در این مقاله با موضوع جرایم مالیاتی pdf با شما هستیم
دولت هایی که به صورت قانونمند پرداخت مالیاتی انجام می شود و جرائم مالیاتی در آن ها کمتر دیده می شود رشد اقتصادی بالاتری از دیگر دولت ها دارند.
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ داده می شود:
موارد جرایم مالیاتی چیست؟
آیا مسئولیت کیفری شخص حقیقی جایگزین شخص حقوقی می شود؟
مجازات اشخاص حقوقی در جرایم مالیاتی به چه صورت است؟
جرایم مالیاتی زمانی اتفاق می افتد که اشخاصی که به موجب قانون موظف باشد که در مقابل دارایی خود، مقداری مشخص مالیات پرداخت کنند اما از راه های مختلف از زیر بار این مسئولیت شانه خالی می کند و به عبارت دیگر مرتکب جرم فرار مالیاتی می شوند.
جرایم مالیاتی
موارد جرایم مالیاتی چیست؟
هر شخص که مدارک واقعی از درامد واقعی خود را کتمان کند تا از پرداخت مالیات فرار کند و مالیات کمتری بپردازد و یا مالیات تپردازد، متهم به جرl فرار از مالیات می شود.
هر شخص که سه سال متوالی از تسلیم اظهار نامه خود که دارای اطلاعات هزینه ای و درآمدی خودداری کند متهم به جرم فرار از مالیات شده است.
افرادی که قراردادهای خود را به نام دیگران تنظیم کنند متهم به جرم فرار مالیاتی خواهند شد.
افرادی که مانع ماموران مالیاتی به دسترسی به اطلاعات مالیاتی طبق ماده 169 مربوط به مالیات مکرر به سازمان امور مالیاتی شوند متهم به جرم فرار مالیاتی می شوند.
مجازات جرم فرار مالیاتی 3 ماه تا 1 سال حبس می باشد.
همان گونه که سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است کشف این ماده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور امکان پذیر است.
ماده 193 در صورتی که مودیانی (مالیات دهنده) مکلف به نگهداری دفاتر قانونی هستند در صورتی که به تسلیم ترازنامه نباشد 20 % مالیات مالیات برای هر یک از تخلفات ذکر خواهد شد.
به موجب ماده 196 در صورتی که مدیر یا مدیران دارایی خود را قبل تصفیه امور مالیاتی تقسیم نمایند طبق این قانون 20 % مالیات به آن ها تعلق خواهد گرفت.
در ماده 197 بیان شده است، چنانچه اشخاصی که تسلیم قرار داد، صورت یا یا فهرست شوند و در زمان مقرر از تسلیم خود خود داری کنند در صورتی که حقوق بگیر هستند 2 % و در صورت پیمان کار بودن 1 % از مبلغ قرار داد را برای جبران زیان وارد شده به دولت پرداخت می کنند.
در صورتی که طبق این قانون وظیفه یا تکلیفی برای دفاتر رسمی مقرر شده است در صورت بروز تخلف علاوه بر مسئولیت تضامنی سردفتر با مودی (مالیات دهنده) در پرداخت مالیات یا مالیات های مربوط شامل جریمه ای معادل 20 % آن نیز خواهد بود در صورت تکرار شدن جرم، مجازات به صورت حبس تعزیری درجه شش خواهد بود.
وزارت امور اقتصادی و دارایی می تواند از خارج شدن بدهکاران مالیاتی که دارای پروانه بهره برداری از مراجع قانونی ذی ربط از 20 % سرمایه یا مبلغ پنج میلیارد ریال و اشخاص حقوقی و حقیقی از 10% سرمایه یا دو میلیارد ریال و سایر اشخاص حقیقی از یک میلیارد ریال بیشتر است جلو گیری کند.
اجرای این حکم برای افرادی که عازم سفر واجب هستند و در صورت تایید مراجع ذی ربط در میسر نبودن پرداخت بدهی مالیاتی این قانون جاری نمی باشد.
آیا مسئولیت کیفری شخص حقیقی جایگزین شخص حقوقی می شود؟
اگر شخص حقوقی طبق ماده 143 مسئول شناخته شود با توجه به این که شدت جرم ارتکابی مجازات هایی برای آن ارائه شود، این کار از مجازات شخص حقیقی کم نمی کند.
مجازات اشخاص حقوقی به چه صورتی است؟
در یک نوع تقسیم بندی حقوقی، اشخاص به اشخاص حقوقی و حقیقی تقسیم میشوند، اشخاص حقیقی به افراد انسان گفته میشود و اشخاص حقوقی به موسسات و شرکتهای مستقل گفته میشود.
اشخاص حقوقی اگر مرتکب جرائم مالیاتی شوند به مدت 2 سال مجازات های زیر را محکوم می شوند:
6 ماه تا 2 سال از یک یا چند فعالیت شغلی ممنوع می شوند.
6 ماه تا 2 سال از صدور برخی اسناد ممنوع می شوند.
وکیل تضمینی جرایم مالیاتی در تهران
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان، متشکل از وکلای پایه یک دادگستری، کارشناسان رسمی دادگستری، قضات بازنشسته و اساتید برتر حقوق در ایران، آماده پذیرش کلیه دعاوی عزیزان در پرونده های خانواده، کیفری، حقوقی و ثبتی می باشد.
جهت انتخاب بهترین وکیل جرایم مالیاتی در ایران و مشاوره با همکاران موسسه حقوقی و داوری بین المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
021-88796143
09120067665
در خارج از ساعات اداری اعلام شده و جهت مشاوره آنلاین نیز میتوانید از طریق تکمیل فرم از طریق سایت گروه وکلای مهر اقدام فرمایید.
بدون دیدگاه