجرایی مصو به چگونگی مشارکت شهرداری شهر تهران در ایجاد، توسعه و ساماندهی فضاها و اماکن ورزشی شهر تهران، تصویب شده در جلسه 118 شورای اسلامی شهر تهران به تاریخ 8/10/1383 ابلاغ شده به شماره 20105/594/160 به تاریخ 16/10/1383 و اصلاحیه ان در جلسات 204 و 210 شورای شهر تهران به تاریخ های 27/10/1384 و 8/11/1384 ابلاغی به شماره 20949/699/160 به تاریخ 16/12/1384 «به منظور تامین بخشی از سرانه ورزش مورد نیاز شهروندان تهرانی در محلات شهر تهران، ساختمان های مسکونی موجود و یا جدیدالاحداث که با رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی (بدون تغییرکاربری، به طور موقت با اخذ عوارض متعارف کاربری های مسکونی و اخذ رضایت مکتوب از سایر واحدهای مسکونی ذی ربط و تعیین مسیر ورودی جداگانه در ساختمان مربوط) تمایل به اختصاص بخشی از فضای مسکونی خود (صرفا زیر زمین و همکف) با اخذ مجوز از اداره کل تربیت بدنی استان تهران را دارند، میتوانند در چارچوب این دستور العمل اقدام نمایند.
صلاحیت کمیسیون ماده 100 در تغییر کاربری اراضی و ساختمان های شهری
استدلال هایی که برای صلاحیت ذاتی کمیسیون ماده 100 در بحث تغییر کاربری های غیر از موضوع تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداری، می توان آورد این است که:
اول: در این دیدگاه، احداث، اعم از «ساخت و ساز همراه با تغییراتی در شکل ظاهری بنا» یا بدون ان، محقق می گردد. به عبارت دیگر، احداث تجاری به دو صورت اعتباری و فیزیکی صورت میگیرد که بر هر دو موضوع عنوان «احداث» اطلاق میشود (اشاره به نظریه صدق اسم). موید این استدلال این که الفاظ قوانین محمول بر معانی عرفیه هستند و عرف نیز به موارد فوق، عنوان احداث را اطلاق می کند. این موضوع هم شامل مواردی می گردد که از اول بنای احداثی به قصد استفاده تجاری احداث شده باشد و یا اینکه به صورت غیرتجاری احداث و لیکن به صورت تجاری مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
دوم: انچه از آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری استنباط می گردد صلاحیت کمیسیون های ماده 100 در رسیدگی به این نوع از تغییر کاربری ها میباشد. نمونه رای ذیل در مورد تغییر کاربری از کشاورزی به مسکونی قابل توجه است:
رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه 49 مورخ 6/2/1388: … اساسا احداث بنای مسکونی در اراضی کشاورزی قبل از تغییر کاربری ان ها توسط مرجع ذی صلاح قانونی مجوزی ندارد. بنابراین دادنامه شماره 1880 مورخ 17/7/1387 شعبه سی ام دیوان عدالت اداری مبنی بر رد اعتراض شاکی نسبت به رای قطعی کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری در حدی که مفید این معنی است، موافق اصول و مو ازین قانونی میباشد. این رای برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری ذیربط در موارد مشابه لازم الاتباع است.
سوم: علاوه بر موارد فوق باید این موضوع را افزود که در مورد مصادیق تخصصی مانند امور ساختمان وقتی مرجعی به صورت مجزا تعیین می گردد در موارد تردید باید اصل صلاحیت ان مرجع را جریان داد.
چهارم: استدلال دیگری را که می توان در تایید صلاحیت کمیسیون ماده 100 در تغییر کاربری آورد این است که احداث کننده، از احداثی با کاربری مندرج در پروانه عدول کرده و احداث بنای جدیدی با کاربری جدید داشته که موضوع مشمول قواعد مربوط به اضافه بنا و در صلاحیت ذاتی کمیسیون ماده صد خواهد شد.
مشاوره حقوقی کمیسیون ماده صد شهرداری
موضوع درخواست تغییر کاربری در اراضی و ساختمان های شهری، با اشراف کامل به قوانین شهرداری و شهرسازی و تحت نظر متخصصین حقوقی گروه وکلای مهر تهران، با همراهی موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، قابلیت تحقق و انجام دارد.
در صورتی که مایل به مشاوره حقوقی با وکیل متخصص شهرداری ها و مشاوره حقوقی کمیسیون ماده صد شهرداری و سایر کمیسیون های شهدرای می باشید، از طریق تماس با همکاران ما در تخصصی ترین گروه وکلای شهرداری تهران، تماس حاصل فرمایید.
دپارتمان حقوق عمومی و اداری گروه وکلای مهر تهران
1 دیدگاه